voetbalzone

Zwitserse club houdt coach binnenboord en ontslaat compleet elftal na zeperd

Bart Kruyt20 nov 2014, 13:54
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2014, 13:54
Advertentie

Renato Brun is geen man van halve maatregelen. Hij is de technisch directeur van de Zwitserse vierdeklasser FC Grenchen, dat troosteloos onderaan staat in de competitie en afgelopen weekend met liefst 10-0 verloor van het tweede team van FC Luzern. Brun heeft na deze oorwassing besloten om niet de coach, maar een elftal spelers de laan uit te sturen.

Grenchen haalde uit de laatste negen wedstrijden geen enkel punt en kreeg in deze reeks liefst 66 tegendoelpunten. "Ik ben de technisch directeur en als het niet loopt, moet ik daar wat aan doen", zegt Brun. "Ik ben iemand die niet praat, maar doet. Denken jullie nu echt dat we ons met deze spelers kunnen handhaven in de competitie? Deze spelers zijn gewoon niet goed genoeg."

Coach Patrick Boesch ging akkoord met het massaontslag. "Het werkt prima zo, voor mij is het geen punt", zei de oefenmeester. De elf ontslagen spelers leggen zich hier echter niet zomaar bij neer: verdediger Dedaj Dugagjin, een van de spelers die de koffers moest pakken, spreekt van 'karaktermoord'. "En als je met 10-0 verliest, ligt het echt niet alleen aan de spelers", deelt Patrick Bösch een steek uit aan Boesch.

Bezig met laden …