Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechter trekt na spectaculaire zege van PSV nóg een rode kaart

Laatste update:

Sevilla-middenvelder Fernando heeft na afloop van het verloren duel met PSV (2-3) een rode kaart gekregen van scheidsrechter Davide Massa. Uit het verslag op de website van de UEFA blijkt dat de 36-jarige Braziliaan na het laatste fluitsignaal een rode prent kreeg uitgedeeld van de Italiaanse arbiter.

Via X deelt het Spaanse Relevo een video van de onenigheid tussen Fernando en Massa na afloop van het laatste fluitsignaal. Beelden van het moment waarop de rode kaart wordt gegeven ontbreken nog. Ook op RTL 7 en Ziggo Sport was het uitdelen van de prent niet te zien. Fernando zou direct rood hebben gekregen vanwege zijn deelname aan een opstootje.

Door de rode kaart zal Fernando niet deelnemen aan het uitduel van Sevilla met RC Lens over twee weken. De Spanjaarden zullen in Frankrijk alles op alles moeten zetten om nog te overwinteren in Europa, daar de club van trainer Diego Alonso momenteel laatste staat in Groep B van de Champions League. Overwintering in het miljardenbal is reeds uitgesloten, maar Sevilla kan bij een zege op Lens mogelijk nog wel over de Fransen heen en een plek in de Europa League bemachtigen.

In Lens kan Alonso ook geen beroep doen op Lucas Ocampos, die woensdagavond op oliedomme wijze twee gele kaarten en dus rood pakte in Sevilla. De mislukte Ajax-huurling ontving zijn eerste gele kaart na ruim een uur spelen door voortdurend kritiek te leveren op Massa, waarna hij vier minuten later vanwege een onnodige overtreding ook zijn tweede pakte. Na de rode kaart voor Ocampos draaide PSV de wedstrijd volledig om.

Twee minuten na de rode prent voor Ocampos tekende Ismael Saibari namelijk voor de aansluitingstreffer met een heerlijke acrobatische volley, alvorens Nemanja Gudelj een schot van Vertessen in eigen doel werkte. Ricardo Pepi kopte de Eindhovenaren in extremis naar de overwinning: 2-3.

Personele problemen
Door de rode kaarten voor Fernando en Ocampos nemen de personele problemen voor Alonso bij Sevilla alleen nog maar toe. De Uruguayaanse oefenmeester moest het tegen PSV al doen zonder onder meer Erik Lamela, Suso, Loïc Bade, Boubakary Soumare en Orjan Nyland. Daarmee miste hij behoorlijk wat beoogde basisspelers.

Sevilla is sowieso al niet bezig aan een goed seizoen, daar de club zich momenteel op de vijftiende plaats begeeft in LaLiga. Ook buiten het veld gaat het behoorlijk slecht met Sevilla, dat al jaren kampt met financiële problemen. Een nieuwe eindzege in de Europa League zou het seizoen voor Sevilla net als vorig seizoen kunnen redden, al is dat momenteel nog ver weg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terecht. Wat een zuigers.

Offtopic: dat had Sneijder toch goed gezien in de rust dat psv het zou gaan omdraaien.

Sorry maar ik kan hier wel van genieten. Wat een verschrikkelijke ploeg is dat zeg.

de prent was wel degelijk te zien op rtl vz. wie hem kreeg en waarom niet, maar was duidelijk te zien dat die rood gaf

bij RTL7 zag je toch duidelijk ineens de rode kaart op de achtergrond tevoorschijn komen hoor...

Ik begrijp wel dat ze bij Sevilla boos zijn. Los van het feit dat ze het ondanks hun fantastische eerste helft zelf ook weer laten lopen. Iets waar ze wel een handje van hebben, waardoor ze ook 15de staan in Spanje. De resultaten stroken totaal niet met de kwaliteit.

Was de manier waarop Ocampos eraf werd gestuurd natuurlijk wel belachelijk. Beide afzonderlijk waren amper een gele kaart. Laat staan om hem er met rood af te sturen..

29 november 2023 om 22:58

Ja maar jij vond de overtreding van Hilgers ook maximaal geel dus jou nemen we überhaupt niet serieus Martijn. Twee heel logische gele kaarten vind je ook weer eens 'belachelijk'. Iets zegt mij dat je niet helemaal objectief bent.

29 november 2023 om 23:18

Beetje dommig hoe men altijd spreekt over "objectiviteit." Jij als Psver bent natuurlijk het toppunt van objectiviteit..

Die eerste reactie was gewoon logisch, waar hij groot gelijk had dat het een overtreding was. Het was ook niet dermate overdreven dat geel nodig was. Die tweede kan je geven, maar was ook aan de lichte kant. Helemaal als je ziet wat hij allemaal toeliet, geeft maar drie keer geel waarvan deze twee voor Ocampos. Het was wel erg makkelijk twee keer geel, maar dat toegeven is voor jou natuurlijk lastig.

Hilgers blesseert niemand nog had enige intentie iemand te raken. Hij ging een tackle in omdat hij een bal te ver voor zich uitspeelt, ziet dat hij die nooit gaat halen en trekt zijn been terug. Het was een nare botsing, maar al met al was geel meer logisch geweest dan rood.

Maarja, als je het niet met de alwetende Fossen eens bent, ben je niet objectief. Geloof je het zelf?

29 november 2023 om 23:26

Als lozano zn voet niet van de grond was, had hij dit seizoen enkel gerevalideerd.. dat zegt denk wel genoeg

29 november 2023 om 23:34

Als je van mening bent dat die overtreding van Hilgers maximaal geel was, kan jouw mening wat betreft het straffen van overtredingen toch niet serieus genomen worden? Gestrekt been op de enkel, terwijl de bal al lang en breed weg is, moet altijd rood zijn. Zoals Bertus hieronder zegt, breekt Lozano zijn been wanneer deze nog aan de grond was geweest. Dan maakt de intentie totaal niet uit. Wat betreft vanavond wordt er met enige regelmaat geel gegeven voor buitensporig commentaar leveren op de arbitrage, dus geen rare beslissing. De tweede is altijd geel. Bal is weg en loopt/glijdt de speler onbesuisd onderuit.

30 november 2023 om 07:22

Ik ben geen PSV'er en vind de rode kaart meer dan terecht. Na zijn 1e gele kaart had hij zomaar meteen een 2e kunnen krijgen bij sommige scheidsrechters vanwege zijn wegwerpgebaar.

Zijn 2e gele kaart was logisch. Hij komt lomp in, houdt zich weliswaar is, maar komt veel te laat. Dat Ocampos de rode kaart zo makkelijk accepteert zegt ook genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren