Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oosterwolde ontkent harde trap tegen het hoofd: ‘Dat wil ik graag rechtzetten'

Laatste update:

Jayden Oosterwolde ontkent een supporter van Trabzonspor tegen het hoofd te hebben getrapt. In een interview met het Algemeen Dagblad doet de verdediger van Fenerbahçe zijn verhaal nadat het afgelopen zondag vreselijk uit de hand liep.

Het duel tussen Fenerbahçe en Trabzonspor was net ten einde, toen fans van de thuisploeg het veld betraden en de confrontatie wilden aangaan met de spelers van de bezoekende ploeg. Wat volgde was een slagveld waar nog lang over zal worden nagesproken.

Al snel werd op basis van videobeelden gesuggereerd dat Oosterwolde daarbij een fan tegen het hoofd schopte. "Dat wil ik dus graag even rechtzetten", aldus de verdediger. "Ik heb deze eerste, gemaskerde en gewapende man die op mijn teamgenoot afstormde, niet tegen zijn hoofd geschopt."

"Toen hij tegen de grond was gewerkt, heb ik hem wel een trap verkocht. Een behoorlijke, dat geef ik toe, maar dat was in zijn zij. Dat deed ik omdat we ons in alle hectiek enorm bedreigd voelden. Hij had een wapen. In mijn ogen was hij gevaarlijk en ik wilde ervoor zorgen dat hij ons niets meer kon aandoen."

Oosterwolde riskeert wel een fikse schorsing door zijn actie. "De club is momenteel druk bezig met de Turkse bond. Dit wordt daarbij besproken, net als dat zulke aanvallen op spelers nooit meer mogen gebeuren. Ik vind ook dat wij geen schorsing verdienen."

Dat zijn club Fenerbahçe dreigt uit de competitie te stappen door de gebeurtenissen, begrijpt Oosterwolde wel. "Als de veiligheid van spelers niet gegarandeerd kan worden op en rond het veld, dan wordt het wel lastig om wedstrijden te spelen. Wij willen natuurlijk voetballen en kampioen worden, maar dan wel op een veilige manier."

"We zijn negentig minuten belaagd met voorwerpen, konden ons werk niet normaal doen. Het enige wat we konden doen tijdens de aanval van de fans, was onszelf daartegen verdedigen en ons in veiligheid brengen. Als de bond dat goed bekijkt, dan zouden we geen schorsingen moeten krijgen, vinden wij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blijft bizar hoe hij aan komt rennen, waarbij hij ogenschijnlijk best een grote afstand moet afleggen naar die fan die op de grond ligt, om vervolgens die trap te geven.

22 maart 2024 om 18:07

Vind het nog meer bizar dat een "fan" het veld bestormt met een steekwapen in zijn hand. Dan heb je echt een kronkel in je kop.

22 maart 2024 om 18:13

Precies, als iemand mij of mijn teamgenoten zou aanvallen met een steekwapen dan had ik hem ook een doodschop gegeven..

In dit geval kan je overigens ontkennen wat je wilt, maar hij staat toch aardig scherp op beeld..

22 maart 2024 om 19:32

Ik dacht ook zeker te weten dat het z'n hoofd was, maar na de beelden terug te hebben gezien zou het ook z'n schouder kunnen zijn.

22 maart 2024 om 19:36

De fan had geen wapen in zijn hand, dat is een fabeltje. Wel verdient hij een hogere straf dan Jayden.

22 maart 2024 om 18:41

Kijk, in een normale knokpartij ben ik het met je eens, maar iemand die met een wapen op die manier een gevaar is een kopschop geven is een proportionele reactie

22 maart 2024 om 19:31

Nouja je kunt ja afvragen in hoeverre hij nog een gevaar vormde.. hij lag al op de grond en werd al omringd en aangepakt door diverse andere personen. Neemt niet weg dat het een idioot is, maar toch bijzonder om te zien hoe hij om al die mensen heen sprint om die schop nog te geven.

Jayden kan ontkennen tot hij een ons weegt. Hij staat gewoon vol op beeld hoe hij een randdebiel een trap tegen zijn hoofd geeft. Als die gast op de grond echt een wapen bij zich had hoeft hij van mij geen schorsing te krijgen. Als dat niet het geval is lijkt mij een schorsing wel op zijn plaats, hoe achterlijke het gedrag ook was van die thuis supporters.

22 maart 2024 om 18:14

Of zich een prima actie om zo'n idioot af te straffen, maar doe niet net alsof je een gezellig bakje koffie met hem ben wezen drinken

22 maart 2024 om 18:28

Ik vind het gewoon volkomen terecht wat hij deed. Hij deed dit uit zelfverdediging. Ik denk dat de meeste spelers dit gewoon deden. Daarbij moet die supporter gewoon flink aangepakt worden.

22 maart 2024 om 18:34

Los van het feit dat het een idiote actie is van die supporters: hij lag al op de grond, en Oosterwolde trapt 'm vol tegen het hoofd. Dan mag je ook wel geschorst worden.

22 maart 2024 om 20:12

Ik weet niet of je dit kunt scharen onder zelfverdediging, als je zo snel aan komt rennen, om andere mensen heen slalommen en vervolgens die trap geven.

22 maart 2024 om 18:29

Naja als je de beelden bekijkt met normale ogen zie je overduidelijk dat hij hem niet tegen het hoofd trapt. Dat was wel beter geweest maar is niet gebeurt

Ik heb de beelden vele malen herhaald en gezien. Of het komt door de hoek of ik ben net zo krankzinnig als iemand die een persoon op de grond vol tegen z'n hoofd trapt en volgens mij raakt Oosterwolde zijn hoofd.

De beelden spreken voor zich jongeman. Abnormaal dat hij zich liet meeslepen door die andere Fenerspelers. Hij zal zich nu voor het gerecht moeten verantwoorden. Einde carriere!

22 maart 2024 om 23:56

Dus ook al die fans die op het veld zijn gekomen ongeachr wat ze gedaan hebben levenslange em wereldwijde stadion verboden geven. En niet alleen naar de spelers wijzen. Komt nog een tijd dat elke wedstrijd zonder supporters word gespeeld omdat er van die idioten het nodig vinden om overal maar het veld op te komen

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren