Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lukas Podolski gaat volledig door het lint op eigen liefdadigheidstoernooi

Laatste update:

Lukas Podolski heeft zich misdragen tijdens een zaalvoetbaltoernooi om de Schauinsland Reisen Cup. Dat toernooi, gespeeld in de de Schwalbe Arena in het Duitse Gummersbach, werd nota bene door zijn eigen Lukas Podolski Foundation georganiseerd om geld op te halen voor sociaal achtergestelde kinderen en jongeren. De oud-spits kreeg tijdens een wedstrijd de rode kaart, ging vervolgens enorm tekeer tegen de scheidsrechter en gooide met water naar de leidsman.

Op het jaarlijkse Schauinsland Reisen Cup spelen zes teams tegen elkaar om geld in te zamelen. Podolski speelde mee namens het Poolse Górnik Zabrze, waar hij tegenwoordig onder contract staat. In de halve finale tegen Rot-Weiss Essen trok de oud-spits een aanvaller die zich in kansrijke positie bevond naar de grond. Eerst werd er nog lacherig gedaan over de overtreding, maar daarna kreeg hij een terechte rode kaart van de scheidsrechter. Dat deed Podolski in woede uitbarsten, waarna hij van dichtbij tegen de scheidsrechter begon te schreeuwen.

Eenmaal aan de kant was de woede van Poldi nog niet bekoeld. Hij bleef verwensingen naar de leidsman roepen en gooide water uit een plastic flesje naar hem. Naar verluidt heeft Podolski later wel zijn excuses aangeboden voor het voorval. Aan de Schauinsland Reisen Cup deden dit jaar HSV, Karlsruher SC, Górnik Zabrze, Rot-Weiss Essen, 1. FC Kaan Marienborn en Blau-Weiss Lohne mee. Het is Duitslands meest succesvolle zaalvoetbaltoernooi en trekt al jaren volle zalen.

Op het toernooi werd uiteindelijk twee miljoen euro opgehaald voor de stichting van Podolski. Deze heeft als doel om kinderarmoede te bestrijden en Podolski is het uithangbord. Of er consequenties volgen naar aanleiding van het bizarre gedrag van de 130-voudig Duits international is nog niet duidelijk. Podolski werd in 2014 wereldkampioen met Duitsland en speelde onder andere voor FC Köln, Bayern München en Arsenal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Schwalbe Arena? Komt daar de term vandaan?

9 januari 2023 om 15:53

Schwalbe is toch zwaluw in het Duits? Daar is de term ook van afgeleid naar ik me herinner.

9 januari 2023 om 15:59

Ik dacht een fietsbanden merk. Waarschijnlijk banden zonder profiel

9 januari 2023 om 19:19

Schwalbe komt van zwaluw.
Ondanks het nutteloze agressieve gedrag van Podolski correleert de tekst in het artikel wat mij betreft totaal niet met de beelden die ik gezien heb.
Sensationeel geschreven.

9 januari 2023 om 15:58

Komt van het bandenmerk Schwalbe dat de oorsprong en het hoofdkantoor in die regio heeft (ten oosten van Keulen). Ze zijn de sponsor van het complex, het logo staat ook groot op de voorkant.

10 januari 2023 om 23:04

Ok bedankt.

9 januari 2023 om 16:48

Grappig zeg

9 januari 2023 om 17:33

Vernoemd naar Vinicius.

Schijnt dat de Schwalbe Arena het favoriete stadion is van oa Neymar, Suarez en Robben...

9 januari 2023 om 17:16

Hahahahaha goeie.

9 januari 2023 om 20:54

@RyanUduwage. Nou heel Midden- en Zuid Amerika, Portugal, Italië, Spanje, Frankrijk, allen last van de vallende ziekte. Geen uitzondering.

Wat een zielige vertoning van Poldolski zeg. Zeker op een vriendschappelijk toernooi wat door je eigen Foundation is georganiseerd.

En wie heeft bedacht om de zaal de Schwalbe Arena te noemen?

9 januari 2023 om 16:05

Ik vermoed de sponsor genaamd Schwalbe

Volledig door het lint? Dacht dat ie paar beuken had uitgedeeld. Het is kinderachtig van Podolski ongeacht de setting, maar al helemaal op zn eigen toernooi voor goed doel

9 januari 2023 om 19:07

Bij volledig door het lint verwacht ik inderdaad andere beelden.

9 januari 2023 om 22:01

Ik ook wat een sneue titel weer. Pff!

Wie wil er nog scheidsrechter zijn? Compleet belachelijk dit.

De een noemt dit idioot, de ander noemt dit passie en inzet. Ik weet niet in welk kamp ik moet zitten. Maar zoiets op je eigen toernooi dat nota bene voor het goede doel plaatsvindt, is wel een beetje een zwaktebod.

Door dit artikel kom ik er ff op... vroeger had je volgens mij tijdens de winterstop in Duitsland zaalvoetbaltoernooien.. gewoon tussen ploegen uit de bundesliga... zegt iemand dit iets?

9 januari 2023 om 16:41

Ja, ik weet dat ook nog wel. Dat vond ik vroeger ook altijd wel leuk om te kijken. Niet helemaal volgens de officiã«le zaalvoetbalregels.

ff opgezocht, het was de DFB-Hallenpokal. Is tot 2001 georganiseerd. Maar door een kortere winterstop en blessuregevoeligheid is het niet meer georganiseerd. PSV heeft daar ook wel eens aan mee gedaan.

9 januari 2023 om 18:00

Klopt dat kwam vroeger ook op tv.
Als ik me goed herinner kwam dat op DSF.
Was prachtig om naar te kijken.
Vooral ook door de boarding om het veld en de iets grotere doelen dan de handbal doelen.

Blessure gevoeligheid, mietjes zijn het! Voetballers zijn soms net echte mensen en hebben een pijntje hier of daar, so what? Oh omdat er veel geld mee gemoeid is? Ja, dat is idd belachelijk.een modaal salaris voor je hobby zou voldoende moeten zijn. Belachelijk wereld. Wacht maar wanneer het water stijgt dan is er helemaal geen eredivisie meer, waterpolo kan nog wel.....

9 januari 2023 om 17:40

Zo is het hoor!

Het lijkt wel alsof hij struikelt, het ziet er wat ongelukkig uit.
Zijn reactie daarna is wel beneden alle peil.

9 januari 2023 om 17:27

Dat zie ik dus ook, hij struikelt en probeert zichzelf op te vangen waardoor de andere speler ook valt. Ik vind rood onterecht voor dit voorval. En dan nog op je eigen benefiet. Sommige scheidsrechters snappen het gewoon niet

Grappig zeg! Toevallig ben ik afgelopen september een midweek in Gummersbach geweest. Prachtige wandelomgeving met geweldige natuur en watertjes. Nooit gedacht de naam Gummersbach nog eens tegen te komen op VZ! Ik heb daar ook deze Schwalbe arena gezien.

On topic: Natuurlijk belachelijk om tijdens een informeel zaalvoetbaltoernooitje een rode prent te ontvangen en volledig uit je dak te gaan. Domheid of topsport gedrevenheid?

Zaalvoetbal? Dit is toch gewoon kunstgras ?

Hij krijgt in eerste instantie geel toch? Als dat het geval was terecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren