Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij maakt analyse over Ajax en laat namen van 3 trainers en Ten Hag vallen

Laatste update:

Er moet de komende tijd veel gebeuren bij Ajax, zo blijkt uit een uitgebreide analyse van Mike Verweij in De Telegraaf van zaterdagochtend. De journalist schrijft over de cruciale dossiers die vanaf vrijdag 15 maart op het bureau liggen bij de nieuwe algemeen directeur Alex Kroes. Verweij noemt deze dossiers cruciaal voor de toekomst van het ‘zwalkende’ Ajax.

Volgens Verweij heeft de zoektocht naar een nieuwe trainer de hoogste prioriteit voor Kroes. “Hoewel de spoeling dun is, gaat de voorkeur van Ajax uit naar een Nederlandse coach. En dan vanzelfsprekend het liefst naar iemand met een Ajax-achtergrond.” Ajax wil daarnaast dat de hele staf complementair aan elkaar is.

De journalist laat in zijn analyse meerdere namen vallen. “Een naam die in de Johan Cruijff ArenA rondzingt, is die van voormalig AZ-coach Pascal Jansen, die al twee wedstrijden vanuit een skybox bekeek.” Jansen zit sinds halverwege januari zonder club, toen hij in Alkmaar op straat werd gezet vanwege de teleurstellende prestaties dit seizoen. Afgelopen zondag was hij aanwezig bij het duel tussen Ajax en FC Utrecht, dat door de Amsterdammers met 2-0 gewonnen werd.

Verweij noemt vervolgens een ander idee dat binnen Ajax speelt. “Een aantal mensen is enthousiast over de combinatie Frank de Boer/Pepijn Lijnders, omdat de club De Boer na diens vier landstitels min of meer schatplichtig zou zijn en Lijnders jarenlange ervaring opdeed aan de zijde van Jürgen Klopp.”

Tot slot laat Verweij een grote naam vallen. “Wellicht speculeert Kroes wel op een breuk tussen Manchester United en Erik ten Hag, na dit seizoen. De nieuwe algemeen directeur zal de succestrainer vervolgens moeten overtuigen niet een nieuw buitenlands avontuur aan te gaan, omdat er bij dit vanaf de grond op te bouwen Ajax alleen maar valt te winnen. Dat Ten Hag wordt begeleid door Kroes’ oude bedrijf SEG kan wellicht helpen.”

Kieft


Wim Kieft liet in zijn column in De Telegraaf blijken dat hij een lastige zoektocht voor Ajax verwacht. “Als er namen langskomen als die van Thomas Tuchel, José Mourinho of Josep Guardiola dan neem ik dat allemaal niet serieus. Toptrainers kiezen niet voor Ajax.”

De supporters van Ajax hoeven niet te rekenen op een grote naam, zo laat de stellige Kieft optekenen. “Iedereen weet toch dat zulke types kiezen voor de grootste competities, voor clubs waar ze acht keer meer verdienen, waar veel beter voetbal wordt gespeeld en ze de beschikking krijgen over topspelers.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Voetbalzone (Feyenoord/Ajax/PSV/Transfer) nieuws? Volg dan nu ons WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een creatieve namen weer van Mike zeg. Die zijn echt als de dood dat er straks een buitenlander voor de groep staat. Vooral Jansen lijkt het paradepaardje van Jut en Jul en zal net als Bergwijn bijna de tekenkamer ingeduwt worden door deze twee. Astjeblieft Ajax, verbreed je horizon. Er zijn meerdere interessante opties in het buitenland en dan heb ik het niet over Guardiola of Klopp. Ik hoop dat trainers als Knudsen, Hassenhutl en Potter in ieder geval op een lijstje staan.

9 maart 2024 om 08:28

Helemaal mee eens!!!

9 maart 2024 om 13:41

Daarvoor kun je gewoon op het duimpje klikken. Geen opmerking nodig om dit te zeggen.

Ot: waarim wil men die Potter toch. Mislukt bij Chelsea en bekend van balbezit voetbal zonder eindproduct bij Brighton. Ik snap niet waarom je daar karrenvrachten geld aan uit moet geven.

9 maart 2024 om 08:34

Ajax moet voor Ten Hag gaan. Die kent de cultuur goed hoeft niet te wennen. Dat zal voor hem een uitdaging zijn er is veel werk te doen.

9 maart 2024 om 08:58

Ik heb niet het idee dat Ten Hag nu al terug wil komen, en ik verwacht ook niet dat hij daar wilt werken met een andere TD dan Overmars. Die combinatie was toen een succesformule. Ik zie hem dan eerder naar een club in de Bundesliga ofzo gaan.

9 maart 2024 om 08:45

Je wordt toch ook schijtziek van dat xenofobe gedoe, waarom kan het geen buitenlander zijn als trainer? Alsof de Nederlanders het allemaal hebben uitgevonden. Zo’n krant als de Telegraaf is dan ook nog eens bezig met eigen pionnetjes naar voren schuiven in hun journalistieke belang. Ik zie de koppen al voor me als een buitenlandse trainer wordt aangesteld, die wordt nog voordat ie begint door Falentijn volledig afgefikt

9 maart 2024 om 09:03

Wat een belachelijke reactie is dit nou weer. Artikel van Verweij of Driessen en menig Forlan-fan is door een angel gestoken.

Obv geschiedenis en voorkeur zijn dit toch de voor de hand liggende namen en ook de meest waarschijnlijke. Dat Pascal bij Ajax wedstrijden kijkt hoeft niks te betekenen maar met Kroes en andere stafleden met AZ verleden kan dit misschien wel geen toeval zijn. En heeft niks met conspiratie te maken.

Ten Hag zal altijd hoog staan op het lijstje van Ajax.

En waarom over buitenlandse trainers schrijven als die toch nooot in beeld zullen geraken?

9 maart 2024 om 10:41

Over belachelijke reacties gesproken. Dat ze het meest voor de hand liggen snap ik ook wel, en dat is nou juist mijn punt. Dat mening Forlan fan opspringt om Driessen en Verweij is een bijzondere zienswijze. Verder spreek ik de hoop uit dat ze naar het buitenland gaan kijken, knap dat jij al weet dat die niet in beeld zijn.

9 maart 2024 om 16:49

Ik zeg niet dat er geen buitenlandse coach voor de groep kan staan, maar na het echec met een buitenlandse TD acht ik de kans klein. Ook de Griekse assistent moet als ik de geruchten mag geloven niet goed in de groep te liggen. En de laatste buitenlandse coach is dacht ik Olsen. Daarom verwacht ik niet dat een buitenlandse coach aannemelijk is.

9 maart 2024 om 09:09

Tja een Nederlandse coach lijkt wel heilig. Dan heb je echt weinig goede opties. Een combi met de Boer/Leijnders is toch niks en Jansen is een vrij matige coach. Dan heb je de haalbare opties al gehad. Ten Hag gaat, zelfs als hij ontslagen wordt, echt niet meteen weer terug naar Ajax. Dat zou ik een hele rare move vinden.

Ik zou voor een van die drie namen gaan die jij noemt. Een buitenlandse coach is nu toch de beste optie voor Ajax.

Ik denk dat Ten Hag, mocht hij niet verder gaan bij Manu, een sabbatical zal nemen. De jaren in Engeland zijn tropen jaren, zeker als je weet hoe gedreven hij is. Zou de Boer nog een keer zin hebben om Ajax te trainen, hij heeft 4 landstitels op zijn naam staan als trainer. Hem werd verweten dat het spel niet om aan te zien was. Dat ga je met de huidige selectie naar verwachting niet zo maar veranderen. Het afbreuk risico is voor hem te groot. Op de NLse velden zie ik buiten Bosz en Slot en trainers lopen die Ajax op dit moment verder helpen. Beide zijn niet haalbaar op dit moment. Lijnders is wel een interessante optie. Ja hij heeft het NEC niet goed gedaan, maar dat is al jaren geleden en op een ander niveau. Hij weet wat er komt kijken bij het internationale top voetbal, is onomstreden volgens Klopp. En zeer belangrijk voor Liverpool. Zijn eventuele aanstelling zal wel breed gedragen moeten worden door de club. We laten ons verrassen wie het gaat worden. Zullen nog vele namen volgen in de wandelgangen.

Zei het net al in het topic van Kieft maar hier worden ze daadwerkelijk genoemd dus past het hier beter. Lijnders en de Boer lijkt me een mooie combo maar dan wel met Lijnders als hoodtrainer. Het is een gigantische gok die ik wellicht ook niet zou durven als nieuwe AD maar in de Nederlandse vijver wel de beste gok denk ik.

Lijnders de voetbalgek die niets aan het toeval overlaat. De Boer de grote naam met de passie en de (positieve) agressie die zorgt dat spelers niet verslappen. Ik zie het wel zitten en het zijn namen uit een realistische vijver.

Ik heb eerder gelezen dat De Boer niet wist of hij zin had weer de slapenloze nachten als hoofdtrainer van Ajax maar lees nu ook dat hij altijd naar Ajax zal luisteren. Dus ik denk dat hij wellicht wel openstaat voor een baan als assistent.

Mocht je Potter kunnen halen dan zou ik overigens daar eerst voor kiezen. Als je een buitenlander kiest dan moet hij vloeiend Engels spreken en wel al wat gepresteerd hebben. Als je gaat gokken kan dat ook met een Nederlander

9 maart 2024 om 09:02

Uitstekend advies! met lijnders en de boer haalt ajax enorm veel voetbalknowhow binnen en zijn kennen de hollandse cultuur.. waarom dure buitenlanders halen als je ook voor veel minder geld een goede nederlandse trainer of trainers kan aanstellen??

9 maart 2024 om 09:10

Frank de Boer is na Ajax overal mislukt als trainer. Hij heeft voetbalknowhow maar dat wil niet zeggen dat je succesvol bent als trainer.

9 maart 2024 om 09:33

Maar ik heb altijd gezegd: Frank de Boer past bij Ajax en Ajax past bij Frank de Boer. Dat betekent ook dat niet elke willekeurige trainer bij Ajax past en dat lang niet elke club bij Frank de Boer past....

Frank de Boer? Als die voor de groep had gestaan dit seizoen met dit spelersmateriaal dan waren ze niet over de middellijn gekomen. En heel wat forse nederlagen mogen noteren.

Ik vind dit ook weer zo een makkelijke stuk tekst die journalisten neerkwakken.

Ten Hag zou ideaal zijn natuurlijk, dat weet iedereen.

Als Ten Hag niet kan/wil dan ook zo een gek die er voor de volle honderd procent voor gaat en met zijn eigen visie.

9 maart 2024 om 09:39

Ik denk dat het wel eens mee kon vallen met Frank de Boer. Als je nog weet met wie hij landskampioen kon worden sta je nog steeds te kijken. Hij haalde wel het beste uit de soms jonge spelers die daarna eigenlijk nergens meer een noemenswaardig niveau haalden, met andere woorden: hij haalde veel uit matige spelers. Denk daarbij eens aan Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Jodi Lukoki, Ricardo Kishna enz. Dat is een hele prestatie. Daarbij had hij toch vaak goede wissels (behalve tegen de Graafschap) en stond de verdediging goed....

9 maart 2024 om 16:44

Weet nog dat die Boilesen elke wedstrijd wisselde en dat hij op een gegeven moment geen 90 minuten meer kon spelen.
Dat is mij eigenlijk het meest van Frank de Boer bijgebleven en natuurlijk zijn prestaties na Ajax, wat natuurlijk ongekend was.

Poh wat een verrassende namen, die heb ik de afgelopen weken nog nergens voorbij zien komen. Het maken van deze analyse heeft vast ontzettend veel tijd en moeite gekost.

Als je de laatste tijd de media mag geloven, dan lees je namen waarvan je denkt doe even normaal.
Wie wil er nou nog als trainer naar Ajax?
Ajax hoort momenteel niet eens bij de beste 50 clubs van Europa, qua spelen dan he.
Zelfs niet in de mooie jaren vanaf 2017 zou een goede trainer naar Ajax willen, die gaan naar een echte topclub en voor het geld.
Ten Hag gaat het niet redden bij MU en ik zou hem wel terug willen zien maar denk dat hij een rustpauze gaat nemen.

Als Kroes serieus voor Jansen gaat dan begint hij echt gelijk in de min wat mij betreft

9 maart 2024 om 09:06

Oke. Wie zou jouw haalbare optie zijn?

Er zijn een aantal interessante namen beschikbaar op de arbeidsmarkt. pepijn lijnders is de droomkandidaat en zijn naam heb ik al lange tijd geroepen. pepijn is het brein achter jurgen klop (van liverpool) en kent de hollandse cultuur en wat er komt kijken in het europese topvoetbal. ook mannen als paul jansen, henk ten kate en frank de boer blijven met hun voetbalfilosofie uitstekende opties voor ajax. de club zal wel champions league moeten halen om interessant genoeg te zijn voor deze en andere goede kandidaten...

9 maart 2024 om 09:04

Met uitzondering van een korte periode bij NEC, is Pepijn Lijnders nog nooit hoofdtrainer geweest. Een groot risico. Hoofdtrainer bij een topclub is niet te vergelijken met een assistent trainer die vanuit de (relatieve) luwte kan werken. De druk is totaal anders. Ajax heeft behoefte aan een ervaren trainer en kan zich niet opnieuw een mislukking veroorloven.

De Boer en Jansen is echt wanbeleid, als Kroes keuzes maakt op basis van nationaliteit en Ajax dna ipv kwaliteit mag die ook z'n spullen pakken.

Ik zie Ten hag nog niet terug keren bij Ajax. Ik denk eerder dat hij in de Bundasliga aan de slag zal gaan als hij bij United vertrekt.

Drie trainers én Ten Hag? Is dit een dis naar Ten Hag, Voetbalzone?

Ik denk persoonlijk niet dat Ten Hag de zomer overleeft bij Man U, maar eigenlijk zijn ze gillend gek als ze daar nu wéér een trainer ontslaan. Er zijn zoveel coaches ontslagen daar en nooit vragen ze zich af of de spelers daar wat te veel macht hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren