Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre wending: 61-voudig international stopt 2 weken na vinden nieuwe club

Laatste update:

Craig Cathcart is niet langer profvoetballer, zo weten onder meer Het Laatste Nieuws en de Belgische journalist Sacha Tavolieri te melden. De 34-jarige centrumverdediger uit Noord-Ierland tekende op de voorlaatste dag van de zomerse transfermarkt een eenjarig contract bij KV Kortrijk, maar speelde geen minuut voor de Belgische club. De clubleiding moet de beslissing van Cathcart om per direct te stoppen nog wel definitief bevestigen.

Er was begin september nog het nodige optimisme bij Kortrijk na de komst van Cathcart. "KV Kortrijk blijft in de laatste dagen van de zomermercato erg bedrijvig. Het presenteerde dinsdag Craig Cathcart. De centrale verdediger zette zijn handtekening onder een eenjarig contract in het Guldensporenstadion, met optie op nog een bijkomend seizoen. De 34-jarige Cathcart, een ervaren Noord-Ierse international, moet een leidersrol op zich nemen in het hart van de Kortrijkse defensie", zo viel te lezen op de website van de huidige nummer vijftien in de Jupiler Pro League.

Slechts twee weken later is alles anders. Cathcart hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en volgens Het Laatste Nieuws is dat omdat hij 'zijn kinderen mist en is bang om geblesseerd te geraken. Bovendien zou hij gewoonweg geen zin meer hebben in het spelletje'. Tavolieri voegt via X toe dat Cathcart niet langer de motivatie heeft om profvoetballer te zijn. De ervaren centrale verdediger heeft overigens nog niet gereageerd op zijn besluit om met voetballen te stoppen.

De in Belfast geboren Cathcart doorliep de jeugdopleiding van Manchester United, waar hij nooit wist door te breken. Na verhuurperiodes bij Royal Antwerp FC, Plymouth Argyle en Watford volgden avonturen bij Blackpool en Watford. Bij Kortrijk kwam Cathcart dus geen minuut in actie, ondanks een eenjarige verbintenis en de optie om het contract volgend jaar met een seizoen te verlengen. De routinier kwam tot 61 interlands voor Noord-Ierland en was met zijn land actief op het EK van 2016, waar de achtste finale het eindstation was voor The Bhoys in Green.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Moet eerlijk zeggen dat ik het "bizarre" van dit verhaal mis. Hij wilde het nog proberen, maar komt er achter dat z'n gezin en gezondheid belangrijker is dan in z'n eentje in België nog tegen z'n zin in voetballen.
Volkomen logisch, echt gewoon helemaal niks bizar aan.

20 september 2023 om 12:26

Ik vind het op zich wel bizar dat je niet meer wil voetballen met een profcontract op zak. Het is maar hoe je het bekijkt heh

20 september 2023 om 12:47

Er zijn meer dingen in het leven dan een voetbalcarrière en geld. Familie en gezondheid zijn vele malen belangrijker. En de voetbalwereld blijkt regelmatig geen feestje te zijn om in te werken. Ik begrijp hem wel.

20 september 2023 om 12:58

Misschien een beetje bizar dat hij twee weken terug een contract tekent en nu dit besluit neemt. Had er toen al over na kunnen denken. Verder kan ik zijn besluit volledig begrijpen maar voor de club is het natuurlijk wel vervelend. Die grijpen op dat moment hun kans aan om de selectie te versterken en anders hadden ze zich misschien nog wel ergens gemeld om een speler te kopen. Die kans is er nu helaas niet voor ze.

Logisch. België lijkt me nou ook niet echt een lekker land om als Brit nog even een jaartje te voetballen in de herfst van je carrière

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren