Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern ziet in voormalig trainer Man United beste alternatief voor Xabi Alonso

Laatste update:

Thomas Tuchel vertrekt komende zomer bij Bayern München en dus moet de Duitse topclub in de komende maanden op zoek naar een opvolger. Xabi Alonso, de huidige trainer van Bayer Leverkusen, staat er goed op, maar Bayern zoekt ook naar alternatieven voor het geval Alonso bedankt voor de functie.

Volgens Sky Sport-journalist Florian Plettenberg is de 42-jarige Spanjaard de belangrijkste gegadigde om komend seizoen hoofdtrainer van Bayern te worden. Het valt echter niet helemaal uit te sluiten dat Alonso voor een langer dienstverband bij Leverkusen kiest. Hij ligt op titelkoers en kan komend seizoen met zijn succesformatie de Champions League in.

Mocht de komst van Alonso uiteindelijk niet haalbaar blijken te zijn, dan schakelt Bayern door. Eerder werd gemeld dat Brighton-trainer Roberto De Zerbi topkandidaat is om na de zomer in München aan de slag te gaan, maar daar komt nu een opvallende naam bij.

Over De Zerbi zijn namelijk enige twijfels ontstaan. Het bestuur van Der Rekordmeister vindt het een groot nadeel dat de Italiaanse oefenmeester geen Duits spreekt. Ook zou De Zerbi beperkt Engels spreken, waardoor er meer twijfels zijn ontstaan.

Ralf Rangnick wordt nu door het Duitse Kicker genoemd als voornaamste alternatief van Xabi Alonso. De huidige bondscoach van Oostenrijk werd eerder in 2019 al genoemd bij Bayern, nadat Niko Kovac het veld moest ruimen. Toen werd Hansi Flick aangesteld als opvolger.

De inmiddels 65-jarige Rangnick staat er goed op in München en heeft naar verluidt een zeer nauwe band met Christoph Freund, sportief directeur bij Bayern. De twee kennen elkaar van hun tijd bij Salzburg en hebben veel respect voor elkaar, zo schrijft Kicker. Wel is het nog onduidelijk of Rangnick beschikbaar is voor de functie in München na het EK van deze zomer.

Rangnick was eerder trainer van onder anderen RB Leipzig, en was bovendien in het seizoen 2021/22 29 wedstrijden lang interim-trainer bij Manchester United. Hierna ging hij aan de slag als bondscoach van Oostenrijk, waarmee hij zich plaatste voor het EK. Oostenrijk is deze zomer een van de tegenstanders van Oranje in groep D van het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze zijn gek geworden. Top kandidaten zoals Zidane worden compleet genegeerd.

28 maart 2024 om 17:31

Als ze De Zerbi niet willen omdat hij geen Duits spreekt dan geldt dat ook voor Zidane toch.. En Zidane wil niet in Engeland coachen omdat hij geen Engels spreekt, dus zal dan ook voor Duitsland gelden..

28 maart 2024 om 17:46

Zidane wil gewoon niet lijkt me, anders was hij echt wel eerder naar een topclub gegaan. Vind het juist wel goed van Bayern dat ze zich niet op hem blindstaren, maar meteen doorschakelen. Volgens mij wacht Zidane nog steeds gewoon op het Franse nationale elftal of hooguit Madrid of Psg/marseille.

Overigens zijn de kandidaten die genoemd worden bij Bayern niet zo gek toch? Alonso en De Zerbi worden in de hele Europese top genoemd en een bewezen buitenlandse toptrainer is ook geen garantie voor succes toch? De twee meest succesvolle Bayern-trainers van deze eeuw zijn Heynckes en Flick waarvan Heynckes wel een grote palmares had maar vlak voor Bayern al niet zo hot meer was en Flick zijn hele carrière assistent was geweest. Grote namen als Ancelotti en Guardiola daarentegen hebben helemaal niet zo fantastisch gepresteerd met Bayern.

Rangnick vind ik ook niet zo'n gekke naam hoor. Dat United van vorig seizoen was (en is nog steeds) een gigantisch wespennest en voor de rest heeft Rangnick wel een bijzonder en goed track record hoor. Doet het nu met Oostenrijk ook hartstikke goed terwijl dat echt geen wonderelftal is.

28 maart 2024 om 20:25

Zidane heeft aangegeven dat hij dolgraag Bayern wilt coachen

28 maart 2024 om 18:01

Dat weet je niet, misschien hebben ze hem gepolst en wilt hij niet. Ik denk zelf dat Zidane wacht tot hij bondscoach van Frankrijk kan worden.

Het wordt een interessante zomer met deze trainerscarousel die op poten staat. Veel clubs en landen die een nieuwe coach zoeken voor volgend seizoen. Tuchel , Xavi , Flick , De Zerbi , Alonso , Mourinho , Conte , ETH mits ontslagen , Nagelsmann , Martinez , Zidane , Deschamps , Southgate etc. Allemaal (bonds)coaches die beschikbaar zijn of misschien open staan voor een nieuwe uitdaging. Ik ben benieuwd wie volgend jaar waar voor de groep zal staan.

Zo verassend is dat niet. Zowat het halve Red Bull concern zit daar inmiddels in de organisatie.

28 maart 2024 om 18:47

Het lijkt inderdaad een optelsommetje.
Desalniettemin heeft Ragnick wel een goede indruk op mij gelaten tijdens zijn Man utd periode. Heeft echt een goede kijk op het spelletje en zei alleen maar verstandige dingen (die nu allemaal waar blijken te zijn).
Zou het een mooie combi vinden maar weet niet of hij nog clubcoach wil zijn?

28 maart 2024 om 20:10

Rangnick moet ver van het veld blijven, die presteerde slecht. Had wel een goeie geweest om nu boven Ten Hag te werken, had ze een paar 100 miljoen aan miskopen gescheeld.

Volgens Uli Hoeness is het onmogelijk om Alonso bij Leverkusen los te weken. Hoeness verwacht dat hij gewoon bij Leverkusen blijft. Dat zou mooi zijn, dan is er toch nog een kans dat hij uiteindelijk bij Real het stokje overneemt van Ancelotti over enkele jaren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren