Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jongste doelpuntenmaker ooit op EK met verleden in Nederland stopt

Laatste update:

Johan Vonlanthen heeft op 32-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn actieve spelersloopbaan, zo melden diverse media in Zwitserland maandag. De aanvaller was in Nederland actief voor PSV en NAC Breda en zat sinds zijn vertrek in mei bij FC Will zonder club.

Vonlanthen werd in de zomer van 2003 als groot talent door PSV weggehaald bij Young Boys. De geboren Colombiaan maakte twee seizoenen deel uit van de hoofdmacht van de Eindhovense club en speelde in die periode 34 officiële wedstrijden. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en één assist. In het seizoen 2005/06 kwam hij op huurbasis uit voor NAC Breda, waarna hij Nederland definitief vaarwel zei.

Vonlanthen speelde vervolgens achtereenvolgens voor Red Bull Salzburg, FC Zürich, Itagüí Ditaires, Grasshoppers, FC Schaffhausen en Servette, alvorens hij de laatste anderhalf jaar van zijn carrière op het tweede Zwitserse voetbalniveau bij FC Will vertoefde. Hij speelde veertig interlands (zeven doelpunten) voor de nationale ploeg van Zwiserland en maakte op het EK in 2004 naam door met zijn treffer tegen Frankrijk uit te groeien tot de jongste doelpuntenmaker ooit op een EK. Vonlanthen was toen 18 jaar en 141 dagen. Dat record staat nog steeds.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Was vergeten dat die jongen nog bestond ...

Hoopte destijds dat hij een topper zou worden. Helaas nooit eruit gehaald wat erin zat.

Die gast is gewoon pas 32

6 augustus 2018 om 21:28

Precies, het lijkt als op de dag van gisteren dat hij nog jeugdspeler van psv was. Zelfs zijn goal in Portugal is alweer 14 jaar terug.

Dit soort gasten is dus precies waarom veel talenten vroeg voor het grote geld gaan. Je weet niet of je talent zich gaat uitbetalen later door blessures en dergelijke en als je nu in Engeland gegarandeerd veel geld krijgt heb je daar je hele leven wat aan.

Altijd leuk zo’n quizvraag als inleidende titel!

Misschien nog goed om te vermelden... dat ie 2 jaar geleden ook al 'gestopt' was, wegens aanhoudende blessures. Had min of meer al een punt achter z'n carrière gezet, maar kreeg alsnog een aantrekkelijk aanbod.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren