Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hendrix vertrekt na tegenvallend halfjaar bij Feyenoord naar Duitsland

Laatste update:

Jorrit Hendrix vervolgt zijn loopbaan bij Fortuna Düsseldorf. De 27-jarige middenvelder werd door Feyenoord van Spartak Moskou gehuurd, maar liet zijn contract bij de Russische club ontbinden. Vorige maand werd al bekend dat hij ook bij Feyenoord geen toekomst meer had. Hendrix was hierdoor vrij om tekenen bij Fortuna Düsseldorf, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

“Ik heb veel contact gehad met de directie van Fortuna Düsseldorf en was vanaf het begin zeer geïnteresseerd”, zegt Hendrix op de clubsite van de Duitsers. “Met mijn 27 jaar heb ik een goede leeftijd voor een voetballer. “Nu wil ik graag veel minuten spelen voor een grote club. In Düsseldorf heb ik de kans om dat te doen. Ik ken de stad al en ben naar een wedstrijd in het stadion geweest. De sfeer was geweldig en ik kijk uit naar mijn eerste thuiswedstrijd.”

Hendrix kwam in januari binnen bij Feyenoord, dat met het bestuur van Spartak een huurovereenkomst afsloot voor anderhalf jaar. Daarbij werd tevens een optie tot koop bedongen voor Hendrix, die in Rusland vastlag tot medio 2024. Spartak Moskou en Fortuna Düsseldorf maakten donderdagochtend echter bekend dat het contract van Hendrix verscheurd is. Bij Feyenoord had de defensieve middenvelder sowieso geen toekomst meer. Het Algemeen Dagblad meldde vorige maand dat trainer Arne Slot geen fan van hem is.

Hendrix kreeg onlangs van Slot te horen dat hij de gelegenheid kreeg om op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. Hij kiest nu dus voor een transfer naar Fortuna Düsseldorf. Eerder werd Hendrix ook al gelinkt aan clubs als FC Twente en Royal Antwerp. Hij sloot zijn eerste halfjaar bij Feyenoord af met veertien officiële wedstrijden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi zo.....grote schoonmaak in De Kuip en toch een mooie brede selectie overhouden straks.

11 augustus 2022 om 10:26

Nu nog Ali lozen en Diemers naar Emmen afronden dan kunnen we spreken van goed doorselecteren bij Feyenoord.

11 augustus 2022 om 10:31

Precies dat.

Nu nog hopen dat alle aankopen zo goed blijken / worden als we allemaal denken of vooral hopen. Als dit daadwerkelijk aanwinsten blijken die ook nog wat stappen kunnen maken, heb je echt een uitzonderlijk goeie transfer zomer gehad.

11 augustus 2022 om 12:36

Alireza vind ik een prima speler om er in de breedte bij te houden. Is tegen een RKC prima.

11 augustus 2022 om 13:56

Waarom voor de breedte?
We hebben op de vleugels nu al Paixao, Idrisi, Dilrosun en Walemark.

Hoe breed wil je worden?

En zo komt hij langzaam aan op het niveau waar hij hoort. Het is echt bizar hoelang hij bij PSV in de basis heeft gestaan. Ik vond het als persoonlijkheid echt een geweldige kerel. Maar als voetballer kwam hij veel te kort.

11 augustus 2022 om 10:30

Precies dat. Qua karakter kan je hem er gewoon prima bij hebben. Prima kerel. Maar ik werd al nerveus elke keer als hij werd ingebracht vorig jaar.

11 augustus 2022 om 10:33

Toch vind ik dat Hendrix bij PSV ook best goede periodes heeft gehad, op het laatst was het beste er inderdaad echt wel vanaf. Hij lijkt me wel een hele leuke kerel om bij de selectie te hebben inderdaad, kan me nog wat fragmenten herinneren van Psvtv, die had volgens mij altijd zijn lolbroek aan.

11 augustus 2022 om 11:07

Hendrix heeft natuurlijk niet zomaar in de basis gestaan. Hij heeft gewoon prima periodes gehad bij Psv.
Ook voor een trainer wel makkelijk om hem niet in de basis te zetten, hij is geen onruststoker.
Op een gegeven moment leek het alsof er geen groei meer in zat en daarna gleed hij wat af.
Jammer hoor, leuke gozer en toch vaak van waarde geweest voor PSV.

11 augustus 2022 om 11:21

Precies dit. In het jaar dat PSV tegen Ajax kampioen werd verloor PSV één wedstrijd met schandalige cijfers tegen Willem II en laat dat nou precies de enige wedstrijd zijn dat Hendrix geschorst was.

11 augustus 2022 om 12:41

@G-schock:

Ik vermoed dat je niet veel ziet van de 2de Bl; het niveau is daar hoger dan je denkt. Ik kom al 4 jaar lang elke thuiswedstrijd bij Fortuna Dusseldorf en geloof me, een groot aantal teams uit de 2de BL draaien moeiteloos mee in de middenmoot van de Eredivisie.

Of Hendrix daadwerkelijk van toegevoegde waarde gaat zijn is altijd afwachten, maar als hij juist gebruikt wordt (als controleur op het middenveld) dan zou het wel eens goed kunnen komen. In ieder geval speelt hij dan in Dusseldorf steevast voor tussen de 30 en 50k toeschouwers.

Komende zondag tegen Greuter Furth ben ik benieuwd of hij meteen speelt.

11 augustus 2022 om 13:31

Ik weet dat het niveau van de 2e Bundesliga redelijk is. Maar het word vaak ook overdreven. Ik vind zelfs de 1e Bundesliga niet zo sterk meer. Buiten Bayern München om valt het de laatste jaren aardig tegen.

Lekker bezig Feyenoord, na Diemers zijn vertrek is dit ook de beste optie. Voor Hendrix een mooie club op een uurtje van Eindhoven af, succes kerel!

De grote schoonmaak! Gevoelsmatig gaat dit het sterkste Feyenoord worden sinds jaren. Vooraal in de breedte van de selectie.

11 augustus 2022 om 10:29

Dat gevoel heb ik ook, vind ze echt een hele goede transfer zomer doormaken. En ze besteden het geld dat ze binnen krijgen onverwachts goed. Complimenten na Feyenoord toe.

11 augustus 2022 om 10:31

Ligt natuurlijk wel helemaal aan je definitie van 'jaren'

11 augustus 2022 om 10:42

Sterker dan de kampioens selectie van 2017? Of overdrijf ik dan? . In ieder geval wel in de breedte.

11 augustus 2022 om 10:50

vind ik wel; in het kampioensjaar zat natuurlijk alles mee en dat geluk heb je soms ook nodig (ik bedoel weinig blessures en de eerste 11 was in de vorm van hun leven)

11 augustus 2022 om 10:51

Ja 100%, plus een betere trainer. Dit Feyenoord word denk ik het sterkste van de afgelopen 20 jaar.

11 augustus 2022 om 10:58

Eens hoor. Kijk maar naar de wissels destijds, die waren niet best. Basacikoglu, Kramer (heeft natuurlijk zijn waarde gehad), Dammers, Nelom, Woudenberg, Vejinovic. Echt een super krappe selectie was dat

11 augustus 2022 om 11:01

Zal het allemaal nog wel zien dit seizoen. Je had met K2 (kuijt - Kalou) toen natuurlijk ook echt een topselectie. Met Van Hooijdonck/ Van Persie hadden we toen ook echt een prima selectie. Het kampioensjaar was for the long run ook gewoon prima. Vorig jaar (sinistera, Senesi, die oostenrijker) was ook top. Vind het lastig om te bepalen of deze selectie nu zoveel beter is dan toen. Zeker aangezien je wel wat toppers bent kwijtgeraakt en de transfertijd nog niet is afgerond.

11 augustus 2022 om 11:07

Zeker! We kennen de spelers ook nog helemaal niet, dus moet je het doen met beelden, scoutingsrapporten, meningen van supporters van hun huidige club etc.

11 augustus 2022 om 11:14

Shocking is vooral dat die spelers die ik opnoem, al echt heel lang geleden zijn :D

11 augustus 2022 om 10:35

@repuiztav Ik ben het met je eens, de gehele top 3 lijkt er wel aardig op vooruit te gaan en de Eredivisie als geheel lijkt ook stappen te maken. Financieel zullen we nooit kunnen opboksen tegen de grootste landen maar als we zo doorgaan kunnen we wellicht aanhaken bij de Europese subtop.

11 augustus 2022 om 11:09

Lijkt of heel de Eredivisie in de lift zit. O.a. ook Fortuna, Emmen, Sparta (om maar wat clubs te noemen) hebben zich uitstekend versterkt. Dit wordt een heel spannend seizoen!

11 augustus 2022 om 11:29

Ik denk zelfs dat dit het sterkste eredivisie en kkd ooit zal worden.

11 augustus 2022 om 12:06

Ooit niet. In de vroege jaren 70 hadden we twee teams die absolute wereldtop waren. Toen was het Nederlands voetbal en de competitie op zijn hoogtepunt

11 augustus 2022 om 12:46

Ik bedoel meer in het algemeen. Niet de topclubs.

11 augustus 2022 om 17:48

In de breedte is het wel wat beter dan destijds

Erg blij dat hij vertrekt bij Feyenoord. Ik heb me het afgelopen half jaar ontzettend geërgerd aan Hendrix. Laat ik voorop stellen dat ik nooit de huurtransfer heb begrepen. Je verwacht op z’n minst wel dat hij zich wilt laten zien. Dat hij vecht voor zijn kans en zijn hart en ziel in een wedstrijd legt. Maar ik heb zelden iemand zo matig en zonder passie zien spelen als Hendrix. En dat voor iemand die maar wat graag weg wilde uit Rusland, die zo’n kans krijgt bij Feyenoord en ook echt nog veel speelminuten heeft kunnen maken… Kleurloze, inspiratieloze en gewoonweg een matige voetballer is het. Erg blij dat hij eindelijk weg is!

Mooi zo; zorgen dat je een sterke kern van 18 man hebt en aanvullen met jeugd. Hoe je het ook wendt of keert Feyenoord moet zorgen dat er jeugd doorkomt. Dan kun je doorgroeien. Zou mooi zijn als we weer gewoon een links of rechtsback uit de jeugd zien doorstromen en zo nu en dan een pareltje (misschien van Persie junior...). Dan ben je bezig met beleid voeren en kun je doorgroeien. Paar keer CL halen zou hierbij ook helpen en met de huidige coefficentenlijst worden de vooruitzichten hierop alleen maar beter.

11 augustus 2022 om 10:56

Benita maakt wel een goede kans om dit jaar of volgend jaar definitief door te breken. Hij zal moeten wachten op een verkoop van Pedersen. Qua linksbacks heb je Candelaria en Breinburg die eraan komen. Beide heel talentvol maar ook nog vrij jong!

11 augustus 2022 om 11:26

Breinburg en Candelaria zijn echt nog niet zo ver. Ik verwacht dat Hartman daar eigenlijk ook nog voor zit, maar die zal wss voornamelijk minuten maken in de -21. Ik hoop echt dat we heeeeeel snel aansluiting vinden richting de KKD. Dan hadden er meerdere spelers al eerder veel verder geweest in hun ontwikkeling, denk aan Azarkan,bannis, Hartjes, Hartman, Benita, Janssen. Ik hoop gewoon echt dat we dat kunnen gaan realiseren. Verder zijn we namelijk heel erg lekker bezig!! Daar hoort het vertrek van Diemers en Hendrix ook bij!!

Ik denk dat niemand in Rotterdam rouwig is om deze keuze. Het is opvallend rustig in de burelen van de Kuip en opvallend rumoerig op de sportieve afdeling van de club. Er wordt goed door-geselecteerd en ik hoop dat ze weer een prima run kunnen maken in Europa. Hoe sterker onze competitie, hoe beter voor iedereen! Hup Ajax!

Mooi dat tijdperk Hendrix en Diemers voorbij is. Gun beide het beste, maar kwamen te kort voor Feyenoord. Basset waarschijnlijk nog naar Fortuna en dan zal Feyenoord nog wel 1 speler terughalen. Als Slot een team weet te smeden van deze selectie kunnen er mooie dingen gebeuren de komende jaren.

Niet goed genoeg, maar het scheelde maar een haartje.

Goed dat we nu van Diemers én Hendrix af zijn. Voegen beiden weinig tot niets toe en drukken alleen maar op het salarishuis. Het ga je goed, Mark en Jorrit!

Fijn dat er voor Hendrix en Diemers een oplossing is gekomen. Dat is toch voor beide partijen beter!
De enige die nu nog overblijft waarvan je zou zeggen dat hij ook te licht is voor Feyenoord is Jahanbakhsh.
Hopelijk komt daar ook nog een oplossing voor!
Voor wat betreft de versterkingen denk ik dat Feyenoord het goed gedaan heeft. Ben benieuwd wat dit seizoen gaat brengen!

pfff…niet normaal wat Arnesen in de afgelopen 2 seizoen presteert(en oa. Te Kloese en Slot). We hebben een enorme schoonmaak doorgemaakt in de afgelopen 2 jaar. Daarbij zijn er goedkoop nieuwe spelers bijgekocht die het niveau blijken te hebben, we verkopen voor veel meer geld dan we gewend zijn, we hebben Europees het goed gedaan, en we zijn nu duidelijk bezig met in ieder geval een beleid.

Ik zou graag nog Marciano zien vertrekken en dan een Nederlandse ervaren 2e keeper zien komen. Bijvoorbeeld die jongen van NEC. Bangura zou ik nog wel willen zien op de LB, ook omdat hij uit onze eigen jeugd komt maar ook omdat hij Nederlands , jong en belangrijkste niveau heeft.

Verder mag er voor mij ook wel wat jeugd doorgeschoven worden, Benita, Hartjes Dermane, Naujoks, Slory, Janssen moeten we echt wat kansen gaan krijgen dit seizoen dat is ook belangrijk voor de onder 18. Voordal omdat we nu nog steeds 5 wissels hebben en er best wedstrijden tussen zullen zitten waar je na 60 minuten 2/3-0 voorstaat. Dan is het heel belangrijk dat Slot laat zien dat hij voor de echte talenten we ruimte wil maken.

Bijlow, Brandenhorst?
Pederson, Benita
Trauner, Geertruida
Hancko?, Rasmussen
Lopez, Bangura?
Aursnes(aankoop?), Toornstra
Szymansky, Taabouni
Timber, Kokcu
Dilrosun, Wahlemark
Gimenez, Danilo
Idrissi, Peixão

Dat is toch wel een hele aardige selectie met jongens daarachter als. Dermane, Hartjes, Janssen, Slory, Milambo, Naujoks….wellicht dat er eventueel nog wat geld is voor een echte uitschieter maar ik denk dat het ook wel lekker is als we een potje hebben van een miljoen of 10/15 dat als er iets gebeurt we in de volgende zomer of winter kunnen handelen.

11 augustus 2022 om 12:08

Helemaal met je eens Dirkie. Op papier echte een mooie selectie zo. Nagenoeg alle backups hebben het niveau van de basisspelers. Daarnaast zijn er genoeg talenten die je erbij kan halen en speelminuten kan geven, zeker in de mindere wedstrijden. Ik verwacht echt veel van Dermane en Slory. Hopelijk krijgt Hartjes ook zijn kansen. Heerlijke voetballer.

11 augustus 2022 om 12:40

Inderdaad, en Aursnes moeten we toch gewoon laten gaan. Een timber kan dat prima opvangen, een Zerrouki ben ik dan weer niet zo'n fan van. Ondanks het goede vorige seizoen!! Ik zie liever die jonge zweed komen, manssvkerk (ouzo?) die ken ik wat minder maar schijnt een super talent te zijn, van zerrouki weet je iets meer wat je eraan hebt maar ik zie niet de potentie om daar geld op te verdienen.

Tegenvallend? Volgens mij heeft Hendrix precies laten zien wat je op voorhand kon verwachten. Dit is gewoon zijn niveau. Niet goed genoeg. Bedankt en door! Succes in Duitsland.

Ik ben wel blij hoe Feyenoord nu door selecteerd. Spelers die tussen wal en schip raken of net te kort komen laten gaan en steeds kwalitatief betere spelers aantrekken.

Van sommige moeten we maar zien hoe dat gaat uitpakken.
in ieder geval zie je dat Feyenoord zijn scouting iets beter op orde heeft.

Dit zorgt ervoor dat het algehele kwaliteit van de ED omhoog wordt gekrikt!

Niet het niveau. Prima dat hij dus vertrekt naar een niveautje lager.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren