Özyakup zorgt met klinische knal voor tweede plaats Besiktas

Daniel Cabot Kerkdijk01 dec 2012, 19:01
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2012, 19:01

Oguzhan Özyakup heeft Besiktas aan drie belangrijke punten geholpen. De club uit Istanboel had het lastig op bezoek bij Orduspor, maar de middenvelder zorgde met een laag schot voor de 1-2 zege. De Zwarte Adelaars staan nu op 25 punten en dat is er slechts één minder dan koploper Galatasaray. Fenerbahçe en Antalyaspor, die respectievelijk derde en vierde staan, komen zondag nog in actie en kunnen Besiktas dan weer achterhalen.

Besiktas was al zes wedstrijden op rij ongeslagen en dus zou het vertrouwen groot moeten zijn. De ploeg van Samet Aybaba begon echter erg slordig aan het treffen in de Zwarte Zee en kwam na tien minuten goed weg toen doelman Allan McGregor een kruiselings schot van Vicente Monje stopte. De bezoekers toonden weinig stootkracht en kwamen na een kwart wedstrijd spelen op achterstand. Na een handigheidje van Bogdan Stancu bediende hij Hasan Kabze, die op zijn beurt eenvoudig intikte: 1-0.

Lang kon de gastheer van Héctor Cúper niet van die voorsprong genieten. Na ruim een halfuur kwam Besiktas namelijk op gelijke hoogte. Een hoekschop van Olcay Sahan werd ingekopt en op die inzet had keeper Saso Fornezzi nog een antwoord. In de rebound frommelden Ersan Gülüm en Ibrahim Toraman de bal alsnog in het net: 1-1. In het begin van de tweede helft genoot Orduspor, dat in de middenmoot staat, opnieuw het meeste balbezit, maar de bezoekers toonden zich effectief.

Tien minuten na de pauze kon Özyakup vrij uithalen en de voormalige jeugdspeler van AZ vond met precisie de hoek: 1-2. Even later was het creatieve brein van Besiktas opnieuw dicht bij een treffer, maar met een afstandsknal vond hij de vuisten van Fornezzi. Özyakup, die voor Jong Turkije uitkomt, kreeg vijf minuten voor tijd een publiekswissel in het knusse 19 Eylül Stadion. Zonder hem sleepte Besiktas de zege over de streep aan de havenstad aan de Zwarte Zee.