Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

PSV maakt schoon schip en zet waslijst aan spelers in de etalage

Laatste update:

Bij PSV staan een groot aantal spelers op de nominatie om verhuurd of verkocht te worden, schrijft het Eindhovens Dagblad. Onder meer aanvaller Jeremy Antonisse mag uitkijken naar een nieuwe club. De 21-jarige aanvaller maakte al zijn debuut in de hoofdmacht onder Roger Schmidt, maar hoeft niet op veel speeltijd te rekenen. Ook voor Dante Sealy en Dennis Vos lijkt er geen toekomst in Eindhoven.

De grote 'uitverkoop' houdt verband met een aantal zeventienjarigen die op de deur kloppen bij het beloftenteam, schrijft PSV-watcher Rik Elfrink. Onder meer voor Antonisse is er geen plek meer. De aanvaller maakte twee jaar geleden zijn debuut in de Eredivisie in de uitwedstrijd tegen FC Emmen, maar wist daarna niet door te breken. Tot op heden is het bij die ene wedstrijd gebleven in competitieverband. Later dat jaar kwam hij nog wel drie minuten in actie in de Europa League-wedstrijd tegen Sturm Graz.

Ook voor de negentienjarige Sealy laat een doorbraak in de hoofdmacht van PSV op zich wachten. De Amerikaan heeft nog een contract tot komende zomer dat niet verlengd gaat worden. Sealy werd in de zomer van 2021 voor twee jaar op huurbasis overgenomen van FC Dallas, waar hij zijn jeugdopleiding genoot. De Eindhovenaren besluiten de optie tot koop in de huurdeal niet te lichten. Tot dusver kwam hij 43 keer in actie namens Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij zes keer wist te scoren.

Dennis Vos, Mohammed-Amin Doudah en Tyrick Bodak hebben de mogelijkheid om het seizoen af te maken bij PSV. Het drietal loopt over een half jaar uit hun contract en mag weg. Het contract uitdienen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Vos is een gewaardeerde kracht in het beloftenteam en kwam één keer in actie in de Eredivisie tegen PEC Zwolle. Bodak speelde nog geen minuut in een officiële wedstrijd. De doelman ziet zijn kansen slinken door de komst van de talentvolle Roy Steur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zijn inderdaad allemaal spelers die het eerste niet gaan halen. Benieuwd waar ze gaan eindigen. Doudah vind ik nog best een leuke speler met een goede techniek en overzicht. Die kan bovenin de KKD of bij een laagvlieger in de Eredivisie misschien nog wel mee. Bodak hadden we alleen om zijn interviews al moeten houden maar nu kan hij supporters van andere clubs blij maken 😄

18 januari 2023 om 09:05

Had je niet liever een uitgebreider lijstje gezien? Van mij hadden hier Vertessen, v Ginkel, Mwene, Oppegaard en Ledsema ook wel op gemogen. We hebben nu 28 (!) selectiespelers. Ik denk dat jongens als Mwene en Ginkel veel verdienen voor wat ze toevoegen.

18 januari 2023 om 09:07

Die schifting komt in de zomer wel. Denk dat Ledezma en Oppegard verhuurd worden, Vertessen verkocht, van Ginkel transfervrij weg en Mwene zal wel back up van een nieuwe rechtsback worden (Sambo?).

18 januari 2023 om 09:10

Ledematen en Oppegard inderdaad huur, maar dan maak je wel wat ruimte weer vrij in je salarishuis. Mwene is nuttig als backup back omdat hij zowel links als rechts kan en altijd een 6 scoort, maar denk dat die jongen stiekem nog veel verdiend. Als je dan al Teze en Sambo hebt kan je daarin doorselecteren.

Al mag PSV van mij achterin sowieso heel erg de bezem erdoorheen halen met de middelmaat die er is

18 januari 2023 om 09:13

Ja het vervelende is dat er komende zomer zoveel spelers eigenlijk wel wegmogen, dat het bijna niet haalbaar is om daar ook weer nieuwe spelers voor terug te halen en een gebalanceerde selectie neer te zetten. Dus van spelers als Ramalho, Teze, Max, Obispo, Mwene etc gaan er helaas toch een aantal blijven ben ik bang. Puur omdat je niet in 1 zomer 10/12 spelers direct kunt vervangen denk ik. Ook omdat deze spelers natuurlijk zelf niet de jackpot gaan opleveren.

18 januari 2023 om 10:04

Wat is daar precies zo vervelend aan? Die spelers zijn goed genoeg voor de eerste selectie van PSV, als ze blijven lijkt mij het geen enkel probleem.

Alleen uit financiële overweging kan ik begrijpen dat PSV afscheid wil nemen van spelers als Ramalho of Max, de overige spelers daar zie ik geen enkel probleem in als ze blijven.

18 januari 2023 om 10:08

Omdat ze PSV ook niet per se beter maken. Dus als je een significant betere selectie wil neerzetten zul je dit soort spelers moeten lozen, maar dat is eigenlijk onmogelijk om dat op zo'n grote schaal te doen zonder dat het je een fortuin kost. De spelers die ik hierboven opnoem komen wat mij betreft namelijk tekort voor het niveau waar je als PSV naartoe wilt.

18 januari 2023 om 10:28

Kijk is naar de selectie van Feyenoord of AZ die nu boven PSV staan. Zitten daar dit soort jongens op de bank? Nee, natuurlijk niet.

Overigens ook niet met je eens dat het een fortuin gaat kostten. Mwene kan misschien best weg, omdat je 4 backs(sambo, Teze, Mauro, Oppegard) uit eigen opleiding hebt, maar zoveel zal hij ook niet verdienen en hij doet het prima. Max zal meer verdienen maar denk dat je hem niet zal missen.

Ramalho kun je prima weg doen maar dan is er geen reden om Teze en Obispo ook nog te verkopen. Je moet gewoon 1 nieuwe centrale verdediger kopen, die voor PSV begrippen een topper is als je dat lukt maakt het toch helemaal niks uit dat Teze, Obispo en Boscagli je andere cvs zijn. Ramalho kun je dan inderdaad verkopen, omdat hij voor zijn leeftijd niet brengt wat hij zou moeten doen.

Je kan nog zo'n goede selectie hebben maar uiteindelijk gaat het om de eerste 11.

18 januari 2023 om 10:34

Als je kampioen wil worden gaat het juist niet om de eerste 11 maar om de eerste 15/16 spelers. Als die in orde zijn kun je kampioen worden. Je vergelijking met AZ en Feyenoord is inderdaad juist, omdat die in de basis al betere spelers hebben staan dan wij achterin. Dan maakt de bank ook niet meer uit. En ja, het kan ook met 11 goede spelers en een matige bank maar dan moet het qua wedstrijden, blessures en schorsingen simpelweg meevallen. En een goede trainer wil ook wel eens helpen. Op dit moment hebbeb we zowel op elke positie in de verdediging als in de aanval geen backup waarvan je zegt: die kan er prima staan als het moet.

18 januari 2023 om 10:54

Op elke positie in de verdediging heb je juist spelers die elkaar niet veel ontlopen. Teze, Ramalho, Obispo, Brantwhaite en Boscagli zijn allemaal geen toppers maar ontlopen elkaar ook niet veel. Zet daar 1 topper tussen en je verdediging staat als een huis daar ben ik van overtuigd, vind sowieso dat het verdedigend steeds beter begint te staan. Mwene is ook een degelijke backup voor de backposities.

Je mist natuurlijk een 2e spits maar met Gakpo een aantal weken geleden vond ik dat PSV op de buitenposities voldoende opties had. Nu moet daar misschien nog iemand aangetrokken worden.

Natuurlijk heb je een aantal goede wissels nodig en die zitten er toch ook wel, dat is niet het probleem. Ieder seizoen lees je dezelfde onzin dat er zogenaamd 10 spelers wegmoeten. Maar dat hoeft helemaal niet er moeten gewoon 1 of 2 toppers bij, want tot dusver missen ze de laatste seizoenen op bepaalde cruciale posities gewoon topspelers.

18 januari 2023 om 11:11

Op zich valt het wel mee. Je hebt selectie met 28 man, waarbij je Braithwait, Hoever en Savio nog moet laten gaan. Dan zit je op 25.

Ik denk oprecht dat je dan nog 4 spelers vanuit de achtstere linie moet laten vertrekken en daarvoor 2 goede spelers moet halen.

Het middenveld is ook te druk bezet. Waarom jullie Til gehaald hebben vraag ik me nog steeds af.

Voorin, een extra spits en buitenspeler erbij. Dan kan je er ook stuk of 3/4 verkopen/verhuren.

Er staat kwantiteit ipv kwaliteit bij PSV.

18 januari 2023 om 11:26

@mempisdepay "vind sowieso dat het verdedigend steeds beter begint te staan". Dan raad ik je aan om vooral niet de laatste 2 minuten van afgelopen zondag terug te kijken 😉

18 januari 2023 om 12:14

Dossen, dit vind ik nou jammer van jou. Als je kijkt hoe PSV verdedigt sinds Ac Milan geven ze bijna niks meer weg. Tegen Fortuna krijgen ze er een tegen door een fout van de keeper en een fout van Til. Tegen Sparta krijgen ze ook een tegen door een fout van de keeper. En om nou de verdediging te beoordelen in de laatste 2 minuten van de 100(!). Dat is een beetje krom.

Het blijven mensen. Je speelt tegen 10 man van Fortuna en je hebt de hele wedstrijd de controle. Alleen voorin worden er onbegrijpelijke kansen gemist, maar ze worden wel gecreëerd. Dan is het normaal dat ze een beetje opportunistisch worden. Maar nogmaals, om in 100 minuten maar 2 min te beoordelen vind ik een beetje apart. En als allerlaatste denk ik dat we in deze formatie gaan verrassen in Europa.

18 januari 2023 om 09:57

Op zich doen de afdankertjes van PSV (unnerstall, Sadilek, Kjolo) het hartstikke goed bij Twente. Wellicht dat Streuer zijn oogjes nog even open houdt, haha

18 januari 2023 om 10:22

Ja met name Kjolo verrast me moet ik eerlijk zeggen. Niet dat hij bij Twente de pannen van het dak speelt maar heeft zich echt veel beter aangepast dan ik vooraf had gedacht. Mooi voor hem.

18 januari 2023 om 10:30

Klopt, het is nog niet de grootste topper, maar dat had ik ook niet verwacht op zn 21ste bij een nieuwe club. Hij was gehaald voor de breedte en hij draait gewoon heel goed mee. Doet geen gekke dingen en ik kan niet anders zeggen dat hij sommige wedstrijden echt tot de betere in het team hoort.

Treurig om te zien dat PSV financieel geen stappen maakt. Komt echt door het missen van CL. Als ze spelers moeten gaan verkopen om jeugdspelers een contract te geven. Niet goed.

18 januari 2023 om 08:54

Nou ze moeten plaatsmaken om jeugdspelers in jong psv te laen spelen. Heeft weinig met geld te maken.

18 januari 2023 om 08:56

Heb je het artikel goed gelezen? 😅 Het gaat gewoon om een natuurlijke schifting waarbij overbodige spelers worden weggedaan en daarvoor in de plaats nieuwe jeugdspelers komen. Anders krijgt Jong PSV selecties van 43 spelers. Heeft dus niks met geld te maken.

18 januari 2023 om 08:56

Het is eerder doorselecteren, sommige jongens spelen al enkele jaren in Jong PSV, maar gaan het eerste helaas niet halen, zo blijkt. Dan is het logischer om nieuwe talenten de kans te geven.

18 januari 2023 om 08:57

Lijkt me heel normaal dat als er nieuwe spelers doorbreken er anderen moeten gaan.

18 januari 2023 om 09:07

Treurig om te zien dat reaguurders geen stappen zetten om de tekst goed te lezen. Komt echt door het missen van motivatie om inhoudelijk bij te willen dragen. Als we dit sports reaguurders nodig hebben om de comments te vullen, niet goed hoor.

In de etalage.. benieuwd wie afkomt op deze uitverkoop, zal een flinke zak geld opleveren deze spelers.

18 januari 2023 om 09:06

Flinke zak geld nog wel. Voor Jan modaal misschien, voor PSV zeker niet. Tenzij ze verrassen en ergens een van deze spelers slijten voor meer dan een miljoen. Geen enkele is dit waard, zelfs bij elkaar opgeteld twijfel ik daar zeer aan.

18 januari 2023 om 11:02

Mijn sarcasme was wellicht niet helemaal duidelijk. Kan me idd niet voorstellen dat dit psv verder gaat helpen. Nauwelijks in de salarishuishouding en ook niet qua transfersom.

18 januari 2023 om 11:14

Enkel voor de ontwikkeling van de nieuwe jeugd. Maar inderdaad, het sarcasme (zeker op de relatief vroege ochtend) was me even ontgaan.

18 januari 2023 om 14:11

@marton Sarcasme of niet, beetje een reactie zonder inhoud of ik begrijp het niet zo goed. Wat heeft dit met geld te maken. Zoals in het artikel staat is dit om ruimte te maken in de selectie en niet per definitie in de kas. Denk verder dat er genoeg kopers op afkomen, spelers die het niet redden in de top van Nederland zijn weer erg aantrekkelijk voor andere clubs.

Zou het mooi vinden als ze naar andere clubs in de regio zouden komen. FC Eindhoven, Oss of.... Helmond Sport? Tijd om weer te bouwen aan de voetbalregio van het land.

18 januari 2023 om 09:55

Ja, zou toch een keer leuk zijn dat FC Eindhoven promoveert en dit soort spelers op kan pikken. Vorig jaar en dit jaar doen ze het absoluut niet slecht!

Sjonge, dat is wel echt "schoon schip maken 2.0" Wat een enorme waslijst joh..!!! Niet normaal meer..

@redactie: ik lees dagelijks jullie berichten om (snel) op de hoogte te zijn, maar die koppen die werkelijk nergens over gaan en alleen maar suggestief, sensatiebelust of onjuist zijn worden nu wel echt van niveau; Telegraaf (lees; beneden ieder niveau!)

Het gaat om een paar talenten die het net niet halen en weg mogen en een paar die mogelijk via een huurperiode nog een kans hebben.. Denk niet dat dit bij PSV de enige zijn. Ga eens op onderzoek uit en jullie zullen zien dat iedere profclub met een jeugdopleiding (en dat zijn er best wat.... ) wat uitvallers heeft.. dus misschien is het een idee om in het vervolg iets meer naar de realiteit te schrijven en minder sensatiebelust..

Heracles wilde begin dit seizoen Doudah overnemen, maar de speler in kwestie koos toen voor een verder verblijf in Eindhoven. Misschien volgt er nu wel een overstap naar Almelo? Mits Heracles nu nog interesse heeft natuurlijk.

Lijkt me niet meer dan logisch. Komen stuk voor stuk te kort voor het 1e.

Dit is helaas alleen niet het enige waar schoon schip gehouden moet worden..

Volgens mij allemaal heel helder; de daden van psv zijn below alle peil. Sedert vertrek Cocu geen enkel leuk succes internationaal, een zeer zwak bestuur die verkeerde keuzes maakt, een scouting van het nivo ‘0’ en een John de Jong die psv te kakken zet met zijn TS rommel door veel geld uit te geven aan werkelijk talentloze voetballers die wel ruim 10 mlj kosten.

El Gazhi; wat een bocht, Teze is onder de maat, Max is allang niet meer voldoende, Veerman die op een enkele wedstrijd na iets presteert, Luuk die geen knikker raakt en Madueke die al opgeeft als de bal van zijn schoen verdwijnt. Man man…..ben ruim 43 jaar psv fan in hart en nieren maar dit is beneden alle peil. Al jaren.

Come on PSV…..investeer nu eens goed en neem allereerst een goede TM aan ipv Vennegoor of Faber. Allemaal amateuristische incest

PSV heeft niks meer te willen. Ze staan er financieel slechter voor dan iedereen beseft. Die snelle verkoop van Gakpo is daar een goed voorbeeld van. Het ging niet voor niks zo snel.
Dit is allemaal het gevolg van altijd alleen maar investeren in middenvelders en aanvallers.
De meest slechte linie de verdediging daar word nauwelijks naar gekeken.
Af en toe komt daar wel een speler bij maar dat zijn dan bankzitters of tribuneklanten op dat moment bij hun club. En dat beleid wreekt zich nu.
Ze hebben al te lang geen CL meer gehaald en de EL altijd verwaarloosd.
Als ze nu eens een keer gaan investeren in echte verdedigers en geen pure middelmaat komt het mischien nog goed. Maar ik ben bang dat het al te laat is. Ze zakken steeds dieper weg.

18 januari 2023 om 12:34

Als je de cijfers van vorig seizoen naar dit seizoen projecteert (vooral de vergoedingssommen) dan zouden ze met de verkoop van Gakpo al uit de rode cijfers zijn !! Dus waarom jij schrijft dat PSV niets heeft te willen is volgens mij nergens op gebaseerd.

De Jong Elftallen moeten vooral elftallen waarin de talenten de stap van de jeugd naar het eerste kunnen maken. Je hebt ongeveer 3 categorieën spelers.

1) is de groep spelers die (ongeveer) na een jaar de stap kunnen maken naar het eerste.
2) is de groep die wel stappen maakt maar waarvoor geldt dat de stap naar het eerste nog te groot is. Deze groep zou je het beste na 1 of 2 jaar (ligt ook aan de leeftijd) moeten zien te verhuren aan een ED ploeg om zich daar verder te ontwikkelen. (neem als voorbeeld Sambo die bij Sparta de volgende stappen maakt).
3) is de groep waarvan je eigenlijk al weet dat ze het eerste nooit gaan halen. Nu heb je ook bij een jong Elftal wel enigszins een basis nodig, maar eigenlijk staan deze spelers de betere talenten in de weg. Dan kun je deze groep beter zo vroeg mogelijk weg laten gaan. Is zowel voor de speler het beste als ook voor de jonge talenten.
Dit is (zover ik het kan beoordelen) nu bij Jong PSV aan de gang, en volgens mij hoort het ook zo te zijn. Waarbij er altijd spelers tussen zullen zitten die eerst in groep 3 zitten maar uiteindelijk toch tot groep 1 hadden kunnen behoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren