Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spaanse bond spreekt vonnis uit na bizarre judopartij bij Atlético - Barcelona

Laatste update:

Stefan Savic en Ferran Torres mogen de komende twee wedstrijden niet uitkomen voor respectievelijk Atlético Madrid en Barcelona. Na een vechtpartij, die in eerste instantie buiten beeld plaatsvond maar in de herhaling duidelijk te zien was, kregen beide spelers een rode kaart van arbiter José Munuera Montero.

In de extra tijd van de wedstrijd tussen Atlético en Barcelona (0-1) lagen Savic en Torres buiten beeld met elkaar in de clinch, waarna de scheidsrechter niet twijfelde en beide spelers wegstuurde. Spaanse media meldden dat een schorsing tot wel twaalf wedstrijden tot de mogelijkheden behoorde, maar zo ver is het niet gekomen. De Spaanse bond heeft besloten om het tweetal voor twee wedstrijden aan de kant te houden.

Vooral voor Atlético is dat een flinke streep door de rekening, omdat Savic vrijwel altijd speelt. Torres is in Catalonië geen basisspeler, maar ook zijn gemis zal voelbaar zijn voor los Azulgrana. Robert Lewandowski is namelijk ook geschorst en dus slinken de offensieve opties voor trainer Xavi. De kansen van Memphis Depay nemen daarmee wel toe, aangezien hij een van de weinige spitsen in de selectie is die kan spelen in de komende wedstrijden. De international van Oranje wordt echter ook in verband gebracht met een transfer naar Atlético.

Barcelona nam zondag een voorsprong van drie punten op Real Madrid door met 0-1 te winnen in Civitas Metropolitano. Ousmane Dembélé werd matchwinner door in de eerste helft voor het enige doelpunt te zorgen. Zo profiteerde Barcelona optimaal van de uitglijder van Real, dat eerder in het weekeinde met 2-1 van Villarreal verloor. Atlético staat nu vijfde en zal zich richten op het binnenhalen van een Champions League-ticket.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Savic is ook echt weer zo’n typische Atletico verdediger, zo’n lekkere galbak, kun je aan die kop al zien.

Die Torres past dan op zijn beurt weer precies bij Barca, met zijn haren trekken, je bent toch geen wijf

11 januari 2023 om 14:10

ballen knijpen is ook niet precies sjiek te noemen toch? Je zou zeggen dat dat ook vooral "wijven" zijn die dat doen ;-)

11 januari 2023 om 14:17

Ah joh dat moet kunnen, die voetballers slaan elkaar ook regelmatig op de billetjes, zo van goed gedaan hey

11 januari 2023 om 14:22

haha dat is echt een enorm verschil qua intentie en gevolgen

11 januari 2023 om 14:30

Ja is ook maar gekheid, is inderdaad van beide niet sjiek haha

11 januari 2023 om 14:23

Je bent in de war met de tijden van Costa Garcia, dit Atlético is een lieverdje vergeleken tegenover de tijd van Costa Garcia.

11 januari 2023 om 14:32

Wie is Costa García?

De tijd van Diego Costa en Rudi García ken ik nog wel, die García kon er inderdaad ook wat van, een echte smiecht.
Was een heerlijke tijd om La Liga te volgen

En terecht, dit hoort niet thuis op het veld. Barca zou hem toch niet missen wat een miskoop zeg

Zo he 2 wedstrijden is echt heel soepel hiervoor

wat gebeurde er nu, niet veel geel was ook genoeg geweest. Rood vond ik zwaar gestraft

11 januari 2023 om 14:14

Hahahahahahha, sterke provocatie weer. Zoals altijd.

11 januari 2023 om 14:17

Sorry Pedri? Ik vond hier weinig aan de hand. Een opstootje meer niet moeten niet net doen of Savic Ferran heeft mishandeld.

11 januari 2023 om 14:21

Aqua, grote vriend. Jij vindt dus dat je tijdens een voetbalwedstrijd met elkaar mag gaan stoeien? Gewoon terwijl de wedstrijd bezig is? Beetje aan elkaars haren trekken, beetje in elkaars ballen knijpen.

Moet gewoon kunnen, hoort inderdaad bij de sport voetbal.

11 januari 2023 om 19:50

Ben het met Aqua eens hier. Voetbal is een contactsport. Bovendien raakte de stoeipartij eerst de bal aan.

11 januari 2023 om 14:14

Aan iemands haren trekken vind je geen rood?

11 januari 2023 om 15:18

Dat is geen rood in Spanje, zelfs geen overtreding. Anders had Marcelo die strafschop wel gehad tegen Alaves in 2020 toen Victor hem in het strafschopgebied aan zijn haar trok en de scheids er met zijn neus bovenop stond en de VAR zweeg als het graf. Een van de vele controversiele momenten waarbij Real puntverlies leed in dat seizoen.

11 januari 2023 om 19:05

Haha

11 januari 2023 om 14:15

Als je UFC wilt zien mij goed maar niet op een voetbalveld. Die Ferran is toch een soort Morata aan het worden. Krijgen allebei fantastische clubs maar beiden weten niet waarom ze op zo'n club spelen. Gewoon matige spelers.

11 januari 2023 om 14:18

Stel je niet aan, sommig overdrijven echt, was niks meer dan een opstootje, weinig aan de hand.

11 januari 2023 om 14:18

Wat er gebeurde? Iets wat thuishoort in een UFC octagon of bij een kinky BDSM rollenspel in de slaapkamer.

11 januari 2023 om 14:21

Wat kunnen mensen overdrijven naar mijn mening was er vrij weinig aan de hand, kan je het af doen met een gele kaart.

11 januari 2023 om 14:31

dan krijg je dit soort dingen dus veel vaker. Allemaal leuk en aardig en stiekem best grappig om een keertje te zien, maar het hoort natuurlijk niet tijdens een voetbalwedstrijd.
is gewoon een flinke overtreding, bewust en zonder een bal in de buurt dus meer dan terecht rood.

11 januari 2023 om 15:14

"kan je het af doen met een gele kaart"

Nee, dat kan dus niet. Om het inzichtelijk te houden bestaat er zoiets als spelregels, hieruit kun je vrij eenvoudig opmaken dat als een tweetal even een potje vrij worstelen gaat uitvoeren terwijl de bal al lang weg is (incl. iemand in de ballen knijpen en iemand aan de haren trekken) er slechts 1 logische oplossing is: beide spelers krijgen een rode kaart. Logischer dan deze kaarten krijg je het niet hoor Aqua1.

11 januari 2023 om 14:43

Ik heb het gevoel dat Aqua er een sport van maakt om een andere mening te hebben dan de gemeenschappelijke mening. In de tweede kamer zou hij altijd in de oppositie zitten, haha.

11 januari 2023 om 15:34

Potje worstelen op de grond, hoort niet thuis op een voetbalveld. Gewoon allebei rood. Niemand protesteerde ook, maar Aqua weet het weer beter.

11 januari 2023 om 16:42

Haha, je had me bijna beet!

Haha, vechtpartij? Was eerder een stoeipartijtje. Leg er 2 kussens bij en je had een kussengevecht gehad. Laat ze maar eens zwaarder optreden tegen serieuze overtredingen die blessures (kunnen) veroorzaken. Dat die vaak net zo zwaar gestraft worden als dit tafereeltje of zelfs lichter, zegt ook al voldoende.

2 wedstrijden voor Ferran is een zware straf voor barca zelf. Denk dat de barca fans gehoopt hadden op meer. Nu zitten ze na 2 wedstrijden alweer met hem opgescheept

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren