Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mitchell Dijks tekent met nieuw kapsel contract bij Fortuna Sittard

Laatste update:

Mitchell Dijks vervolgt zijn loopbaan bij Fortuna Sittard, zo bevestigt de Eredivisionist. De transfervrije linksback verkiest een avontuur in Limburg boven een terugkeer bij zijn oude werkgever Willem II. Dijks zal zich willen revancheren voor vorig seizoen, daar hij namens Vitesse een teleurstellende Eredivisie-rentree beleefde.

Fortuna was naarstig op zoek naar een linksback, nu George Cox transfervrij is vertrokken. De nummer dertien van afgelopen Eredivisie-seizoen heeft alleen Rémy Vita nog over als pure linkervleugelverdediger. Met Dijks krijgt kersvers trainer Danny Buijs er een ervaren kracht bij op die positie. De voormalig Ajacied tekent voor één jaar, met een cluboptie voor nog een seizoen.

Dijks kwam vorig jaar vol goede moed naar Vitesse, na vier jaar in het buitenland te hebben omgezworven. Het liep uit op een fiasco. Dijks kon pas na de winterstop zijn debuut maken, daar een knieblessure hem tot en met het WK aan de kant hield. Eenmaal fit werd hij al gauw voorbijgestreefd door Maximilian Wittek. Die bleef tot en met speelronde 34 eerste keus, waardoor Dijks' laatste minuten dateren van medio april.

In Limburg hoopt de linkspoot zijn carrière nieuw leven in te blazen. Die kwam tot bloei in Bologna. Dijks was in zijn vier jaar bij i Rossoblù veelal basisspeler en kwam uiteindelijk tot 78 wedstrijden (2 goals, 2 assists). De Purmerender is een jeugdproduct van Ajax, en kwam naast de Amsterdammers ook nog uit voor Norwich City, sc Heerenveen en dus Willem II.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zou denken dat een Utrecht (hebben die jongen van NEC) Heerenveen of Sparta zo'n jongen ook wel kunnen gebruiken

17 juli 2023 om 16:14

Bij Vitesse was hij niet goed genoeg. Waarom zou hij dan voor Utrecht, Heerenveen of Sparta wel goed genoeg zijn? Misschien als back-up, maar lijkt me dat Dijks daar zelf ook geen zin in heeft.

17 juli 2023 om 16:39

Wittek is dan ook voor het niveau Vitesse een verdienstelijke speler. Dijks kwam net terug van een knie blessure. Daarnaast heeft Fortuna iemand nodig naast Vita, die momenteel de enige linksback is. Hij is transfervrij, gokje wel waard.

17 juli 2023 om 16:43

Oh voor Fortuna zeker hoor. Bij Heerenveen had ik hem als back-up, mits hij een laag salaris gevraagd, ook wel gewild. Wij hebben ook maar 1 linksback, die eigenlijk een linksbuiten is.

17 juli 2023 om 17:58

Je ziet dat zo’n jongen dus eigenlijk terecht is afgetest bij Ajax. Na aantal jaar speelt ie bij Fortuna.

17 juli 2023 om 16:21

Ik snap al niet dat FS er in trapt. Het is een leuke jongen maar kan volgens mij beter bij Fc de Rebellen gaan spelen dan betaald voetbal.

17 juli 2023 om 16:49

Dit is de vijver waarin Fortuna nu moet vissen nu het geld een beetje op is.

17 juli 2023 om 16:57

Hij heeft an sich nog best wel het niveau, maar wat pech gehad met blessures en destijds natuurlijk ook (naar verluid) zijn eigen glazen ingegooid. Het ligt vaak niet helemaal lekker binnen de groep als je afmeld vanwege ziekte en dan vervolgens via Social media teruggezien wordt in het nachtleven.

Verder had hij natuurlijk ook wel de pech dat hij eigenlijk is gehaald voor een systeem met vijf verdedigers (waar hij werd gezien als linksback en linker centrale) maar gedurende het seizoen na het vertrek van Letsch niet meer volgens dat systeem wordt gespeeld. Dan blijft er nog maar een positie voor hem over (linksback, want een echte centrale verdediger in een tweemansdefensie is het niet) en daar heb je nu juist Wittek staan die een van de meest waardevolle spelers was voor Vitesse in het voorgaande seizoen (al vond ik hem dit seizoen een stuk slechter).

17 juli 2023 om 22:10

Heel overdreven van je. Speelde jarenlang Serie A, heeft nu een minder jaartje bij Vitesse gehad, maar kan bij Fortuna weer helemaal opbloeien. Lijkt me een slimme aanwinst zoals RKC ze ook vaker strikt.

Toch knap dat zo'n jongen met zijn haar kan tekenen. Dan blijkt hij dus toch nog over uitzonderlijk veel talent te beschikken.

Jij komt hier. Jij komt hier in Sittard zo tegen mij praten wahahauwww. Waarom moet ik altijd aan dat filmpje denken aan de plaats sittard

19 juli 2023 om 10:45

Legendary Klaas Faak. Jij weet niet wie ik bennn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren