Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSG denkt zeer waardevolle troef in handen te hebben om Yamal in te lijven

Laatste update:

Paris Saint-Germain is vastberaden om Lamine Yamal deze zomer over te nemen van FC Barcelona, zo schrijft Le Parisien. De Franse grootmacht is op zoek naar een vervanger voor Kylian Mbappé, die heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te zullen vertrekken. Een bod van 200 miljoen euro werd al afgewezen door Barcelona.

Alsof de uitschakeling in de Champions League nog niet erg genoeg was, hoopt PSG Barcelona opnieuw een gevoelige tik uit te delen. Lamine Yamal is het belangrijkste doelwit.

De Parijzenaren hebben de pas zestienjarige Spanjaard gebombardeerd tot een van de aanvallende prioriteiten voor het nieuwe seizoen, zo klinkt het. De buitenspeler moet Mbappé, topscorer aller tijden van PSG, doen vergeten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De ultieme droom van PSG heeft een flink prijskaartje, al moet gezegd dat de club de financiële huishouding flink heeft opgeschoond met het vertrek van grootverdieners Neymar, Lionel Messi, Marco Verratti en Sergio Ramos.

Yamal heeft nog een contract tot medio 2026 bij Barcelona en is volgens de clubleiding één miljard euro waard, los van de ontsnappingsclausule die in zijn contract is opgenomen.

Zelfs als presidenten Joan Laporta en Nasser Al-Khelaïfi op gespannen voet met elkaar blijven voortleven - de twee houden er andere standpunten op na met betrekking tot de Super League - zou het tot een akkoord kunnen komen.

Indien Yamal de nadrukkelijke wens uitspreekt om te willen vertrekken bij Barcelona, is de kans reeel dat het tot een transfer gaat komen. Naast de financiële stootkracht heeft PSG namelijk nog een troef in handen: de zaakwaarnemer van Yamal.

De aanvaller wordt namelijk vertegenwoordigd door Jorge Mendes, die ook veel spelers van PSG in zijn stal heeft. Warren Zaïre-Emery, Vitinha, Bradley Barcola, Marco Asensio, Manuel Ugarte en Gonçalo Ramos worden allemaal vertegenwoordigd door Mendes.

Bovendien onderhoudt Mendes een uitstekende relatie met Luis Campos, de sportief directeur bij PSG. Een garantie is dat echter nooit, getuige de afgeketste deal van Bernardo Silva afgelopen zomer.

Denk jij dat Lamine Yamal naar Paris Saint-Germain verhuist?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk artikeltje van Le Parisien. Alleen de argumenten die ze naar boven halen zijn lachwekkend.PSG heeft een troef in de hand omdat Jorge Mendes zijn zaakwaarnemer is? Euhm hallo, Jorge Mendes is vaker in Barcelona dan dat hij thuis is. Die heeft de laatste jaren niets anders gedaan dan onderhandelen met Barcelona.Daarnaast, Yamal moet de uitdrukkelijke wens uitspreken om Barcelona te willen verlaten. Ik weet niet hoor, maar in alles zie ik dat Yamal gewoon een Barça-man gaat worden en dat hij niet vertrekt.

23 april 2024 om 22:45

Inderdaad, ik geloof hier ook niet veel van. Jorge Mendes is nog net geen beste vrienden met Laporta. Mede door de link Laporta-Mendes is Barcelona bij Joao Felix uitgekomen. Anders vermoed ik niet eens dat Barcelona een poging had gewaagd.

Ik vertrouw er ook wel op dat Yamal graag blijft, maar hij heeft een beetje een moeilijke vader. Net als Fati. Dat is het enige wat me zorgen baart.

Overigens is 200 miljoen echt belachelijk veel geld, en ben je als Barcelona in mijn ogen gek als je het niet minimaal even overweegt.

23 april 2024 om 23:16

Ja Ney was ook voor 200 mil weg, en wat heeft Barca met dat geld gedaan, niks goeds, al die gehaalde spelers mislukt.
Dus als ze Yamal voor dat bedrag laten gaan, dan gaan ze terug afval halen.
Dus het beste is Yamal niet verkopen.

23 april 2024 om 23:23

@goat10

Precies we hebben spelers als Coutinho, Dembele, Griezmann, gehaald om Neymar te vervangen. Alle 3 de grooste miskopen die we hebben gehad.

Alhoewel Dembele was nog de enige die echt belangrijk was voor Barca onder Xavi.

23 april 2024 om 23:24

Dat is natuurlijk onzin. Dat Barcelona de Neymar-miljoenen heeft verkwanseld is een feit, maar dat het een tweede keer wordt verspild niet. Er is nota bene een compleet ander bestuur momenteel.

23 april 2024 om 23:33

Dus dat we miskopen hebben gedaan 7 jaar geleden, betekent dat we automatisch weer miskopen gaan doen? Dan ga je ook nog eens voorbij aan het feit dat Yamal bijvoorbeeld zijn kruisbanden kan afscheuren oid. Je doet alsof het een 100% zekerheid is dat Yamal naar de top toegroeit. Dat is het natuurlijk niet, al lijkt het daar momenteel wel op.Zei jij niet een maand geleden nog dat je Frenkie niet van de hand zou doen voor 150 miljoen? Dat geeft aan dat je niet snapt hoe ongelofelijk veel geld dat is.

24 april 2024 om 04:43

Het probleem is net zoals bij Neymar, Yamal kan je niet vervangen.
Zijn kwaliteiten zie je bij geen enkele andere rechtsbuiten.
Hem verkopen zou gewoon dom zijn.
Barca heeft een linkerflank nodig, een type williams kost 50, en een fysieke verdedigende midd, daarvoor moet je yamal niet verkopen, dat kun je doen door andere spelers weg te doen.

Geloven mensen echt dat er 200 miljoen geboden is op Yamal? Mocht dat echt het geval zijn, dan zijn zowel Barca als PSG helemaal de weg kwijt. PSG omdat ze zoveel willen betalen voor een knul, met ongelofelijk veel talent grootste talent ter wereld maar nog steeds 16 jaar. Laat de beste man het in ieder geval het een aantal jaar op het hoogste niveau laten zien. Genoeg voorbeelden van giga talenten die het uiteindelijk niet gered hebben. En Barca vanwege hun financiële situatie om zo een giga bedrag af te slaan op een 16 jarige die het een paar maanden leuk doet, nogmaals het is allerminst zeker hoe ver Yamal het gaat schoppen om dan zo een bedrag af te slaan is absurd in de staat waar Barca zich in bevind. En daaromGeloof ik niet in het gerucht van 200 miljoen.

23 april 2024 om 22:48

Betaalde PSG niet 140 miljoen voor Mbappe een aantal jaar geleden? Nu snap ik dat Mbappe meer scoorde dan Yamal en misschien wat hoger werd ingeschat, maar volgens mij was Mbappe ook 2 jaar ouder.

Ik zie ze er wel voor aan om wat geld bovenop die 140 miljoen te leggen om een nieuwe jonge superster te halen.

23 april 2024 om 22:52

@pedri16

PSG betaalde intotaal 180 miljoen voor Mbappe na dat zijn huurdeal bij PSG was afgelopen.

24 april 2024 om 09:59

Yamal is nog niet eens volgroeid, op mijn 16de was ik een stuk trager dan op mijn 20ste. Ben benieuwd of yamal ook nog wat snelheid zal krijgen dat is het enige wat die eigenlijk mist. Als die dat erbij krijgt dan heb je een absolute wereldtopper maar zo niet dan zal die gelijkwaardig zijn aan Saka. Goede speler maar geen absolute wereldtopper.

Daarnaast barcola staat op links en op rechys staat dembele wat mort je dan met yamal?

23 april 2024 om 22:51

PSG haalde eerder voor ong 180m een speler met 60 wedstrijden op hoogste niveau. Dus zou het niet gek vinden als ze een dergelijk bedrag bieden.

24 april 2024 om 00:27

Mee eens salmad

Haha ik zie Lamine echt niet naar PSG gaan hoor. Lamine blijft gewoon bij Barca en gaat nergens heen.

Ik geloof niet zo snel dat PSG daadwerkelijk 200 miljoen heeft geboden op Lamine Yamal. Mocht dat wel zo zijn en Bartomeu was nog steeds onze president die had zonder twijfel dat bod geaccepteerd.

23 april 2024 om 22:55

Bartomeu had dat zonder twijfel geaccepteerd? Hoe kom je daar nou weer bij dan?

23 april 2024 om 23:02

Dat zelfde zei men ook over Neymar en Messi.

Daarnaast moet Barca verkopen om hun benarde financiële positie op te poetsen

23 april 2024 om 23:18

Wat is Barca met 200 mil toch niks.
Als ze dat aanpakken, dan halen ze spelers die minder zijn, of zelfs mislukken.
Nee Barca moet dit beter niet doen, want na Ney hebben ze ook miljoenen uitgegeven, en alles is mislukt.
Met 200 mil kan je ook bijna niks kopen als je deftige speler wilt.

23 april 2024 om 23:31

Je hoeft ook geen superster te kopen voor die 200 miljoen. Dat is dus exact de fout die Barcelona jaren geleden ook maakte.

Je kan gewoon 4 gerichte aankopen van 50 miljoen doen, of je haalt een Estevao Willian als nieuw talent op de plek van Yamal. Dan heb je nog 150 miljoen over om het elftal direct te versterken.

Barcelona kan heel veel met deze 200 miljoen. Doe nou niet alsof dit elftal niet voldoende zwakheden heeft die opgevuld moeten worden. Ik hou ook liever Lamine, maar dat is vanuit een supporter gedacht. Als bestuurder moet je hier minimaal over nadenken.

24 april 2024 om 04:47

Barca heeft een fysieke verdedigende middenvelder nodig, een linkerflank aanvaller, en een nieuwe spits.
Maar daarvoor moet je Yamal niet verkopen, yamal kan je puur op kwaliteit gewoon niet vervangen.
Barca heeft genoeg spelers die weg mogen.
Christensen, Oriol, Ferran, Rapinha, Lewa, en Frenkie, al deze spelers zou ik weg doen.
Spelers zoals Felix en Cancelo zou ik niet kopen.

23 april 2024 om 23:44

Xavi moet even rustig doen en deze jongen vaker rust gunnen. Als ze hem geleidelijk brengen (niet omdat hij het niveau niet aankan, want hij is uitzonderlijk goed, maar omdat zijn lichaam rust moet hebben) zie ik deze jongen absolute wereldtop worden.

Btw, PSG en Barca dat is sinds de Neymar-saga echt een ding he. Ik zie ze wel heel diep in hun zakken gaan om deze jongen bij jullie weg te kapen. Een bod van 300 of 350mln is voor PSG alsof ze een zakje chips halen (of een paar zaken )...

Dan bieden ze toch 250 miljoen? Of 300-, 350 miljoen, maakt hen niet uit hoor. Monopoly money.

23 april 2024 om 23:41

Idd, PSG zal wel via een sluwe constructie dat geld in de club terugpompen... Ik zie ze oprecht wel 350mln neertikken hoor. Bizar als je erbij stilstaat.

Als dit echt waar is, lijkt het me dat Barca voor een bijzonder lastige positie wordt gesteld. Aan de ene kant heb je de allergrootste talent van dit moment dat in potentie een van de beste kan worden op zijn positie. Het kernwoord is hiet echter 'potentie'. Het is namelijk de vraag of hij die beloofte ook waar kan maken. Een lelijke blessure en het kan zo over zijn. Dat zagen we al eerder bij spelers van Barca. En gezien het feit dat Yamal als 16 jarige jochie zo veel minuten moet maken is het zeker niet uitgesloten dat hij geen blessure zal oplopen, sterker nog: het is een kwestie van tijd.

Met 200mln kan Barca weer een sprong naar boven maken in financiele opzicht. Maar goed het blijft gokken: je gaat of voor het geld en loopt het risico dat Yamal bij PSG een ware machine wordt of je behoudt hem en ziet hem door een blessure zijn potentie niet behalen en hebt 200mln laten liggen. De derde optie is natuurlijk dat hij zijn potentie waarmaakt bij Barca, maar Barca moet deze jongen dan wel echt rustiger gaan inbrengen. Staat op 16 jarige leeftijd nagenoeg altijd basis, nogmaals dat is wachten op een blessure en dat zou weer kapitaalvernietiging zijn.

Meteen accepteren mocht dit waar zijn. Jonge word deze zomer 17. Lekker een 4 jaar contact tekenen en gratis terug halen op z n 21ste. Barca 200 miljoen rijker en over 4 jaar een betere Yamal terug …
Voor die 200 miljoen kan je kvaraskelia , Osihmen en een 6 halen . Je gaat er alleen maar op vooruit

Goede speler hoor maar 200 mil is echt bizar, dat is echt puur omdat ie een Barcelona shirt draagt.

Zou als PSG zijnde nog even wachten, kijk eens hoe het met Fati is afgelopen.

Gewoon twee jaar wachten, op zijn 18e is hij gratis op te pikken. Zo deed Juventus het ook met Pogba.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren