Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

SC Cambuur bereikt voor tweede keer in clubgeschiedenis halve finale KNVB Beker

Laatste update:

SC Cambuur heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. In Leeuwarden bleek de ploeg van trainer Henk de Jong een maat te groot voor Vitesse: 3-1. De nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en won dankzij twee treffers van Milan Smit en een doelpunt van Fedde de Jong. Anis Hadj Moussa scoorde namens Vitesse.

Trainer Henk de Jong voerde twee wijzigingen door ten opzichte van het Keuken Kampioen Divisie-duel met Willem II (1-1). Centraal achterin kwam Jhondly van der Meer binnen de lijnen, terwijl Agustin Anello voorin plaatsmaakte voor Daniël van Kaam.

Aan de overzijde werd er eveneens gewisseld. Beker-keeper Markus Schubert kwam in de ploeg voor Eloy Room en centraal achterin werd Nicolas Isimat-Mirin vervangen door Alois Oroz. Marco van Ginkel was evenmin van de partij: zijn honneurs werden waargenomen door Kacper Kozlowski. De voorhoede werd gevormd door Adrian Mazilu, Moussa en Mexx Meerdink.

Hoewel Cambuur de betere ploeg was, slaagde Vitesse erin 35 minuten lang stand te houden. Toen ging het toch mis. De Jong veroverde de bal op het middenveld en snelde richting het zestienmetergebied, waar hij de bal breed legde op Smit. De spits schoot raak in de linkerhoek: 1-0.

Halverwege de tweede helft dacht Cambuur de voorsprong te verdubbelen. Een afstandsschot van Thomas Poll na een afvallende bal werd gepareerd door Schubert. Het spel ging vervolgens verder en na een carambole voor het doel kon Smit van dichtbij binnenknikken, maar de maker van de 1-0 raakte de lat.

Ruim tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Vitesse plotseling op gelijke hoogte. Met enig fortuin belandde de bal aan de rechterkant van de zestien voor de voeten van Moussa, die naar binnen sneed en met links in de korte hoek doel troef: 1-1.

Lang kon Vitesse niet ademhalen, want binnen twee minuten kreeg Cambuur opnieuw de voorsprong in handen. Moussa werd voorbijgespeeld door Poll, die de bal op de penaltystip klaarlegde voor De Jong. Laatstgenoemde schoot beheerst binnen.

De beslissing viel in de 88ste speelminuut. Uit de videobeelden bleek dat Ramon Hendriks hands had gemaakt in de zestien, waardoor arbiter Rob Dieperink een penalty toekende aan Cambuur. Smit schoot onberispelijk de 3-1 binnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was te verwachten. Vitesse kan niks dit jaar.

Mooi resultaat voor cambuur , wel een ontzettend zure pingel tegen voor Vitesse.
Gefeliciteerd cambuur fans

7 februari 2024 om 20:48

Zuur voor Vitesse zeker maar laten we eerlijk zijn, goed gehandeld door de VAR toch? We zijn kritisch geweest de afgelopen weken maar dit was een prima beslissing. Hij slaat de bal achter de tegenstander weg, klopt, maar daarachter loopt nog een speler van Cambuur die je dan een scoringskans ontneemt.

7 februari 2024 om 20:59

Ja wel goed gehandeld idd, maar echt niemand had ook maar iets door. Maar om deze rede is de VAR er dus idd goed uitgevoerd

Ik heb niks met Vitesse maar je gaat ze nu elke x stiekem een overwinning gunnen .. helaas dus ook geen halve finale voor ze … Cambuur natuurlijk wel veel sterker en verdiend gewonnen.

7 februari 2024 om 20:53

Als vitessesupporter heb ik dit gevoel ook, niet eens voor de overleving van de club, want degraderen doen we sowieso. Maar om de jongens een hart onder de riem te steken. Want de meeste doen keihard hun best, maar de meeste kunnen helaas ook totaal niet voetballen. Daarom kan je ook zo moeilijk boos worden. De fout ligt bij het jarenlang wanbestuur.

7 februari 2024 om 22:07

Sterkte Sil, ik hoop het voor de eredivisie en Arnhem niet dat Vitesse degradeert. Maar helaas zag je dit de afgelopen jaren al wel aankomen, gelukkig is de jeugd wel veelbelovend! Zie Vitesse ook snel weer terugkeren(mits ze de financiën op orde krijgen) maar kom op rijke Arnhemers genoeg. En anders in Huissen, Elst, Oosterbeek stikt het van de multimiljonairs. Ik zal zeggen vrienden van Vitesse kom bijeen!

7 februari 2024 om 22:15

Naoh, als Wageninger die ik dat toch echt anders

Lekker boys! Was weer een top wedstrijd. Wat een ongelofelijk zaad team hebben wij. Ik kan niet wachten tot het seizoen voorbij is. Hopelijk bestaan we nog volgend seizoen en kunnen we gaan bouwen vanuit de kkd. Alles liever dan dit in ieder geval.

Gefeliciteerd Cambuur, meer dan terecht.

Nu lekker achterover leunen en kijken wat er met de rest van de teams gebeuren

7 februari 2024 om 22:57

Heerlijk! Hopen op Fortuna/Groningen

Vitesse was grote delen de bovenliggende partij hoor, cambuur heeft 2 fases gehad, de laatste 25 min van de eerste helft en de laatste 10 minuten. Beetje slechte journalistiek als je t mij vraagt.

7 februari 2024 om 20:51

Volgens mij heb jij de wedstrijd met de ogen dicht gekeken. Vitesse heeft echt amper een kans gehad en Cambuur een aantal hele grote... Meer dan terecht, Vitesse was zeker niet bovenliggend

7 februari 2024 om 20:56

Eens. Dat Vitesse periodes meer de bal had, heeft niets met 'bovenliggende partij' te maken, want ze creeerden helemaal niets. De goal kwam dan ook als een verrassing, want Cambuur was veel gevaarlijker. Een kopbal op de lat had er al gewoon in moeten liggen.

7 februari 2024 om 21:05

Je beseft hopelijk dat de laatste 25 min van de eerste helft gewoon meer is dan de eerste 20 minuten?

Gefeliciteerd Cambuur! Het seizoen van Vitesse gaat op deze manier als een nachtkaars uit. Ik ben bang dat ze de negatieve flow niet meer krijgen omgedraaid.

7 februari 2024 om 20:56

Dat suggereert dat de kaars ooit aangeweest is dit seizoen.

Vitesse is hier echt benadeeld door de Var!!

7 februari 2024 om 21:06

Tsja lastig.

Daarachter stond nog een speler helemaal vrij die hem voor het intikken had… wat die Hendriks deed sloeg ook helemaal nergens op… maar ik had er ook mee kunnen leven als die hem niet had gegeven….

7 februari 2024 om 21:09

Dat kun je vinden omdat afgezien van de VAR niemand het gezien had. Maar de VAR had wel gelijk.

7 februari 2024 om 22:37

Welnee joh...perfecte ingreep van de Var

Je moet toch hopen dat Feyenoord de beker wint want wat er verder nog in zit wil je absoluut niet Europa in sturen volgend seizoen. Wat een treurnis! Vitesse zal de komende jaren ook niet verder komen dan plek 10-15 in de KKD, denk ik. Sneu, dat wel

7 februari 2024 om 21:06

Zo'n dooddoener als mensen dat zeggen , dan moeten ze de regels maar aanpassen dat alleen de 1e 5 plaatsen in de eredivisie Europa in mogen. Als ze dan maar wel de centen overmaken naar de club die de beker heeft gewonnen

7 februari 2024 om 21:09

Cambuur gaat Europa in!

7 februari 2024 om 21:16

NEC speelt anders aardig goed de laatste wedstrijden.
Staan niet voor niets op plek nummer 7 met ook nog eens een plek in de halve finale.
Waar het weer niet zo goed begon zijn ze toch aardig bezig met leuk voetbal!

7 februari 2024 om 23:49

Inderdaad, als het team bij elkaar blijft kan je ook zelfs nog wat punten halen Europees. En als je de beker wint verdien je het gewoon. Is al jaren zo, en iedereen weet dat ook.

Bizar dat een club als Vitesse het zo doet… tijd voor een andere aanpak nog voor het einde van het seizoen. “De grote jongens” van de selectie hebben zichtbaar geen energie en motivatie om te vechten voor degradatie. Nieuw vlees en jongens vanuit de jeugd door selecteren en er een verdienmodel van bouwen. Bij de 021 lopen zat talentvolle jongens die vol zitten van energie en motivatie…. Jongens als Mats, Tom (Keeper), Omar, Enes.. #AllesOfNiets

Word wel triest voor Vietstas. Maar hoop wel dat ze niet degraderen, ik ben bang dat ze dat financieel niet gaan overleven in de KKD. En dat de mooiste club ever eens een keer een prijs wint !!!

7 februari 2024 om 21:29

Volgens mij ben jij de enige in Nijmegen die er zo over denkt haha.

7 februari 2024 om 21:38

Nee hoor vele NEC’ ers willen de derby ook niet kwijt. Paar jaartjes kkd zouden we niet erg vinden maar tis nu al triest gesteld daar met supporters en zo. En gaat nog erger worden als ze degraderen. Zelfs als die amerikaan ze zou overnemen. Amerikanen zijn maar in 1 ding geïnteresseerd money money money where is my fucking money haha en dat is niet te halen bij onze vrienden in Nijmegen Noord…ask the russians hehe

7 februari 2024 om 21:56

Ik denk er net zo over , als ze financieel wat gezonder waren geweest had ik ze wel een degradatie gegunt. Maar ben bang dat als ze nu degraderen de club failliet gaat en dat gun je niemand ook je aartsrivaal niet

7 februari 2024 om 23:47

Ik zou het hilarisch vinden als Viteß degradeert. Wat realiteitszin kan geen kwaad in Arnhem. Maar faillissement is wel teveel van het goede, dat hoeft van mij nu ook weer niet.

8 februari 2024 om 00:39

Precies dat. Ik weet nog dat nec toen op het punt stond te degaderen en uiteindelijk ook gebeurde er een hele hoop vitessenaren stonden te juichen dat nec naar de kkd ging. En hun de enige nummer 1 in gelderland waren. Nou ik hoop puur daarom dat ze degraderen en het wanbeleid van het bestuur idem. Ik hoop alleen niet dat ze fallit gaan dat gun ik ze ook zeer zeker niet. Maar 1 a 2 jaar kkd zou misschien ook niet eens zo slecht voor ze zijn. Kunnen ze weer opnieuw opbouwrn zonder het puin wat er nog ligt.
Nogmaals hoop zeer zeker niet dat ze faillit gaan.

Even iets anders.

Ik heb geen idee of Schubert ook maar iets te verwijten viel (heb maar een stukje van de wedstrijd gezien). En dat vind ik ook niet zo relevant. Maar moeten we sowieso niet eens stoppen met dat idiote concept van de "bekerkeepers"?

Als je Ajax, PSV of Feyenoord bent en een goeie reservekeeper hebt die je minuten wil gunnen in bekerpotjes tegen de kleintjes, dan is dat misschien nog tot daar aan toe. Maar als je Vitesse bent, je zit zo diep in de shit, je hebt nog een kansje om je seizoen nog een beetje glans te geven en heeeeel misschien zelfs nog een prijs te pakken... Hoe haal je het in je hoofd om dan niet je beste elf op te stellen? En hoe kun je als trainer van je spelers honderd procent inzet verlangen, als je zomaar vanwege een domme traditie op een cruciale positie bewust je tweede keus neerzet?

7 februari 2024 om 21:31

Ik denk dat het belang van vanavond minder groot was dan de wedstrijd van aankomende zaterdag. Ook is met Schubert afgesproken dat hij in de beker keept, dus dat willen ze graag zo houden. Met Room op goal, die ook genoeg fouten maakt zoals afgelopen zondag, Win je de wedstrijd ook niet

Volgens de titel bereikt Cambuur voor de tweede keer de halve finale. Had wel graag geweten wanneer de eerste keer dan was...

7 februari 2024 om 21:30

2-3-17 tegen Az

7 februari 2024 om 22:26

Toen pakten ze ajax nog van Peter Bosz.

7 februari 2024 om 22:53

Is toch echt de enige halve finale van Cambuur. Zat Bosz toen überhaupt al bij Ajax? Nee toch?

7 februari 2024 om 23:01

@brigabier: hoe kom je daar nou bij? Verloren na penalty's van Az in 2016/2017

8 februari 2024 om 07:37

In het seizoen 1960-1961 bereikte de club, als VV Leeuwarden (de voorloper van SC Cambuur) de halve finale. Daarin bleek Ajax met 7-4 te sterk. Daarna seizoen 2016-2017 (het seizoen dat Vitesse de beker won) heeft Cambuur de halve finale met penalties verloren tegen AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren