Zwitserland wint en hoopt op gelijkspel in Athene

10 okt 2009, 19:39
Laatst bijgewerkt: 10 okt 2009, 19:39
Zwitserland is op een haar na verzekerd van deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. De manschappen van Ottmar Hitzfeld wonnen zaterdag zelf met ruime cijfers van Luxemburg (0-3), en hopen dat Griekenland en Letland in hun onderlinge ontmoeting in Athene op een gelijkspel blijven steken. Philippe Senderos was met twee vroege doelpunten een van de uitblinkers bij de Alpenbewoners.

Senderos sloeg in de eerste acht minuten namelijk tweemaal toe. In de zesde minuut kopte de verdediger uit een vrije trap van Alexander Frei de openingstreffer tegen de touwen, en twee minuten later was Senderos ook trefzeker na een vrije trap van Tranquillo Barnetta. Het derde doelpunt, dat de duizendste goal van Zwitserland in haar historie betekende, was een rake kopbal van Benjamin Huggel uit een corner.

Een jaar geleden was Luxemburg nog met 1-2 te sterk voor de voormalig organisator van het EK, maar ditmaal lieten de bezoekers zich niet in de luren leggen door de voetbaldwerg. Na rust nam het spektakel wel af. Zwitserland heeft twintig punten, en daarmee zes punten meer dan Griekenland en Letland. Bij een remise in Athene kan Zwitserland later op de avond al de plaatsing voor het WK gaan vieren.