Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoorder Hancko moet enkel absolute ster voor zich dulden qua minuten in 2023

Laatste update:

Slechts één veldspeler in Europa maakte in 2023 meer minuten dan Feyenoorder Dávid Hancko, zo blijkt uit de nieuwste publicatie van onderzoeksbureau CIES. Daarmee staat de 25-jarige verdediger tussen een fraai lijstje namen die het vaakst in actie kwamen voor club en land. Hancko moet in Europa alleen Bruno Fernandes (Manchester United) voor zich dulden.

Hancko is bij zowel Feyenoord als Slowakije niet meer weg te denken uit de basis. De linkspoot kwam dit jaar tot dusver al 5.248 officiële speelminuten in actie voor club en land, waarmee hij een betrouwbare kracht is voor trainer Arne Slot en bondscoach Francesco Calzona.

Met Feyenoord speelt Hancko dit jaar nog tegen FC Volendam, Celtic, Heracles Almelo en FC Utrecht, waarna hij mag genieten van een welverdiende winterstop. In het voorlopige onderzoek van CIES zijn alle officiële wedstrijden tot 5 december meegerekend.

Fernandes staat dus nog boven Hancko en gaat zijn koppositie in de laatste weken van 2023 niet meer weggeven. De 29-jarige Portugees kwam woensdagavond, op de dag van de bekendmaking van de lijst, wederom 90 minuten in actie tijdens de 2-1 zege van United op Chelsea. Daarmee verhoogde hij zijn aantal van 5.748 speelminuten naar 5.838 speelminuten.

Ook twee sterren van Real Madrid wisten een plekje in de top tien te veroveren. Antonio Rüdiger (5.223 speelminuten) en Federico Valverde (5.002 speelminuten) staan respectievelijk op de derde en achtste plaats. Laatstgenoemde speelt zijn interlands voor het vernieuwde Uruguay van bondscoach Marcelo Bielsa, terwijl Rüdiger uitkomt voor EK-gastland Duitsland.

De top tien levert ook twee voormalig Eredivisionisten. Dusan Tadic, die er bij Ajax al bekend om stond vrijwel niets te missen, staat op een respectabele vijfde plek. De Servische linkspoot kwam dit kalenderjaar al 5.050 speelminuten in actie voor Ajax, Fenerbahçe en zijn geboorteland.

Landgenoot Nemanja Gudelj sluit de top tien af met 4.977 speelminuten voor Sevilla en Servië. De 32-jarige rechtspoot speelde in Nederland voor NAC Breda, AZ en Ajax alvorens hij via China en Portugal in Spanje belandde. Hoewel Gudelj in zijn eerste jaren bij Sevilla niet altijd zeker was van een basisplaats, was hij dit jaar een belangrijke kracht bij de winnaar van de Europa League.

Speelt Hancko volgend seizoen nog bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Machine Hancko! Nog steeds blij met zijn komst. Wellicht het laatste jaar om hem nog te bewonderen in de Kuip

7 december 2023 om 13:37

Absoluut! Na Gimenez, Geertruida, Paixao en Wieffer de beste speler van de eredivisie, maar dat is mijn bescheiden mening.

7 december 2023 om 13:48

Dat je niet geheel objectief bent is duidelijk door in de top-5 eredivisiespelers alleen maar Feyenoorders op te nemen, maar war doen Geertruida, Paixao en Wieffer in je top-5? Gimenez en Hancko kan ik nog begrijpen, maar de rest??

7 december 2023 om 13:54

Paixao is niet eens een vaste basisklant bij Feyenoord, hoe komt die in hemelsnaam in je top-5 van de ED terecht? Ik neem overigens aan dat je top-5 van Feyenoord bedoelt, toch? Want het lijkt me logisch dat de top van de competitie niet louter uit Feyenoorders bestaat.

7 december 2023 om 14:00

Je vergeet dan wel Trauner, Timber, Stengs, Hartman en Bijlow. Die zijn ook de beste van de Eredivisie.

7 december 2023 om 14:00

@fct 4 ever: dan komt Geertruida op plek 6

7 december 2023 om 14:44

En toch kunnen we er vanalles van vinden.......maar dit is Parelmoer zijn bescheiden mening

7 december 2023 om 15:37

Haha 5 feyenoorders in de top 5 is wel overdreven, Maar persoonlijk vind ik Hancko het beste van de Eredivisie, wat een speler !

7 december 2023 om 17:51

Haha jij hebt vast geen club voorkeur? Dat je vervolgens Paixao in dat rijtje zet en Hancko er pas achteraan komt is erg bijzonder natuurlijk. Die zou ik toch eerder op nr 1 of 2 zetten.. En Paixao zou zo uit de lucht gegrepen meer om nummer 15/20 van de eredivisie staan denk ik zo. En zelfs dat is misschien wel ambitieus

Wil niet te negatief overkomen, maar is dit niet precies de reden dat Hancko er de afgelopen maand een stuk minder goed uitziet dan vorig seizoen. Moet misschien iets vaker rust krijgen.

7 december 2023 om 15:01

Is niet negatief hoor, en zou deels best kunnen kloppen. Ik denk vooral(door blessures) dat het geschuif met trauner, geertruida en nieuwkoop niet echt meewerkt achterin. Vooral als nieuwkoop meedoet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren