Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PEC doet zichzelf tekort tegen tien man van Go Ahead in enerverende IJsselderby

Laatste update:

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zondagmiddag heeft geen winnaar opgeleverd. In het grootste gedeelte van de aantrekkelijke IJsselderby had PEC de overhand, maar de Blauwvingers lieten na hun overwicht om te zetten in een overwinning. Aan de kant van Go Ahead kreeg Jamal Amofa vlak na rust een rode kaart, waarna PEC via Eliano Reijnders snel op voorsprong kon komen. Door een doelpunt van Oliver Edvardsen kwam Go Ahead echter langszij, waardoor beide ploegen genoegen zullen moeten nemen met een punt.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd ten opzichte van de vorige Eredivisie-speelronde, waarin PEC won van Almere City (1-2) en Go Ahead sc Heerenveen versloeg (3-2). Dat betekent dat de Zwollenaren wederom met twee spitsen startten, in de vorm van Ferdy Druijf en Lennart Thy. Smaakmaker Younes Namli kwam wederom vanaf de rechterflank. Bij Kowet stond Dennis van der Ree voor de ploeg. De trainer die afgelopen seizoen nagenoeg kansloos degradeerde met FC Groningen verving René Hake, die vanwege privéomstandigheden ontbrak.

In de eerste helft was het PEC dat de overhand had en dat leidde tot een paar kleine kansen. Zo mocht Davy van den Berg een tweetal keer aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied en kwam Zico Buurmeester tot een kans na een goede actie van de opkomende Bram van Polen, maar scoren deden de Zwollenaren niet. Het was een paar minuten voor rust nota bene Go Ahead dat op voorsprong leek te komen. Na een indrukkende dribbelactie van Willum Willumsson, waarbij de IJslander drie mensen passeerde, schoot hij in de korte hoek binnen. Na een uitgebreide VAR-check werd de goal echter afgekeurd, waardoor de brilstand nog op het bord stond in de rust.

In de tweede helft werd het publiek op meer spektakel getrakteerd. Al binnen twee minuten werd Amofa van het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart. De verdediger liep na balverlies hard door op Thomas Lam en maakte daarbij een opzichtige overtreding. Een paar minuten later wist PEC de manmeersituatie te verzilveren. Na een heerlijke combinatie was het uiteindelijk Druijf die aangaf op Reijnders, die kalm binnenschoof: 1-0.

Ondanks het veldoverwicht wisten de Zwollenaren de voorsprong niet lang vast te houden. Zo'n twintig minuten voor tijd was het Bas Kuipers die in een uitbraak voorgaf op Edvardsen, die te veel ruimte kreeg van de PEC-defensie en kon binnenkoppen: 1-1. De ploeg van Johnny Jansen drong daarna nog aan op de winnende treffer, maar scoren deden beide ploegen niet meer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beide een punt waar Zwolle zichzelf tekort doet en dat komt ook door de eigen supporters. 1 - 0 voor, rode kaart GAE en daarna een korte staking waardoor GAE de tijd heeft om te reorganiseren.

Zwolle mag blij zijn met de aanwezigheid van Almere en Volendam in deze divisie. Anders was directe degradatie best mogelijk. Het houdt niet over qua kwaliteit. Deze pot met een man meer nog gelijk spelen. En vooral de manier waarop.

Echt met verbazing gekeken hoe dom PEC dit probeerde uit te spelen tegen 10 man van Go Ahead.

Verder heb ik me ook echt weer verbaasd over de FEU . Met hun zwarte shirtjes vinden zij zich zo enorm belangrijk. Ik vond de maatregelingen ook belachelijk, maar met dit gedrag benadeel je de club alleen maar. Ga lekker gewoon met elkaar een biertje drinken ergens anders. Zo belangrijk zijn ze echt niet.

17 september 2023 om 14:22

Die FEU zijn allemaal jochies van net 21...22 jaar. Inderdaad kansloze actie van ze. Misschien kunnen ze beter hun energie in het supporten van de club steken dan kinderachtige acties uithalen.

17 september 2023 om 14:32

Inderdaad. Staat dat hele vak straks weer leeg als straf. Lekker als je dan een seizoenskaart hebt gekocht van je duur verdiende geld…

Erg blij met een punt. Voor de rooie kaart was Eagles er met de 3 punten vandoor gegaan maar na de rooie kaart veranderde alles en mogen we blij zijn met puntje. Thuis gaat Zwolle er genadeloos af. Op na de volgende.

Met 10 man toch nog een punt meegenomen. Voelt als een overwinning. Cmon Eagles. Op naar de volgende wedstrijd!

Zo, dat Zwolle viel wel tegen zeg. Aanvallend niet overtuigend, zelfs niet met een man meer in het veld, en verdedigend vaak zeer kwetsbaar. Voor wat betreft dat laatste was het afgekeurde doelpunt van GAE een goed voorbeeld. Ja, het was een mooie actie van Willumsson, maar toch vooral ook enorm zwak verdedigen van PEC. Tot slot vond ik het spel van PEC erg slordig. Zo veel ballen die niet aankwamen bij een speler die maar een meter of vijf verderop stond of rechtstreeks naar een tegenstander werden gespeeld. Hoewel het spel van GAE ook niet erg verfijnd was, zat daar voor mijn gevoel een stuk meer potentie in en toonde die ploeg in ieder geval meer inzet.

17 september 2023 om 14:31

Had zelf verwacht dat go ahead een stuk beter zou zijn vandaag, maar (gelukkig) viel dat wel mee. Het stukje inzet ben ik het vooral met je eens. Wat liep PEC besluiteloos over het veld te wandelen. Erg frustrerend

17 september 2023 om 14:43

@peperbus035 Ja, precies. Zelfs in die laatste tien minuten, waar je zou verwachten dat PEC alles uit de kast trekt om toch nog die overwinning te behalen, leek die ploeg totaal niet in staat om nog iets te forceren of ook maar de wil te hebben om dat te proberen.

Jammer dat PEC zichzelf niet beloonde, want zeker na de eerste 30 minuten had het zo 3-0 of 4-0 kunnen zijn voor PEC. Go Ahead werd klassiek weggeblazen, maar na een halfuur stopten ze met voetballen. Na de 1-1 heeft PEC er te weinig gedaan met de man meer, mede omdat Go Ahead stopte met voetballen en PEC er niet doorheen kon komen. Grappigste moment was dat Willumsson het PEC publiek ging uitdagen en de goal werd afgekeurd. Dan sta je klassiek voor lul.

17 september 2023 om 17:38

Je zegt klassiek voor lul maar Willum decimeert ff jullie hele verdediging in zn eentje daar. Dat dieperink vervolgens liever niet ziet dat Eagles wint doet daar geen afbreuk aan want dit is een belachelijke ingreep van de var natuurlijk.

17 september 2023 om 17:59

Ja je kunt altijd de scheidsrechter de schuld geven als het even tegen zit

17 september 2023 om 18:13

Hahaah 3-0 of 4-0. Lachwekkend. Tijd om eens een Hans Anders te bezoeken

Teleurgesteld na de 1-1.

Je verspeeld compleet onnodig 2 punten.

Er was maar 1 ploeg die wilde voetballen.

Die eagles waren vanaf de 1e minuut aan het tijdrekken.

Aan eind van 1e helft hadden we gewoon met 2 of 3 goals voor moeten staan



En die blauwe rookbom in het uitvak 🤣🤣🤣😂😂😂.

17 september 2023 om 16:28

Overdrijven is een vak. Go Ahead wilde niet echt voetballen, Zwolle kon niet voetballen. Is maar een matige ploeg hoor. Begrijp me niet verkeerd. Go Ahead was ook gewoon dramatisch, maar Zwolle behoort wel tot de zwakkere in de competitie

18 september 2023 om 22:57

Niks overdreven aan. Enige wat go ahead deed vanaf miniut 1 was het spel vertragen en tijdrekken. Die keeper voorop. Zwolle was hele duel bovemliggende partij. Dus wat nou met je kon niet voetballen.

En dat je zegt zwakkeren doe ik niks mee. Wij weten waar we vandaan komen. We hebben gewoon goede selectie die gewoon moet kunnen handhaven. En 13e of 14e moet kunnen worden.

Denk dat beide partijen niet mogen klagen met een punt. Go Ahead omdat ze van 1 - 0 met 10 man toch nog scoren. En PEC omdat ze het geluk hebben dat er een goal afgekeurd wordt die waarschijnlijk bij 8 van de 10 VAR deskundigen gewoon wordt goedgekeurd. En zonder domme rode kaart van die verdediger had Zwolle geen schijn van kans gehad, het verschil in kwaliteit is te groot.

Dus allebei 7 punt en dat is prima toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren