Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz haalt ‘man voor de toekomst’ per direct bij de A-selectie van PSV

Laatste update:

Niek Schiks is per direct toegevoegd aan de A-selectie van PSV, zo maken de Eindhovenaren bekend. De twintigjarige doelman heeft zijn aflopende contract verlengd tot medio 2027 en wordt beloond in de vorm van een promotie. Schiks keept dit seizoen zijn wedstrijden vooral in het beloftenteam.

Opvallend genoeg kwam Schiks als veldspeler binnen in de jeugdopleiding van PSV. De club ging met hem aan het werk en schoolde hem om tot doelman. De jonge sluitpost doorliep alle jeugdteams en kwam twee jaar geleden bij Jong PSV terecht.

"Het is een bijzonder leergierige jongen en ik beschouw hem als een waardevolle toevoeging aan ons keeperskorps", aldus Peter Bosz. "Buiten het feit dat hij erg goed is in het blokkeren van schoten en in een-tegen-een situaties, is hij ook nog eens goed aan de bal. Ik ben blij dat we hem mogen verwelkomen bij de hoofdmacht."

Ook directeur voetbalzaken Earnest Stewart is blij met de contractverlenging van Schiks. "Hij is een talentvolle jongen met een bijzonder goede instelling. Als een speler uit PSV Academy aansluit bij PSV 1 en tegelijkertijd zijn contract verlengt, mag dat gerust een succesverhaal worden genoemd."

Schiks kwam dit seizoen tot zestien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong PSV. Vorig seizoen noteerde hij hetzelfde aantal wedstrijden. Verder was hij actief in de UEFA Youth League en de Premier League International Cup.

Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schetst dat PSV Schiks ziet als 'man voor de toekomst'. De mogelijkheid bestaat dat de club hem in de toekomst gaat verhuren aan een club uit de Eredivisie, zoals dat eerder ook gebeurde met Jeroen Zoet. Hij vertrok tijdelijk naar RKC Waalwijk en werd vervolgens eerste doelman.

PSV heeft met Walter Benítez een onbetwiste nummer één onder de lat staan. Reservedoelmannen zijn Joël Drommel en Boy Waterman. Het is echter de vraag of de twee laatstgenoemde keepers ook volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen zijn.

Van Drommel is bekend dat hij meer speeltijd wil. Waterman oriënteerde zich afgelopen seizoen al op een rol in de opleiding van PSV. Voor hem ligt mogelijk een toekomst als keeperstrainer in het verschiet. Het contract van Waterman loopt komende zomer af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is me bij jong PSV nooit echt opgevallen maar ik laat me graag verrassen. Als Benitez vertrekt zal hij vast de concurrentiestrijd aan kunnen gaan met zijn vervanger.

17 februari 2024 om 16:13

Doet het echt prima bij Jong PSV maar dat zegt bij PSV helemaal niks. Hoeveel talentvolle keepers hebben we na Zoet wel niet gehad die veelbelovend leken en waar we nu niks meer van horen. Het lijkt voor PSV wel onmogelijk om een goede keeper op te leiden haha. Niet voor niets ook dat we sinds een jaar of 5 overal en nergens keepers uit de bovenbouw van andere clubs weghalen. Allemaal zonder succes vooralsnog.

17 februari 2024 om 16:19

Welke dan, ik kan me alleen Yanick van Osch herinneren en De Lange was ook een leuk talent. Alleen volgens mij dachten weinig dat die echt een basisplek gingen veroveren. Ik beschouw Benitez overigens wel als een succes. Unnerstall had een succes moeten zijn als ik zie hoe die het nu bij Twente doet. Ik was zelf ook niet heel ontevreden over Mvogo (had wel blunders maar ook goeie reddingen). Zou alleen Jurjus en Drommel als flinke blunders beschouwen.

17 februari 2024 om 16:26

Ik doel met bovenbouw op de bovenbouw van de jeugdopleiding van andere clubs he 😉. Paar jaar terug haalden we de ene na de andere keeper van een jaar of 15/16 bij andere clubs weg. Hoor je niks meer van.Peersman, delanghe, vd Meulenhof, Roulaux, van Lare, Jonkers, Bodak, van Dorp etc etc.Nou kunnen ze natuurlijk niet allemaal slagen maar stuk voor stuk werden ze met hoge verwachtingen binnengehaald.

17 februari 2024 om 17:18

Klopt, maar het verschil met keepers als v Osch, Delanghe en Peersman is dat ze al heel vroeg als groot talent gezien werden bij PSV, maar juist bij Jong PSV het niet waar konden maken. Bij Schiks is het eigenlijk andersom.

17 februari 2024 om 16:17

Is wel echt de beste keeper uit de jeugd nu, is iedereen wel voorbijgestreefd. Niet meer dan terecht dat hij bij het eerste is gehaald.

17 februari 2024 om 17:05

Er was meen ik ook een talent uit Duitsland gehaald, wat is daarmee gebeurt?

17 februari 2024 om 17:15

Roy Steur bedoel je, van Leverkusen? Die is langdurig geblesseerd.

17 februari 2024 om 17:30

Ja Steur! Thanks. Wel jammer voor hem dat hij geblesseerd is.

Blinkt vaak uit met goede reddingen en is Peersman voorbijgestreefd (die juist als keeper voor de toekomst gezien werd). Zou mooi zijn als Schiks uiteindelijk eerste keeper kan worden vanuit de Jeugd. De laatste die het lukte was Zoet. Hoop dat ze Schiks komend seizoen aan een Eredivisie club kunnen verhuren en Steur als keeper voor Jong PSV.

Toch wel bijzonder, als middenvelder gescout worden door PSV en uiteindelijk als keeper de A-selectie halen.

17 februari 2024 om 16:18

Ja, maar extra voordeling dat hij daarom zo comfortabel is met de bal aan zijn voeten.

17 februari 2024 om 16:35

Werd Drommel in de jeugd van Almere ook niet pas in de B/C jeugd keeper?

17 februari 2024 om 16:42

@Fossen: Klopt. Ik zag laatst ook een filmpje van Drommel die wat trucjes deed met een bal, die waarschijnlijk niet heel veel keepers hem na zullen kunnen doen.

Keepers worden beter met de jaren. Een Jeroen Zoet traject zou goed voor hem zijn, al is Zoet nooit een topper geweest. Keepers hebben hun beste jaren meestal na hun 25ste, wanneer ze veel van hun fouten hebben geleerd en situaties steeds beter herkennen en inschatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren