Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

BILD adviseert Koeman: ‘Bijzonder dat hij bij jullie nooit in beeld is geweest’

Laatste update:

Tobias Altschäffl breekt een lans voor Jeffrey Gouweleeuw. De Duitse journalist volgt zijn club FC Augsburg namens BILD al jarenlang en kan alleen maar concluderen dat de 31-jarige mandekker 'van topniveau is'. "Ik vind het best bijzonder dat hij nooit in beeld is geweest voor jullie nationale team", betoogt Altschäffl tegenover Voetbal International.

Gouweleeuw vertrok in januari 2016 van AZ naar Augsburg en groeide vrijwel direct uit tot basisspeler in Beieren. Sinds het seizoen 2020/21 is hij bovendien aanvoerder van de Fuggerstädter. "Toen hij kwam wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar al snel bleek dat hij over veel kwaliteiten beschikte", vertelt Altschäffl over Gouweleeuw. "Hij is verdedigend uitstekend, sterk in de lucht en is daarnaast uitgegroeid tot echte leider. In Augsburg is Jeff simpelweg de baas, als je het mij vraagt eigenlijk té goed voor het niveau van de club."

De Heemskerker werd sinds zijn komst naar Duitsland veelvuldig geplaagd door blessureleed. Zo lag hij in het seizoen 2016/17 circa vier maanden uit de roulatie en hield een heupkwetsuur hem drie jaar later zo'n drie maanden zoet. Altschäffl vermoedt dat het de reden is waarom Gouweleeuw 'nog maar' bij Augsburg speelt. "Anders had hij die stap zonder twijfel gemaakt', zo klinkt het.

Altschäffl richt zich dan ook – alhoewel indirect – tot aanstaand Nederlands bondscoach Ronald Koeman. "Ik vind het best bijzonder dat Gouweleeuw nooit in beeld is geweest voor jullie nationale team. Misschien komt dat doordat hij voor Augsburg speelt, een relatief kleine club in Duitsland. Maar hij heeft alles, hij geldt in de Bundesliga als verdediger van topniveau." Gouweleeuw deed in 2018 al meermaals een open sollicitatie bij Koeman, die toen ook al bondscoach was. De stopper werd echter nooit opgeroepen, zelfs niet voor een voorselectie.

Verdient Jeffrey Gouweleeuw een oproep voor Oranje?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gouweleeuw is geen slechte verdediger. Maar qua verdediging heeft Nederland sowieso weinig te klagen

Dat komt denk ik eerder door het niveau van de huidige verdedigers, dan door de status van Augsburg.

25 december 2022 om 09:28

Wat me vooral bijstaat is dat hij in vele interviews zichzelf Oranje in probeerde te praten en telkens verontwaardigd was waarom hij geen kans kreeg. Beetje zielig werd het.

Heel raar inderdaad als we keuze hebben uit van Dijk, de Ligt, de Vrij, Timber, Botman, Aké, Struijck, Beugelsdijk, van der Ven.

25 december 2022 om 10:03

En een paar van die namen is Gouweleeuw een stuk ouder he, dus een Timber / Botman / Aké waren nog niet zo sterk toen Gouweleeuw een jaar of 25 was. Maar goed, ik snap ook niet zo goed waarom Gouweleeuw in het NL elftal zou horen. Natuurlijk, hij presteert goed bij Augsburg maar het is wel gewoon een ploeg die tegen degradatie strijdt. Speelt echter wel in een zeer sterkte competitie tegen sterke spitsen als Lewandowski (tot vorig jaar), Haaland (tot vorig jaar), Moukoko, Reus, ga zo maar door. Dus qua competitie is hij wel wat gewend.

25 december 2022 om 10:24

Vooral Beugelsdijk is onbetwist in Nederland. Gouweleeuw zal nooit beter dan hem worden.

Hij vind het best bijzonder...

Heeft deze man weleens gekeken welke CV's NL kan kiezen.

v Dijk, Timber, de Vrij, Ake, de Ligt, Botman, Struijks, en vergeet nog wel een paar.

Als hij WK keek, zou hij gezien hebben dat zelfs de Ligt van Bayern op de bank zit, terwijl Oranje met 3 CV's speelde

Haha nee.. dit is geen topniveau. Mag alles en iedereen bedanken dat hij bij Augsburg speelt. Veel te heet gebakerd. Nederland zit qua verdedigers wel goed verder

Heb toevallig een potje van hem gezien afgelopen jaar. Daar deed hij het uitstekend inderdaad. Er wordt hier gekeken naar Teze, Geertruida, etc. maar deze kerel is volgens mij op dit moment beter. En het is nog maar de vraag of die talenten dat niveau gaan halen.

25 december 2022 om 09:26

Teze lijkt mij ook te beperkt voor de top. Vooral dat hij een rechtsback wil zijn.

Geertruide lijkt mij wel een speler voor de Europese (sub)top.

Zie hem wel slagen bij een Dortmund. Kan zelfs op 3 plekken goed uit de voeten. Dus groter voordeel dan genoemde speler.

25 december 2022 om 09:47

Geertruida heb ik echt grote vraagtekens bij. Maar wellicht heb ik het mis.

25 december 2022 om 11:42

Veel mensen achten Teze en Geertruida ook (nog) niet goed genoeg. De concurrentie is gewoon te goed om een 31-jarige Gouweleeuw een kansje te geven. Van Dijk, De Vrij, Ake, De Ligt, Timber. Als hij echt zo goed was, speelde hij ook niet jaren voor Augsburg.

25 december 2022 om 11:55

@92643, Geertruida wordt gezien als optie ipv Rensch, niet als centrale verdediger dus dat is geen vergelijking

25 december 2022 om 15:45

Nou ja. Vaak wordt Geertruida als veelzijdig aangemerkt. Hij is misschien wel té veelzijdig. Voor zijn ontwikkeling zou hij dan een heel seizoen als rechtsback moeten spelen of als centrale verdediger.

Wat heerlijk om journalist te zijn. Je roept iets ongefundeerds, andere media nemen het over en wij gaan hier als een stel schapen er een discussie over voeren. Dat moet zo’n man toch het gevoel dat hij echt iets heel belangrijks aan het doen is..

Lijkt een beetje op het verhaal van Paul Verhaegh. Was een redelijk goede verdediger in Dutisland, maar behalve een uitverkiezing voor de selectie van WK 2014, was het geen jongen die in Nederland opviel.

Ja, raar dat die nooit een kans heeft gehad. Oranje heeft ook allemaal van die koekenbakkers achterin staan... Ik kan er zo drie noemen die meer in aanmerking komen.

Jammer dat het hier niet goed neergezet wordt. In de VI gaat het erover dat het raar is dat Gouweleeuw tussen 2015-2018 nooit werd opgeroepen. Terwijl toen Hoedt, Bruma, Rekik, Riedewald en noem al die modale spelers maar op wel meerdere interlands speelden. Uiteraard vind deze journalist en Gouweleeuw zelf het logisch dat hij nu niet in beeld is gezien de kwaliteit van de concurrentie. En ik ben het volledig met ze eens. Nu heeft ie er niks te zoeken maar in het verleden had ie best een kans mogen hebben.

25 december 2022 om 12:04

Hoedt is inmiddels hopeloos afgegleden maar in 2015/16 stond hij wel mooi als 21 jarige in de basis bij Lazio Roma. Riedewald was een paar wedstrijden linksback omdat daar helemaal niemand voor was. Rekik speelde voor die tijd zijn interlands als 20 jarige die basis bij PSV stond

Het gaat niet zo zeer om nu, maar aantal jaren geleden. Toen was de keuze wat minder. Had Timber zich nog niet echt aangediend, Ake nog niet zo stabiel, en toen zijn er ook wel keuzes gemaakt met spelers die hooguit gelijkwaardig waren. Nu snapt die dat die niet meer gekozen wordt. Wil nu nog gewoon een seizoen of drie lekker bij Augsburg ballen en daar afsluiten.

In de periode van 2015-2018 had hij er best bij kunnen zitten omdat die in de Bundesliga speelt. En de keuzes waren toen best schaars. Maar op dit moment zit Nederland heel goed in de centrale verdedigers met Virgil, Aké, Timber en De Ligt.

Lachwekkend.
Kan me niet voorstellen dat die serieus is omtrent Gouweleeuw.
Met van Dijk, de ligt, Ake, de vrij en timber hebben we al vijf betere opties.
Dan heb je voor de toekomst ook nog struijck Botman en van de Ven. Met alle respect naar Gouweleeuw, maar hij zou het niet redden imo

Als Timber aankomende zomer vertrekt, is Gouweleeuw een goede kandidaat als RCV. Met Olivier Aertssen als backup.

Wat betreft oranje; de concurrentie als CV is moordend. Nu komen De Vrij en De Ligt al amper aan spelen toe.

Volgens mij ben je centraal achterin wel klaar met Van Dijk, De Ligt, Timber, Ake, De Vrij en eventueel een Botman of talent. De back posities zijn aan frisse energie toe. Dumfries geeft niet thuis en Blind is klaar. Malacia, Bakker, Frimpong en/ of talent zijn wat mij betreft de aangewezen mensen dat gat op te vullen. Dan heb je nog het middenveld, waar spelers als Wijnaldum en Klaassen wat mij betreft klaar zijn. Jongens als Xavi, Veerman, Taylor e.d. mogen gaan uitvechten wie er naar de meer gevestigde orde komt te spelen. En dan heb je voorin nog de nodige keuzes te maken en hebben we te hopen dat Gakpo een goede keuze maakt en Lang en/ of Brobbey zich gaat ontwikkelen, want daar is het qua talent en potentie matig bedeeld.

25 december 2022 om 12:45

De spoeling achterin is goed. Genoeg keus, maar middenveld en de aanval kan en moet beter…

Zo, DLD regeld hier even een uitnodiging voor Jeffrey.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren