Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geëmotioneerde Cillessen praat met overslaande stem: ‘Hier kom ik voor terug’

Laatste update:

Emoties bij Jasper Cillessen na het bereiken van de finale van de TOTO KNVB Beker. De doelman van NEC, dat voor de vijfde keer in de geschiedenis in de eindstrijd staat, benadrukt dat hij speciaal voor dergelijke hoogtepunten is teruggekeerd in Nijmegen.

"Hier ben ik voor teruggekomen, dit wil je doen", zegt de zichtbaar geëmotioneerde Cillessen met overslaande stem na afloop in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN.

"Ik denk dat we goed aan de bal waren, het veldspel was nog vrij positief. We lieten het balletje bij vlagen aardig lopen. Als je dit ziet... Nou, goed", doelt Cillessen op het uitvak met de dolblije en enthousiaste fans van NEC achter hem. "Op naar De Kuip, ik heb er zin in."

Eindelijk onder de lat


NEC-trainer Rogier Meijer gaf in de voorgaande bekerwedstrijden de voorkeur aan Robin Roefs. Voor de halve finale tegen Cambuur werd echter bewust voor Cillessen gekozen. De ervaren doelman (34) had kort voor het einde van de reguliere speeltijd, bij de stand 1-1, een fraaie redding in huis op een kopbal van Milan Smit.

"Op de training zeg je dan: 'Ik raak hem, sorry.' Maar nu hou je even je mond. Dan is het wel lekker", verwijst de lachende Cillessen naar het feit dat de arbitrage Cambuur geen hoekschop gaf na de redding op de kopbal van Smit in de slotfase.

Cillessen staat niet te boek als een echte penaltykiller, maar vrees voor een eventuele strafschoppenserie had hij niet. "Of ik blij was dat er geen strafschoppen kwamen? Ik heb hem liever op deze manier, maar ik was er wel klaar voor", aldus de keeper die met NEC op 21 april in de bekerfinale staat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker Japie, na alle negatieve aandacht, mede door de analisten de grond in gedouwd, je eigen staande gehouden en belangrijk voor de ploeg.

WIJ GAAN NAAR DE KUIP !!

27 februari 2024 om 23:57

En gefeliciteerd! Mocht het Feyenoord worden verwacht ik een heel aardig potje

28 februari 2024 om 01:36

Lekker van Feyenoord verliezen in de Kuip en dat men daar dan nog tien jaar over napraat bij NEC.

Volgende hoogtepunt: Net aan de playoffs mislopen!

Ach, het is meer perspectief dan Ajax heeft.

28 februari 2024 om 07:38

Dat is ook het wrange, maar tegelijkertijd het prachtige aan supporter zijn van NEC. De successen zijn schaars, maar daardoor wel extra intens.

Als Feyenoord doorgaat (wat we te verwachten is) krijg je inderdaad een zware dobber, maar het blijft een finale. Niemand gaf PEC tien jaar geleden een kans tegen Ajax, maar ze wonnen wel en hoe.

Uiteindelijk blijft Cillessen voor NEC gewoon een absolute topkeeper. Heel goed van de club dat ze in een zware periode achter hem zijn blijven staan en niet toe hebben gegeven aan dat idiote geroep om Brandenhorst (waar zelfs eigen ‘supporters’ aan meededen) want het betaalt zich gewoon terug. Krijgt de hele wedstrijd geen flikker te doen maar staat er toen het moest want zonder zijn uitstekende redding vlak voor tijd hadden we nu niet in de finale gestaan.

28 februari 2024 om 00:16

Ik ben het zeker met je eens dat het goed van de club is geweest om achter Cillessen te blijven staan! Toch heeft hij wel fouten gemaakt en dat wordt nog eens extra besproken omdat het een Oranje doelman was. Het roepen om Brandenhorst was denk ik niet zozeer gek aangezien hij heeft bewezen een prima doelman te zijn, maar ik vond zelf dat Cillessen op een gegeven moment echt om alles afgemaakt werd. Om zijn interviews, om zijn uitspraken rond Oranje of dat hij niet goed in de groep zou liggen en ga maar door. Prima doelman, zeker voor NEC. De mensen die heb toen hebben staan afzeiken hoor je nu niet meer, droeftoeters.

28 februari 2024 om 09:34

Had Brandenhorst niet die uitstekende redding gemaakt dan? Verder wel met jou eens...

Jasper Cillessen heeft de afgelopen jaren een hoop shit over zich heen gekregen. Ik moet bekennen dat ik ook wel eens leedvermaak gehad heb als het weer eens mis ging met hem. Op de een of andere manier lijkt hij gewoon niet de gunfactor te hebben.

Maar toch, ik begin inmiddels steeds meer respect voor hem te krijgen. Hij heeft landstitels gewonnen met Ajax en Barcelona, hij heeft 65 interlands gespeeld en met Oranje de halve finale van een WK gehaald. En desondanks zie je vandaag in dat interview dat hij nu met ziel en zaligheid keeper van NEC is. Dat vind ik toch wel bewonderenswaardig.

28 februari 2024 om 00:32

Helemaal met je eens. Het is een bijzondere kerel maar die fantastische redding en de emotie die het bij hem naar boven bracht ondanks inderdaad zijn fantastische CV, vind ik dan wel erg mooi.

28 februari 2024 om 01:44

Mooie reactie, ik had het niet beter kunnen verwoorden. Er is de afgelopen jaren behoorlijk op de man gespeeld. En hoewel ik nooit een grote fan van de persoon Cillessen ben geweest, vond ik het opvallend hoe weinig respect er was voor een voetballer die op het allerhoogste niveau heeft geacteerd en is teruggekomen naar zijn clubje. Normaal gesproken worden dat soort spelers bedolven onder lof, maar Cillessen is vooral belachelijk gemaakt. Dus dit succes gun ik hem zeker, maar wel tot de finale dan, want daarin zie ik hem graag vissen, onder de aanname dat Feyenoord de tegenstander is.

28 februari 2024 om 07:47

Eens. En de media schrijft ook vanuit dat perspectief over hem. Lees deze titel van vz nog maar eens bijvoorbeeld. Het is om hem in zwart daglicht te zetten. Terwijl het ook kan worden beschreven zoals jij dat nu doet.

Fenomenale redding. Hiervoor is slow-motion uitgevonden. Van der Sar heeft een keepersleven lang gewacht op zijn ' Van Breukelen ' - moment. Ik hoop voor Cillessen dan zijn Van Breukelen moment in de finale. Deze redding was dan alvast zijn Van der Sar moment.

Mooi man voor Jasper. Laatste maanden en jaren overal verguisd en dan wederom een dijk van een wedstrijd keepen. Puike redding in minuut 88 waardoor je in de race bleef. Begin tweede helft fantastisch gevoetbald en een verdiende gelijkmaker. Erna onnodig terugschakelen, maar in de verlenging heer en meester en een terechte 1 - 2.

Ik ben apetrots op dit NEC en vooral Cillessen. Met zijn reddingen, overzicht, doeltrappen, vastigheid qua reddingen is het een topkeeper voor NEC en op dit moment de beste keeper voor Oranje.

Belangrijke redding gehad, keepte goed gister. Op 1 curieus moment na foutloos gekeept.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren