Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ron Jans: ‘Ik zou het mooi vinden als hij de nieuwe trainer wordt van Ajax’

Laatste update:

Ron Jans zou het mooi vinden als Pascal Jansen de nieuwe hoofdtrainer wordt van Ajax, zo heeft hij zondag verteld bij Goedemorgen Eredivisie. De vorig jaar bij AZ ontslagen oefenmeester wordt veelvuldig gelinkt aan de Amsterdammers en werd ook al meerdere keren gespot tijdens wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA.

Jans vindt het niet logisch dat zijn naam aan Ajax wordt gelinkt. "Wat heb ik gewonnen dan? Het is altijd leuk als je waardering krijgt en je naam wordt genoemd, maar ik zit bij Utrecht en heb het daar enorm naar mijn zin."

"Ik hoop dat dit mijn laatste club is", gaat Jans verder. "Daarna trek ik mij lekker terug. Ik heb een geweldig leven met een mooi gezin, gezondheid en voetbal. Voetbal heeft mij heel veel gegeven en ik heb heel veel leuke mensen ontmoet. Ik ben een dankbaar en gelukkig mens."

Jans wordt niet warm of koud van de geluiden dat hij aan Ajax wordt gelinkt. "Dat is leuk, maar niet meer dan dat. Alex Kroes is begonnen en ze moeten zo snel mogelijk een beslissing nemen over wie de trainer wordt."

Jans zou het 'mooi vinden' als Jansen de nieuwe trainer wordt van Ajax. "Alleen zijn dat namen die in de publiciteit leven. Of er echt contact is geweest weet ik niet. Maar dat vind ik wel een kundige kandidaat."

'Moeilijk proces'


Marciano Vink vindt ook dat er eerst intern meer duidelijkheid moet komen. "Er zijn mensen die eerst hun draai moeten vinden. Uiteindelijk moeten Kroes, Blind en Van Gaal een trainer kiezen. Het is de vraag bij wie ze uitkomen."

"Willen ze een ervaren trainer? En wil die dan wel naar Ajax?", vraagt Vink zich hardop af. "Ajax heeft de trainers niet meer voor het uitkiezen. Ze spelen geen Champions League. Het is zó'n moeilijk proces."

Hans Kraay junior raadt John van 't Schip in ieder geval af om technisch adviseur te worden. "Daar hebben ze er al heel veel van volgend jaar. Kroes wordt de baas van de bazen. Daarnaast heb je Beuker, De Lange, Blind en Van Gaal. Ik zou daar niet tussen willen zitten", aldus Kraay.

Is Pascal Jansen een goede trainer voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als we echt voor een Pascal Jansen of Frank de Boer gaan, dan kan ik mij alvast weer gereed maken voor een frustrerend seizoen. Dan heeft Ajax echt niet de ambitie om ooit weer terug te komen op hun niveau onder Ten Hag.

10 maart 2024 om 12:45

Inderdaad. Al is het ook wel een beetje pushen van de TG, op Twitter reageerde watcher van VI hier ook op. En die zij dat ze inderdaad op een vrij lang lijstje staan met daarop ook diverse buitenlandse trainers. Hij zette er een Noors en Engels vlaggetje bij. Mijn interpretatie is dat Potter en Knutsen.

Jansen is wmb totaal oninteressant, heeft geen bewezen kwaliteit als het gaat om een elftal van nul opbouwen middels een duidelijke visie. Is meer iets voor Feyenoord, doorzetten van de lijn Slot zie ik m namelijk eerder doen.

10 maart 2024 om 12:49

Ik hoop dan ook echt op Knutsen. Als je ziet wat hij op tactisch uit een vrij middelmatig team kan halen, is dat echt precies wat wij nodig hebben. We hebben geen type people manager nodig, zoals bijvoorbeeld John van het Schip meer is. We hebben een tactische freak nodig, die continue aan het analyseren is wat beter kan.

10 maart 2024 om 12:53

Lijkt mij voor Feyenoord helemaal geen slecht idee wanneer Slot vertrekt. Ik zou als Ajax vooral iemand aanstellen die je minstens 2 jaar de kans wil geven. Opbouwen van een team gaat weer ff tijd kosten en je moet niet weer een jaar met verschillende trainers gaan aankloten.

10 maart 2024 om 12:54

Will Still en Solksjaer zou ook nog kunnen

10 maart 2024 om 13:06

Ik denk dat opbouwen vrij snel kan gaan, je ziet dat nadat het inpassen van Henderson, Mannsverk en Kaplan er weer wat lijn inkomt. Sosa komt ook tot rendement in deze opstelling, en als ze Berghuis en Bergwijn inpassen is rechtsback de enige echt zwakke plek. 3 a 4 goede aankopen en ze kunnen aanhaken.

Kijk naar PSV, verschil met vorig jaar is behoorlijk groot, 3 a 4 goede spelers erbij en goede trainer en het loopt als een trein. Dat kan bij Ajax ook.

10 maart 2024 om 12:47

90% van de acties en keuzes de laatste 2 jaar duiden sowieso op een club zonder ambitie helaas. Het zal mij ook niet verbazen als we weer voor een voor de hand liggende Nederlandse B garnituur zullen gaan die in december z'n biezen kan pakken en er weer een interne adje interim komt.

10 maart 2024 om 13:39

Met deze spelers krijgt geen enkele trainer dit team weer terug naar de top.

Die vraag van "wat heb ik gewonnen dan?" kan je ook bij Jansen neerzetten. Ga gewoon voor een buitenlandse trainer. Laatste buitenlandse trainer is Morten Olsen. Je hebt nu gewoon geen goede Nederlandse trainers beschikbaar of trainers die potentie hebben om Ajax weer goed te laten spelen zoals onder Ten Hag.

Jammer dat de mensen die Jansen naar voren schuiven nooit worden gevraagd om uitleg of het benoemen van zijn kwaliteiten. Bij AZ heeft hij matig voetbal laten zien met maximaal resultaat met dank aan individuele kwaliteit, tactisch werd hij vaak afgetroefd en meestal werd dat gecorrigeerd door een jeugdspeler te slachtofferen. Dit seizoen is de selectie onvoldoende versterkt en is er ook niets om terug te vallen voor hem zoals een Slot wel elk seizoen kan.

10 maart 2024 om 12:58

De beste man wordt vooral door Jut en Jul van de telegraaf naar voren geduwd. Ik zou het een blunder a la Steijn vinden als ze daadwerkelijk deze man capabel zien om het gezonken schip weer naar boven te halen.

De namen die de laatste tijd de ronde gaan stellen mij toch wel zeer ongerust. Jansen die uitgekotst werd in Alkmaar, de Boer die na 2013 overal heeft gefaald en Lijnders die nog nooit serieus op eigen benen heeft gestaan. Gewoon weer pure armoe a la Steijn en Schreuder. Zolang de trainer maar Nederlands is en het liefste niet te veel kost. Buiten dat Conference League seizoen heeft Jansen niets noemenswaardig gepresteerd met AZ, was het spel volgens de AZ fans niet om aan te zien, heb ik itt Slot en Bosz ook nooit op basis van interviews een kundige man met technisch inzicht gezien. Gewoon een ontzettend grijze muis die ontslagen is door een subtopper. Als het echt geen buitenlander mag worden is dit inderdaad de vijver waarin je zult moeten vissen. Afgelopen zomer hebben we kunnen zien hoe een paar extra domme keuzes je dieper in het moeras kunnen drukken.

Mooi die nuchterheid van Ron Jans. Toch wel een "dokter" voor clubs gebleken gedurende zijn trainersloopbaan. Wijs genoeg om te beseffen dat Ajax wellicht geen goed idee is.

Denk dat Pascal Jansen het hier zelf ook wel mee eens is. Dagen na zijn ontslag al in de Arena zitten en nu weer, die probeert iets te nadrukkelijk zijn naam aan Ajax gelinkt te krijgen. Lukt aardig.

Nu is Jansen opeens geen goede trainer meer hé, jongens? Grappig om nu opeens de comments te lezen, terwijl het eerst zo'n geweldige coach was.

10 maart 2024 om 14:35

Het is maar hoe je het bekijkt. Iemand kan voor een club als AZ een prima coach zijn maar dat wil niet zeggen dat diegene goed is voor een club als Ajax.

Haha ja Jansen lijkt mij ook een goed idee. Wederom een seizoen waar we ons niet druk hoeven te maken dat Ajax kampioen wordt.. haha

10 maart 2024 om 13:22

Waarom zou je je daar druk om maken? Nooit begrepen eigenlijk. Ik ben voor Ajax en als Ajax geen kampioen wordt dan maakt het me niet echt uit wie het dan wel wordt. Degene die het wordt zal het dan ook wel verdienen. En als het PSV is dan kan ik hier in de regio een hoop mensen feliciteren. Prima toch.

Ik ga daar geen uitgebreid uitleg aan geven en heb er maar 1 woord voor en dat is NEE

Pfff, de volgende met die vervelende Jansen propaganda.

Ik begrijp niet dat hij naar Ajax wordt geschreven, bij AZ vooral betonvoetbal en leunen op individuele kwaliteit.

Ik snap wel dat hij dat hoopt. Dan maakt hij in een goed seizoen met Utrecht een goede kans op Europees voetbal, Ajax hoeven ze dan geen rekening mee te houden iig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren