Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ook de Eredivisie zwicht voor Saudi-Arabië: tweede transfer een feit

Laatste update:

Iliass Bel Hassani vervolgt zijn carrière bij Al-Jabalain. Dat maakt zijn nieuwe club bekend op social media. De dertigjarige middenvelder, die transfervrij was sinds zijn vertrek bij RKC Waalwijk, is daarmee de tweede Eredivisionist die deze zomer naar Saudi-Arabië verkast. Toevalligerwijs was de eerste Vurnon Anita, die vorig seizoen óók voor RKC uitkwam.

Saudi-Arabië is sinds afgelopen winter misschien wel het meest besproken land op voetbalgebied. Sinds de transfer van Cristiano Ronaldo naar Al-Nassr voegden onder meer Karim Benzema, N'Golo Kanté (beiden Ittihad Club), Kalidou Koulibaly, Rúben Neves (beiden Al-Hilal), Édouard Mendy en Roberto Firmino (beiden Al-Ahli) zich bij de enclave topspelers. Ook Anita koos voor een avontuur in de Golfstaat. De drievoudig Oranje-international verkaste naar Al-Orobah, dat op het tweede niveau van Saudi-Arabië uitkomt.

In die competitie zit ook Al Jabalain, Bel Hassani's nieuwe werkgever. De voormalig spelmaker van onder meer Sparta Rotterdam, Heracles Almelo en AZ kiest zo voor zijn derde dienstverband in het Midden-Oosten. Tussen 2020 en 2021 speelde Bel Hassani ook al voor het Qatarese Al-Wakrah en Ajman. Daarna streek hij neer bij RKC, waar hij tot deze zomer voetbalde.

Bel Hassani was in zijn eerste jaar veelal wisselspeler, maar vocht zich het seizoen daarop toch weer in de basis. Na een voortvarend begin verwees Joseph Oosting hem echter toch weer naar de bank. RKC besloot niet te verlengen met Bel Hassani en hem gratis de deur uit te laten wandelen. De voormalig Marokkaans jeugdinternational kwam uiteindelijk tot 46 optredens, 6 doelpunten en 6 assists in Waalwijkse dienst.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet te weerstaan zoveel geld…. Helaas!

Ik vind Bel Hassani een goede voetballer van wie ik denk dat hij z'n plafond bereikt heeft, is nu 30 jaar en hij zou wel gek zijn om niet z'n zakken te vullen daar, in verhouding natuurlijk maar nog steeds erg veel centen!Ik vind dat persoonlijk wat anders als Neves van Wolverhampton basis op z'n 28e naar SA, maar dat is mijn mening en wie ben ik, ik sta nooit voor keuzes van tientallen miljoenen🤣

10 juli 2023 om 09:30

Nog erger, Neves is pas 26 .

10 juli 2023 om 11:58

Ach ja voor deze gasten is het gewoon werk. En als je dan zo belachelijk veel kan verdienden, is het moeilijk te weerstaan. We willen toch allemaal zoveel mogelijk geld verdienen en als het dan ook nog op een makkelijke manier kan…

Toch goud voor die gozer! Leuke speler maar niet heel bijzonder fijn dat hij kan gaan cashen. Met dit geld dat de Saudi's er aan uitgeven en wanneer dit structureel is zou het me niet verbazen als er nog een nieuw inter-continentaal toernooi wordt opgezet.

Pensioen opbouw, ik geef hem groot gelijk !

Trekken steeds meer spelers en trainers die kant op, je gaat het gewoon niet tegenhouden joh. Ik heb trouwens nog niets gelezen over Edwin de Graaf. Zat bij Roda en gaat nu de onder 21 van Al-Ain trainen, waar Alfred Schreuder ook zit. Dan is het geld goed hoor als je zelfs de jeugd wil gaan trainen.

Ik vind het toch wel leuk om te zien dat al die spelers zo graag het niveau van het voetbal in SA omhoog willen krikken en op de kaart willen zetten.

10 juli 2023 om 05:34

Ik vind het ook goed om te zien dat het daarom gaat.

Gaat hij ook 100 mil per jaar verdienen of wat minder?😉 maar serieus, wat zou een simpele eredivisie speler nou vangen in SA? Wellicht wat hier topvoetbal een topsalaris is; 7-10 mil per jaar? Want dan zou ik ook per direct gaan ja. Maarja zelfs 2 mil per jaar is voor zijn doen op z’n 30e al lekker. Ben wel benieuwd

10 juli 2023 om 01:34

Jij denkt dat Bel-Hassani of Vurnon Anita 7-10 miljoen euro per jaar verdienen op het tweede niveau van Saoedi-Arabië..?

Nee man. Die verdienen een miljoen, misschien twee. Netto

10 juli 2023 om 07:29

Ik denk dat ze tussen 4 en 8 ton verdienen. Ze kunnen daar niet iedereen miljoenen geven.

10 juli 2023 om 08:26

Ah tweede niveau, dat was me ontgaan. 2e niveau is inderdaad tonnen werk, Max miljoentje

10 juli 2023 om 13:46

Anouar diba verdiende daar meer dan 10 jaar geleden al steeds 2 miljoen netto per jaar.Die had wel iets meer in zijn mars natuurlijk.Al zou het hetzelfde zijn, super voor dit soort jongens natuurlijk.

Ik ben dan altijd nieuwsgierig wat een middelmatige eredivisie speler daar aangeboden krijgt als salaris.

10 juli 2023 om 16:50

2,7 miljoen Anita

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren