voetbalzone

Zwitsers beginnen na WK 2014 met Lazio-trainer als bondscoach

Erik van Dam23 dec 2013, 16:01
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2013, 16:01
Advertentie
/

Vladimir Petkovic volgt na het WK in Brazilië huidig bondscoach Ottmar Hitzfeld op bij Zwitserland. Dat maakte de Zwitserse nationale bond maandag officieel bekend. Hitzfeld houdt ermee op na het toernooi, zo maakte hij enige tijd geleden al bekend. Petkovic’ naam dook reeds op als kandidaat-opvolger en de keus is nu inderdaad gevallen op de trainer van Lazio.

De vijftig jaar oude Kroaat won afgelopen seizoen nog de Coppa Italia, toen aartsrivaal AS Roma verslagen werd in de bekerfinale, maar dit seizoen gaat het minder goed. i Biancocelesti verloren al zeven van de zeventien wedstrijden en staan slechts negende in de Italiaanse competitie. Petkovic zou eerder dit seizoen zijn ontslag al hebben aangeboden bij de clubleiding, maar die bood hem toch een nieuwe kans.

Als bondscoach van Zwitserland kan de trainer verder werken aan zijn reputatie. Hij is bepaald geen onbekende in het land: als speler diende hij onder meer FC Sion, FC Locarno en Bellinzona. Later was hij als hoofdcoach werkzaam voor vijf verschillende Zwitserse clubs. Het land neemt nog met Hitzfeld deel aan het WK en gaat dan verder met Petkovic. Hij heeft een contract voor een jaar gekregen, tot 2015: als Zwitserland zich plaatst voor het EK 2016 wordt de verbintenis met een jaar verlengd.

Bezig met laden …