Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Giménez geeft droomjaar extra glans met hoofdrol in Gold Cup-finale

Laatste update:

Mexico heeft in de nacht van zondag op maandag beslag weten te leggen op de Gold Cup. De ploeg van interim-bondscoach Jaime Lozano was in de finale met 1-0 te sterk voor Panama. Grote man aan de kant van de Mexicanen werd Feyenoorder Santiago Giménez, die twee minuten voor tijd voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. Hij stond toen koud in het veld.

Het kon voor Mexico de negende Gold Cup worden in de geschiedenis. Het toernooi, voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en de Cariben, viel al acht keer ten prooi aan el Tricolor. Bij de Mexicanen waren er basisplaatsen voor Ajacieden Jorge Sánchez en Edson Álvarez. Giménez begon, net als nagenoeg de rest van het toernooi, vanaf de reservebank.

De spits van Feyenoord, die eerder dit jaar al beslag wist te leggen op de titel in de Eredivisie, zag vanaf de bank hoe het eerste gevaar van Panama kwam. Ismael Diaz genoot een vrije doortocht richting het doel van Guillermo Ochoa, maar werd net op tijd afgestopt door een van de verdedigers van Mexico. Ook de tweede mogelijkheid, een afgeslagen vrije trap uit de tweede lijn, was voor de ploeg van Thomas Christiansen.

Mexico nam het heft vervolgens in handen en kwam er via Uriel Antuna voor de eerste keer gevaarlijk uit. De buitenspeler vond echter doelman Orlando Mosquera op zijn weg. Vijf minuten voor tijd had Lozano genoeg gezien en besloot hij, met het oog op de naderende verlenging, Giménez binnen de lijnen te brengen voor Henry Martin. De spits van Feyenoord werd niet veel later bediend, draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot na een vrije doortocht raak: 1-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die gaat een mooie transfer maken denk ik

17 juli 2023 om 08:19

De wens is de vader van de gedachte😉.

17 juli 2023 om 15:09

Nu niet volgendjaar zeker en dat heeft hij ook cl ervaring dan kan je meer dan 60 mil vragen. Feyenoord heeft nu al veel waarde op het veld staan dat word volgendjaar veel meer

Poeh, knappe goal weer. Zo kennen we hem natuurlijk, nu lekker op vakantie en dan komend seizoen weer knallen in ons prachtig rood-wit.

17 juli 2023 om 07:27

Inderdaad wat een goal, vanaf het midden en toch een aardige versnelling heeft Santi! Volgens mij was het niet zo’n geweldig toernooi voor hem maar om beslissende te maken in finale maakt alles weer goed.

17 juli 2023 om 08:11

Ik weet niet of je hier blij mee moet zijn als Feyenoorder, komt er bijna vanzelfsprekend nog meer interesse voor hem. Voor het zelfvertrouwen van die jongen wel lekker, als hij blijft is dat nog eens een boost!

17 juli 2023 om 08:19

Daar ben ik ook bang voor .. is straks niet meer te houden

17 juli 2023 om 08:26

Ik ben er zelf zeker wel blij mee als internationals het goed doen bij hun land en ook prachtig dat Gimenez in dit geval deze winnende goal maakt. Het zet je club toch alleen maar weer op de kaart?

17 juli 2023 om 08:27

Ik heb niet de indruk dat hij nu al weg wilt, en Feyenoord kan tegenwoordig nee verkopen. Alleen absurde bedragen (lees 50 miljoen) kan je overwegen.

17 juli 2023 om 12:19

Absoluut wel. Waarde is zojuist met 10-20 mil omhoog gegaan

Een goal maken in een belangrijke pot die ook nog eens een finale is van een aardig toernooi.

17 juli 2023 om 12:36

10-20 miljoen omhoog gegaan, overdrijven is ook een vak apart hoor! Als hij nu nog zou vertrekken moet er sowieso flink betaald worden niet door deze goal maar voornamelijk omdat het steeds dichterbij de deadline dag komt.
Een goal tegen primitieve Panama kunnen we wel verwachten van hem toch? Het is en blijft een meer dan goede spits!

Klasse goal, prachtige kapbeweging. Daarna nog even alle reserve spelers het bos in sturen bij het juichen.

17 juli 2023 om 09:35

Hahaha, mooie reactie!

17 juli 2023 om 10:35

Wat aan t begin van afgelopen seizoen soms nog wat moeizaam ging (RKC uit bijvoorbeeld, actie aan de zijlijn) gaat het hem nu wat makkelijker af. Goal tegen Shakhtar ook zo’n lekker kap beweging.
Hij komt nu lekker vol goede moed terug, alleen maar goed.

17 juli 2023 om 10:39

Tja, maar als verdediger zet je jezelf ook behoorlijk te kijk door je zo weg te laten spelen. Vind dat eigenlijk nog knapper dan de actie van Gimenez😂

17 juli 2023 om 11:21

Haha true. Het is inderdaad ook met alle respect Panama. Elke geslaagde actie kan wel weer voor zelfvertrouwen zorgen.

Waarde gelijk naar 100 miljoen gestegen. Santigoal!!!!

17 juli 2023 om 09:16

Om het winnen van deze cup? Cup die ieder toernooi normaal naar Mexico of de VS gaat.
Waarom voegen zij niet de cup toe met Zuid Amerika.

Finaleplek voor Panama zegt gewoon alles.

Verder wel leuk dat er 3 Eredivisie spelers meededen. Sanchez basis dus hopelijk komt er nog een leuke (mexicaanse) club langs. Tussen de 3 en 5 mil aftikken en iedereen is blij.

18 juli 2023 om 01:10

Dat vraag ik me echt al jaren af... het is niet alsof Zuid Amerika ook superveel landen heeft. Canada, USA, Mexico, Costa Rica en de andere mindere goden uit Midden Amerika zouden echt een leuke toevoeging zijn als ze samen met ZA zouden voegen! Meer variatie en leuke poules ipv alle 10 de landen in een grote poule.

Wat heb ik mij weer geërgerd aan de Mexicanen. Iedereen speelt voor zichzelf. Schaamteloos bij elk “duel” gaan liggen, overal kaarten om vragen, terwijl je zelf de goorste overtredingen maakt, op het eind lekker tijd rekt, nogal triest allemaal..

Verliezen van Qatar en in de finale met de grootste moeite 1-0 winnen van Panama. Een maand terug nog weggespeeld worden in de Nations League halvefinale tegen de grote Amerikaanse vijand en nu bij het eindsignaal net doen of je het WK gewonnen hebt. Tja, daarover gesproken, kun je om de 4 jaar wel alles en iedereen de schuld geven als je bij het WK weer niet verder komt dan de 8e finales, maar ze moeten echt goed in de spiegel kijken. Ze zijn als gastland sowieso geplaatst maar ik zie het somber in.

Hopelijk blijft Lozano wel aan als bondscoach, die is er voor de Gold Cup zomaar in gesprongen en heeft nu tijd nodig om door te selecteren en bouwen aan een nieuw elftal.

17 juli 2023 om 07:30

Flesje azijn op? Sodeju.

17 juli 2023 om 07:39

Nee hoor. Ik zeg toch verder niets zo heel geks? Of wel?

Amerika deed bijvoorbeeld met een B-team mee aan dit toernooi, Mexico nam gewoon het sterkste elftal mee, maar het leek op een paar leuke momenten vaak nergens op. Vroeger werd een Panama, Haïti of een land als Qatar toch compleet weggespeeld. Er is al jaren crisis bij het nationaal elftal, is dat dan opeens niet meer zo dankzij deze Gold Cup winst?

17 juli 2023 om 07:44

Ze mogen er toch blij mee zijn? Je doet mee om te winnen en als dat op zo’n manier lukt met een geweldige goal in de laatste minuten is de euforie begrijpelijk. Om dan alles volledig af te branden vind ik onnodig.

17 juli 2023 om 07:48

Tuurlijk. Dat ze zo uitbundig juichen komt denk ik meer door alle druk die om el Tri hangt, al sinds jaren. Blij zijn mag altijd. Ik probeer enkel wat context te geven.

17 juli 2023 om 07:58

Wat context? Je haalt een grote toernooiwinst volledig omlaag om je eigen gram te halen. Mexico is echt een vreselijk elftal de laatste paar jaar, zoals Sirius hieronder ook al aangeeft was het tien jaar terug een stuk beter. Dat ze dan nu winnen is toch geweldig? Argentinië op het WK was ook niet geweldig in de groepsfase, moeten ze dan ingetogen juichen als je met verschrikkelijk spel, voorgetrokken worden wereldkampioen wordt? Dat slaat toch nergens op. Tenslotte speel je om prijzen te winnen en die gasten doen er alles aan. Dat is wat we gewend zijn van Mexicaanse spelers. Dan ga je soms over de schreef.

17 juli 2023 om 08:01

Ga je nou serieus de Gold Cup vergelijken met een WK?

17 juli 2023 om 08:06

Gold Cup is statuur Nations League.

17 juli 2023 om 08:15

Niet echt Riddle, er is namelijk ook gewoon een Noord-Amerikaanse Nations League (die net voor dit toernooi gehouden werd overigens). Gold Cup is op dat continent echt gewoon het belangrijkste landentoernooi, equivalent aan het EK hier.

17 juli 2023 om 09:06

Nee, ik vergelijk de Gold Cup niet met het WK, ik geef je alleen wat context om duidelijk te maken wat ik bedoel

17 juli 2023 om 10:24

Belangrijkste landentoernooi? Waarom komt de VS dan aanzetten met een B ploeg?

17 juli 2023 om 12:22

Omdat het voor sommige spelers bijna onmogelijk is om mee te doen. De Gold Cup duurt vrij lang, dat zou dus betekenen dat sommige spelers helemaal geen vakantie zouden hebben omdat ze gelijk met de club op trainingskamp moeten. De MLS is pas net begonnen, die spelers hebben in december/januari net vrij gehad.

17 juli 2023 om 07:39

Zo'n geweldige ploeg is Mexico toch ook gewoon niet? 10 jaar geleden wel ja, maar dit is ook wel een ploeg die je bij de laatste 16 of als het meezit 8 ziet stranden op een WK.

17 juli 2023 om 07:54

Ach wij mogen met het Nederlands elftal tegenwoordig al blij zijn dat we überhaupt mogen meedoen 😏

17 juli 2023 om 08:49

Wat heeft Nederland met dit hele verhaal te maken?

17 juli 2023 om 23:16

We stonden bij bet laatste wk op wat pingels na in de halve finale volgens mij. Verlorem van de uiteindelijke winnaar.

18 juli 2023 om 13:40

@richardtsandee - Buiten het feit dat Oranje hier verder niets mee te maken heeft, is ook Oranje momenteel een ploeg die je hooguit bij de laatste 16 of 8 zou scharen op een eindronde.

17 juli 2023 om 07:40

Boeiend, ze hebben de titel en heel Mexico viert feest. Waarschijnlijk zouden wij met die mentaliteit en stijl wat meer dan 1 EK beker hebben.

17 juli 2023 om 09:01

Zulke commentaar vind ik toch wel fijn om te lezen, het lijkt erop dat iemand tenminste wel de wedstrijden gezien heeft. Ipv commentaar geven met onderbuik gevoelens.

Aan andere kant je wint wel de Gold Cup, en toernooien zijn altijd wel onvoorspelbaar.

Ik weet nu niet wat ik beter vind; het doelpunt of dat Spaanstalige commentaar. Wel een lekker goaltje hoor!

Wat een gekkenhuis. Mooi afgerond ook.

Knappe goal! Zo kennen we Gimenez. Klasse spits.

Ik wil ook wel een klein lansje breken voor Jorge Sanchez. Heeft natuurlijk een dramajaar bij Ajax achter de rug, maar heeft alles gespeeld bij Mexico en een erg goed toernooi gespeeld. Wellicht zet hij die lijn door bij Ajax.

17 juli 2023 om 13:30

Eens hoor. Ik denk dat hij uiteindelijk niet van het gewenste niveau is maar hoe hij als een soort clown is neergezet slaat helemaal nergens op. Ik hoop dat er een nieuwe rechtsback komt, maar als back up zie ik hem liever dan Rensch persoonlijk

Kan er weer een paar miljoen voor Alvarez erbij! Danku

17 juli 2023 om 07:29

Inderdaad. Gestegen naar ongeveer 45 miljoen voor Santi. Dat wordt de recordtransfer volgend seizoen.

17 juli 2023 om 07:43

Vanwege een gold cup finale? Hij heeft een ruk toernooi gespeeld bij feyenoord is ie stukken beter maar zon veredeld oefentoernooitje zal dat wel mee vallen maar nogmaals wel een goede spits.

17 juli 2023 om 08:20

Zouden wij ook zo reageren als we ons EK winnen? Veredeld oefentoernooitje...

17 juli 2023 om 09:19

@040vaart tegenwoordig boeit dat niet meer, social media en alles erom heen zorgt er wel voor dat een speler opgehyped wordt. Buiten dat zie je gewoon wel echt de klasse van een spits in woording.

17 juli 2023 om 09:41

@fr-4life Als wij op het EK ook een land als Panama in de finale zouden tegenkomen misschien wel ja. Het is een mooie winst voor Mexico, maar het zegt natuurlijk ook genoeg dat zij dat toernooi al 9x gewonnen hebben. Buiten Mexico, VS en Canada (vooral laatste jaren) stelt dat natuurlijk ook weer niet zo heel veel voor. Het is het equivalent van ons EK, maar het niveau is natuurlijk vele malen lager.

Ik hoor veel kritiek op Sanchez bij Ajax. Heeft Mexico geen betere rechtsachter? Of is de kritiek wat overdreven?

17 juli 2023 om 07:28

Mexico heeft geen betere. Stond tegen Jamaica ook te schutteren. De wedstrijd daarna was het wel weer ok. Zolang hij het vooral bij verdedigen houdt, kan het nog net. In dat opgefokte team is het sowieso al lastig je focus te houden en dat kan die jongen er eigenlijk niet bij hebben.

17 juli 2023 om 07:31

Vreemd. Ik hoor van een clubje Amerikanen met een Mexicaanse achtergrond dat ze heel blij mij hem zijn. Heb zelf ook twee wedstrijden gezien en het lijkt qua spel niet eens op de Sanchez van Ajax waar die dramatisch is.

17 juli 2023 om 07:36

Ik schreef in m’n vorige reactie ‘wedstrijd daarna’, maar dat moest ‘daarvoor’ zijn. Tegen Costa Rica was hij inderdaad weer prima. Hij heeft dit toernooi ook niet alles gespeeld. In welke zin zijn ze blij met hem? Ook de afgelopen wedstrijden vond ik hem ok. Veel duels gewonnen en weinig balverlies. Gewoon balletje netjes inleveren en dan kan hij zich handhaven. Ben persoonlijk geen groot fan.

17 juli 2023 om 07:39

Het gaat ook nooit een topper worden denk ik, de plafonds van Alvarez en Gimenez liggen veel hoger. Toch is het contrast met Ajax wel erg groot wat op z'n minst opvallend is.

17 juli 2023 om 07:47

"Hij heeft dit toernooi ook niet alles gespeeld". Juist wel, alleen de laatste groepswedstrijd tegen Qatar toen ze al zeker van groepswinst waren kreeg hij -net als een hoop anderen- een potje rust. De overige 5 duels allemaal in de basis.

17 juli 2023 om 08:05

Vind ik niet, zoals hiervoor is aangegeven, zolang hij zich focust op verdedigen, dan is het best prima. Bij Ajax wordt verwacht dat hij zich voorin meldt en meedoet in de opbouw. Dat zijn taken waar hij niet zo goed in is, maar die hij bij Ajax wel moet uitvoeren.
Het is gewoon een speler die er niet goed past, net als Bassey eigenlijk.

Lekker verdedigd ook zeg.. De kap van Santí is dan wel weer genieten. Hopelijk mogen we nog een vol seizoen voor hem juichen.

Wat een held, nu kort genieten van een vakantie en dan redelijk snel aansluiten bij feyenoord!

Mooie goal hoor en mooi moment ook. Is Panama trouwens goed of is de Gold cup gewoon niet zo goed? Klinkt toch niet echt als een land dat heel veel goede voetballers voortbreng.

17 juli 2023 om 07:54

De Gold Cup zelf is wel echt een dramatisch toernooi. De enige landen met niveau zijn normaal gesproken Mexico en de VS, de rest is brandhout. De halve finale speelde Mexico tegen Jamaica, dat zegt ook genoeg. Absoluut de zwakste federatie na Oceanië.

Dat gezegd hebbende, toch mooi voor onze Santi dat hij de winnende maakt. Misschien dat Feyenoord daar nog commercieel wat uit kan halen in Mexico.

Lekker voor Santi! Benieuwd hoe lang ie op vakantie mag en of hij tegen psv er bij is? En zws komend seizoen bij Feyenoord blijven....knallen en dan kan ie voor hoop miljoenen naar Spanje

Prima goal hoor, marktwaarde omhoog en populariteit nog groter. Uiteindelijk ook goed voor de shirt verkoop straks in mexico

Staat mooi op de cv van Alvarez, Sanchez en Gimenez.
Nu de eerste 2 verkopen voor een goed bedrag en wij kunnen investeren in minimaal 2 spelers



Zo zonde dat de interesse in de Gold Cup op het continent niet zo groot was. Beide halve finales werden echt slecht bezocht en ook bijna alle groepswedstrijden waren amper uitverkocht. Het is dat Mexico de finale had gehaald want de Mexicanen waren in grote getale aanwezig maar hoe kan het ook anders als Los Angeles gekscheren de 2e stad van Mexico word genoemd. Verder zag je ook aan de 'grote' landen op Mexico na dat zij de grote spelers veelal thuis lieten (ik had ergens gelezen omdat de grote Europese clubs het niet toestonden ivm voorbereiding op nieuwe seizoen)

Ik hoop dat de scouting van Feyenoord een back-up spits op het oog heeft. Zal mij niks verbazen als Gimenez deze zomer toch nog een mooie transfer gaat maken.

Minimaal 50-60 miljoen nu. Uitverkoop is klaar. Wat een topper is dit

Mooi voor Mexico ook. Werden nog belachelijk gemaakt na 3-0 verloren te hebben tegen Usa (vooral door Amerikanen), maar uiteindelijk staan zij met de prijs. Goed dat Santi Gimenez hem dan maakt. Goed voor de Eredivisie om zo een speler erbij te hebben.

Wel echt een triest toernooi die Gold Cup. De VS en Canada treden aan met hun B/C-teams voor een continentale titel. Haalt echt een hoop glans van dit toernooi af.

Zo, die is ook weg….

Dit zijn wel de wedstrijden waar het doorgaans om gaat en waar veel clubs naar kijken, vooral als je eindstand de winnende scoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren