Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Romário-achtige’ goal bij Nederland: ‘Tijd voor Donyell Malen in de basis’

Laatste update:

Oranje-aanvaller Donyell Malen heeft vrijdagavond een goede indruk achtergelaten tijdens zijn invalbeurt tegen Schotland (4-0 winst). De 25-jarige buitenspeler van Borussia Dortmund had slechts veertien minuten nodig om zich te bewijzen en deed dat met een heerlijk doelpunt. Vlak voor het laatste fluitsignaal had Malen ook nog een fabuleuze pass in huis voor Teun Koopmeiners, die de bal echter hoog over het Schotse doel schoot.

Het doelpunt van Malen was vrijdagavond, naast het heerlijke afstandsschot van Tijjani Reijnders, een van de hoogtepunten in de Johan Cruijff ArenA. Ook bij het vierde doelpunt van Oranje had AC Milan-middenvelder Reijnders een belangrijke rol, daar hij verantwoordelijk was voor de heerlijke assist.

Voormalig international Rafael van der Vaart, analist namens de NOS, kon vooral genieten van de manier waarop Malen zichzelf vrijspeelde, om vervolgens met de buitenkant van zijn voet af te ronden. “Ik was vroeger fan van Romário en ik vond dit een beetje een Romário-goal. Ik vond het heel mooi.”

Malen in de basis


Ook in de nieuwste NOS Voetbalpodcast komt Malen ter sprake. Presentator Jeroen Stekelenburg is lovend over de aanvaller van BVB. “Met Malen heb je wel iets anders. Met Gakpo, Simons en eigenlijk Memphis ook, spelers die in de bal komen, heb je veel van hetzelfde. Dat was mijn gevoel echt in de eerste helft.”

Jeroen Elshoff sluit zich daarbij aan. “Ik vind Malen zo explosief. Ik heb dit vooraf al gezegd en het is voor mij vanavond bevestigd: ik vind dat hij in de basis hoort bij het Nederlands elftal op dit moment. Malen heeft scorend vermogen, snelheid, diepgang en een actie waarmee hij mensen passeert. Hij heeft alles wat we een beetje missen.” Malen speelde tegen Schotland zijn 29ste interland. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en 4 assists.

Volgens journalist Jeroen Grueter had Malen zelfs de ‘actie van de wedstrijd’ in huis. “Dat was natuurlijk zijn laatste actie, waarbij hij twee man voorbijgaat en die bal neerlegt in de loop van Koopmeiners. Dat was voor mij het hoogtepunt van de wedstrijd.” Stekelenburg is het daar niet mee eens. “Ik vond de 1-0 van Reijnders ook wel aardig. Die zal mij langer bijblijven dan die actie.”

Malen is ook bij Dortmund bezig aan een uitstekend seizoen. De rechtspoot kwam tot dusver 2.194 speelminuten in actie, verdeeld over 33 officiële wedstrijden. Daarin staat de teller voor Malen op dertien doelpunten en vijf assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De goal was ook een beetje mazzel maar hij bleef het overzicht behouden en kalm toen de bal nog werd aangetikt door de tegenstander dus wel fantastisch gedaan.Die laatste pass op Koopmeiners was een beetje onderbelicht en icm de voor actie mijn hoogtepunt van de wedstrijd. Zoveel elegantie.Koopmeiners had ‘m even aan moeten nemen maar als hij de bal er op deze manier in had gelegd denk ik echt dat dit een van de mooiste goals van het jaar zou zijn geweest.

23 maart 2024 om 08:55

Malen viel heel goed in. Beetje luckie hoe die bal bij hem bleef hangen.Maar met Romario vergelijken gaat te ver . Wie erg tegen valt is Simons. En dat huilerige gezicht er bij Bah kleinkind. En Memphis wil ook te graag de bal hebben daar kwam ook weinig van af. Wie die wedstrijd niet gezien heeft denkt top wedstrijd 4-0 . Schotland had 4 keer moeten scoren. Wat een armoedig Nederlands elftal.

23 maart 2024 om 09:01

Het leek misschien ook wel beter dan dat het was omdat er daarvoor 75 minuten naar Xavi hadden moeten kijken. Alsnog een goede invalbeurt. Wat mij betreft start hij tegen Duitsland.

23 maart 2024 om 09:08

Prima om met Malen te starten ipv Simons maar zijn we nu niet een beetje streng voor een 20-jarige? Creatieve spelers zijn sowieso vaak wisselvallig en op die leeftijd al helemaal.
Het is naar mijn mening gewoon een van de grootste talenten van de wereld. Misschien nog niet klaar voor de basis dit EK maar ik denk dat we er nog veel plezier aan gaan beleven in de toekomst.

23 maart 2024 om 09:30

Het was grotendeels een saaie pot en er werden drie levensgrote kansen weggegeven aan Schotland, maar je merkte dat er schwung in kwam op het einde en dat was heerlijk om te zien. Het was met een goed gevoel dat de wedstrijd was afgesloten alleen die laatste 20 minuten was al het beste voetbal onder Koeman.

En met Simons is het jammer dat zijn rol nog zo moeizaam is. Hij zou het beter doen op die positie van Wijnaldum, weet ik zeker.

23 maart 2024 om 10:11

@scummy: Als Koeman zo behouden blijft spelen, dan is Simons echt geen optie. Die kan, misschien nog vanwege zijn leeftijd, enkel aanvallend spelen. Wat in het artikel goed wordt benoemd is dat Malen voor diepgang kan zorgen. Iets wat met een Depay in de spits wel broodnodig is.

23 maart 2024 om 13:24

Malen heeft inderdaad de diepgang die in de aanval ontbreekt. Maar als Simons blijft voetballen zoals hij het hele jaar doet is het een heerlijke speler om op de vleugels of 10 achter de hand te hebben en in mijn ogen altijd een optie voor minuten.

Malen doet het toch wat beter dan ik dacht en verdient misschien inderdaad een basisplaats ten faveure van Simons zou ik doen. Dat onstuimige moet er alleen wel vanaf dan. Vind het overigens apart dat Gakpo een beetje in een negatief daglicht wordt gezet dat terwijl hij weer 2 assists had en eigenlijk altijd levert in Oranje.

23 maart 2024 om 08:36

Wie is er negatief over Gakpo precies? Die doet toch gewoon wat hij moet doen?

23 maart 2024 om 08:44

Mee eens, maar las gister ook bij live meepraten mensen die hem saai en voorspelbaar vonden en dat we frivolere buitenspelers nodig hebben etc. Wat mij betreft zit Gakpo ertussenin en is zijn voorzet buitengewoon goed en hij pakt ook nog zijn goals mee.

23 maart 2024 om 08:50

Vermijdt die topics en de colums van Valentijn en je leven is een stuk positiever. Je moet die mensen in de live topics niet zo serieus nemen.

23 maart 2024 om 08:57

Snap ik alhoewel je toch probeert om een beetje te ‘polderen’ en elkaar te begrijpen en van elkaar te leren.

23 maart 2024 om 08:59

Mensen die dat constant doen kun je niet begrijpen, mijn beste. Die zijn uit om te trollen en die zullen weer van mening en gedrag veranderen zodra jij denkt dat je ze eindelijk doorhebt. Doe het vooral jezelf niet aan.

23 maart 2024 om 09:35

Hij speelt prima, maar ik heb bij Gakpo wel soms de neiging om een emmer pepers in z'n kont te duwen. Het is zo flegmatiek en bedeesd allemaal. Daarom vind ik hem bij Liverpool toch ook een beetje uit de toon vallen.

Persoonlijk vind ik Malen op het moment echt beter. Al was dat vrij lang zeker niet zo.

23 maart 2024 om 09:58

Gakpo, stabiele en goede speler. Net als Aké overigens.

23 maart 2024 om 12:11

Levert altijd in Oranje? Speelt vaak slecht, maar pikt zijn doelpunten en assist mee. We gaan nu toch ook niet roepen dat Wijnaldum een toppartij speelde alleen omdat hij scoort. Als je beter op Gakpo let is het allemaal heel matig. Bij Liverpool is het ook allemaal net niet bij hem.

23 maart 2024 om 12:23

Ja hij levert altijd in Oranje. Je zegt het zelf. Hij pikt altijd zijn goals en assists mee. Volgens mij is dat de taak van een linksbuiten. Als hij wat eerder en beter aangespeeld wordt dan wordt hij nog beter. Als Veerman zou spelen dan zouden onze buitenspelers nog meer tot hun recht komen.

23 maart 2024 om 14:42

Gakpo deed het eigenlijk zoals min of meer verwacht, hij is bovendien altijd een wapen bij het trappen van corners. Je kunt meer voetbal op linksbuiten zetten met Noa Lang maar dat betekent ook veel meer risico. Gakpo is in Oranje nooit door het ijs gezakt wat mij betreft en ik denk dat de meeste volgers van het voetbal daar zo over denken, types als Valentijn met Ajax-bril daargelaten.

Hij rond hem uitstekend af, maar ik had het idee dat de bal ook wel wat gelukkig mee bewoog. Zou ik niet per se als Romario goal beschrijven.

Malen viel geweldig in en liet in die paar minuten meer zien dan de hele wedstrijd van Xavi Simons hij in deze vorm moet gewoon een basisplaats krijgen



Ben er nog niet over uit of Koeman nou 433 of 532/352 wilt spelen op het EK. Maar na gisteravond zijn er wel een paar dingen duidelijk.

Wieffer, Xavi en Wijnaldum voegen niks toe, zeker niet tov de alternatieven die je op die posities hebt. In het geval van 433 zou ik het volgende doen:

Flekken
Dumfries-Virgil-Ake-Hartman
Frenkie
Reijnders-Veerman
Malen-Memphis-Gakpo

Al wil ik Memphis ook wel een keer op 10 zien. Dan zou je misschien Brobbey of Zirkzee in de spits kunnen zetten.

Met 532 krijg je het volgende:
Flekken
Dumfries-De Vrij-Virgil-Ake-Hartman
Frenkie-Reijnders
Veerman/koopmeijners
Malen-Gakpo/Memphis

Het lijkt me dat Dumfries, Virgil, Ake, Frenkie, Reijnders en Memphis verzekerd zijn van basis. Over Memphis kan je twisten, maar Koeman is geloof ik voorzitter van de Memphis fanclub en eerlijk toegegeven was hij altijd degene geweest die in aanvallend opzicht Oranje over een dood punt heeft geholpen. Nu lijkt dat Malen te zijn, momenteel de aanvaller die het meest in vorm is van Oranje.
Denk dat als Koeman meer defensieve zekerheid wilt, hij waarschijnlijk Ake op de flank zet ipv Hartman en dan een pure verdediger als De Vrij of De Ligt in het centrum zet. Ben zelf nog niet onder de indruk van Geertruida.

23 maart 2024 om 12:14

Ook bij 4-3-3 zou ik beginnen met Koopmeiners en Veerman later inbrengen. Wanneer de tegenstander ook wat vermoeid is kan je profiteren van zijn goede passing.

23 maart 2024 om 16:32

Over waan van de dag gesproken. Wieffer speelt een mindere interland en dan voegt ie ineens niets toe.

Die goal en pass waren echt mooi idd. Hij bracht sowieso enorm veel dreiging met z'n invalbeurt.

De grens stak bij die pass trouwens wel z'n vlag in de lucht toen de bal overging. edit: wacht dat zal wel voor een doeltrap zijn, want dat was nooit buitenspel.

Ik hoop dat Koeman lekker 4-3-3 gaat spelen. Gewoon lekker met aanvallende spelers. Frimpong, Timber, De Ligt en Ake achterin. Reijnders en de Jong daarvoor op het middenveld met Simons op 10. Malen, Brobbey en Gakpo/Lang op rechts. Depay heb je dan als joker achter de hand. Zelf denk ik dat Timber en de Ligt het duo is dat het meest complementair aan elkaar is. Beide kunnen met ruimte in de rug spelen (iets waarin ik Van Dijk moeite vind hebben), maar waar Timber de voetballende verdediger is, die het verdedigend van slim opstellen moet hebben, daar is De Ligt juist een brok beton, die koppend en in fysieke duels erg sterk is.

Nu Berghuis niet meer levert lijkt mij Donyell Malen een prima optie rechtsbuiten, temeer ook daar hij ook als (backup)spits uit de voeten kan zoals hij eerder bij PSV ook al bewees.

Hij maakt hem prima af, maar de aanname was verre van Romario-achtig. De rust en techniek die Romario in de 16 had was sowieso iets wat ik bijna nooit meer heb gezien.

Neemt niet weg dat Malen echt een enorm wapen kan zijn voor Oranje. Hoe hij vanuit stilstand ineens weg kan zijn is echt buitencategorie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren