Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gertjan Verbeek heeft me veel bijgebracht, dat waren soms harde lessen’

Laatste update:

Na vijfenhalf seizoen in dienst van AZ gaat Mattias Johansson de club verlaten. Het is voorlopig nog onduidelijk waar de toekomst van de Zweedse verdediger ligt, maar dat zal in ieder geval niet in Nederland zijn. “Een nieuw land, een nieuwe uitdaging en een andere cultuur”, zegt Johansson op de website van AZ.

“Ik heb nooit de druk gevoeld dat ik een stap móest maken. Nu ben ik 25 en kijk ik er naar uit om iets nieuws te proberen”, stelt de verdediger, wiens contract komende zomer afloopt. Daardoor vertrekt hij transfervrij uit Alkmaar. “Het gaat op een gegeven moment op de automatische piloot. Dan ben je toe aan een nieuwe prikkel. Na een jaar of twee wil het publiek ook vers bloed. Dat hoort erbij. Ik ken mijn kwaliteiten en dat is het belangrijkst.”

Voor Johansson is het niet moeilijk om een hoogtepunt aan te wijzen van zijn tijd bij AZ. “Het winnen van de KNVB Beker in 2013, geen twijfel mogelijk. De cup staat zelfs op mijn linkerbovenbeen getatoeëerd”, aldus de Zweed, die in vijfenhalf jaar met de nodige trainers werkte bij AZ. Johansson kan wel een favoriet aanwijzen. “Gertjan Verbeek heeft me veel bijgebracht. Het waren soms harde lessen om de basis dingen te leren. Onder meer de krachttrainingen, dat is bij mij nu niet meer weg te denken.”

Zie jij Mattias Johansson in een Europese topcompetitie terecht komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen komt vast wel in een Europese topcompetitie terecht, echter dan weer wel bij een degradatiekandidaat denk ik. Club in de staart van de Bundesliga, Ligue 1.

Ardige voetbaler met snelheid. Veel beter dan somige AZ fans denken. Jammer komt hij soms een beetje nonchalant over. De Championship in England is zijn niveau, hoger niet.

Zwaar onderschatte schakel bij AZ. Natuurlijk heeft hij zijn fouten gemaakt maar hij heeft ook zeker veel meegeholpen met de successen. Een harde werker die ik nog wel bij een club als Burnley zie spelen. Gun hem het allerbeste, 5 jaar bij AZ en nooit klagen ook niet wanneer de "supporters" hem voor de zoveelste keer uitjoelden. #MattiasBedankt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren