Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Niet Pochettino of Mourinho, maar: ‘Van Bommel is mijn beste trainer ooit’

Laatste update:

Toby Alderweireld noemt Mark van Bommel de beste trainer die hij ooit heeft gehad. Dat vertelt de 34-jarige mandekker van Royal Antwerp FC in gesprek met Het Laatste Nieuws. Van Bommel is op zijn beurt ook lovend over Alderweireld, die volgens hem de Gouden Schoen (de prijs voor beste speler) moet winnen in België.

Alderweireld speelt sinds de zomer van 2022 voor Antwerp, dat vier miljoen euro overmaakte naar Al-Duhail SC om hem los te weken. De 127-voudig international van België betaalde dat bedrag dubbel en dwars terug door vorig seizoen in de laatste seconden van de laatste wedstrijd van de Champions Play-Offs te scoren tegen KRC Genk (2-2). De ex-Ajacied bezorgde zijn club daarmee de landstitel.

In hetzelfde seizoen werd ook beslag gelegd op de Croky Cup en aan het begin van de huidige campagne won Antwerp de Belgische Super Cup. De samenwerking tussen Alderweireld en Van Bommel is dus zeer succesvol te noemen. Het tweetal maakt kans op respectievelijk de Gouden Schoen en de titel ‘Trainer van het Jaar’.

“Zonder hem had ik niet zo’n goed jaar gehad”, zegt Alderweireld over Van Bommel in gesprek met de Belgische krant. “Ik maak me zelfs zorgen over volgend seizoen. Ik zou het heel erg vinden als Mark er niet meer zou zijn. Als een coach het zo goed doet, wordt er natuurlijk aan hem getrokken.”

“Mark is de beste trainer die ik ooit heb gehad, in alle facetten”, aldus Alderweireld, die bij Tottenham Hotspur ook met grote namen als Mauricio Pochettino en José Mourinho werkte. “Dat meen ik echt. Hij is niet alleen een goede peoplemanager, maar ook heel duidelijk. Vóór elke wedstrijd heeft hij een strijdplan en weten we wat we moeten doen in balbezit en balverlies. Geloof me, veel coaches hebben dat niet.”

Van Bommel is blij met zijn aanvoerder en vindt dat hij de Gouden Schoen moet winnen in België. “Wat had hij nog meer moeten doen?”, vraagt de trainer zichzelf hardop af. “Luister, als Toby de Gouden Schoen niet wint, dan hoef ik die prijs van beste trainer ook niet, mocht ik hem winnen. Wie moet hem anders winnen?”

Antwerp staat na twintig wedstrijden op de zesde plaats in de Jupiler Pro League. In de groepsfase van de Champions League gingen vijf van de zes wedstrijden verloren. Thuis tegen FC Barcelona (3-2) werd op de laatste speeldag een knappe overwinning geboekt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was ook jammer dat ie indertijd nauwelijks de kans kreeg bij PSV als beginnend trainer en jongen vd club. Als je hem zag als veldspeler dacht je al dat het waarschijnlijk een goede trainer kon worden. Maar goed, ik ben uiteraard buitenstaander.

18 januari 2024 om 17:28

Hij liet PSV toen toch ook gewoon vreselijk slecht voetballen?

18 januari 2024 om 17:42

Haha inderdaad zeg. Toen hij in de arena begon met een middenveld Rosario-Hendrix-Sadilek terwijl hij Pereiro die altijd scoorde in toppers op de bank hield was hij af.

18 januari 2024 om 17:46

2e seizoen psv wel idd, en daarna was Wolfsburg ook niet zo'n succes. Maar in zijn 1e seizoen psv waren de resultaten toch prima? Bij aanvang 12x gewonnen en op 3 punten van Ajax (in dat beruchte seizoen in de cl tegen tottenham, dus die waren wel aardig zeg maar). Maar goed, beginnelingen maken fouten en als jongen vd club had ie misschien wel wat meer krediet verdient? Iig het 2e seizoen daar laten afmaken. Maar goed, das mijn mening, ben geen insider

18 januari 2024 om 17:49

Niet alleen dat ook 12 wedstrijden niet gewonnen

18 januari 2024 om 18:30

Nu is Toby ook niet de beste bron, die waait met alle winden mee.
Laten we het er op houden dat van Bommel potentie heeft als trainer. Nu nog even bewijzen.

18 januari 2024 om 17:29

Als je PSV nu ziet onder Bosz in vergelijking met van Bommel of van Nistelrooij, dan zie je wel een groot verschil in leiderschapo en visie van de coach. Misschien is het beter dat dit soort club iconen, eerst een carriere elders opbouwen, voordat ze naar PSV gaan.

18 januari 2024 om 17:51

Schouten, Lang, Lozano, Bakayoko die een stap gezet heeft en Dest zijn ook gewoon beter dan wat er eerst was toch. Je hebt nu Schouten-Veerman-Til(man) en Saibari. Das stukken beter dan Sadilek- Hendrix- Rosario. Tuurlijk doet Bosz het gewoon perfect, niks op aan te merken, maar zijn team is kwalitatief ook veel sterker.

18 januari 2024 om 18:06

Ook Bosz is niet feilloos bij voorgaande clubs, toch ook wel eens ontslagen. Begrijp me niet verkeerd, hij is mijn favoriete trainer bij Heracles (2x - inclusief kampioenschap promotie) en kon zelfs mijn club mooi laten voetballen. Even off topic, Bosz en oranje kon wel eens wat zijn, goede verdedigers met aanvallend voetbal, maar dat is toekomstmuziek.

19 januari 2024 om 08:22

@genieterr wat is dit nu voor een vergelijking. Bosz heeft bewezen alleen maar zo aanvallend en "attractief" mogelijk te willen voetballen, winnen is daarbij een ondergeschikt belang. Het is niet voor niets dat hij buiten NL geen successen boekt. Van Bommel en van Nistelrooij daarintegen zijn internationaal gelouterd hebben onder zeer grote trainers gespeeld waar winnen een prioriteit was en die mentaliteit dragen ze met zich mee.
Dus mocht je nog meer behoefte hebben om appels met peren te vergelijken leg er dan ook een manderijntje of banaan naast

18 januari 2024 om 17:49

hoe zeer ik ook van de voetballer van Bommel houd, hij heeft er bij PSV een rotzooi van gemaakt. Volgens mij heeft hij het zelf ook achteraf gezegd.. Hij heeft heel veel mensen heel veel pijn gedaan in die club.

18 januari 2024 om 18:13

Kun je een voorbeeld geven van mensen pijn doen? Zogezegd ik ben geen kenner en onwetend dit aangaande.

18 januari 2024 om 19:04

Volgens mij kun je dit zo opzoeken. Maar onder andere Mat van de Heuvel. Maar ook dat hij de harde kern trakteerde zodat het bestuur werd aangepakt en ga zo maar door. Er is na zijn vertrek veel naar buiten gebracht maar PSV heeft hem ook beschermd want door niet alles uit te lekker en hem lang toch de kans te geven.

18 januari 2024 om 20:32

Ik heb het idd even opgezocht. Maar voor managers heb ik weinig empathie, helemaal met zo'n term als teammanager. Kijk als hij nu zat te klootviolen met schoonmakers of dergelijken vind ik het een ander verhaal. Managers en pijn, tis wat..

18 januari 2024 om 18:16

Ontslag was zwaar terecht en duurde nog vrij lang. Hij begon heel sterk maar heeft toen een jaar lang slecht mogen presteren. Eerst het kampioenschap nog verspelen na een flinke voorsprong. En het jaar daarop een periode met 2 overwinningen in 12 wedstrijden.

Als hij van Bommel als 1ste trainer had gehad en nu bewijs van spreken Ponchentino was dat de beste trainer geweest. Hij weet toch dat hij geen transfer mee gaat maken dus het is makkelijk nu zo domme uitspraak te doen

18 januari 2024 om 18:40

Krijg van je eerste zin spontaan een beroerte.
Verder is dit inderdaad wij van WC-eend, de een steekt de ander een veer in de reet en vice-versa.

18 januari 2024 om 19:41

‘Bij wijze van spreken’ en niet ‘bewijs van spreken’. Wat heeft transfers maken ermee te maken? Pochetino kan enkel transfers naar Chelsea beïnvloeden en niet heel de markt ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren