Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sergio Aguëro wordt live op Twitch getroffen door hartritmestoornis

Laatste update:

Sergio Aguëro is woensdag terwijl hij live was op Twitch getroffen door een kleine hartritmestoornis. De voormalig aanvaller was te gast in een livestream van een bekende Spaanse e-sporter en greep op een gegeven moment naar zijn hart. Agüero stelde de kijkers echter al snel gerust: zijn defibrillator had zijn werk gedaan.

Aguëro moest in december 2021 noodgedwongen een punt achter zijn carrière zetten, enkele maanden nadat hij zich vanwege pijn op de borst had laten vervangen in een competitiewedstrijd van zijn toenmalige club Barcelona. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat Kün kampte met hartritmestoornissen. Dat hij daar nog altijd last van heeft, bleek woensdag op Twitch.

Aguëro, tegenwoordig een fervent gamer, was te gast in een livestream van de Spaanse e-sporter Ibai Llanos. Op een gegeven moment greep Aguëro naar zijn hart. "Wat is er? Gaat het", vroeg een geschrokken Llanos. Aguëro stelde zijn gesprekspartner al snel gerust. "Ik denk dat ik net een mini-aritmie heb gehad", antwoordde hij lachend. De stream ging daarop 'gewoon' verder.

Dat Aguëro hartproblemen heeft, belette hem niet om eind januari terug te keren als profvoetballer. De oud-spits van onder meer Manchester City, Atlético Madrid en dus Barcelona was de eregast tijdens de 'Noche Amarilla', een speciale feestavond rondom de shirtpresentatie van het Ecuadoraanse Barcelona de Guayaquil. Agüero kreeg groen licht van de artsen om in actie te komen en stond in totaal achttien minuten op het veld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zolang het een enkele schok is, heeft de defib zijn werk goed gedaan en kun je inderdaad vrij luchtig je dag hervatten.

31 maart 2023 om 11:29

Vrij luchtig? Ik begrijp wat je bedoelt, maar het is niet niks als je problemen hebt met je hart.

31 maart 2023 om 11:34

Ik snap wat je bedoelt, maar een enkele schok geeft aan dat je hart na de schok weer op ritme is. Krijg je in korte tijd meer dan een schok, dan reset je hart dus niet. Het artikel geeft aan dat de stream gewoon doorging en dat wilde ik in perspectief plaatsen. Met een hart is het altijd eng, maar een maat van mij heeft ook een defib en is daar luchtiger over.

31 maart 2023 om 11:43

@gryudo ah oke, duidelijk. In ieder geval is het inderdaad fijn dat Aguëro en je vriend dus wel normaal kunnen leven

31 maart 2023 om 11:47

Zoals in het artikel beschreven ging hij vrij letterlijk luchtig verder met gamen en de live-show.

31 maart 2023 om 11:50

Gryudo weet niet hoe zo'n defib denk hetzelfde als een icd die ik heb. Maar als je hartslag echt omhoog gaat en dat ding slaat echt aan . Dan zit hij daat niet rustig meer. Zo'n klap wil je het liefst niet hebben

31 maart 2023 om 12:02

@fchie: Ik heb het meer over je gemoedstoestand, omdat je bent voorgelicht als patiã«nt. Geen reden tot paniek, maar zo'n schok is inderdaad geen pretje. Het is anders als je wordt gebeld door het ziekenhuis, omdat alarmbellen afgingen omdat het meerdere schokken waren en het dus niet goed zit, of als je neerzakt.

31 maart 2023 om 13:09

Aguero is als kind zelfs al geopereerd aan zijn hart omdat hij een aangeboren hartritme afwijking heeft. Het lijkt me dus sowieso zinloos om te discussieren over vaccins, covid of wat dan ook. De beste man had tientallen jaren voordat Covid-19 uberhaupt een ding was al hartproblemen die uiteindelijk (helaas voor hem) ook geleid hebben tot een relatief vroege beeindiging van zijn voetbalcarriere. Laten we hopen dat hij met deze ingebouwde defibrilator nog lang van de rest van zijn leven kan genieten.

Heftig dit gun je niemand. Ik was altijd fan van deze speler maar na dit wk niet meer.

31 maart 2023 om 13:39

Zoveel deed hij toch niet? Was volgens mij gewoon een misverstand tussen hem en Weghorst. Messi was degene die zich echt heel klein gedroeg. Die heeft echt last van grootheidswaanzin.

1 april 2023 om 02:44

Vond het zelf vooral heel storend hoe hij pronkte met een WK titel terwijl hij niet eens bij het gehele team zit/zat.

1 april 2023 om 07:43

Ja dat was niet heel chique, alleen is het wel zo dat dit "zijn" jongens zijn die de titel pakte. Dat hij niet meer bij het team zat had niks met de kwaliteiten te maken van Aguero. Dat kwam natuurlijk door zijn hartritmestoornis.

31 maart 2023 om 15:12

Ooit fan geweest, dat gedoe met Weghart kan me weinig boeien, maar die aanslag met twee benen gestrekt op David Luis 10 jaar geleden, vanaf toen was ik geen fan meer van dit heerschap.

Ik heb ook al jaren een hartritmestoornis. Hartslag vliegt dan ineens de lucht in en je hebt geen idee hoe lang het duurt. Het is en blijft beangstigend hoe zeer de cardioloog ook zegt...het is " goedaardig "
Wat als....
Hij heeft gelukkig een defib... maar het zal altijd in je hoofd zitten. Op een gegeven moment wen je er wel aan en doe je er "luchtig" over maar dat wat als zal ook bij hem altijd wel in zn hoofd blijven denk ik.

31 maart 2023 om 11:46

Met een defib monitort de fabrikant ook je hartslag en gaan er alarmbellen af als een enkele schok je hart niet juist reset. Dat geeft ook een bepaalde geruststelling.

Hart man heftig el kun je was een top spits bedankt voor de mooie momenten

Heb zelf een zwaar infarct gehad anderhalf jaar geleden, elke keer als ik dit soort berichten lees schiet die ellendige gebeurtenis weer door m’n hoofd, dat apparaat doet waar hij voor is, maar dan nog is dit niet niks, zeker op die leeftijd.

31 maart 2023 om 15:34

Bah lijkt me zo verschrikkelijk akelig, veel sterkte gewenst!

Vervelend voor Sergio. Akelige aandoening.

Nog altijd erg zonde dat hij nu niet al 2 jaar voor Barca kon vlammen. En vooral naar voor hem. Meer mijn type spits dan Lewandowski, al zijn/waren ze beiden top niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren