Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal en AC Milan schrikken: toptarget moet 100 miljoen kosten

Laatste update:

Viktor Gyökeres is wellicht nog niet algemeen bekend bij het Nederlandse publiek, maar in Portugal maakt de spits behoorlijk naam voor zichzelf. Zijn superseizoen bij Sporting Portugal blijft niet onopgemerkt in de Europese top en Gyökeres werd reeds aan clubs als AC Milan en Arsenal gelinkt. Fabrizio Romano weet inmiddels wat de Zweed moet kosten: 100 miljoen euro.

Volgens de Italiaanse journalist vinden er zaterdag gesprekken plaats over de toekomst van Gyökeres. "De verwachting is dat zijn zaakwaarnemer aanwezig is bij het duel tussen Sporting en Benfica", schrijft Romano op X. De twee Portugese grootmachten nemen het om 21:30 uur tegen elkaar op.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Wat ik begrijp zullen er gesprekken plaatsvinden met clubs die geïnteresseerd zijn in de spits. Er wordt in die gesprekken een prijskaartje van rond de 100 miljoen euro gehanteerd om een deal mogelijk te maken", aldus Romano.

De volhardende ‘nieuwe Ibra’ die met bizarre cijfers interesse van Arsenal wekt

Voetbalzone schreef eerder al over de imposante carrière van Gyökeres.Lees artikel

Dat er interesse is in Gyökeres komt allerminst als een verrassing. De 25-jarige aanvaller is bezig aan een waar superseizoen. In 41 officiële wedstrijden namens Sporting had hij een directe bijdrage aan 51 doelpunten: hij scoorde 36 keer en was 15 maal de aangever.

In een eerder stadium werd Gyökeres al aan Milan en Arsenal gelinkt. In de Italiaanse modestad moet hij de opvolger van Olivier Giroud worden. De Fransman lijkt bezig aan zijn laatste maanden bij Milan, waar overigens ook Joshua Zirkzee wordt genoemd als mogelijke vervanger.

Ook Arsenal zou in Gyökeres een welkome versterking van de voorste linie zien. The Gunners beschikken momenteel over Gabriel Jesus, Eddie Nketiah en Kai Havertz als opties voor in de punt van de aanval, maar trainer Mikel Arteta zou over geen van hen volledig tevreden zijn.

Mocht Milan of Arsenal daadwerkelijk willen doorpakken en Gyökeres gaan aantrekken, dan moeten zij diep dus diep in de buidel tasten. Transfermarkt schat de waarde van de aanvalsleider, die over een verbintenis tot medio 2028 beschikt, overigens aanzienlijk lager in: 55 miljoen euro.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Als die jongen 100 miljoen moet kosten dan zal hij niet naar Italie vertrekken lijkt me. Het lijkt mij logisch dat hij naar Engeland zal vertrekken. Arsenal, United of Chelsea zal zich wel melden aankomende zomer.

6 april 2024 om 14:36

United weer zoveel uitgeven aan een spits? Zal Arsenal worden gok ikz o

Voetbalt Zirkzee bij Milaan ja?

"in de Italiaanse modestad moet hij de opvolger van Joshua Zirkzee worden. De Nederlander is eveneens bezig aan een indrukwekkend seizoen en lijkt op weg naar een stap hogerop."

Knap staaltje vooruit kijken! Zirkzee speelt nog niet eens bij Milan en ze zoeken al naar zijn opvolger

Hij speelde vorig jaar nog bij Coventry toch? Dan maak je leuke stappen vooruit!

Overhypte spits. Hij doet het nu heel leuk bij Sporting CP, maar Bas Dost deed het ook enorm goed bij Sporting CP. Dat Gyokeres het nu zo goed doet in Portugal, zegt dus helemaal niks. Portugese competitie is nog zwakker dan de Nederlandse Eredivisie en dat een Bas Dost daar Europees topscoorder werd, zegt dus ook genoeg. Ik zie het eerder als een zwakte van Portugese competitie dat Gyokeres zoveel scoort dan dat Gyokeres daadwerkelijk heel goed is. Ik snap daarom niet dat er zoveel interesse voor hem is.

Het is ook niet voor niets dat Gyokeres al 25 jaar is en voor Sporting CP alleen nog in Championsship speelde, geen minuut maakte bij Brighton en daarvoor nog bij Zweedse middenmoter IF Brommapojkarna. Als hij echt een enorm talent was, was hij al veel eerder ontdekt, zoals Odegaard en Isak. Ik blijft het daarom belachelijk vinden waarom clubs zich blindstaren op dit seizoen van Gyokeres waar hij het goed doet, maar een Bas Dost ook gemakkelijk Europees topscoorder werd. Ik zie Gyokeres buiten Portugal daarom faliekant mislukken.

6 april 2024 om 14:55

Toch zijn er veel spelers uit Portugese Liga wel geslaagd bij Europese top.

Rodri, Ederson, Bernardo Silva, Darwin Nunez, Bruno Fernandes, Ruben Dias, Luis Diaz. Etc

6 april 2024 om 15:29

Bernardo Silva heeft maar liefst 3 wedstrijden in Benfica 1 gespeeld voordat hij naar Monaco ging en toen pas van Monaco naar City.

Rodri is een Spanjaard uit de jeugd van Villareal die toen naar A Madrid ging en van daaruit naar City.

Bruno Fernandes heeft inderdaad veel wedstrijden voor Sporting gespeeld, maar ik weet niet of we United Europese top kunnen noemen. Vind Bruno zelf wel echt een geweldige voetballer.

6 april 2024 om 14:56

Het is geen schande als je een reactie achterwege laat als je een speler totaal niet kent. Gyokeres is een veel completere spits dan Dost ooit geweest is. Het vergelijken met Isak en Odegaard is natuurlijk belachelijk, aangezien sommige spelers langer nodig hebben om een bepaald niveau te bereiken. Ik zou zeggen zet de tv eens aan vanavond, zodat je daadwerkelijk weet wat voor type speler het is.

6 april 2024 om 15:38

Sommige spelers hebben gewoon wat langer nodig en/of zijn laatbloeiers. Gyokeres is blijkbaar zo iemand en 100 miljoen is krankzinnig, maar aan de prijs kan Gyokeres zelf niks doen. Denk dat hij voor zowel Arsenal als AC Milan een goede spits kan zijn. Schiet ze dit seizoen vanuit alle hoeken en standen binnen, ook Europees. En de twee seizoenen hiervoor was hij ook goed bij Coventry City in de Championship.

Falcao was bijvoorbeeld ook iemand die pas op late leeftijd de stap naar een grote competitie maakte. Speelde weliswaar jarenlang bij River Plate in Argentinië en deed het daar prima en had absoluut potentie. Maar deed het daar gewoon prima en scoorde z'n goals, was voor de rest niet heel denderend of wat dan ook. Op zijn 23ste uiteindelijk naar Porto vertrokken en dat is als je jouw referentiekader aanhoudt al wat aan de late kant, maar schoot daar 2 seizoenen lang alles aan gort in Portugal en ook in Europees verband. Uiteindelijk op zijn 25ste pas naar Atletico Madrid vertrokken en schoot daar al helemaal alles en iedereen aan gort 2 seizoenen lang.

6 april 2024 om 17:32

Ik ken hem niet, maar 1 seizoen uitblinken in Portugal op je 25ste en dan 100 M vragen.... Complete spits, langer tijd nodig gehad, het zal wel. Het is een waanzinnige gok.
Voor de helft haal je Akpon die minder minuten nodig heeft per goal 😉

Ik hoop echt niet dat Arsenal hem haalt. 100 miljoen voor een speler die 1 seizoen op niveau heeft gespeeld en die al bijna 26 is. Een groter risico wordt zo’n aankoop niet

Ik heb niet genoeg van de gozer gezien, buiten wat Youtube highlights en een wedstrijdje hier en daar. Maar het feit dat je op je 26e pas echt op een enigzins 'prima' niveau doorbreekt, zegt voor mij dat je als Arsenal zijnde hier zeker geen 100 miljoen voor neer moet gaan leggen. Natuurlijk loop je altijd risico, maar je moet het niet gaan opzoeken met dit soort spelers, kijk maar naar onze vriend Nicolas Pepe.

Zaken doen met Portugezen dan moet je nou eenmaal dit soort bedragen neerleggen

6 april 2024 om 17:33

Vreemd eigenlijk, het is een zwakkere competitie dan de eredivisie. Daarentegen presteren hun topclubs dan weer beter dan de onze in de CL.

6 april 2024 om 20:33

Safado,
Buiten de top 3/4 van Portugal zijn de Nederlandse clubs inderdaad voetballend beter alleen wordt de verdediging van de clubs in Portugal beter georganiseerd.

Daarnaast staan de Nederlandse clubs er financieel beter voor. Portugese clubs hebben enorme schulden en werken met kortdurende contracten of worden ze gelijk leeggeroofd na een goed jaar.

Als we toch net zoals Zematt oude koeien uit de sloot gaan halen, weet ik nog dat een UEL wedstrijd tussen PSV - Estoril waarbij PSV één keer gelijkspeelde en één nipt won. Toentertijd speelden Benfica/Porto/Sporting tegen 10 mini-Mourinho ploegen.

100 miljoen voor een speler met een goed seizoen in de Portugese competitie? Is al 25, dus geen 18 of 19 jarige piepjong talent. Ietwat overtrokken prijs als ik eerlijk ben. Benieuwd wie dít gaat neerleggen hiervoor

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren