Zwitserland wint in Albanië en maakt zich op voor tiende WK-deelname

Bart Kruyt11 okt 2013, 22:31
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2013, 22:31

Ook Zwitserland mag zich volgend jaar melden op het WK in Brazilië. De ploeg van Ottmar Hitzfeld had nog een overwinning nodig om Groep E winnend af te sluiten en boekte die zege vrijdagavond bij Albanië, de nummer vijf van de poule. Dankzij doelpunten van Xherdan Shaqiri en Michael Lang werd het 1-2 voor de Zwitsers, die nu niet meer ingehaald kunnen worden door IJsland.

Zwitserland maakte het nog erg spannend in Albanië en wist pas in de tweede helft te scoren, nadat Fabian Stocker voor rust nog op de paal had gekopt. De score werd kort na de onderbreking geopend door Shaqiri, die ontsnapte aan buitenspel en via de binnenkant van de paal de 0-1 binnenschoot. Toen een voorzet van Gokhan Inler niet weggewerkt kon worden en Lang zijn tweede interland voor Zwitserland opluisterde met de 0-2, leek de ploeg van Hitzelfd op rozen te zitten.

Kort voor tijd werd het echter toch nog spannend. Diego Benaglio haalde Odhise Roshi neer en veroorzaakte daarmee een penalty, die werd benut door Hamdi Salihi. Omdat de Zwitsers bij een gelijkspel toch weer naar IJsland moesten kijken werd het nog even bibberen, maar de gelijkmaker verscheen niet op het scorebord. Zwitserland plaatste zich zodoende voor het WK en is voor de tiende keer aanwezig op het mondiale eindtoernooi.