voetbalzone

Zwitserse bond schrijft Dingsdag in als versterking FC Sion

Bart Kruyt17 jun 2010, 09:22
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2010, 09:22
Advertentie

Michael Dingsdag zet zijn loopbaan vermoedelijk voort in Zwitserland. De verdediger, die transfervrij kon vertrekken bij SC Heerenveen, staat op het punt om zijn transfer naar FC Sion af te ronden. De club doet hier weliswaar nog geen mededelingen over, maar op de officiële website van de Zwitserse voetbalbond staat Dingsdag al op de lijst van nieuwkomers.

/

De 27-jarige verdediger kreeg in het afgelopen seizoen te horen dat zijn aflopende contract bij Heerenveen niet verlengd zou worden en noemde het ‘een mooi moment voor het buitenland’: “Ik kwam hier vier jaar geleden naar toe in de hoop een prijs te pakken en Europees voetbal te spelen. Dat is gelukt. Nu ga ik op naar de volgende uitdaging. Over belangstelling heb ik niet te klagen en misschien wordt het het buitenland."

Dit lijkt het inderdaad te gaan worden voor Dingsdag, nu de SFV de mandekker heeft ingeschreven als nieuwe versterking voor FC Sion. Deze club eindigde in het afgelopen seizoen als vijfde in de Zwitserse competitie en krijgt met Bernard Challandes een nieuwe trainer. Dingsdag kwam in vier jaar tijd tot 117 competitieduels voor Heerenveen.

Bezig met laden …