Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hamilton helpt Manchester City met droomdebuut aan perfecte CL-score

Laatste update:

Manchester City heeft de groepsfase van de Champions League woensdagavond afgesloten met een nipte zege. De ploeg van Josep Guardiola was met 2-3 te sterk op bezoek bij Rode Ster Belgrado. Micah Hamilton was een van de doelpuntenmakers bij zijn debuut op het hoogste toneel. Door de zege eindigt City de poulefase met de volle buit: achttien punten uit zes duels.

Voor City stond er behalve de winstpremie van 2,8 miljoen euro niet heel veel meer op het spel op bezoek in Servië. Guardiola maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om een aantal spelers rust te gunnen. Onder meer Nathan Aké, Rodri en Bernardo Silva begonnen op de bank. Erling Braut Haaland was er niet eens bij.

Door de vele wijzigingen waren er basisplaatsen voor Hamilton, Sergio Gómez, Matheus Nunes en Oscar Bobb. Voor Hamilton was het zijn debuut in de hoofdmacht van the Citizens, welke hij meteen opluisterde met zijn eerste treffer. Na twintig minuten spelen werd hij bediend door Nunes, waarna hij snoeihard uithaalde in het dak van het doel: 0-1.

Rode Ster kwam er in de eerste helft slechts sporadisch gevaarlijk uit. Na een klein half uur spelen kreeg Kosta Nedeljkovic de mogelijkheid om de score gelijk te trekken, maar zijn schot in kansrijke positie ging over het doel bij reservegoalie Stefan Ortega.

Na rust veranderde het spelbeeld amper en was het City dat de klok sloeg. De ploeg van Guardiola bepaalde het tempo, maar moest toezien hoe de thuisploeg zich goed groepeerde. Het was aan Ortega te danken dat Rode Ster vijf minuten na rust niet alsnog langszij kwam. De Duitser redde knap op een inzet van Cherif Ndiaye.

Op het moment dat Rode Ster dacht beter in de wedstrijd te komen, gooide Bobb het duel in het slot. De jongeling ging zelf de actie aan en schoot vervolgens raak in de verre hoek. Vrijwel direct daarna raakte Jovan Mijatovic de buitenkant van de linkerpaal, wat tot dan toe de beste kans was voor de hekkensluiter in de groep.

De aansluitingstreffer zou een kwartier voor tijd alsnog komen. Na voorbereidend werk van Osman Bukari schoot In-Beom Hwang knap raak. Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, daar Hamilton niet veel later een strafschop versierde en Kalvin Philips voor de 1-3 tekende vanaf elf meter.

Guardiola gunde basiskrachten Aké en Silva in het restant van het duel nog wat speelminuten en zag zijn ploeg tot eigen ongenoegen nog een tweede treffer incasseren. Aleksandar Katai kopte raak uit een corner van Hwang. Opvallend detail: City maakte in alle zes de groepsduels exact drie doelpunten. Dat gebeurde nooit eerder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

City loot wel erg vaak gunstig, dus 18 op 18 zegt niet zo veel.Edit: in de groepsfase

13 december 2023 om 20:49

Ze krijgen nu psv let maar op

13 december 2023 om 20:53

Kan ze kunnen Leipzig niet meer loten. Dus dat zal PSV, Lazio, Kopenhagen, PSG of Newcastle (waarschijnlijj), Porto, Napoli of Inter worden.

13 december 2023 om 20:51

18 op 18 zegt niet zoveel? Dit is gewoon de CL, ik vind het wel knap. Nu ook met hele andere namen in de basis 11.

13 december 2023 om 20:52

Leipzig, Bayern, Real en Inter was inderdaad heel gunstig in de knock out fase haha.

13 december 2023 om 20:55

Doelde op de groepsfase, vergeten bij te zetten. Verder is dit City stukken minder dan afgelopen seizoen.

13 december 2023 om 21:03

Alle poules zijn matig op die van Dortmund nagelaten.

13 december 2023 om 21:04

Inter, Sociedad, Benfica en Salzburg is ook aardig sterk.

13 december 2023 om 21:05

Klopt die mag je daar inderdaad ook nog wel enigszins bij toevoegen.

13 december 2023 om 22:44

Klopt, maar die poule heeft daarentegen niet echt een wereldtopper

13 december 2023 om 22:44

City zat de laatste jaren altijd in pot 1 en kan geen Engelse teams loten. Dan wordt het al snel een relatief makkelijke groep

13 december 2023 om 23:01

Het is ook geen verwijt, maar echt getest worden ze pas in de knock-out rondes.

13 december 2023 om 22:57

Utd wordt anders gewoon 4de in een poule met Gala en Kopenhagen. Dus zoveel zegt het allemaal niet.

14 december 2023 om 01:11

Toch nog een overwinning voor hamilton dit seizoen. Zat hij tijdens de wedstrijd ook continu te zeiken over de graskwaliteit en dat z'n tegenstanders te kort op hem zaten?

Ik zie City ondanks hun puntenverlies in de competitie gewoon weer als 1 van de grootste kanshebbers, als het echt moet komt er altijd wat los bij de ploeg van Pep.

13 december 2023 om 21:06

Vind het juist andersom. Peps teams zijn altijd over het hele seizoen erg sterk, maar vallen door rare keuzes van hem vaak op de belangrijkste momenten door de mand. Ik zie ze daardoor de CL niet weer winnen. Zidane misschien als nieuwe coach?

13 december 2023 om 22:46

De afgelopen seizoenen deed Pep weinig rare dingen en komt City ook verder. Ze hebben nu ook de ervaring van het winnen van de CL. Pep ontslaan zou een fout zijn. Die zorgt er ook voor dat ze niet naast hun schoenen gaan lopen en perfectionistisch blijven. Dat moet om de PL te winnen. Geen enkele coach geen garantie op de CL

14 december 2023 om 11:16

Pep ontslaan zou ook idioterie zijn hoor.
Maar dat City wel meer mag brengen dan ze momenteel doen, zeker in de competitie, dat staat vast.

Ze zijn niet meer zo dominant en overtuigend als voorheen.
Ze miste natuurlijk Rodri in bepaalde potten en verder is het gemis van De Bruyne en Gundogan op het middenveld ook te merken.

Daarnaast was een Grealish geschorst en een Doku geblesseerd, in belangrijke potten. Maar je ziet wel dat City voorin ook wel een jasje heeft uitgedaan. Als er een paar niet zijn, moeten spelers als Bobb, deze Hamilton en dergelijke spelen. Geen toppers.

Verder vind ik het opvallend dat hij met zoveel Cv's op het veld speelt. Laatst met Stones en Akanji als Cvm's. Lachwekkend. Je kan dingen willen ontwikkelen en dergelijke, maar je gaat toch niet mer 4 Cv's spelen? Ondanks dat Stones goed kan voetballen, is en blijft het geen middenvelder. Akanji al helemaal niet

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren