Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax ziet af van komst van Robbin Ruiter en vervolgt zoektocht

Laatste update:

Robbin Ruiter gaat niet aan de slag bij Ajax. Voetbal International meldt dat de Amsterdammers weliswaar ‘te spreken waren’ over de fitheid van de 34-jarige doelman, maar de voorkeur geven aan ‘een keeper met meer internationale ervaring’. Ajax is door personele problemen in het keepersgilde op zoek naar een noodverband.

Door blessures van Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter is André Onana momenteel de enige fitte doelman in de selectie van Ajax. In de zoektocht naar een tijdelijk noodverband voor dit keepersprobleem kwamen de Amsterdammers voor het weekeinde uit bij Ruiter, wiens contract bij Willem II ruim een maand geleden ontbonden werd. Ruiter werd donderdagmiddag getest door Ajax, dat een dag later direct een besluit zou nemen. De beslissing werd echter uitgesteld.

Ajax zou meer opties hebben, onder wie Przemyslaw Tyton. De 35-jarige Poolse doelman - in het verleden actief voor onder meer Roda JC Kerkrade en PSV - zit zonder club nadat zijn contract bij FC Cincinnati in januari afliep en geldt als een van de opties in de zoektocht naar een ‘iets meer internationaal ervaren keeper’. Dat zou ook de reden zijn dat Ajax heeft afgezien van de komst van Ruiter.

“Robbin Ruiter gaat niet naar Ajax. De Amsterdammers waren te spreken over de fitheid van de voormalig Utrecht-doelman, maar geven de voorkeur aan een keeper met meer internationale ervaring. Er wordt snel duidelijkheid verwacht”, schrijft Stef de Bont, verslaggever voor Voetbal International, op Twitter. Ruiter keepte in Nederland achtereenvolgens voor FC Volendam, FC Utrecht, PSV en Willem II. Tussendoor maakte hij een uitstapje naar Sunderland. Eind januari werd zijn contract bij Willem II per direct ontbonden, ondanks dat die verbintenis nog doorliep tot de zomer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dacht een aantal jaar geleden wel dat dit een prima keeper voor de (sub)top van de ED zou worden, maar is juist de laatste jaren een erg matige doelman gebleken.

7 maart 2022 om 10:17

Toch zonde als PSV’er om deze transfer af te zien ketsen :-(

7 maart 2022 om 10:43

Lees: Aardige Gozer, kan er alleen geen klote van.

Als je op zoek bent naar een keeper met internationale ervaring waarom nodig je hem dan in vredesnaam in eerste instantie uit? Dat weet je dan toch ook al wel voor je zijn fitheid test.

7 maart 2022 om 09:04

Ze geven de voorkeur aan voor een keeper met internationale ervaring. Neemt niet weg dat ze iemand met wat minder ervaring willen testen. Bij een sollicitatie worden ook 'mindere' kandidaten uitgenodigd, wie weet klikt het

7 maart 2022 om 09:23

Die gedachtegang snap ik. Maar ik word wel altijd moe van deze manier van uitnodigen. Ja, we weten al dat het niets wordt maar we willen toch het gesprek aan. Ik ben ooit uitgenogd op mijn 23ste, waarbij mij bij binnenkomst direct werd verteld dat ze een 17-jarige zochten. Dit deed mij daar gewoon enorm aan denken. Nodig de beste man dan gewoon simpelweg niet uit als hij niet aan de criteria voldoet.

7 maart 2022 om 10:04

Je moet dit meer zien als het einde van Ten Hag en zijn grote invloed op het inkoopbeleid. Ruiter komt echt uit de koker van Ten Hag, net zo als Klaiber, Labyad en Haller. Dat is een slagingspercentage van 33%, waarbij je bij 2 van de 3 afvraagt wat moeten we hiermee op het moment dat ze tekende. Ruiter mocht dus op voorspraak van de trainer langs komen, afgetest en te min bevonden.

7 maart 2022 om 10:05

Anderzijds is het met Pasveer wel een voltreffer gebleken. Dat zal ook geen kandidaat nummer 1 zijn geweest.

7 maart 2022 om 10:25

Tja dat is inderdaad erg dom van ze Dr Mario en ik kan zien hoe jij dat ziet overeenkomen met Ruiter.

Toch denk ik in het geval van Ruiter dat het testen goed is geweest. Ik zie het meer als: We will graag een keeper met internationale ervaring maar de spoeling is dun. Laten we Ruiter testen en kijken hoe die er voor staat. Als dat exceptioneel goed is dan kunnen we de wens van "internationale ervaring" wellicht laten schieten en Ruiter meenemen. Is dat niet het geval dan staat de voorkeur voor internationale ervaring nog steeds als vereiste in de zoektocht.

Overigens lees ik dat Gorter over een week weer fit is, Die keeper bij jong aardig getalenteerd is (setford?) en je hebt Onana nog. Ik zou liever van de kracht van de jeugd uitgaan ipv een transfervrije keeper halen.

7 maart 2022 om 10:48

"Internationale ervaring" , alsof je een transfervrije keeper in maart op kunt halen die internationaal ook daadwerkelijk een verschil heeft gemaakt.. komen ze met een 35 jarige Tyton die niet goed genoeg was voor de nr laatst van de MLS. Kotarski is officieel nog verhuurd tot einde seizoen. Laat hem lekker terugkomen als het keepersgilde echt zo'n probleem is. Ruiter en Tyton, dan houd ik net zo hard mijn hart vast als met Setford of Raatsie

7 maart 2022 om 09:14

Ja eens! Ik denk dat gedurende de week er zich een andere optie heeft voor gedaan....

7 maart 2022 om 10:59

Of dat dit een nette manier is om hem af te wijzen en door de voordeur te laten vertrekken. Want zijn cv is voldoende om te zien welke ervaring hij heeft. Voor zijn kwaliteit is een proeftraining wel nuttig. Waarschijnlijk gewoon niet overtuigend genoeg.

7 maart 2022 om 09:17

Omdat je midden in een seizoen zit, buiten transferperiodes. Je visvijver is dan gewoon enorm klein. I.c.m. tijd is het handig om dan bijvoorbeeld 5 criteria te stellen en te zoeken naar keepers welke er minstens 4 bezitten.

Nederland kent geen regel zoals Spanje dat wel heeft. Volgens mij was het Braithwait welke buiten een transferperiode door Barca weggehaald werd bij een ploeg als Betis(?).

Al met al vind ik het ook echt geen topper waar je op hoopt en is het 4e garnituur, maar het is niet anders.

7 maart 2022 om 09:18

Waarschijnlijk is Tyton pas sinds kort een optie geworden. Ook kan het in de media laten doorschemeren van interesse in Ruiter helpen bij de onderhandelingen bij een zaakwaarnemer die in eerste instatie hoopt nog een keer flink te gaan cashen voor een 35jarige doelman. Door nu te zeggen dat je voor internationale ervaring wil gaan kan je de waarschijnlijk bijna afgeronde onderhandelingen een duwtje in de goede richting geven door de doelman wat vertrouwen en perspectief (CL) te geven.

7 maart 2022 om 09:41

En als hij nou opeens een hoger salaris vroeg dan in eerste instantie besproken? Je weet natuurlijk nooit wat exact de reden is.

7 maart 2022 om 12:13

Jij denkt dat het chiquer is als Ajax zegt dat deze man kwalitatief zwaar tegengevallen is? En als geen andere optie haalbaar is weten ze teminste wat ze in huis halen mochten ze toch bij Robin Ruiter uitkomen.

Dat was ook een nutteloos noodverband geweest. Onana is fit, Gorter is binnen 2 weken weer terug en dan kun je ook nog een blik jeugdkeepers opentrekken die waarschijnlijk beter zijn dan deze uitgerangeerde keeper.

7 maart 2022 om 08:54

Ik heb een beetje het idee dat ze bij Ajax niet helemaal overtuigd zijn van Gorter. Ze proberen elke keer alles om hem maar niet op te hoeven stellen in het eerste. Anders zie ik ook geen reden om nog een keeper erbij te halen voor die paar potjes.

7 maart 2022 om 08:56

Snap ook niet waarom ze Gorter niet bij GAE hebben gelaten. Had hem dan gekocht en direct weet terug verhuurd zodat hij minuten maakt op het hoogste niveau. Die potjes in de KKD helpen hem ook nauwelijks verder.

7 maart 2022 om 08:58

Elke keer? Hij is geblesseerd, dan kun je hem onmogelijk opstellen. Bovendien is hij 3e keeper, dus logisch dat Onana na Pasveer keept. Gorter doet het prima volgens mij. Rustig brengen die jongen.

7 maart 2022 om 09:54

Daarbij hebben ze 4 keepers nodig 2 voor jong ajax en 2 voor 1e elftal. Een oude rot achter onana voor paar maanden internationaal gezien is beter dan gorter zonder ervaring eerste elftal daar neerzetten. Kijk naar scherpen en jaar ervoor die Portugees (al heeft die het gewoon slecht gedaan met zn ervaring). Dat heeft gewoon uitschakeling in europa gekost.

7 maart 2022 om 09:59

@DR mario
Er moet ook iemand keepen in de KKD met jong Ajax. Dat doet Gorter dus. De teller staat dit jaar op 17 wedstrijden en zonder blessure waren het er meer geweest

7 maart 2022 om 10:06

@speedy,

Natuurlijk. Maar het lijkt mij dat Ajax daadwerkelijk iets ziet in Gorter. Dan lijkt het mij handig dat hij ervaring op doet op het hoogste niveau en wekelijks minuten maakt tegen Vitesse, PSV, Sparta of Feyenoord. Nu gaat hij wekelijks naar Emmen, Helmond of Dordrecht. Dat is toch wel echt een significant verschil.

7 maart 2022 om 11:01

Gorter heeft geen ervaring internationaal. Ze zien het wel degelijk in hem zitten maar die moet vlieguren maken en was nu dus geblesseerd. Anders had hij nu gewoon op de bank gezeten.

Tja ik vraag me echt af of je er aan moet beginnen nu nog een transfervrije keeper halen.
Heeft geen ritme en is niet voor niets clubloos.
Gorter is met een week weer fit. En je moet nu gewoon Onana alle vertrouwen geven.
Volgens mij valt het probleem dan wel mee.

Vind het überhaupt een aparte keuze om een extra doelman aan te trekken. Gorter is er alweer bijna bij en Serford is ook een aardig talentvolle keeper, gewoon aandurven mocht er iets met Onana gebeuren.

7 maart 2022 om 09:17

Nja.... als Ajax hierdoor het kampioenschap mis zou lopen en in de voorronde eruit zou vliegen dan kost ze dit best veel geld natuurlijk.

Daarnaast is het de vraag of deze jonge jongens zich in de champignons league ook staande kunnen houden.

7 maart 2022 om 10:21

Ik vind setford dus een beetje een overrated. Hij heeft mij persoonlijk nooit weten te overtuigen in zijn wedstrijden met jong. Raatsie daarintegen maakt een hele goede indruk in jong en is al wat ouder. Zou hij dan niet de betere optie zijn ook in verband met de druk die meekomt voor zo'n jonge jongen?

Als Ajax nog opzoek is naar een transfervrije keeper voor op de korte termijn, wellicht dat deze namen interessant kunnen zijn:
- Orjan Nyland: Noorse keeper met 33 interlands en ervaring in de Bundesliga en PL. Laatste jaren alleen weinig wedstrijden gespeeld.
- Yoan Cardinale: Nog 'maar' 27 en 74 wedstrijden in de Ligue 1 gekeept. Heeft al wel meer dan een halfjaar geen club.
- Octavian Valceanu. Een 25-jarige Roemeense keeper die richting de 100 wedstrijden in Roemenië gespeeld heeft.

Iemand anders nog interessante namen?

7 maart 2022 om 09:08

Ja hou het gewoon bij je jeugd. Gorter is er weer bijna en anders lekker Serford. Bij het aantrekken van zo’n keeper is het ook altijd afwachten hoe dat gaat, gooi dan maar een jeugd keeper voor de leeuwen.

7 maart 2022 om 10:10

Ja ga alle keepers voor 1 in gebruik nemen. Dat zullen ze bij Jong Ajax en Ajax onder 19 wel prettig vinden, lekker trainen zonder keepers. Ze hebben gewoon 6 doelmannen nodig voor die 3 teams en dat hoeven echt niet allemaal toppers te zijn.

Waarom test je hem dan?
Komt dus positief over, maar internationale ervaring had hij niet..

7 maart 2022 om 11:00

Ik denk dat dit de nette bewoording is van 'hij komt tekort'. Waarschijnlijk was er de hoop dat Ruiter tijdens de test zou laten zien dat hij het niveau aan kan. Volgens mij heeft hij de laatste jaren juist aangetoond het niveau totaal niet meer aan te kunnen.

Ik weet voor volgend seizoen wel een goede keeper voor ajax
Nick Olij staat al seizoenen lang NAC op de been te houden
En kan menig club in de eredivisie versterken

9 maart 2022 om 08:55

100% goede keeper, moet alleen nooit niet naar Ajax gaan.
Gozer moet lekker wekelijks keepen.

Als ik kijk wat er bij Groningen, Heerenveen, Vitesse en AZ onder de lat staat, dan denk ik dat hij hier wekelijks basisspeler zou zijn.

Ik zeg Kenneth Vermeer! Die zou vast nog wel een jaartje bij z'n jeugdclub willen keepen.

7 maart 2022 om 09:55

Ja die band is natuurlijk de laatste jaren mooi warm gehouden. Vooral vanuit de achterban heeft die veel steun mogen ontvangen en mooie berichten.

7 maart 2022 om 10:12

Zelf schuld als je, je eigen club zo bezeikt als dat hij het gedaan heeft. Kan prima met open vizier, maar hij en zijn zaakwaarnemer kozen voor de achterbakse manier. Verwacht dan ook geen warmte terug, als je zelf de brug verbrand bij de oversteek.

groot gelijk.ruiter is totaal niet geschikt voor Ajax, laat staan bij Willem 2 redde hij het laatst al niet. was altijd een goede doelman in zijn tijd bij Utrecht, maar is nu niet meer bekwaam voor het Eredivisie niveau

Ik denk dat dit een goede zet is want is echt geen goede en betrouwbare keeper.

Gelukkig... als je bij willem2 als niet rendeert wat kom je dan bij ajax doen

Ze kunnen toch alleen maar een speler contracteren die nu zonder club zit. Die hebben vaak al bijna een jaar niet meer getraind bij een club. Waar begin je dan aan? Setford gewoon tweede keeper houden totdat Gorter terug is. Wel nog even de internationale betrekkingen in de gaten houden want misschien kun je een keeper uit Oekraïne of Rusland oppikken als die contracten worden verscheurd.

Onana houdt ook niet veel meer tegen. Wie weet zoeken ze iemand die meteen boven hem komt te staan in de pikorde.

Misschien moet je nu niet een paniekaankoop doen en juist nu een volwaardige doelman met perspectief voor de komende 3/4 jaren aankopen. Je moet immers je doelstellingen halen en niet halverwege aanpassen. Er moet dus een volwaardige doelman aangekocht worden.

Bijzondere keuze van Ajax. Waar vind je in maart nog een transfervrije keeper die de gewenste internationale ervaring heeft? Veel beter dan een Robbin Ruiter ga je nu gewoonweg niet vinden. Aantrekken als noodverband tot het eind van het seizoen en dan in de zomer een goede keeper kopen, zo simpel is het.

Kom op zeg, niet eens eredivisieniveau... Gorter is toch bijna weer fit?

7 maart 2022 om 10:21

Op basis van wat is Gorter Eredivisieniveau? Juist in deze periode kan Ajax beter een keeper met ervaring achter de hand hebben dan een jonkie zonder ervaring in de Eredivisie.
Gekscherend had Ajax in 2010 na Stekelenburg en Vermeer Verhoeven achter de hand, die als ik eht mij goed herinner tegen Excelsior uit een peuke wedstrijd speelde en daarmee zorgde dat het 2-2, aangezien bleef. Niet dat Verhoeven de beste keeper was, maar had wel de nodige ervaring.

8 maart 2022 om 09:25

Ik heb het toch niet over Verhoeven...

Ik had even gekeken welke doelmannen transfervrij zijn en internationale ervaring hebben:

Julio Cesar
Tyton
Ondoa

Dat lijken mij een beetje de enige opties. Ik zou dan gewoon lekker voor Cesar gaan.

Goed nieuws op deze maandagochtend. Ik begreep totaal niet waarom je deze gast boven een jeugd keeper zou zetten. Zelfde risico

Aangezien Gorter volgende week al terug is zou ik hier lekker vanaf zien. Mocht Onana onverhoopt uitvallen tegen/voor Benfica dan los je het maar op met Gorter of Setford. Die laten debuteren tegen Benfica is net zo riskant als Tyton of Ruiter laten debuteren, die brengen toch ook gewoon 0,0 garantie

Dit is iemand gewoon op een vriendelijke manier laten weten dat ze niet met hem in zee willen. Sowieso vreemd dat je deze jongen nog hebt lopen testen aangezien je een commensaris hebt die je precies kan vertellen wat er mis is met Ruiter. Robin moet lekker bij een amateur clubje op zondag ochtend gaan ballen met een paar vrienden van hem. 2e of 3e klasse niet meer. Lekker tijd voor zn familie en genieten van zijn pensioen. Had ie eigenlijk 2jaar eerder moeten doen maar goed wellicht hoopte hij dat ie het nog kon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren