Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Schweinsteiger wijst zeer opvallende schuldige aan voor Duitse malaise

Laatste update:

Josep Guardiola is de belangrijkste aanstichter van de sportieve malaise bij de Duitse nationale ploeg. Dat stelt Bastian Schweinsteiger. Volgens de oud-middenvelder heeft Duitsland zijn waarden verloren sinds de Spaanse succescoach in het land werkzaam is geweest. Guardiola stond drie jaar aan het roer bij Bayern München, alvorens hij de gang maakte naar Manchester City.

In een interview met talkSPORT legt Schweinsteiger de schuld volledig bij Guardiola. "Toen Guardiola naar Bayern München kwam, geloofde iedereen dat we zijn manier van voetballen moesten overnemen. Veel korte passes en zo. We hebben onze eigen waarden verloren", aldus de man die in de Allianz Arena twee jaar werkzaam was onder de vleugels van Guardiola.

"Ik denk dat de meeste andere landen Duitsland herkennen als een vechtmachine. We kunnen vaak tot de laatste minuut strijden", gaat Schweinsteiger verder. "De sterke punten zijn de afgelopen zeven, acht jaar compleet verloren gegaan. We zijn vergeten waar we voor staan en hebben ons meer gefocust op het mooi naar elkaar toespelen van de bal. Dat is een van de redenen van de achteruitgang."

Duitsland bereikte de halve finale van het EK in 2016, maar stelt sindsdien teleur op grote eindtoernooien. Op het WK in 2018 was de groepsfase het eindstation, terwijl het land op het EK in 2021 in de achtste finales werd uitgeschakeld door Engeland. Afgelopen winter, tijdens het WK in Qatar, kwam de ploeg van bondscoach Hansi Flick opnieuw niet door de groepsfase. Volgend jaar is Duitsland zelf gastheer van het EK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij bepaald toch een trainer hoe ze spelen en wat de tacktiek is? Dus beetje raar van sweini om dat te zeggen

7 juli 2023 om 11:20

Misschien moet je dat maar eens uitleggen aan het Nederlands elftal

7 juli 2023 om 11:28

Ik kan mij wel vinden in zijn commentaar. Van Schweinsteiger dus. Het is als in tennis. Maak het strijdplan dat je zelf het beste past. Hangt af van je swing, je kwaliteit als aanvaller of verdediger. Etc.
Vwb voetbal: Nu wil iedereen in München en Duitsland het tikkie takkie toepassen. Moet wel bij je voetbalcultuur passen. Meeste trainers willen teveel Pep plan copieren. Niet doen.
Ook hij verzint steeds iets nieuws. Want dat kan hij. De meeste trainers en spelers kunnen dat net niet.

7 juli 2023 om 15:53

Nou Victor. Als je hoog hebt getennist dan weet je dat je niet met een strijdplan een wedstrijd in gaat maar relatief neutraal en dan vervolgens de zwakkere punten van de tegenstander analyseert. Vervolgens ga je proberen dat zo veel mogelijk uit te buiten.

Je bedenkt bij tennis niet het plan dat jezelf het beste ligt. Je bedenkt het plan dat je tegenstander het slechtste ligt. En dat kan gedurende de wedstrijd tig malen veranderen.

7 juli 2023 om 16:47

@elninoo

De echte top tennissers spelen toch echt naar eigen kunnen en niet naar de zwakheden van hun tegenstander. Een Rafael Nadal leunt op zijn eigen kwaliteiten, een Djokovic ook. En een Federer heeft altijd op zijn enorme talent getennist.

Ben het totaal niet met je eens Elninoo (maar dat mag uiteraard)

7 juli 2023 om 17:08

D Bergkamp.

Vind je het relevant om de 3 beste tennissers uit de geschiedenis hier te benoemen om vervolgens te vertellen dat die vanuit hun eigen kracht spelen? Die spelen vanuit hun kracht tegen de mindere goden, dat klopt en dat zijn er dan 3 of allicht 10 die dat wereldwijd hebben gekund.

De rest past zich voortdurend aan.

Maar wat deed een Djokovic als hij dan tegen een federer speelde? Of een Nadal tegen Federer op gras? Denk je dat Nadal dan vanuit zijn eigen kracht speelt tegen de allerbeste ooit op gras en dan maar zou hopen dat hij zou winnen? of gaat hij zijn plan aanpassen naar de zwakheden (daarmee doe je ze kort, dat weet ik) van Federer?

Nadal deed dat laatste en won warempel ook nog zo nu en dan van Federer op gras. Maar dat deed hij puur omdat hij zich aanpaste aan het spel van Federer. Als hij zou volharden in zijn beste spel (gravel) dan was hij er dik af gegaan op gras.

Overigens zijn er ook interviews met die jongens over hoe zij dan zo’n finale beleefde en hoe ze het bij achterstand trachtte om te keren. Je kunt het er niet mee eens zijn maar als de toppers van het tennis zelf beweren dat ze het op die manier benaderen dan geloof ik dat direct.

Tennis is, iedere wedstrijd weer kijken waar er iets te halen valt.

7 juli 2023 om 11:52

Jawel, maar als je bij de nationale ploeg een compleet andere tactiek speelt dan de kern van de ploeg bij hun clubs doen, is het lastig schakelen, vooral omdat een nationale ploeg kort bij elkaar is.

7 juli 2023 om 11:53

Speelde Bayern dan zo anders dan Duitsland de afgelopen 10 jaar?

7 juli 2023 om 13:09

Sowieso is Guardiola trainer van Bayern München geweest en niet van het Duitse nationale elftal. Dus daar gaat het ook al mis met zijn betoog.

Een clubcoach kan nooit een invloed hebben op de speelwijze van het nationale team.

7 juli 2023 om 13:38

Ik denk dat bastian meer doelt op de mentaliteit. Je mag best eens lange ballen geven etc. Ik vind persoonlijk sws dat een bondscoach maar heel oppervlakkig een plan moet presenteren aan zijn spelers. Je moet die jongens gewoon laten voetballen die weten echt wel wat ze moeten doen. Daarom winnen de mindere landen ook

Ik snap wel wat Schweinsteiger bedoeld. Chiellini heeft ooit ook hetzelfde gezegd. Ik irriteerde me ook mateloos aan hoe wij begonnen te voetballen toen Guardiola bij ons de coach was. Vooral nadat we met Heinze de treble hadden gewonnen, met voornamelijk “lethal” voetbal. Ik hoop echt dat Klopp ooit onze coach wordt. Hij is de perfecte coach voor ons.

7 juli 2023 om 11:36

Wie is wij en ons eigenlijk?? Heel bijzonder die identificatie af en toe.

7 juli 2023 om 12:16

FC Bayern Munchen

7 juli 2023 om 12:00

Maar daarna kwam Flick en die deed het gewoon goed en is toen bondscoach geworden dus het is vreemd om het dan nog over Guardiola te hebben. Vooral nu er veel spelers geselecteerd worden die nooit voor Guardiola hebben gespeeld. Schweini doet nu net alsof er in heel Duitsland spelers niet meer naar hun trainer luisteren maar naar Guardiola die in Manchester zit de afgelopen jaren.

7 juli 2023 om 12:40

Ja dat is dan wel weer waar. Flick bracht idd wel weer het echte Duitse voetbal terug.

7 juli 2023 om 13:10

Schweinie geeft dan ook niet Pep direct de schuld, maar dat de coaches zich blijkbaar verplicht voelen om op dezelfde manier te voetballen als Pep, daar Peps voetbal dominant en mooi is (mooi is uiteraard subjectief).

''josep Guardiola is de belangrijkste aanstichter van de sportieve malaise bij de Duitse nationale ploeg. Dat stelt Bastian Schweinsteiger.''
Het is vz die doet alsof Schweinie Pep direct beschuldigd terwijl dat helemaal niet het geval is.

7 juli 2023 om 13:18

Ik kan me geen Heinze herinneren waarmee jullie de treble hebben gewonnen. Wanneer was dit precies?

7 juli 2023 om 13:44



Moest ook al denken: wanneer was Gabriel Heinze trainer van Bayern dan? Heynckes vermoed ik. Nogal zielig van Schweinsteiger om de malaise en wanprestaties op Guardiola af te schuiven. Guardiola zou zeker meer halen uit dit Duitse nationale elftal. De link tussen Chiellini en Guardiola kan ik ook niet leggen. Denk een zeer vervroegde vrijdagborrel.

7 juli 2023 om 13:28

Sinds wanneer heeft Guardiola met Chielini gewerkt?

Met terugwerkende kracht was het natuurlijk enorm geestig dat allerlei pratende hoofden op tv stelden dat Nederland het roer compleet om moest gooien om te gaan kijken hoe ze het in Duitsland op voetbalgebied allemaal aan pakten.

Het probleem van Duitsland is dat ze na Klose geen goede spits meer hebben gehad. Dat heeft Spanje ook niet, maar die hebben betere spelers op het middenveld. Bij Bayern moet het ook meer van de buitenlanders komen in de aanval. Ze doen daar hun best wel, maar hun Duitse aanvallers zijn ook op jonge leeftijd naar Engeland vertrokken waardoor ze zich minder hebben ontwikkeld dan wanneer het geval kan zijn geweest als ze al die tijd in Duitsland waren gebleven. Daar zou ik eerder naar kijken.

7 juli 2023 om 11:37

In Duitsland begonnen ze dan ook met valse negen te spelen. Een spits moest vooral mee kunnen voetballen etc. Echte goalgetters zoals Klose deden gewoon hun taak. Leunt wel aan bij wat Schweini zegt.

7 juli 2023 om 11:49

Is dit niet een mondiale ontwikkeling? Omdat we willen dat iedereen fantastisch mee moet kunnen voetballen. Zelfs keepers worden tegenwoordig gekozen op basis van voetballende kwaliteiten. Noem nou eens een echte klassieke 9 in het huidige topvoetbal. Ik kom niet verder dan Haaland, Lewandowski en (op zijn retour) Benzema. Mbappe is ook geen spits. Ronaldo en Messi zijn dat ook nooit echt geweest. Momenteel zie je ook dat clubs als Bayern (choupo?), Manu (rashford?), Liverpool(gakpo?) met geen typische of beperkte 9 spelen. Een Inzaghi zou in de huidige tijd niet doorbreken, omdat hij niet kan "voetballen", het is maar wat je van je spits verwacht natuurlijk.

7 juli 2023 om 13:18

Dat is zeker een mondiale ontwikkeling maar wellicht heeft aanwezigheid van Guardiola dit nog versneld in Duitsland.
Uiteindelijk zijn er heel veel factoren. Misschien heeft Duitsland nu eenmaal een slechte lichting. Van de Duitse jeugdploegen hoor je ook niets.

7 juli 2023 om 13:34

Ze begonnen met een valse negen te spelen omdat ze een goede spits missen. Je kan stellen dat het een kip of ei verhaal is, maar wie hebben ze gepasseerd om met Özil, Müller, Werner of Havertz in de spits te kunnen spelen? Een voorzichtig afbouwende Gómez begon bij Euro 2016 op de bank, wie is er onterecht gepasseerd ten faveure van die valse negen?

7 juli 2023 om 14:19

Het gaat erom dat vanuit de jeugd al geen echte spitsen doorkwamen.
Of dit kwam doordat men jongens selecteerde die moesten kunnen voetballen of doordat er simpelweg niemand was, is zoals je zegt kip en ei.

7 juli 2023 om 14:54

Klose moest ook al tot zijn 36e door als international. Hij had ook niet echt een opvolger bij de nationale ploeg. Op het WK van 2014 speelden ze ook al een tijdje uit armoede met Müller en Götze in de spits tot Klose fit genoeg was om een hele wedstrijd aan te kunnen.

Het probleem is de jeugdopleiding. Maar daarvoor moet je dan dus wel een jaar of 10 terug en kom je ver voor de aankomst van Guardiola in Duitsland uit. Na het mislukken van Euro 2004 hebben ze in Duitsland het roer behoorlijk omgegooid bij de nationale bond. Ik vermoed dat daar die mentaliteitsverandering waar Schweinsteiger vandaan komt heeft plaatsgevonden en niet vanaf 2013 toen Guardiola bij Bayern begon. Sterker nog, Guardiola was nog actief voetballer in 2004.

7 juli 2023 om 11:41

Duitsland had de laatste jaren Kimmich, Goretzka, Kroos en Gündogan rondlopen op het middenveld. Toch best een goed middenveld. Zeker een jaar of 5 terug. Nu komt daar ook gewoon een Musiala bij. En jongens als Havertz en Wirtz zijn/waren echte toptalenten.

7 juli 2023 om 13:39

Die jongens zijn niet goed genoeg om het met tien man spelen te kunnen compenseren, waar ze dat bij Spanje wel voor een deel kunnen.

Het is verder ook geen diskwalificatie voor hun middenveld, het is een diskwalificatie voor hun aanval. Werner vind ik bijvoorbeeld een waardeloze speler, maar dat werd daar wel een beetje gebombardeerd tot hoop in bange dagen.

7 juli 2023 om 16:15

Verdedigend stelt het ook niet veel voor. Zolang je het moet doen met spelers als Sule, Kehrer, Ginter en Rudiger ga je een zware tijd tegemoet!

7 juli 2023 om 12:00

Niet alleen met terugwerkende kracht hoor. Het was toen ook al een slechte aflevering van Koefnoen. Met als hoogtepunt wel dat 'rapport" wat eruit rolde.' moeten meer winnaarsmentaliteit creëren' en dat soort onzin. 'winaars van morgen'

7 juli 2023 om 13:19

Geen goede spits is niet het grootste probleem.
Neem Fullkrug, das misschien geen hele goeie spits, maar in het systeem van Duitsland zal die goed renderen. Echter krijgt hij daar niet voldoende de kans.
Bij Duitsland moet je groot zijn, sterk, doelgericht en positioneel goed staan. De flankspelers doen de rest. Gnabry, Sane en Musiala zorgen voor genoeg aanvoer en kansen.
Je zag het bijvoorbeeld tegen Costa Rica op het afgelopen Wk, zodra Fullkrug erin kwam ging het een heel stuk makkelijker.

Het grootste probleem is de verdediging.
We hebben geen verdedigers die goed genoeg zijn om met veel ruimte in de rug te spelen.
Sule en Hummels zijn te traag.
Rudiger mag dan wel snel zijn maar laat regelmatig steken vallen.
En uiteraard de backs sinds Lahm is gestopt (die zowel op linksback als rechtsback heeft gespeeld bij Duitsland).
Kimmich is de enige momenteel die de rechtsback positie kan invullen, maar wordt vaak op het middenveld geplaatst.
De linksback positie is nog steeds (verdedigend) mank.

En Schweinie heeft gelijk, het Duitse strijden zie ik niet meer, het moet er perse flashy uitzien.
Er wordt niet meer voor elke meter tot de laatste minuut gevochten.

7 juli 2023 om 14:22

Sule was vorig jaar nog de snelste speler van bayern.

7 juli 2023 om 15:14

Ze zijn wereldkampioen geworden bij een toernooi waarin tot de laatste twee wedstrijden overwegend met een verdediging van Höwedes, Hummels, Mertesacker, Boateng werd gespeeld. Lahm speelde tot en met de kwartfinale toen ook op het middenveld.

Zo heel groot is het verschil niet met 2014. Alleen had je toen aanvallers die wel rendeerden. Spelers als Gnabry en Sané zijn op een leeftijd dat ze de kar moeten trekken maar hebben in hun jeugd stil gestaan omdat ze te vroeg naar het buitenland zijn getrokken. Generatiegenoten van hen doen het ook niet, waardoor je nu al moet kijken naar jongere spelers als Wirtz.

In Nederland zie je hetzelfde probleem. Grote aanvallende talenten trekken vroeg naar het buitenland en ontwikkelen zich niet goed door, waardoor we bij Oranje ook problemen hebben met het bij elkaar zoeken van goede aanvallers.

7 juli 2023 om 15:20

Helft van die spelers spelen voor Duitsland omdat het beter voor hun carrière is. Ozil werd gezien als Duitser als ze wonnen en als ze hadden verloren een emigrant (zijn woorden). Kan je dan echt alles geven, 100procent voor je “vaderland”? Ik denk het niet. Check Argentinië waar iedereen voor elkaar doodging (allemaal genetisch argentijeneb) Nederlandse elftal heeft die mentaliteit niet, waarschijnlijk omdat niet iedereen zich 100procent Nederlander voelt (club van sinterklaas grappen helpen daar ook niet aan mee). Tuurlijk zijn er uitzonderingen (frankrijk, maar dat is meer door kwaliteit dan vechtlust). Althans dit is mijn theorie.

Voetbal verandert continu. Daar is niet alleen Guardiola voor verantwoordelijk. En al helemaal als je het los van Bayern gaat trekken natuurlijk. Er staat nu een lichting andere spelers die gedeeltelijk zijn opgegroeid met ander voetbal. Daarnaast is de speelatijl afhankelijk van de coach die voor het elftal staat natuurlijk.

Schweinsteiger heeft volkomen gelijk. Dit Duitse elftal is qua speelstijl niet te vergelijken met (pak 'm beet) 10 jaar geleden. Ze zijn te ver doorgeslagen in het voetballende deel en hebben te weinig vastgehouden aan hun oude manier van spelen. Het is ook niet voor niks dat de resultaten al tijden uitblijven.

7 juli 2023 om 11:42

Anderzijds is hun huidige coach een Duitser die alles gewoon heeft bij Bayern wat er te winnen valt.

7 juli 2023 om 15:12

Het probleem is dat de speelstijl gedateerd is. Je komt niet meer weg met spelers die niet meeverdedigen, slechts de helft van de facetten van een middenvelder beheersen en dat soort zaken. Er bleef ook gelijk niets meer van de Duitse ploeg over toen tactiek en het atletische aspect z'n intrede ging doen.

Daarbij loopt er voor Duitse begrippen ook weinig rond momenteel. Al meerdere lichtingen blijft de kwaliteit te veel achter als je nagaat hoeveel inwoners ze hebben. Dan gaat er ook gewoon wat mis bij het opleiden of scouten van jeugdspelers e.d. Zelfs de grote landen hebben weleens een mindere generatie, maar bij Duitsland is het wel gelijk heel ernstig.

7 juli 2023 om 16:08

Daar gaat het idd al mis. Zoveel voetballers en niet in staat om fatsoenlijke voetballers op te leiden. Of in het verleden verkeerde keuzes gemaakt en nu niet meer in staat zijn om ze om te buigen.

7 juli 2023 om 16:14

Je ziet het bij meerdere landen, waaronder Nederland. Zo hebben spelers die in het tweede deel van het voetbaljaar geboren worden, in de jeugd een nadeel ten opzichte van spelers die in het eerste deel geboren zijn. Daarmee alleen al verlies je veel talent op basis van een fysieke voorsprong door leeftijd.

Ook worden ze tegenwoordig volgepropt met plichtmatige handelingen. Veel jeugdtrainers klagen daar inmiddels ook over en het resultaat is dat je nauwelijks specifieke kwaliteiten ziet. Het zijn allemaal van die allrounders die nergens in uitblinken, maar alles een beetje kunnen. Allround hoort de standaard te zijn, niet het doel. Het doel is om specifieke kwaliteiten optimaal te ontwikkelen.

Ook de nadruk op fysiek is in mijn optiek te overdreven. Fysiek in uitstekende conditie verkeren hoort juist normaal te zijn als topsporter. Dat is geen kwaliteit of iets dergelijks. Tevens zaken als inzet, loopvermogen e.d. Als je dat niet hebt, ben je sowieso niet geschikt voor topsport.

Wat een onzin, wat goed is zal heus niet zomaar verdwijnen. Voetbal veranderd continue, dus op sommige aspecten moet je mee gaan met de tijd. Als je dat niet doet loopt je juist achter. Kijkend naar onszelf. Al jaren lang verkondigen dat de "hollandse School" heilig is tot zelfs op de dag van vandaag. En wat heeft het ons opgeleverd? Een miezerige EK uit het vorige eeuw die de huidige selectie niet eens meegemaakt hebben.

7 juli 2023 om 16:17

Maar ja, wat is nou precies de Hollandse school? Het moderne voetbal dat Ajax onder Ten Hag speelde, noemt men Hollandse school. Het saaie voetbal dat Ajax onder De Boer speelde werd de Hollandse school genoemd. Het enige dat die twee gemeen hebben, is dat de formatie bijna altijd 4-3-3 was. Echter kun je dat voetbal in iedere formatie spelen, zeker dat voetbal van De Boer. Ik vind het maar een over-romantiserende spreuk zonder inhoud.

ze hebben geen killers rondlopen.
het zijn vooral koorknapen die leuk een bal kunnen overpassen, maar niemand die de trekker overhaalt.
verder geef ik schweinsteiger ook gelijk wat betreft de mentaliteit, die vechterslust zie je niet echt meer.
een musiala, gnabry, sane, havertz en noem ze maar op... daar win je de oorlog niet mee, terwijl het wel gewoon fantastische spelers zijn.
op het middenveld is het ook allemaal beetje teveel van hetzelfde, alhoewel gundogan de laatste periode bij man city wel wat ballen erin schoot, staat hij ook niet bekend om zijn goals.

en dan achterin.. dat is ook gewoon een slag minder geworden lijkt het.

gewoon een mindere generatie op een aantal posities voor de duitsers.. kan gebeuren!
een wirtz die er aan zit te komen (of er eigenlijk al is) is wel een geweldenaar, die gaat hopelijk samen met musiala de duitsers weer naar de top brengen.

Eigenlijk zegt hij gewoon dat duitsland een mentaliteitsprobleem heeft. Het mooi naar elkaar toespelen van een bal lijkt me op zich geen slechte eigenschap in het voetbal

Is het voortaan niet verstandig om eerst even na te denken voor je als speler iets in de media kwakt? Wat een onzin om Guardiola de schuld te geven. Als je als Duitsland (een voetballand met 83 miljoen inwoners) meerdere slechte lichtingen genereert, moet je naar jezelf kijken. Dan gaat er gewoon iets niet goed met de manier waarop spelers worden opgeleid en/of gescout.

Verder vind ik de Duitsers mentaal nog steeds sterk, maar ze leiden te veel van hetzelfde op. Het zijn veelal fysiek sterke spelers die verder geen extra kwaliteiten hebben. De generatie die dat wel heeft, is inmiddels de 30 jaar gepasseerd. Overigens merk je dit bij meer landen. Oranje heeft tegenwoordig ook veelal van die plichtsmatige voetballers.

Voetbal is 1 vd weinige sporten waar je slechter als team kunt zijn en toch winnen, die kunst verstond Duitsland heel goed.Ik snap zijn woorden wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren