Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Fortuna-smaakmaker Alen Halilovic gaat de Eredivisie na een jaar verlaten’

Laatste update:

Alen Halilovic is bezig aan zijn laatste maanden als speler van Fortuna Sittard. Dat nieuws bevestigt technisch directeur Américo Branco in gesprek met Voetbal International. De 27-jarige Eredivisie-smaakmaker heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een grotere competitie in het buitenland. Wel heeft Fortuna Sittard de tweejarige optie in het contract van Halilovic gelicht, waardoor de Kroaat de Limburgers een gelimiteerde transfersom zal opleveren.

Halilovic, tienvoudig international van Kroatië, tekende afgelopen zomer een eenjarig contract in Sittard. De huidige nummer elf van de Eredivisie heeft gebruikgemaakt van de eenzijdige optie om die verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Door Halilovic dit seizoen vaak te gebruiken heeft Fortuna Sittard-trainer Danny Buijs die optie overigens automatisch gelicht.

De hoogte van de afkoopclausule in het contract van Halilovic is vooralsnog onbekend. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 1,3 miljoen euro. Volgens De Limburger had Halilovic afgelopen winter de kans om naar Dubai en Saudi-Arabië te verkassen. Branco zegt tegenover VI echter dat de linkspoot hoopt op een grotere competitie dan de Eredivisie.

In gesprek met het wekelijkse voetbalmagazine wordt de technisch directeur gevraagd naar Halilovic. “Het contract met Alen is een paar maanden geleden automatisch met twee jaar verlengd, nadat hij een vastgesteld aantal wedstrijden had bereikt. Maar ik denk niet dat hij hier komend seizoen nog speelt. In januari had hij al kunnen vertrekken, naar een financieel paradijs.”

Volgens Branco is Halilovic zeer ambitieus. “Zijn doel is om in de zomer naar een grote competitie te gaan en ik denk dat hem dat gaat lukken. Er is behoorlijk wat interesse, ook uit de grote landen. Alen kan die stap hogerop aan, zonder twijfel.” Halilovic stond in het verleden wereldwijd te boek als een toptalent.

Halilovic, die de afgelopen weken regelmatig genoegen moest nemen met een plek op de bank, speelde tot dusver 27 officiële wedstrijden namens Fortuna Sittard. Daarin was de aanvallende middenvelder goed voor vijf doelpunten en twee assists. Volgens Branco is het logisch dat Halilovic deze maand een stapje terug heeft gedaan in de pikorde van Buijs.

“Dat is logisch, want het is een jaar of zeven geleden dat hij zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Ik had net iets meer van hem verwacht, als ik eerlijk ben”, aldus Branco. “Niet dat hij het slecht doet, en zijn werkhouding is perfect. Maar zijn rendement had hoger gekund.”

Branco denkt te weten waarom Halilovic niet volledig aan zijn verwachtingen voldoet. “Zoals Alen het liefst speelt, komt hij optimaal tot zijn recht in een ploeg die zeventig procent balbezit heeft. Wij zitten meestal net onder de vijftig procent.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dit vind ik een beetje een "mooi weer" voetballer... als het lukt dan ziet het er allemaal geweldig uit. Denk ook niet dat er een club, die rond 70% balbezit heeft per wedstrijd, zitten te wachten op een type halilovic. Beetje een uitgestorven soort voetballer, zeker op hoger niveau.

6 maart 2024 om 14:37

Soort van Aldi versie van Ziyech in dat opzicht

6 maart 2024 om 15:36

Ik denk juist dat zon Halilovic, vanwege zn voetballende kwaliteiten bij een betere club nog beter tot zn recht zou kunnen komen. Bij Ajax bijvoorbeeld als een Lasse Schone-achtige aankoop bijvoorbeeld. Hij is niet duur en mits hij instemt met dat ie niet alles gaat spelen, kan ie in genoeg wedstrijden een beetje creativiteit toevoegen aan het middenveld.
Wat is nou 1.7 miljoen voor een creatieve middenvelder van 27, die duidelijk in het nederlandse voetbal prima meekomt.

6 maart 2024 om 16:33

Toch zijn het juist die betere clubs waar hij totaal niet aan de verwachtingen kon voldoen. Al had dat mogelijk andere redenen.

6 maart 2024 om 16:47

@mcmulenga, het voetbal ontwikkelt zich zo dat atletische lopers zeer goed renderen, en atletisch beperktere types die wel heel goed aan de bal zijn er veel minder goed uitkomen.

Tempo en intensiteit gaan steeds verder omhoog, maar ik weet niet of ik daar zo blij van wordt. Ik kijk liever naar spelers als Hililovic die hele leuke dingen doen met een bal op een mooie dag.

Op een slechte dag moet je hem zsm wisselen. Dit is bij uitstek dus een voetballer voor youtube-samenvattingen.

6 maart 2024 om 19:47

Heeft letterlijk 3 leuke potjes en een complimentje van Van der Vaart om op te teren. En dan naar een grotere competitie willen. Gedurfd.

Wel grappig dat deze man 2 weken lang nog fanatiek naar Ajax werd gepraat. Speelde na die 3 wereldpotten weer wat minder en opeens hoor je er helemaal niemand meer over. Gek wereldje blijft het ook.

6 maart 2024 om 14:44

Fanatiek door mensen op rare plekken op tv, maar heb oprecht niet vele fans gehoord over hem. Buiten dat het misschien een toevoeging is voor clubs als Utrecht of dergelijke denk ik niet dat hij een hoger niveau gaat halen.

6 maart 2024 om 16:35

Van de vaart kan af en toe overdrijven he. Als iemand 2 of 3 goeie potten speelt wordt ie nogal opgehemeld. Is xavi simons ineens de nieuwe cruijf en moeten we een team om hem heen bouwen 😅

6 maart 2024 om 16:55

Maar even eerlijk… om wie zou je het team dan heenbouwen? Xavi is je grootste talent dus zo’n gekke gedachte is dat niet eens.

6 maart 2024 om 18:54

Ook een kapotte klok heeft twee keer per dag gelijk

6 maart 2024 om 20:07

Tot nu toe maak xavi anders nog niks klaar in het nederlands elftal. Wil te graag zich laten zien dat het hem juist tegenzit. En je hoeft je team toch niet om 1 speler heen te bouwen ? Als je team gewoon in zijn geheel klopt en iedereen wilt voor elkaar extra meters maken en hard werken is zoiets niet nodig. Mijn voorkeur gaat altijd uit om te spelen met een echte 9 en niet een andere speler die op 9 gezet wordt wat van oorsprong geen 9 is, omdat een echte 9 altijd veel lastiger te verdedigen is.

Heerlijk om deze speler aan de bal te zien, maar bij een aanvallende omschakeling vaak te laat bij het vijandelijk doelgebied en vice versa bij een verdedigende omschakeling. Bij een club als Fortuna ben je over het algemeen niet degene met het balbezit, waar wel juist zijn kracht zit. Tegen AZ had die ook 2 ballen tegen de touwen kunnen schieten, maar op het moment suprême ook niet altijd daar. Neemt niet weg dat het voor Fortuna een prima speler is, maar na de geweldige start van het seizoen ook wel afgegleden.



Voor 1,3 miljoen en een Fortuna salaris zie ik deze jongen graag aansluiten bij AZ. Toegegeven, het past niet helemaal in de filosofie, maar zoals in de laatste alinea al wordt aangegeven, hij zou het beste renderen in een team met veel balbezit. En AZ heeft regelmatig, als tegenstanders inzakken, moeite om een gaatje te vinden. Dan lijkt hij mij een goede optie om te hebben, zeker als hij mee gaat in het fitness programma van een club als AZ.

Maar eigenlijk vooral omdat ik gewoon graag kijk naar spelers met een techniek waardoor alles vanzelf lijkt te gaan, dat geniale maar licht nonchalante. En dat heeft Halilovic. De laatste die dat bij AZ ook wat had was Stengs en dat vond ik ook genieten.

Die gaat toch naar AZ? Dacht dat dat al lang bekend was!

Ik weet nog wel dat men lyrisch was toen die jongen op 17 jarige leeftijd naar Barcelona werd gehaald. Volgens mij heeft die ook echt op 15 of 16 jarige leeftijd destijds zijn debuut gemaakt voor Dinamo Zagreb.

Afijn, als net zo veel andere "nieuwe Messi's" heeft hij het niet echt gered op dat niveau. Maar toch leuk om te zien dat hij zijn vertrouwen wat heeft hervonden en lekker aan het voetballen is. Een stapje hoger dan Fortuna moet hem ook nog wel lukken. En ach, hij is altijd nog pas 27. Die heeft nog best een jaar of zeven te gaan zo, laten we kijken wat hij er nog van kan maken!



Sorry hoor allemaal leuk en aardig met ideeã«n over AZ of zelfs Ajax, maar ik heb hem een paar keer zien spelen en hij kan heerlijk voetballen, maar hij kan amper lopen lijkt het wel. Ik denk echt dat hij al moe is na de warming-up, dit is niet iemand om serieus profvoetbal mee te bedrijven en dat hij eruit ziet als een zwerver helpt ook niet echt mee.

6 maart 2024 om 16:56

Beoordeel hem anders op zijn uiterlijk..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren