Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sneijder is lyrisch en wijst FC Barcelona op ideale opvolger van Xavi

Laatste update:

Wesley Sneijder ziet in Thiago Motta de ideale opvolger van Xavi bij FC Barcelona. De voormalig middenvelder speelde bij Inter samen met de huidige trainer van Bologna en denkt dat zijn oude ploeggenoot over de kwaliteiten beschikt om bij een topclub in te stappen.

"Hij doet het fantastisch. Bij Bologna lopen ze echt met hem weg", is Sneijder dinsdagavond in de Champions League-uitzending van RTL7 rondom het duel in de achtste finale tussen Barcelona en Napoli lyrisch over de pas 41-jarige Motta.

Sneijder maakte Motta bij Inter drie jaar lang van dichtbij mee. "Het was een ondergewaardeerde speler. Als we wonnen, lag het volgens alles en iedereen nooit aan hem. Maar als speler kon hij al de wedstrijd lezen en de lijnen uitzetten. En dat doet hij nu weer als trainer."

Motta en Sneijder veroverden met Inter de Champions League in 2010. De Italiaan met Braziliaanse roots sloot nadien zijn loopbaan af bij Paris Saint-Germain. "Bij PSG zijn ze nog steeds helemaal lyrisch over hem", laat Sneijder nog maar eens weten hoe hoog hij Motta heeft zitten.

"Daar zijn ze nog steeds op zoek naar een speler als Motta. Nou, ga die maar eens zoeken", zo besluit Sneijder zijn lofzang op de oefenmeester van Bologna, de huidige nummer vier in de Serie A.

Motta als trainer


Motta koerst met Bologna, waar hij medio 2022 in dienst trad, dus af op een ticket voor de Champions League van volgend seizoen. Hiervoor trainde de voormalig middenvelder Spezia, Genoa en het Onder 19-elftal van PSG.

Opvolging Xavi


Over de opvolging van Xavi bij Barcelona zijn al geruime tijd de nodige geruchten. Onder meer Hansi Flick (clubloos), Thomas Tuchel (Bayern München), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Luis Enrique (PSG) en Míchel (Girona) zijn in verband gebracht met de Catalanen.

Moet Barcelona bij Thiago Motta aankloppen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Barca moet gewoon De Zerbi of Flick halen. De rest is een groot risico.

12 maart 2024 om 21:55

Flick is ook een groot risico. Is succesvol geweest met 1 tactiek die ook nog eens zorgt voor grote gaten in de verdedigen. Verder heeft hij niet laten zien tactisch sterk te zijn.

12 maart 2024 om 22:14

De Zerbi is ook een risico, speelt bekant kamikazevoetbal.

Ik zie veel liever Hansi Flick of De Zerbi komen.

12 maart 2024 om 23:45

De standaard genoemde namen dus.

De Zerbi wordt de laatste tijd zovaak met grote cijfers verslagen, ben een beetje afgeschrokken daardoor.

12 maart 2024 om 23:49

@pedri16

Wie zie jij graag komen?

ondanks dat er weinig kandidaten beschikbaar zijn .

12 maart 2024 om 23:56

Ik denk dat Ten Hag serieus de beste optie is mocht United niet met hem verder willen. Ik denk dat de selectie van Barcelona veel beter bij zijn speelstijl past. Ze moeten wel een nieuwe nummer 6 gaan halen en wellicht is Kimmich haalbaar.

13 maart 2024 om 00:17

@protheus

Nee absoluut niet Ten Hag past niet bij Barca, hij is altijd iemand die graag 4-2-3-1 speelt en die formatie hoort niet bij Barca.

Geef mij maar veel liever Flick.

13 maart 2024 om 00:47

Je wilt Ten Hag niet omdat hij 4231 speelt?
Flick speede niet altijd 4231 met Bayern? Flick speelde niet altijd 4231 met Duitsland?

Ten hag speelde met Utrecht en Ajax (op het einde) zelfs 442. Ook 433 speelde hij vaak zat. Ten Hag speelt helemaal niet altijd 4231. Wat je zegt klopt niet.



13 maart 2024 om 02:28

@pedri16

Dan heb ik het fout ik dacht echt dat Ten Hag altijd altijd 4-2-3-1 speelde..

Maar zelfs dan heb ik nog altijd liever Flick dan Ten Hag eerlijk gezegd.

13 maart 2024 om 06:52

Denk eerlijk gezegd dat Barca fans iets te verwaand zijn en dat voornamelijk de media en fans niet waarderen wat Xavi hier presteert gezien de middelen en dat jullie op dit moment niet eens thuisspelen.

Hij was vorig jaar nog overtuigend kampioen. Hij werkt met een compleet nieuw team, heeft geen zware salariseis en werkt uit liefde. Namen als De Zerbi/flick zullen wat gaan kosten en hebben niet zoveel met jouw club. Ik had Xavi aangehouden als hij nu nog 2e wordt.

13 maart 2024 om 10:21

“Gezien de middelen”

De middelen die hij zelf binnen heeft gehaald ja. De kritiek op xavi is gewoon terecht. De stap van qatar naar barca was groter dan hij in eerste instantie dacht. Ben wel van mening dat hij gaanderweg is aan het leren en zich aan het ontwikkelen bij barca. Als er geen alternatieven zijn vind ik het prima dat hij nog blijft. De spelers lijken hem te respecteren. Heeft nooit het gezag verloren ook wanneer de resultaten zeer erbarmelijk waren.

13 maart 2024 om 12:11

Daar ben ik het wel met je eens. Spelers als Romeu, Felix en Raphina zijn nou niet echt voltreffers gebleken. Ik weet niet wat de invloed van Xavi was maar vooral Romeu lijkt toch wel echt uit zijn koker te komen. Verder kan je daar natuurlijk wel tegenoverstellen dat hij wel weer de juiste jeugdspelers de kansen gunt in tegenstelling tot Koeman die het bv. heel erg zag zitten in Moriba wat voor mij tot op de dag van vandaag nog altijd een raadsel is. Spelers als Yamal, Fermin en Cubarsi zijn directe versterkingen.

13 maart 2024 om 12:28

Xavi was ook erg gebrand op het terughalen van Pena en laten gaan van Neto volgens mij. Wat tot dusver niet de juiste keus lijk te zijn geweest.

Ben het niet eens met Koeman. Je hebt het dan wel over Moriba maar vergeet wel even de andere jeugdspelers te noemen die het wel goed doen.

Nico Gonzalez en Mingueza spelen dan niet meer voor Barca maar doen het naar horens zeggenj erg goed bij de respectievelijke clubs.

Gavi debuteerde ook onder Koeman en Araujo werd gepromoveerd tot vaste basiskracht.

En hoe goed Fermin wordt moet nog blijken. Vond hem gisteren ook erg slecht op het middenveld hoewel ik wel enthousiast was aan het begin van het seizoen.

Cubarsi en Lamine vind ik wel echt pareltjes.

Altijd fijn als een vriend je via de media even naar een nieuwe baan toe praat.

12 maart 2024 om 22:02

Barca heeft geen raad nodig. Lijkt mij . Er zal wel een ervaren trainer komen.

12 maart 2024 om 22:02

Dit is eigenlijk helemaal geen slechte aanbeveling van sneijder, want motta is gewoon een erg goeie opkomende trainer.

Xavi nieuwe trainer van Ajax

13 maart 2024 om 06:57

Die kans is net zo groot als dat Volendam de Eredivisie wint.

De trainer van girona zou het moeten worden. Wat hij presteert met dit team is buiten proportioneel goed. Hij heeft niet teveel ervaring maar hij kan een echte team smeden. Je zou althans naar mijn mening geen hansi flick of di Zerbi moeten halen want flick presteerde matig met bayern en het Duitse elftal heeft erg veel geleden onder zijn hand. Di zerbi is onervaren.

12 maart 2024 om 22:16

Je zou voor Míchel kiezen ondanks zijn gebrek aan ervaring, en niet voor De Zerbi omdat-ie onervaren is. Juistem...

12 maart 2024 om 23:33

Flick presteerde matig met Bayern? Dan kan toch niemand de rest van het verhaal serieus nemen?

12 maart 2024 om 23:42

Dan weet je inderdaad niet waar je het over hebt.

Ik dacht even dat Sneijder zichzelf zou noemen als ideale opvolger. Die man gooit de laatste tijd rakelings uitspraken door de lucht.

Motta wordt op termijn wel trainer bij een grote club. Ik zou als ik hem was gewoon nog even rustig bij Bologna minimaal een jaar en nog wat meer ervaring opdoen.
Persoonlijk veel verwachtingen dat het een grote trainer wordt.



Sneijder die een oud vriendje noemt.. erg verrassend!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren