Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Inter wil ontsnappingsclausule van negen miljoen activeren voor opvolger Onana

Laatste update:

Yann Sommer is de belangrijkste kandidaat om André Onana op te volgen bij Internazionale, meldt Fabrizio Romano. De Zwitser heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract bij Bayern München die maakt dat hij kan vertrekken voor hetzelfde bedrag als waarvoor hij een half jaar geleden naar de Duitse recordkampioen is gehaald. Bayern heeft op zijn beurt al een vervanger voor Sommer in het vizier.

Door de belangstelling van Inter kan het avontuur van Sommer bij Bayern beperkt blijven tot 5,5 maanden. De doelman werd halverwege januari overgenomen van Borussia Mönchengladbach nadat eerste keus Manuel Neuer geblesseerd was geraakt tijdens het skiën. Sommer tekende een contract tot medio 2025, maar het is niet ondenkbaar dat hij de deur van de Allianz Arena deze zomer al achter zich dichttrekt.

De 83-voudig international moet bij Inter namelijk als opvolger dienen van Onana, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United. Ondanks het feit dat Inter het meest recente bod van vijftig miljoen euro op de Kameroener heeft afgewezen, wordt verwacht dat alle partijen snel tot een akkoord zullen komen. Een bedrag van 55 miljoen euro zou genoeg moeten zijn om de voormalig Ajacied te laten herenigen met Erik ten Hag.

Dat geld zal door Inter worden geherinvesteerd in Sommer. De doelman van Bayern heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract staan die maakt dat hij voor negen miljoen euro mag vertrekken. Sommer kwam in dienst van Bayern tot 25 officiële wedstrijden, waarin hij 8 keer de nul wist te houden. 31 keer moest hij de bal uit het net halen. Op de slotdag van de competitie verzekerde hij zich met Bayern van de landstitel.

Opvolger Sommer
Fabrizio Romano weet dat Sommer zelf wel oren heeft naar een gang naar Inter. Afgelopen januari stond de Zwitser ook al op het wensenlijstje van de Italiaanse topclub, maar kwam een deal niet van de grond. Bij Bayern kijken ze ondertussen verder en moet Giorgi Mamardasjvili als opvolger dienen van Sommer. De Georgiër staat nog tot medio 2027 onder contract bij Valencia, dat hem in januari vorig jaar voor 850.000 euro overnam van Dinamo Tbilisi.

Is Yann Sommer een aanwinst voor Inter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Om heel eerlijk te zijn vind ik niet dat je er dan echt op vooruit gaat.. Onana is echt een toppertje en een keeper die ik ook graag naar Chelsea had zien komen, bij Sommer krijg je weer zo’n net-niet gevoel. Misschien is hij een optie voor Inter omdat ze op termijn een andere keeper op het oog hebben? Maar ik zou hier toch maar weinig warm van worden als ik Inter zou supporten

7 juli 2023 om 07:33

Sommer is toch gewoon een prima keeper? Ja hij is wat minder als Onana, maar echt wel een prima goalie. Voor Inter is het ook 55 miljoen komt binnen en je investeert maar 9 miljoen aan een vervanger

7 juli 2023 om 07:46

Maar is dat wat je wilt? een 'prima' keeper? Zeker bij Inter ben ik echt beter gewend. Toldo, Julio Cesar, Handanovic en nu Onana. In mijn ogen zijn dat altijd keepers geweest die de beste in de competitie waren (julio Cesar en Onana) of een belachelijk goede Buffon voor zich hadden (toldo en Handanovic)

7 juli 2023 om 07:53

Maignan is echt wel beter dan Onana. Dus daarmee is Onana niet de beste vd competitie. Alleen is Maignan relatief vaak geblesseerd geweest. Onana doet nog wel eens domme dingen en vind hem niet super in de lucht, Maignan, tja ik zou niet weten waar hij minder in is. Enige minpunt is blessuregevoeligheid

7 juli 2023 om 07:54

Onana is goed hoor, maar ik vind Maignan echt beter.

7 juli 2023 om 07:57

@Maurootje, dat vond ik dit seizoen zeker niet het geval. Afgelopen seizoen was Onana imo de beste van de Serie A.

7 juli 2023 om 08:18

Onana is toch gewoon een hele matige keeper? Zal niet moeilijk zijn om hem te vervangen. Denk dat Sommer zelfs beter is.

7 juli 2023 om 08:26

houtapp

Jij hebt totaal geen verstand van voetbal als je Onana die meerdere maal zich staande hield in de CL een heel matige keeper noemt.

7 juli 2023 om 10:08

Maignan is alleen een hele tijd geblesseerd geweest.
De wedstrijden dat ie wel gekeept heeft, deed hij totaal niet onder voor Onana.

7 juli 2023 om 18:27

Voetballend is maignan minder dan onana om eerlijk te zijn, kwa uithouden is magnain wel beter ..

7 juli 2023 om 07:52

Je gaat er als inter toch altijd op achteruit als je Onana verkoopt en niet al te veel kan investeren?

Dan is een Sommer voor de korte termijn wel een prima optie.

7 juli 2023 om 07:58

Afhankelijk van of je een keeper koopt die wel de potentie heeft om dit niveau te halen, dan is het niet zo’n probleem. Ik denk niet dat Sommer dat niveau kan aantikken!

7 juli 2023 om 08:03

Ik vraag mij af of dat echt mogelijk is gezien het geld dat beschikbaar is. Potentie voor de top is duur, of dat allemaal mogelijk is bij inter…

Hieronder zeggen ze dat ze naast Sommer ook nog Troebin willen halen. Dan doen ze toch goede zaken?

7 juli 2023 om 07:55

Het zou ook knap zijn als Inter na Onana direct een keeper kan aanstellen waarbij je erop vooruit gaat. Zo werkt dat vaak niet.

7 juli 2023 om 08:01

Troebin wordt de opvolger van Onana. Dat is wel echt een topkeeper in wording. Ik kan me nog de wedstrijden tegen Shaktar in de CL herinneren waarin hij echt onpasseerbaar was. Nog wel erg jong. Dus er moet een ervaren man naast. Dan is Sommer een prima oplossing vind ik.

7 juli 2023 om 09:06

Als dit inderdaad het plan is en het ook allemaal gaat lukken dan is dit inderdaad een goede tussenoplossing.

Naast sommer moet ook Trupin van shakthar naar Inter komen. Raar dat daar niks over geschreven wordt want ze zijn al in onderhandeling met shakthar. Ben met beide wel blij. Sommer een goede ervaren keeper en Trupin pas 21 jaar voor de toekomst die rustig gebracht kan worden.

7 juli 2023 om 07:47

Dat zal opnieuw enorm slim gehandeld zijn van Inter. 60 miljoen voor een keeper ondanks dat die goed is blijft een hele goede deal. Als je dan Sommer en dat talent voor bijna geen geld er voor terug haalt. Top werk

7 juli 2023 om 07:54

Jaa kan er prima mee leven. Helemaal omdat Onana ook al persoonlijk rond is met United. Dan moet je zo'n speler gewoon laten gaan. Tuurlijk jammer dat Onana gaat maar als je een iemand moet verkopen met een hoge transfer waarde dan zie ik liever Onana gaan dan bijvoorbeeld een Bastoni of Barella die echt hebben uitgesproken bij Inter te willen blijven. Met het geld van Onana zal Inter ook meteen bij Chelsea aankloppen voor Lukaku.

7 juli 2023 om 08:03

Inderdaad als je Onana weet te verkopen voor 55/60 miljoen en je haalt daar Troebin en Sommer voor 15 miljoen voor terug, dan is dat gewoon uitstekend gehandeld! Heb je nog 40 miljoen over om te herinvesteren.

7 juli 2023 om 08:29

Ik vraag me af of Inter echt 40 miljoen heeft om te investeren. De afgelopen 3 seizoenen hebben ze 400 miljoen verlies gedraaid. Zou ook verklaren waarom ze nu naar goedkopere alternatieven kijken.

7 juli 2023 om 09:52

Als ik mij niet vergis is dat de keeper die tegen Feyenoord op doel stond. Ik snap dat je een keeper niet op één/twee wedstrijden kan beoordelen maar die vond ik er toch niet altijd even sterk uitzien. Maar goed, de komende paar jaar zal Sommer dan wel in de basis staan.

7 juli 2023 om 21:03

@memyselfandi. En ik heb die keeper zien spelen in de CL tegen inter en Real en speelde toen geweldig. Is ook pas 21. Vergeet ook niet dat het team van Shakthar ve sterkhouders had verloren omdat het team midden in de oorlog zat.

7 juli 2023 om 10:04

Onana verkopen is zonde. Maar als Trupin en Sommer gehaald worden zou ik content zijn. Vervanger voor langere termijn is dan binnen plus iemand die er direct kan staan.
Maar ze zijn dus in onderhandeling met Shakhtar? Dat is mij even ontgaan

7 juli 2023 om 11:10

En die Trubin kost ook maar rond de 10 miljoen blijkbaar. Echt knap opgelost.

Kijk dit is bij slim zaken doen. Goed gedaan van Inter !

zoals iemand hier boven al zegt, ze zijn ook bezig met trubin. jonge, talentvolle, goede keeper van shakhtar.
zou denk ik gelijk al basis kunnen staan, maar om eerst een sommer te halen en trubin nog even daarachter te laten is misschien ook wel slim.
daarnaast had ik dus ook een mamardashvili verwacht bij inter, maar trubin is geen slechte keus. denk dat die wel iets verder is, ook door zijn ervaring al op CL niveau.

7 juli 2023 om 11:12

Trubin is wel een miljoen of 15 goedkoper dan Mamardashvili. Nu kopen ze Sommer en Trubin voor minder dan de aankoopprijs voor Mamardashvili en die staat ook onder stevige interesse van Bayern dus dan wordt het sowieso moeilijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren