Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Xabi Alonso is in eerste reactie duidelijk over Bayern München en Liverpool

Laatste update:

Xabi Alonso staat voor honderd procent achter zijn keuze om Bayer Leverkusen nog minstens een seizoen trouw te blijven. De Spaanse oefenmeester leek de koploper in de Bundesliga in te gaan ruilen voor Bayern München of Liverpool, maar benadrukt vrijdag op een persconferentie dat zijn werk in Leverkusen nog niet af is.

"Ik heb een goed gesprek gehad met het bestuur van Bayer Leverkusen en daarna laten weten dat ik hier blijf", laat Alonso, die tot medio 2026 vastligt in de BayArena, weten op het persmoment in aanloop naar het thuisduel van Leverkusen met TSG Hoffenheim van zaterdag.

"Er is veel gesproken over mijn toekomst. Ik heb de interlandperiode dan ook gebruikt om hierover na te denken en een definitief besluit te nemen. Ik ben hier helemaal op mijn plaats", zo benadrukt Alonso, sinds oktober 2022 verbonden aan die Werkself.

"Ik voel dat mijn werk bij Leverkusen nog niet af is. Ik wil de club helpen en ervoor zorgen dat spelers zich hier verder ontwikkelen. Ik voel de steun van het bestuur en alles gaat fantastisch op dit moment."

"Ik ben een jonge trainer (Alonso is 42, red.) en denk dat dit de beste keuze is voor mijn toekomst als coach", herhaalt Alonso nog maar eens waarom hij in Leverkusen werkzaam blijft. "Ik heb daar heel goed over nagedacht en ken geen enkele twijfel."

Dankbaar


Alonso voelt zich als een vis in het water bij de koploper in de Bundesliga. "Ik ben het bestuur, de spelers en de fans enorm dankbaar. We bouwen samen verder aan dit project en de spelers weten inmiddels dat ik blijf. Uit respect voor de club wilde ik deze week duidelijkheid verschaffen. Nu is er gelukkig geen onduidelijkheid meer."

De Leverkusen-coach weet maar al te goed dat hij een serieuze kandidaat was voor zowel Bayern als Liverpool in de afgelopen weken. "Maar over die clubs ga ik niets zeggen. Het zijn topclubs waar ik natuurlijk een binding mee heb (Alonso diende beide clubs als speler, red.), maar op dit moment wil ik hier helemaal niet weg. Bij Leverkusen kan ik nog heel veel stappen zetten als trainer."

Belangrijke pion


Leverkusen ziet Alonso als sleutelfiguur van het huidige project. Hij mag zich komende zomer gaan bemoeien met de transfers van de club en het feit dat hij aanblijft moet ervoor zorgen dat toptalent Florian Wirtz wordt behouden.

Dat nieuws moet als een mokerslag zijn aangekomen bij Liverpool en Bayern. De twee grootmachten zagen Alonso als ideale opvolger van respectievelijk Jürgen Klopp en Thomas Tuchel.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat dit een goed besluit is, waarom vertrekken als je het naar je zin hebt. Hij heeft alle tijd nog om een keer naar een topclub te vertrekken. Ik ga er vanuit dat hij volgend seizoen opnieuw mag gaan bouwen de belangrijke jongens zullen wel worden verkocht.

29 maart 2024 om 14:57

Helemaal mee eens. Zowel Liverpool als Bayern zullen een andere keuze moeten gaan maken voor komend seizoen. Misschien is Real dan wel de favoriet voor zijn handtekening na volgend seizoen

29 maart 2024 om 15:43

Bij Bayern is nu de weg vrij voor Mourinho al wordt nu ook de naam van Ten Hag genoemd en die heeft al een verleden bij Bayern en is door Guardiola genoemd nadat ze hem gepolst hadden.... Dat zou wat zijn hij past ook prima in duitsland beter dan Mourinho

29 maart 2024 om 16:30

Mourinho in Duitsland zou wel leuk zijn, daar heeft-ie nog niet eerder gewerkt.

Hopelijk betekent dit dat 'ie in 2026 naar Real verhuist! Nu nog de lijn doortrekken in Leverkusen.

Het nadeel is nu wel dat hij het bijna alleen maar slechter kan doen. Veel spelers staan nu natuurlijk op de radar van grotere clubs en dan moet je als trainer maar zorgen dat je kwalitatief hetzelfde kan brengen volgend seizoen wanneer de selectie er heel anders uit kan zien.
En daarnaast is de voetbalwereld zo opportunistisch als het maar zijn kan wanneer het crescendo gaat, maar bij een mindere reeks zagen ze weer aan de stoelpoten.
Ranieri maakte Leicester kampioen, om het volgende seizoen (geloof ik) ontslagen te worden.

Maar ik hoop oprecht dat Alonso, ook al wordt hij geen kampioen met Leverkusen volgend seizoen, wel laat zien dat hij niet een eenseizoensvlieg is als trainer en er echt een topper in hem schuilt.

29 maart 2024 om 15:24

Leicester was een sprookje, Leverkusen is een standaard top-5 ploeg in Duitsland, men doet net of het soort Augsburg is.

29 maart 2024 om 15:26

het voordeel is als het volgend jaar wat minder is kan het een grote leerschool zijn voor hem zonder al te ernstige consequenties.

er zijn veel zeer getalenteerde coahes naar een absolute topclub gegaan en hun verbrand omdat daar geen mindere seizoenen getolereerd worden

Slimme keuze. Voortbouwen op het succes wat hij nu heeft. Bij Liverpool Klopp opvolgen kan alleen maar tegenvallen en Bayern weer op de rit krijgen kan ook een vrij ondankbare klus worden.

Die heeft allang besloten dat hij zijn werk netjes afmaakt en daarna naar Real Madrid gaat in 2026. Contract Xabi loopt af in 2026 en natuurlijk dat van Ancelotti ook. Het zou me ook niks verbazen als Alonso en Perez dit allang hebben besproken. Doet hij toch weer handig die Perez. Geen grote afkoopsom hoeven aftikken.En hij weet al dat hij zijn dromtrainer binnen gaat halen

29 maart 2024 om 17:07

En Alonso kan het beste Real sinds prime BBC onder zijn hoede nemen, lijkt me ook niet verkeerd voor hem natuurlijk.

29 maart 2024 om 19:42

Ik zou er niet zo zeker van zijn, eerst zien dan geloven. Twee jaar is in het voetbal heel lang. Voor hetzelfde geld wordt ancelotti volgend seizoen ontslagen wegens slechte prestaties en doet zijn opvolger het ineens waanzinnig goed. Dan gaat dit sprookje niet door.

Zou wel een heerlijk zijn voor zowel Real als Alonso als hij uiteindelijk in Madrid beland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren