Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben keert officieel terug bij zijn geliefde FC Groningen

Laatste update:

Arjen Robben is officieel weer in dienst bij FC Groningen, zo meldt de club via de officiële kanalen. De voormalig rechtsbuiten loopt stage binnen de opleiding van de club op Sportpark Corpus den Hoorn. Robben gaat zich tijdens zijn stage oriënteren op het trainersvak, waarbij hij met name aanwezig zal zijn bij de Onder 18.

Robben is een kind van de club en nadat hij zijn spelerscarrière daar begon, besloot hij daar ook zijn imposante loopbaan te beëindigen. Robben is zeer regelmatig toeschouwer in de Euroborg, al kwam het nog niet tot een officiële functie bij de club nadat hij zijn kicksen aan de wilgen hing. Daar is nu dus verandering in gekomen. Robben heeft met de KNVB een traject afgesproken over het mogelijk behalen van zijn trainersdiploma's. De 96-voudig international van het Nederlands elftal begint hiervoor aan de cursus UEFA-B.

Onderdeel van die cursus is een stageperiode bij zijn liefde FC Groningen. Daar zal de 39-jarige Bedummer twee dagen per week aanwezig zijn bij diverse teams uit de jeugdopleiding. Met name bij de Onder 18 zal Robben zijn gezicht laten zien. Dat team wordt getraind door Melchior Schoenmakers, voormalig ploeggenoot van Robben. Laatstgenoemde spreekt van een 'ontdekkingsfase'. "Ik wil me nog niet vastpinnen door te zeggen: ‘Dit is het!’ Ik wil vooral ontdekken en kijken of ik dit over een jaar nog steeds heel leuk vind en of het bij me past.”

"Ik ga sowieso twee dagen in de week meelopen", vervolgt Robben. "Met name bij de Onder 18 met Melchior en daarnaast incidenteel bij een ander team. In ieder geval twee dagen vast in de week. Mocht er vanaf mijn kant of die van FC Groningen besloten worden om er een dag extra bij te doen, zou dat kunnen. Maar in principe doen we het op deze manier. Daarnaast zal ik ook de cursus moeten doen, dus mijn dagen zijn wel ingepland." Of Robben zich ook gaat melden bij het eerste elftal, is nog onzeker. "Dat weet ik niet. We maken steeds een planning. We gaan steeds weer na een maand bij elkaar zitten om een planning voor elke maand te maken. Het zou een keertje kunnen, maar er ligt nu niets concreets op tafel."


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi dat Robben gewoon nuchter blijft en in eerste instantie bij de o18 het vak wil gaan leren. Daar kan ene W. Snijder nog eens wat van leren! On topic: ik zie wel een trainers carrière voor Robben in het verschiet hyper fanatiek die echt het beste uit zijn spelers wil halen.

17 augustus 2023 om 16:11

Ach een Van Nistelrooij of Heitinga wilde dat in eerste instantie ook doen. Ruud is zelfs met tegenzin naar het eerste geduwt (vond zichzelf er niet klaar voor) en is vervolgens neergesabeld. Dat vond ik eigenlik ook zwaar onterrecht. Die had meer krediet mogen krijgen. Ja hij is zelf opgestapt, maar dat is natuurlijk ook met een reden. Heitinga is 'gewoon' naar voren geschoven, omdat de club niemand had. Die heeft de handschoen opgepakt.

Robben vind ik ook een mooie vent. Benieuwd of hij het gaat maken als trainer. Zoveel goeie zijn er momenteel niet.

17 augustus 2023 om 16:48

Ruud kon altijd nee zeggen, hè.. Hij heeft uiteindelijk zelf ja gezegd. Ik denk dat het voor ons gissen is wat er daadwerkelijk gebeurd is. Ik denk alleen dat wanneer de helft van de groep klaar is met je, bestuur klaar is met je en je assistenten niet door één deur kunnen met je. Dat er ook wel iets fouts is gegaan bij Ruud zelf. Robben vind ik ook een normale gast die me geschikt lijkt voor het vak, maar ook dat moet blijken natuurlijk.

17 augustus 2023 om 16:55

Ruud heeft 10x nee gezegd, maar de club smeekte dusdanig hard dat je je club dan ook niet in de steek kan laten. Dat hebben we allemaal kunnen volgen, want discussies en onderhandelingen doet men tegenwoordig via de media. Geen medelijden met Ruud verder, maar die is niet goed behandeld.

Het is trouwens ook niet echt aan de trainer te wijten als je in de winterstop vrijwel al je toppers van de hand doet. Stonden er nog prima voor en dan doe je Madueke en Gakpo van de hand. Complete achterhoede in de lappenmand en geen versterkingen. Nee, dan ben je eigenlijk meteen klaar met het seizoen. Die 2de plek was nog mega knap.

17 augustus 2023 om 16:24

Tja, iedereen die serieus trainer wil worden, moet realiseren dat ze nog niet alles weten als ze klaar zijn met voetballen. Sneijder en Stam vonden dat kennelijk niet nodig, maar zonder gedegen tactische visie kom je echt nergens meer in het huidige voetbal. En dan moet je ook nog goed kunnen communiceren, met ego's omgaan en constant nieuwe spelers in je elftal kunnen passen etc.

17 augustus 2023 om 16:35

Naar mijn mening wordt er door sommige veel te makkelijk over gedacht. Een goede autocoureur is nog geen goed team manager.
Maar moet wel lekker zijn als je op ge 38-ste na een jaar waarin je niets hebt gedaan kunt zeggen dat je eerst eens gaat kijken of je het leuk vindt. Natuurlijk ze hebben er veel bv oor gelaten maar oud voetballers hebben een zeer bevoorrechte positie. Bekijk het verschil naar eens met vele andere topsporters.

17 augustus 2023 om 16:38

Grappig, ik zie in Robben juist meer een directeur type. Had graag gezien dat hij richting technische zaken zou gaan om een TD-er later te worden.

Ik zie in Robben wel een prima trainer eigenlijk. Misschien vooral een veldtrainer, maar hij is een intelligente gast met de juiste mindset. Zeker in de latere jaren van zn carriere was hij ongelooflijk fanatiek op het trainingsveld. Dat akkefietje met Rafinha was daar een mooi voorbeeld van.

17 augustus 2023 om 16:07

Hij heeft inderdaad altijd enorm talent gecombineerd met een enorme werklust. Hoe vaak hij ook terug moest knokken na wederom een tegenslag (blessure). Veel spelers hadden het allang opgegeven of niet meer op datzelfde niveau kunnen acteren.

Denk ook inderdaad dat het meer een veldtrainer is dan een hoofdcoach, maar stiekem hoop ik natuurlijk dat we hem op de voorgrond gaan zien op termijn.

17 augustus 2023 om 16:15

Precies wat jij zegt is echt ongelooflijk knap inderdaad. Telkens weer een grote en slepende blessure en toch maar weer volle inzet tonen in je herstel is getuige van een ongekend sterke mentaliteit.

17 augustus 2023 om 16:12

Moeilijk voorspellen toch. Kuyt en Stam hadden het qua inzet op zich ook wel, maar dat werd geen succes. Robben heeft natuurlijk waanzinnig veel voetbalkwaliteit. Benieuwd of hij taktiek enzo ook kan overbrengen aan spelers vanwie talent geen vanzelfsprekendheid is. Maar de gunfactor heeft hij 100%

17 augustus 2023 om 16:16

Kuyt en Stam zijn allebei niet heel heldere lichtjes. Robben is altijd welbespraakt en kwam met scherpe antwoorden. Bij Kuyt was het toch een beetje demagogisch en Stam is volgens mij een beetje een binnenvetter..

17 augustus 2023 om 16:21

Zijn toch wel verschillende types: voetbal kuyt en pensioen kuyt. Die gozer is na het voetbal wel erg veranderd, zowel fysiek als mentaal. Dat belerende kwam eigenlijk later pas. Stam heb je gelijk in trouwens. Dacht vroeger altijd (met harry regenjas) dat het een typetje van Stam was. Maar hij lijkt echt zo te zijn.

Neemt niet weg dat het qua spel ideale trainers leken.

17 augustus 2023 om 16:28

Oh hell...harry Vermeegen en Jaap Stam...epische dialogen. ik ben er nog steeds niet uit of het tenenkrommende tv was of gewoon plaatsvervangende schaamte.
Lijkt trouwens echt een eeuwigheid geleden

17 augustus 2023 om 16:37

O maar Nick... Het IS ook een eeuwigheid geleden.

Harry, je bent te laat...

Maar dat ijskonijnen imago werd wel erg uitgemolken toen. Nu vraag ik me af in hoeverre het gespeeld was door Stam

17 augustus 2023 om 16:24

Hmm ik denk dat je dat onderschat eerlijk gezegd. Natuurlijk is hij op deze leeftijd vooral ook nog in staat om een geniale veldtrainer te zijn (en nog wat verdedigers uit te spelen ook), maar tactisch dacht Robben altijd mee. Denk nog maar eens terug aan dat moment tijdens het WK 2014 waar hij de spelers toesprak richting de verlenging tegen Costa Rica.

Motiveren is misschien wel een van de belangrijkere kwaliteiten van een trainer

Zo’n grote speler zou je trainer maar worden. Die weet je wel te motiveren. Voor mij beste Nederlandse speler van deze eeuw.

17 augustus 2023 om 16:08

Met concurrentie van Sneijder in zijn 2010 vorm en Van Persie en zijn geweldig jaar bij United

17 augustus 2023 om 16:14

Robben hield het op de wereld top langer vast dan die twee. Snijder had geen zin meer in voetbal na zijn CL wist en de verloren WK en Van Persie moet gewoon van heel ver komen door zijn blessures en een Arsenal in verval. Robben was de beste, maar ze waren alle 3 (of 4 met Raffa) echt heel erg goed. Technisch zeer verfijnd met meerdere specialiteiten.

17 augustus 2023 om 16:25

Wie had in 2004 gedacht dat de man van glas het langste kon blijven acteren op topniveau.

17 augustus 2023 om 16:45

De enige die bij die 3 in de buurt komt qua klasse is Seedorf. Al heeft hij natuurlijk ook deels gepresteerd in de jaren 90.

17 augustus 2023 om 16:51

Seedorf is als het goed is de meest succesvolle Nederlandse voetballer ooit.
Maar zijn probleem is dat hij geweldig was bij Milan maar niks uit zijn internationale carrière heeft gehaald

17 augustus 2023 om 16:15

Vraag me toch wel een beetje af in hoeverre jonge gassies nog echt kennis hebben van die voormalige grootheden. Als je kijkt naar Van Bommel, Stam of Van Nistelrooij heb ik nou niet het idee dat de spelers (gezien het leeftijdsverschil) nog heel bewust weten wie het precies zijn. Alleen wat van horen zeggen. Die nieuwe generaties spelers zijn helemaal niet meer bezig met terugkijken.

17 augustus 2023 om 16:29

Het lijkt mij dat voor de nieuwe generaties status en statistieken dan wel weer een grote rol speelt. Ze zullen inderdaad geen wedstrijden terugkijken, maar oud-spelers van Bayern, Barcelona, Milan, United en Real zal altijd goed klinken. Ik heb bijvoorbeeld de generatie van Ajax 1995 ook niet meegemaakt, maar ik weet wel heel goed wie die spelers waren en wat ze allemaal hebben gepresteerd.

17 augustus 2023 om 16:32

Die spelers die nu pakweg 19-20 jaar oud zijn (dus generatie 2003-2004) waren 6 jaar oud toen Oranje de WK-finale haalden in 2010. Stam was allang gestopt, Van Nistelrooij was bezig aan zijn afscheid als clubspeler en Van Bommel speelde geloof ik nog zijn laatste jaren bij PSV. Nu weet ik niet of je als 6-7 jarige heel bewust bent van wat je meemaakt van de voetbalwereld, maar het zou me niet verbazen als de jonge spelers van nu zich meer spiegelen met spelers als Memphis, Wijnaldum, Van Dijk als je het hebt over Oranje-spelers.

Maar aangezien Nederland tussen 2014 en 2018 vrijwel geen rol speelde in het mondiale voetbal, zowel clubs als land, denk ik dat de jeugd van nu vooral kijkt naar toppers uit het buitenland.

17 augustus 2023 om 16:38

Dat hebben we helaas bij meer trainers gedacht. Grote spelers zijn helaas niet altijd grote trainers.

17 augustus 2023 om 16:44

Heftig. En dat terwijl hij ons de wereldtitel heeft gekost door zijn gebrek aan kwaliteiten om te scoren in de finale.

17 augustus 2023 om 17:40

Beste Nederlandse speler ooit na Cruijff en Van Basten

Hij staat denk ik in de top 10 van de beste Nederlandse voetballers allertijden
Maar zijn terugkeer bij Groningen is wel een smetje op zijn geweldige carrière, want hij was op en kon het fysiek gewoon niet meer aan.
maar hij deed het natuurlijk uit liefde voor de club, hopelijk heeft hij ook een mooie carrière als trainer
en kan hij ooit zijn geliefde FC Groningen trainen

17 augustus 2023 om 16:13

Zie je het echt als een smetje? Robben had kans om een ruime veelvoud nog te verdienen in landen buiten Europa, maar koos ervoor om terug te keren bij zijn geliefde Groningen. Dat het sportief door blessures anders uitpakte is dan bijzaak.

17 augustus 2023 om 16:47

Ja een smetje als hij was gestopt na zijn vertrek bij Bayern dan was zijn carrière groter geweest.
Nu denk je toch aan een geweldige Robben en de man die het niet meer aankon bij Groningen. maar zoals ik al zei hij deed het uit clubliefde
Kijk bijvoorbeeld naar Zidane een geweldige voetballer maar het is moeilijk om zijn naam te horen en niet te denken was een geweldige voetballer maar hij sloot zijn Carrière af met een kopstoot in de Finale

Iedereen had Arjan moeten vragen.
Zijn inspanning en wedstrijd voorbereiding kunnen veel profs van leren.

Dat is wel het verschil tussen een man als Robben en sommige van zijn ex-teamgenoten. Robben gaat “gewoon” aan de slag bij zijn jeugdliefde en gaat stage lopen bij een O18 team in plaats rare brieven sturen naar de beleidsbepalers van de club of via bevriende zaakwaarnemers als TD ergens een plekje proberen te zoeken..

Prachtig dat Robben bij Groningen aan de slag gaat, ik heb echt heel veel respect voor die man! Ik hoop echt dat hij op termijn een goede trainer kan worden!

17 augustus 2023 om 16:47

Klopt totaal het tegenovergestelde als een Sneijder die alleen maar uitzonderingen wil hebben en het per sé op de makkelijkste manier zijn trainersdiploma wil halen. Gewoon goed dat Robben geen enkele moeite heeft om gewoon bij Groningen te starten.

Mooi, echt een voetbalicoon met een leuke persoonlijkheid! Hopelijk gaat hij een goede trainer worden.

ik heb medelijden met de spelers van de -18, als hij dezelfde inzet eist van de spelers als van zichzelf

17 augustus 2023 om 16:26

@scirea1897,

Daar hoef je geen medelijden mee te hebben. Ze krijgen een kans, die miljoenen anderen ook wel zouden willen krijgen. Dus dan is het volop gaan, of afhaken.

Wat jij zegt zou de standaard moeten zijn, vanaf de 16 jaar streng en strikt, wil je over 5 jaar miljoenen verdienen, dan zou je alles moeten geven, en niet net als sommigen heel licht over denken.

17 augustus 2023 om 16:30

Lijkt me juist goed toch, dan krijg je vroeg mee wat er van je wordt gevraagd in de top en dan heb je ook nog het voorrecht om het te leren van een voormalig wereldvoetballer. Het is inderdaad volop gaan of afhaken

17 augustus 2023 om 16:37

Lijkt me juist mooi haha. Robben weet hoe het is om de top te bereiken. Niet alleen dat maar hoe die elke keer terug kwam na zijn vele blessures heeft ook te maken dat hij een ongelofelijke mentaliteit had. Daar kan je heel veel van opsteken als jonge speler.

Dit zou weleens een topper in wording kunnen zijn.

Met Robben en Van Persie als potentiele trainers krijg ik toch een beetje hoop voor de volgende generatie Nederlandse trainers. Hoop dat ze beiden het ver gaan schoppen.

17 augustus 2023 om 16:48

De betere Nederlandse trainers zijn doorgaans niet de allerbeste voetballers geweest.

Van Gaal, Michels, Slot, Ten Hag, Hiddink, Advocaat, De Jongh,beenhakker om er een paar te noemen.

Had toch ook prima als fysio aan de slag kunnen gaan, hij zou alle tips & tricks toch moeten kennen..

Zonder dollen; leuk voor gastjes onder de 18. Tips krijgen van een legendarische Oranje speler.

Prachtig om te zien dat Robben weer terugkeert in de voetballerij, ik denk dat het jaartje rust hem ook goed heeft gedaan!

Dit zou echt een goede, toffe trainer kunnen worden. De gunfactor heeft die in elk geval wel. Ik zie hem wel een grote worden.

De beste Nederlandse voetballer die ik live heb mogen aanschouwen! Wat een geweldenaar was het ook als speler. Ook zijn mentaliteit was genieten toen die speelde. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen als trainer maar hopelijk kan die een geweldige worden. In tegenstelling tot Sneijder begint Robben tenminste wel onderaan zonder poespas.

Zo'n geweldige speler met zo'n carriere gun je een idem dito trainerscarriere. Al vrees ik een beetje voor wat hetzelfde overkwam met Van Bommel en Van Nistelrooij; de generatie spelers van nu zullen qua mentaliteit waarschijnlijk niet klikken met hoe Robben is en wat hij vraagt.

Wat een leuk nieuws. Robben is een echte clubman en bovendien super professioneel en een voormalig wereldster waar iedere speler tegenop kijkt. Gun hem het beste bij zijn jeugdliefde!

Prime Robben, voor mij de beste rechtsbuiten die ik ooit gezien heb. Gun hem het beste!

Mooi voor FC Groningen. Arjen Robben is het uithangbord van de club. Hopelijk beleeft Arjen zo'n plezier aan het trainersvak dat hij ooit de kans krijgt bij het eerste elftal in de ED, daar waar FC Grunn thuis hoort.

Lekker een beetje de jeugd trainen en het hoofdtrainerschap links laten liggen. Kan nooit gezond zijn met al die stress die het met zich mee brengt.

Rustig eerst een carrière opstarten. Verstandige keuzes van Arjen Robben, hopen dat hij zichzelf daar kan ontwikkelen en eventueel af en toe mee kijkt met Lukkien. Mogelijk na 3-5 jaren zit er dan een topper als coach bij Groningen

Schitterend hoe de cirkel rond kwam in zijn active voetbalcarriere. Het is zoveel makkelijker om terug te keren bij een grote club dan bij (toen) subtopper/middenmoter. Mooie kerel en zegt veel over hoe hij zijn club ziet. Nu weer onderaan beginnen en hopelijk dat hij zijn draai kan vinden in zijn nieuwe carriere. Robben blijft altijd welkom.

Zie ik zeker wel slagen. Wat een drive had die joh, legende in het Nederlands voetbal. Zal vast de nieuwe generatie veel kunnen leren.

Leuk om te zien dat van die lichting Arjen en Robin trainer willen worden. Alleen maar goed voor het Nederlands voetbal.

Mooi dat Robben weer aan de slag gaat bij FC Groningen.

Grootheid. Aanwinst voor de Nederlandse competitie

Kijk sneijder zo kan het ook

Heeft 1 heel groot voordeel. Hij is kaal.

18 augustus 2023 om 09:14

Geweldig, dat is voetbalhumor! Zelden zo'n treffende opmerking gelezen op de site. Kaal! Hoe kom je erbij. Want alle grote trainers zijn kaal natuurlijk. Creativiteit met een verenpen geschreven. Chappeau. U wint het internet.

Ik was echt mega fan van zijn speelstijl, altijd wist je wat tie ging doen maar het is altijd moeilijk te verdedigen bij hem, zelden zo een speler gezien. De beste nl speler die ik live heb zien spelen in mij optiek, echt balen dat hij blessuregevoelig was.

Wanneer ik in Spanje verblijf, en ik kom altijd wel iemand tegen die over voetbal begint, zeggen ze Robben? "op CR7 en Messi na misschien wel de beste. Hij had de finale moeten beslissen". Het is vooral in het buitenland dat ik groot ontzag voor dit soort spelers hoor.

En ik denk dat ze wel een punt hebben, zonder die blessures lijkt mij ook dat Robben de best of the rest was. Hij was niet af te stoppen, dat was echt geen geluk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren