Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax treft in titelstrijd ‘gehandicapte’ opponent door vele afwezigen

Laatste update:

Ajax ontvangt zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA FC Utrecht en gaat proberen te winnen om de titeldroom in leven te houden. De Domstedelingen zullen niet in hun sterkste formatie aantreden, daar veel spelers noodgedwongen ontbreken. Volgens diverse media treft Ajax zodoende 'een gehandicapt' FC Utrecht.

Jean-Christophe Bahebeck heeft door ziekte al twee dagen niet getraind, zo melden onder meer De Telegraaf en Voetbal International vrijdagmiddag. Ook Leon Guwara ontbreekt vanwege ziekte. Michiel Kramer, Joris van Overeem, Simon Makienok en Urby Emanuelson zullen niet spelen vanwege blessureleed. Timo Letschert is nog een twijfelgeval bij FC Utrecht.

Ajax staat momenteel eerste in de Eredivisie en heeft evenveel punten als nummer twee PSV. Door het betere doelsaldo heeft Ajax in de komende twee wedstrijden voldoende aan twee zeges om de landstitel binnen te slepen. Ajax speelt na het duel met FC Utrecht woensdag nog tegen De Graafschap. Concurrent PSV neemt het nog op tegen AZ en Heracles Almelo.

Verwacht jij dat Ajax dit seizoen kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat hebben ze gedaan in die 10 dagen rust dat er zo veel blessureleed is?

Dat zijn niet de minste spelers die Utrecht mist. Ik verwacht een getergd Ajax, wat absoluut kampioen wil worden. 4-0. Prachtig hoe Advocaat deze week nog zat te balen dat Ajax verloor, geweldig persoon.

10 mei 2019 om 15:09

Heb je dat filmpje gezien van Kramer, gisteren? Ik begrijp wel dat hij er niet bij is. Klootzak!

10 mei 2019 om 15:25

Nou, nou ze missen anderhalve basisspeler. Apart dat daar al ophef over is.

Zit het Ajax opnieuw niet tegen qua blessures he

10 mei 2019 om 15:04

Haha, zit inderdaad niet tegen dit jaar.

Zou trouwens niet verkeerd zijn als Letschert niet meedoet, hij was tenslotte wel degene die ajax een sta in de weg wou bezorgen aangaande het kampioenschap, beetje arrogant wel hoor 😉

10 mei 2019 om 15:23

Och ja, ze zullen allemaal wel zeggen een sta in de weg te willen zijn. Maar als we eens een tientje kregen voor elke keer dat de jongens en meisjes van subtoppers en daaronder wel niet beweren voor een stunt te zullen gaan...

Ik hoop dat Ajax zondag de klap van woensdag nog niet te boven is en FC Utrecht geen pleister op de wond zal zijn. Maar ik vrees het ergste. Denk dat Ajax het eenvoudig naar zicht toetrekt.

Ik zou als ik Utrecht was me lekker sparen voor de op handen zijnde play-offs.
Zoals Willem II zich spaarde voor de bekerfinale tegen Psv.

AZ zullen ze toch niet meer achterhalen.

10 mei 2019 om 15:29

Zou wel leuk zijn voor Ajax als ze deze wedstrijd laten gaan, maar jij weet net zo goed als ieder ander dat Utrecht de wedstrijden tegen Ajax als de wedstrijden van het jaar zien.

10 mei 2019 om 15:43

Dat is dan weer leuk, maar als Willem 2 kansloos is tegen Psv, is de wereld te klein...

10 mei 2019 om 15:44

Daar heb je mij geen een keer over gehoord.

10 mei 2019 om 16:20

Volgens mij speelde Willem 2 de bekerfinale tegen Ajax? Maar als je erop doelt dat Willem 2 zich spaarde tegen PSV om zo fit mogelijk tegen Ajax te zijn wil ik je wel even aan de 1-4 herinneren in Tilburg. Ook toen deed Willem 2 niet veel en won Ajax vrij gemakkelijk. Altijd dat gehuil hier als iemands club weer eens in zijn ogen benadeeld wordt. Niet achter elke boom staat een vijand.

Nou klinkt het ineens heel erg, maar alleen Overeem is een basisspeler die eigenlijk altijd mee doet.
Daarnaast zou Letschert wel een aderlating zijn, maar ik hoorde vandaag nog dat die gewoon meedoet waarschijnlijk zondag.

Kramer , Guwara , Makienok, Baheback zijn of al het hele jaar geblesseerd en of zitten meestal op de bank. Zelfs Urby staat al een tijdje niet meer in de basis.

Ben 70,heb al veel mee gemaakt met Ajax.
Maar o o o wat gun ik ze het kampioenschap.

10 mei 2019 om 15:58

Ik ben 53 en gek genoeg gun ik het Psv.

Maar goed, als supporters hebben wij er zo goed als geen invloed op. Ik geloof er niet meer in, maar dat heb ik eerder gedacht.....

Alleen van Overeem en Emanuelson zijn basisspelers. Letschert natuurlijk ook maar die gaat wel spelen.

Ach, met een fitte selectie kan dit FC Utrecht ook niets tot vrij weinig tegen Ajax inbrengen is mijn verwachting. En dit zeg ik niet als Ajax-aanhanger hoor, integendeel. Ik heb enige sympathie voor Utrecht maar het niveau wat men over het geheel genomen laat zien is dit jaar werkelijk bedroevend. Wellicht zou het ontbreken van Letschert en Bahebeck een gemis zijn in dit elftal maar die andere hapsnurkers heb je niets aan.

10 mei 2019 om 16:18

Als men van Willem II verwacht dat ze met 5 reserve spelers wel iets tegen PSV hebben in te brengen dan kan Utrecht dat bij ajax toch ook?

Kan Ajax dit weekend al kampioen worden trouwens als Ajax wint en PSV verliest?

10 mei 2019 om 15:59

nee.

10 mei 2019 om 16:07

In verband met doelsaldo zeker?

10 mei 2019 om 16:39

inderdaad. Formeel zou PSV nog voorbij ajax kunnen komen.
Officieus kampioen heet dat.

10 mei 2019 om 15:59

Dan is de kans wel heel erg groot dat Ajax kampioen word ja, tenzij PSV een hele boel doelpunten gaat scoren in de wedstrijd tegen AZ, en hun laatste wedstrijd, hun laatste wedstrijd ook wint. Maar dan moet ajax wel de laatste wedstrijd verliezen. Hele kleine kans dus.

10 mei 2019 om 16:07

Bedankt voor je reactie!!

10 mei 2019 om 16:23

Als ze beiden met het kleinst mogelijk verschil winnen en verliezen, is het doelsaldo van Ajax +12 tov PSV. Ajax zou dan met 7-0 van De Graafschap moeten verliezen en PSV met 6-0 moeten winnen van Heracles. Oftewel, Ajax is geen officieel kampioen, maar eigenlijk ook weer wel.

10 mei 2019 om 18:29

Ze zijn noet officieus kampioen maar ook weer wel? Ze zijn het gewoon niet! Maar los daarvan is de kans gewoon superklein dat het gebeurt. Maar als je naar de regels kijkt zijn ze gewoon niet officieus kampioen.

10 mei 2019 om 19:13

Jawel, ze zijn dan juist wel officieus kampioen, alleen nog niet officieel

Zijn dat allemaal basis spelers dan?

Michiel Kramer geblesseerd. Wat een lachertje. Hij durft vast niet te spelen tegen Matthijs

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren