Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerucht uit Engeland: ‘Ajax houdt Jaden Philogene nauwlettend in de gaten’

Laatste update:

Ajax is gecharmeerd van Jaden Philogene, een 22-jarige buitenspeler van Hull City. Dat nieuws brengt de Engelse journalist Tom Collomosse woensdagochtend naar buiten via X. De Engelse jeugdinternational is dit seizoen een van de smaakmakers bij de nummer zes van de Championship. In het MKM Stadium ligt Philogene nog tot medio 2026 vast, met de optie voor nog een seizoen.

Hull City nam Philogene afgelopen zomer voor 5,8 miljoen euro over van Aston Villa, dat wel een terugkoopclausule van zo’n 15 miljoen Engelse pond heeft bedongen.

The Tigers hopen de rechtspoot in de toekomst voor een nog hoger bedrag van de hand te doen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Philogene op zo’n 8 miljoen euro.

Volgens Collomosse behoort Ajax tot de clubs die Philogene op de voet volgen. De vleugelspits is bezig aan een uitstekend debuutseizoen in Hull. In 22 wedstrijden namens the Tigers was Philogene al goed voor 8 doelpunten en 6 assists. Daarmee is hij gedeeld clubtopscorer van Hull City.

De Londense Philogene is een jeugdproduct van Aston Villa, de aanstaande opponent van Ajax in de Conference League. Tussen 2019 en 2023 stond hij onder contract bij de club uit Birmingham. Uiteindelijk speelde Philogene zes officiële duels namens the Villans, waarin hij goed was voor twee assists.

Voordat Aston Villa Philogene naar Hull City liet vertrekken, werd hij gestald bij Stoke City en Cardiff City. In Wales wist de buitenspeler echter niet zo te overtuigen als dit seizoen in Hull. Namens Cardiff kwam Philogene slechts tot 4 doelpunten en 1 assist in 37 Championship-wedstrijden.

Of Ajax überhaupt de financiële middelen heeft om Philogene aan te trekken zal nog moeten blijken. De Amsterdammers gaven afgelopen zomer liefst 115 miljoen euro uit aan twaalf spelers, waarvan tot dusver enkel Diant Ramaj écht weet te overtuigen. De kans is groot dat Ajax komend seizoen wederom niet deelneemt aan de Champions League, wat behoorlijk veel invloed gaat hebben op het Amsterdamse transferbudget.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke speler, maar minimaal 15 miljoen voor een speler die vooral in de omschakeling goed is, denk daarom ook dat hij bij een Ajax dat weer op niveau is totaal geen impact zal hebben. Forbs 2.0 .

6 maart 2024 om 12:38

@jorisdijk, ik zie wel een verschil, zijn techniek is wel echt beter dan die van Forbs. Forbs is echt een speler die hard kan rennen en ook ruimtes ziet en balletjes goed weg kan leggen. Bij Ajax is er echter nul afstemmning om de ruimte te bespelen zodat ze rendement uit zijn terug getrokken voorzetten kunnen gaan halen. Maar goed, dan nog moet je als vleugelspeler kijken of er iemand staat / de ruimte inloopt. Brobbey doet dat bijvoorbeeld heel goed, echt goed kijken, en heel goed timen met het neerleggen van die balletjes.

Terug naar Philogene; die kan veel beter dribbelen, en houd de bal ook veel beter aan zijn voeten, open bal aan nemen waardoor gelijk een man uitspeelt, dat soort zaken heeft Forbs allemaal niet in zijn spel.

Maar het is wel weer een linksbuiten, als ze Forbs verkopen, en ook Bergwijn (belangrijke speler, maar veel te duur voor wat die brengt) ook, is dit denk ik interessante optie. Want dan ruim je ook 30m aan boekwaarde op, moeten beide heren wel samen meer dan dat bedrag opleveren, maar dat zie ik wel gebeuren. Forbs gaan ze nog wel 12m+ voor beuren als home grown speler, en Bergwijn gaat ook zeker 20m plus opleveren.

lijkt me een dure optie, maar is verder wel een bedrijvige speler en voor een positie waar ajax nu niks bijzonders heeft (rechtsbuiten), overigens staat hij ook wel eens op links. En ik denk eerlijk gezegd dat een aston villa hem eerder terug zou halen dan dat een andere club ermee aan de haal gaat... toch handig zo'n speler die homegrown is en "maar" 15mil kost.

6 maart 2024 om 12:40

@oreely, volgens mij is het meer andersom, speelt hij meestal vanaf links, maar af en toe ook op rechts. Vanaf links komt hij dan ook naar binnen met zijn rechterbeen.

Lijkt me een leuke speler hoor begrijp me niet verkeerd, maar zou het voor ajax niet beter zijn om op dit moment wat meer ervaring binnen te halen. Het elftal is al heel erg jong en vanuit de jeugdopleiding kun je dan ook meer doorstroom hebben.

Ajax moet kijken in Argentinie. Inflatie van 250% betekent dat daar wat pareltjes goedkoop op te pikken zijn. Kijk vooral naar spelers waar River en Boca in geinteresseerd zijn om hun verkopen mee op te vangen. Dat zijn de kanskoopjes.

6 maart 2024 om 12:26

Ze hebben juist stappen ondernomen waardoor het juist heel duur is om Argentijnse goederen te kopen. Millei heeft eigenhandig de export om zeep geholpen.

6 maart 2024 om 13:23

Als dat zo was, hadden clubs uit middelgrote competities wel meer Zuid-Amerikanen. Die spelers daar worden massaal gescout en los van wat uitzonderingen haal je de grotere talenten ook niet op onder de 10 miljoen euro. Ja, misschien voor ze iets relevants laten zien, maar dan worden ze tegenwoordig ook al opgepikt door bijvoorbeeld Engelse clubs.

6 maart 2024 om 15:14

Veel van die jongens zitten al op de korrel van topclubs dus dat word lastig, maar wel een goed idee. Als je voor een Magallan een Martinez en Tagliafico kan pakken moet je die gok nemen.

6 maart 2024 om 15:40

De voetballerij in Argentinië gaat allemaal in dollars en niet in pesos. Dus qua transfersommen heb je gewoon met dollars te maken. Wel eens dat Ajax veel meer in Argentinië moet scouten, lopen genoeg talenten rond die ik al graag bij ajax (in de jeugd) had gezien. Helaas lijken ze niet veel meer die kant op te scouten

Is en blijft een gerucht. Komkommertijd.

Voor minder dan 15 miljoen wordt hij niet verkocht denk ik. Waarom zou ajax weer een buitenspeler halen uit het verenigd koninkrijk voor een aanzienlijk bedrag, terwijl de club zelf ook al voldoende jonge buitenspelers heeft.

6 maart 2024 om 13:31

Ajax zit wel in een lastige situatie. Het geld van de afgelopen jaren is er de komende zomer niet en het is ook onzeker welke spelers blijven. Berghuis wordt toch een jaartje ouder en krijgt aardig wat kritiek te verduren, Bergwijn moet je haast wel verkopen als je nog iets op de transfermarkt wilt en staat volgens geruchten in de belangstelling van clubs, Brobbey zie ik nog wel een seizoen blijven, maar dan daarachter;

Forbs is vooral nuttig in de omschakeling maar maakt het gewoon nog niet waar, Hlynsson is ook niet bepaald een groot talent en los van de mogelijkheden met Misehouy, lijkt die jongen te willen vertrekken. Dan heb je nog Van Axel Dongen, maar die is in de afgelopen jaren zelden fit geweest. Dat is zeer problematisch voor een speler van net 19 jaar. Je kunt je afvragen of z'n lichaam gemaakt is voor topsport.

We kunnen in ieder geval stellen dat er geen echt grote talenten voorin rondlopen bij Ajax. Nou weet ik niet of dit soort jongens nou de oplossing zijn, maar als je gaat vertrouwen op die jonge talenten, blijf je waar je bent en moet je ook volgend jaar gaan concurreren met FC Twente en AZ in plaats van PSV en Feyenoord. Dat kan Ajax zich niet veroorloven. Je hebt nou eenmaal geen talenten van het kaliber De Ligt, De Jong e.d. rondlopen momenteel.

6 maart 2024 om 13:58

Ajax zit inderdaad in een lastige situatie. Berghuis wordt inderdaad een jaartje ouder, maar zijn contract loopt volgend jaar zomer ook af. En iets zegt hij mij dat Berghuis nu wat meer gaat kwakkelen met z'n fysieke-gesteldheid. De afgelopen weken was hij al niet helemaal fit en heeft hij een aantal keer niet gespeeld, ik denk dat hij dit nu vaker zal krijgen. Zijn voorgevoelens, maar toch. Ondanks dat Berghuis toch belangrijk voor Ajax is, zou ik hem na dit seizoen proberen te verkopen. Hier en daar gaan er weleens geruchten dat Besiktas hem in de gaten houdt, lijkt mij voor Berghuis nog best een prima avontuur waar hij ook een prima salaris kan ontvangen.

Bij Ajax verdiend hij nu schijnbaar 4 miljoen, dan haalt Ajax ook een hoog salaris uit de boeken. In de zomer moet Ajax sowieso flink gaan doorselecteren. Dat moesten ze afgelopen zomer al doen, maar toen werd het een grote puinhoop en nu moet je het weer doen maar dan op een creatieve manier. Rulli (te duur voor de bank), Rensch, Gaaei, Taylor, Forbs, Gorter, Berghuis, Sosa, van Axel Dongen, Fitz Jim, Martha, Sutalo en verhuurde spelers zoals Baas, Sanchez, Rasmussen, Unuvar en Mikautadze zou ik na dit seizoen proberen te verkopen.

Op veel van deze spelers zal je sowieso je verlies moeten nemen (o.a. Rulli, Mikautadze, Gaaei, Sutalo en Sosa). Maar zitten ook spelers tussen aan wie je nog best wel een goed en flink bedrag kan overhouden zoals Forbs (home-grown regel), Taylor (denk dat je nog best een leuk bedrag aan hem kan overhouden) en Rensch en niet dat dat tientallen miljoenen zullen zijn. Maar wel gewoon prima bedragen. Van de verhuurde spelers hoop ik dat Wijndal (doet het prima bij Antwerp) kansen krijgt. Je moet natuurlijk een beetje creatief zijn nu en andere prima linksbacks heb je niet op de markt. Misschien Smal die binnenkort transfervrij is, maar daar heb ik ook mijn twijfels bij. En Wijndal is sowieso beter dan de huidige linksbacks van Ajax; Sosa en Martha.

Het liefst zie ik Conceicao ook terugkeren, maar dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Blijf het zonde vinden dat Ajax hem afgelopen zomer makkelijk liet gaan. Hij was de enigste rechtsbuiten op dat moment, nu heeft Ajax geen enkele rechtsbuiten. Hij was inderdaad nog wild in zijn spel, maar wel iemand die voor acties, diepgang, snelheid en creativiteit in de aanval zorgde en dat mist Ajax. Waarschijnlijk keert hij ook niet meer terug, want als Conceicao minimaal 25 wedstrijden minimaal 45 minuten speelt dan wordt de optie tot koop van 10 miljoen automatisch gelicht en dat zal vrijwel zeker gebeuren doordat Conceicao nu op 19x minimaal 45 minuten speeltijd en sinds de winterstop is hij ook steevast basisspeler en presteert hij ook gewoon heel goed bij FC Porto.

De enigste voordelen voor Ajax is geweest is dat ze zijn salaris dit seizoen uit de boeken hadden, maar ook 5 miljoen voor hem hadden betaald en er nu vrijwel zeker 10 miljoen voor terug krijgen. Desondanks had ik hem veel liever bij Ajax gezien.

In de zomer moet dan sowieso de focus komen op een extra doelman (bijvoorbeeld Vaessen of Zoet), een rechtsback (hoop Tete), een extra centrum verdediger (bijv. Sebastian Cacares, een 24-jarige Uruguayaanse verdediger die eind dit jaar transfervrij is en niet extreem duur zal zijn), een rechtsbuiten (misschien Diallo proberen te huren van United, dit seizoen lang geblesseerd geweest maar inmiddels al al sinds begin januari weer fit en heeft geen uitzicht op speelminuten) en een nummer 10 (hoop Eriksen, contract loopt volgend jaar af en zal ongetwijfeld prima verdienen bij United maar hopelijk wilt hij toch wat inleveren en tegen bijvoorbeeld 2 miljoen gaan spelen).

Dan heb je met deze basiself naar mijn idee in ieder geval een prima basiself (zie opstelling).

Ramaj
Tete
Cacares
Kaplan
Hato
Henderson
vd.Boomen
Diallo
Eriksen
Bergwijn
Brobbey

Hier heeft Ajax niks aan. Ze gaan tenminste 15 miljoen moeten betalen voor een speler die 1 aardig seizoen heeft gedraaid. Ga weer eens een Zuid-Amerika kijken, daar lopen voor mijn gevoel 10 Anthony's per club. Moet je alleen de juiste kiezen!

6 maart 2024 om 13:34

Antony heeft Ajax bijna 16 miljoen euro gekost. Ze lopen er rond, maar ze zijn ook altijd behoorlijk prijzig. Heel relevant Europa zit achter die talenten aan. Er moet te veel gebeuren bij Ajax met relatief weinig geld. Die gaan dat niet kunnen betalen voor slechts 1 speler. Dan moeten er waarschijnlijk eerst spelers weg.

Mocht de aankomende zomer Bergwijn/Forbs weggaan en Ajax wat geld kunnen besteden, dan hoop ik dat ze eens in de Eredivisie kijken en Sahraoui bij Heerenveen oppikken.

6 maart 2024 om 13:39

Die is volgens Transfermarkt al 6,5 miljoen euro waard. Dan betaal je exact hetzelfde dan voor een speler als in het artikel. Het is ook niet zo dat Sahraoui nou geweldige cijfers aflegt. Het ziet er vooral leuk uit, maar hij is ook ontzettend wisselvallig. Hetzelfde met Driouech. Die gok kun je wagen als je meer dan genoeg te besteden hebt in de hoop dat ze geen bovengemiddeld seizoen draaien en alleen maar beslissender worden. Ajax kan die gokjes momenteel simpelweg niet wagen, al zal de laatstgenoemde niet de wereld kosten.

Scoorde onlangs nog een werelddoelpunt zeg, dollen met zijn rechtstreekse tegenstander en dan met een rabona van uit een quasi onmogelijke hoek de keeper lobben.

Verder ken ik de speler niet echt en weet ik niet of hij inderdaad een versterking voor Ajax kan zijn. Als ik de reacties hierboven mag geloven, is het een snelle speler die technisch wel vaardig is.

Toevallig dat net voor het treffen met Aston Villa dit nieuws naar buiten komt.
Summerville zou een betere optie zijn voor Ajax en kan tevens goed aan de rechterkant spelen, waardoor je Berghuis weer op 10 kan zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren