Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Opzienbarende onthulling: ‘Huntelaar huilde nadat Ajacied werd weggepest’

Laatste update:

David Endt, die tussen 1989 en 2013 in dienst was bij Ajax, heeft in de podcast Football is Life een aantal anekdotes verteld over zijn tijd als persvoorlichter en teammanager in Amsterdam. Endt vertelt onder meer over Mauro Rosales, die in 2007 zou zijn ‘weggepest’ door toenmalig trainer Henk ten Cate. Klaas-Jan Huntelaar was na afloop van de afscheidsspeech voor de Argentijnse flankspeler tot tranen toe geroerd volgens Endt.

Ajax pikte Rosales in 2004 voor zo’n 2,5 miljoen euro op bij Newell’s Old Boys. De rechtspoot zou in Amsterdam tweemaal de Supercup en twee keer de beker winnen. Na 91 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, waarin Rosales goed was voor 12 doelpunten en 15 assists, kwam er in 2007 een pijnlijk einde aan het dienstverband van de Argentijn bij de Nederlandse recordkampioen.

Omdat Ten Cate het niet langer in Rosales zag zitten, vertrok de tienvoudig international terug naar zijn geboorteland. Na drie seizoenen bij River Plate speelde Rosales nog jarenlang in de Major League Soccer. Uiteindelijk zette hij in 2018 bij de Vancouver Whitecaps definitief een punt achter zijn carrière.

Volgens co-host Siem de Jong was Endt een koning in zijn afscheidsspeeches voor teamleden van Ajax. De Hagenaar zelf noemt die het praatje dat hij voor Rosales hield als een memorabele. “Die werd écht weggepest door Ten Cate halverwege het seizoen. Ik had een speech waarin ik zelf een beetje kwaad werd. Het zat echt diep, heel emotioneel. Rosales is een Argentijn, daar moet je anders over praten dan over een koele man uit de Achterhoek.”

Endt benadrukt dat hij de speech voor Rosales een beetje gebruikte als een steek onder water richting Ten Cate. ‘Hij liep op een gegeven moment weg en vond het te veel worden. Ik was Rosales aan het ophemelen en vertelde onder meer dat hij Olympisch kampioen was geworden. Toen zag ik hem wegsluipen.”

Huntelaar
De sportschrijver kan zich goed herinneren dat zijn speech voor Rosales door sommige Ajacieden prachtig werd ontvangen. “Na die speech ging ik even naar mijn kamertje, want in zo’n speech geef je wel veel van jezelf”, aldus Endt, die altijd benieuwd was naar de reacties van spelers. “Toen kwam Klaas-Jan binnen. Hij pakte me vast en begon helemaal te grienen.”

Huntelaar en Rosales waren volgens Endt goed bevriend. “Klaas had een speciale relatie met Rosales. Ook in het veld konden ze elkaar goed vinden. Daarom begon hij helemaal te huilen en toen moest ik ook huilen. Daar stonden we dan, in dat kleine kamertje...”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben je dan lekker mee als trainer, gaat de teammanager je doodleuk ondermijnen tegenover de hele groep.

30 november 2023 om 14:16

Als trainer? Heb ik een trainerswissel gemist?

30 november 2023 om 14:23

Ten Cate was destijds trainer en David Endt was teammanager.

30 november 2023 om 14:33

Dat is juist te prijzen. Nooit meegaan met je manager puur omdat het een manager is dat is juist het hele probleem bij een hoop bedrijven, daar krijg je simpele kloontjes van. Ik kan iedereen aanbevelen om vooral een vrije denker te blijven. Daar heb je veel meer aan dan een simpele ja knikker. Je moet echter wel weten wanneer je je mond moet houden. Dat is wat anders. Ik heb sowieso een zwak voor David Endt, echt een hele fijne man.

30 november 2023 om 16:38

Achter de schermen, ben ik het helemaal met je eens. Maar op deze theatrale manier ten overstaan van de groep ben je gewoon aan het saboteren.

30 november 2023 om 14:39

Sowieso vond ik die David Endt echt een hele irritante kerel.
Misschien was het afgunst, maar vond hem echt het toonbeeld van Amsterdamse arrogantie.
Heel vol van zichzelf.

Maar wat ik zeg, misschien was het in die tijd afgunst, omdat alles zo goed liep bij Ajax.
Toen oordeelde ik wellicht met emotie/gekleurd

Wel benieuwd of meer (rivalerende) supporters hem ook zo zagen

30 november 2023 om 14:45

Ik heb de heer Endt een keer mogen ontmoeten , nadat ik problemen had met mijn aanvraag van een seizoenkaart. Ik vond hem juist erg vriendelijk en respectvol. Door de jongen gasten bij het loket werd ik als een kleine jongen behandeld, terwijl David Endt me juist heel vriendelijk begroeten en behandelde

30 november 2023 om 15:47

David Endt lijkt me ook echt een verschrikking om mee te werken. Het is in ieder geval een verschrikking om naar te luisteren als hij commentaar geeft.. Hier zit ook weer een stukje hele enge zelfverheerlijking in.. “

Hoor mij eens mooie stukjes oplepelen, dat doe ik zo goed dat ik daarna even op mijn kamertje moet zitten om bij te komen.”

30 november 2023 om 16:59

Nou nou wat eng, hij moet even bijkomen na een speech. Duidelijk dat jij dat nooit doet. Maar viel van je te verwachten, heb jou zelden iets positiefs zien schrijven over Ajax. David lijkt mij een leuker persoon dan jij bent.

Ah Rosales. Dat was na Huntelaar destijds mn favo speler. Heb nog steeds een shirtje met zn naam erop.

Vond het destijds ook raar, Rosales en Huntelaar werkten heel goed samen. Rosales was een klassieke rechtsbuiten, en kon de ballen gewoon goed op het hoofd van Huntelaar neer laten ploffen. En om het nog leuker te maken, haalden ze daarna Dennis Rommedahl. Zelfde type, minder kwaliteit.

30 november 2023 om 16:39

Nou Rommedahl was echt niet normaal goed. Hij werd volgens mij niet gehaald voor basis, maar verbazingwekkend deed hij het heel goed. Was supersnel

Wat is er precies opzienbarend?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren