Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Prandelli neemt met ontroerende brief per direct afscheid van Fiorentina

Laatste update:

Cesare Prandelli heeft per direct zijn afscheid als trainer van Fiorentina bekendgemaakt. Dat deed de oefenmeester dinsdag middels een brief, die door de club op de website is gepubliceerd. Prandelli geeft in de brief aan zich niet meer volledig vrij te voelen in zijn werkzaamheden en is zich bewust van het feit dat dit besluit zijn pensioen kan betekenen als oefenmeester. De Italiaan was bezig aan zijn tweede termijn als trainer van Fiorentina, nadat hij eerder tussen 2005 en 2010 aan het roer stond bij de club uit Florence.

"Het is de tweede keer dat ik Fiorentina verlaat en deze keer is het mijn eigen keuze", begint Prandelli zijn afscheidsbrief. "De vorige keer deed ik het in opdracht van anderen. Ik heb me hier honderd procent gegeven, maar toen ik voelde dat dat niet langer mogelijk was, heb ik in ieders belang besloten om een stap terug te doen. Ik bevind mij in een situatie waarin ik niet kan zijn wie ik ben. Ik begon aan deze ervaring met vreugde en liefde, gesteund door de plannen voor een nieuw stadion. De liefde voor de stad heeft waarschijnlijk gemaakt dat ik blind was voor het feit dat er iets mis was met mij."

Prandelli was slechts enkele maanden in dienst bij Fiorentina, dat hem in november aanstelde als opvolger van de vertrokken Giuseppe Iachini. Maar ook onder het bewind van Prandelli liep het voor geen meter bij Fiorentina. Sinds de aanstelling van Prandelli in november vorig jaar werd er slechts vijf keer gewonnen, waaronder één keer in het bekertoernooi. Na de 2-3 nederlaag van afgelopen zondag tegen AC Milan staat Fiorentina veertiende in de Serie A en heeft de ploeg een voorsprong van slechts zeven punten op Cagliari, dat als nummer achttien op een degradatieplek staat.

"Mijn beslissing wordt bepaald door de enorme verantwoordelijkheid die ik heb voor de spelers en de club. Daarnaast ben ik respect verschuldigd aan de fans van Fiorentina. Ik wil niet dat mijn ongemakken ten koste gaan van de prestaties van het team en de club en ben me ervan bewust dat dit het einde kan betekenen van mijn trainerscarrière. Maar ik heb nergens spijt van en dat zou ik ook niet willen." Prandelli gold tijdens zijn eerste termijn als lieveling van de fans, die hem op handen droegen.

Fiorentina laat via de officiële kanalen weten dat de club met tegenzin heeft ingestemd met de vertrekwens van de oefenmeester. "We aanvaarden zijn vertrek met heel veel spijt, maar we accepteren ook zijn verzoek. We begrijpen de redenen voor zijn keuze, die het voetbal overstijgen. Wij willen hem bedanken voor alles wat hij voor de club betekend heeft en wensen hem veel succes in de toekomst. Zowel privé als zakelijk", laat de club weten in een reactie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is er met hem aan de hand dan?

23 maart 2021 om 16:26

Voor zover ik kan achterhalen doet het selectief knip- en plakwerk de situatie ernstiger overkomen dan het is. Het komt nu over alsof hij ernstig ziek is oid.

Als ik de volledige brief lees is daar geen enkele aanwijzing voor, gelukkig maar. In de volledige context komt het over alsof hij een serieuze afkeer heeft gekregen tegen voetbal en de voetbalwereld en zich daarom niet meer volledig kan toewijden.

23 maart 2021 om 16:35

Ok. Ik dacht eventueel aan mentale of fysieke problemen gezien de tekst. Ook omdat de club hem sterkte wenst privé. Jammer dat je carrière dan zo moet eindigen. Heb altijd veel sympathie voor deze trainer (en club) gehad.

23 maart 2021 om 16:29

Hij lijkt vooral klaar te zijn met het voetbalwereldje. Hij zegt "ik heb nergens spijt van, maar waarschijnlijk is deze wereld waarvan ik heel mijn leven deel heb uit gemaakt, niet langer iets voor mij. Ik herken mezelf er niet meer in." Wellicht inmiddels last van een generatiekloof of wellicht last van politieke spelletjes, geen idee.

Heel erg jammer voor Prandelli. Ik had echt gehoopt dat zijn terugkeer voor een positieve wending kon zorgen. Hij zal altijd groot respect genieten van de fans voor zijn succesvolle eerste periode en liefde voor de club. Zijn tweede periode heeft helaas niet gebracht wat er van gehoopt werd. Blijkbaar zijn er persoonlijke omstandigheden die ervoor zorgden dat hij niet kon functioneren zoals hij had gewild. Ik wens hem het allerbeste en ben benieuwd wie zijn opvolger gaat worden. Forza Viola!

Als Fiorentina fan hoop ik heel erg op Peter Bosz.Ik denk dat de speelwijze van hem goed past bij deze groep, waarbij "Italiaans" voetbal in mijn ogen niet past.Dit seizoen is toch al verloren, dan heeft hij mooi de tijd om zijn systeem in te slijpen en te vlammen aankomend seizoen. Helaas vrees ik dat onze conservatieve technisch directeur niet zo'n breed zicht heeft dat Bosz in aanmerking komt.

23 maart 2021 om 16:24

@kantje met alle respect hoor, maar ik zou niet hopen op Bosz. Die gaat niet komen naar Florence.

23 maart 2021 om 16:26

Nee dat verwacht ik ook niet. Maar in mijn ogen zou het wel een goede match zijn, waar die match misschien niet realistisch is.

23 maart 2021 om 16:50

Bosz zou ik ook toejuichen, maar lijkt me niet realistisch. Ik ben heel erg benieuwd, maar na Pioli en Iachini heb ik niet echt hoge verwachtingen....

23 maart 2021 om 17:00

Ik hoop het absoluut niet. Sowieso hebben buitenlandse trainers heel veel moeite in Italië. Als je geen Italiaans spreekt wordt het al een kansloos verhaal om nog maar te zwijgen over alle culturele aspecten. Ik ben bang dat Iachini gewoon weer terug gaat komen om dit seizoen af te maken. Een trainer als Spalletti of De Zerbi (in mijn ogen echt goede opties) gaan echt niet instappen nu...

23 maart 2021 om 17:36

Ja daar heb je wel een punt inderdaad wat betreft buitenlandse trainers. Twee mooie opties die je noemt. Weet alleen niet in hoeverre ze bereid en beschikbaar zijn.

24 maart 2021 om 09:40

Je angst is uitgekomen. De club heeft zojuist aangekondigd dat Iachini terugkeert. :-(

Jammer dat die weg gaat. Ik hoop dat Fiorentina verstandig is en een goede coach aantrekt. Prachtige club jammer dat het de laatste jaren zo gaat, Ik hoop dat ze snel weer om Europees voetbal zullen strijden

Sneu voor Prandelli. Nu zaak voor Fiorentina om echt een trainer te vinden voor de langere termijn. Vlahovic, Castrovilli, Pulgar, Milenkovic, Ribery en nog een aantal zijn echt geen koekenbakkers. Daar moet toch veel meer uit te halen zijn, zeker de subtop of net daaronder. Het zou toch mooi zijn als Fiorentina op den duur weer mee kan doen voor de Europese plekken. Dat zou deze prachtige club ook zeker verdienen.

Jammer want met Iachini terug, schiet je ook niet veel op. Is nu het 2de jaar sinds dat Commisso voorzitter is en ik kan niet zeggen dat deze tot nu uitblinkt in goede beslissingen. Prade de TD heeft ook nog bij Roma gezeten, was toen ook niet veel van wat ik me kan herinneren. La Viola is wel een club die bij de beste 7, 8 van Italië weer op termijn moet kunnen komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren