Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Stekelenburg ziet zijn oude trainer met ‘passende voetbalstijl’ graag bij Ajax

Laatste update:

Maarten Stekelenburg zou Luis Enrique, met wie hij samenwerkte bij AS Roma, wel als trainer van Ajax willen zien. Dat zegt hij in een groot interview met Het Parool. De doelman, die na dit seizoen stopt met voetballen en rond de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht afscheid zal nemen van de fans, stelt dat de Spanjaard een voetbalfilosofie hanteert die goed in Amsterdam zou passen.

Stekelenburg, die het jammer vindt dat hij geen afscheid kan nemen met een prijs, wordt gevraagd naar de trainerssituatie bij Ajax en of hij John Heitinga zou adviseren om als hoofdcoach actief te blijven. Daar reageert de doelman bevestigend op. "Als hij de kans krijgt, moet hij het doen", laat Steek weten in Het Parool. "Ajax is zijn club, hij heeft de ambitie. Daarom is hij ook ingestapt en dat is niet makkelijk, want je neemt het dan over als het niet loopt."

De wijze waarop Heitinga zijn rol de afgelopen maanden heeft ingevuld, kan dan ook op respect van Stekelenburg rekenen. "Je steekt je nek uit en die kan eraf gehakt worden. Ik vind het bewonderenswaardig wat hij heeft gedaan, en wat hij laat zien. Het is uiteraard niet aan mij, maar hoe hij zich manifesteert in de groep, hoe hij praat en de manier waarop hij traint: hij is in mijn ogen meer dan capabel voor deze job."

Een andere trainer die volgens de 63-voudig international wel bij Ajax zou passen, is Enrique. De Spaanse coach zwaaide de scepter in Rome toen Stekelenburg in 2010 naar AS Roma verkaste en maakte een goede indruk. "Zijn manier van voetballen past zeker. Aanvallend, ver van de eigen goal. Het is belangrijk dat een trainer van Ajax een type is dat past bij de club, niet of het een Nederlander of een buitenlander is. Wat je niet moet willen is een trainer die de filosofie van Ajax verandert."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed idee, misschien kunnen we Pep ook even polsen? Helaas zie ik gewoon niet voor me dat dit soort trainers naar de Eredivisie komen.

21 mei 2023 om 13:55

Enrique is een overhyped trainer die weinig heeft gepresteerd.
Heeft het alleen bij Barca laten zien, met een geweldige selectie.
Voor Ajax moet hij haalbaar zijn.
Of Ajax het moet doen ?
Denk het niet.

21 mei 2023 om 14:18

Deze man heeft met spelers als Neymar, Messi en Neymar de Champions League gewonnen en zal dan komend seizoen mogelijk met spelers als Sanchez, Bassey en Taylor de Conference League ingaan?

Ik denk dat jij je geen zorgen hoeft te maken Khalid.

21 mei 2023 om 15:52

Niet doen want wat je zegt klopt als een bus echt een overrated trainer ik zou persoonlijk voor een goede wat duurde trainer gaan. Want je ziet het met dit beleid kom je er echt niet, Heitinga is echt nog te vroeg ingestapt als coach bij een topclub, Ajax moet ze wilde haren van de afgelopen jaren van zich afgooien en van boven dus van der sar te
Beginnen met de grote schoonmaak je kan niet blijven haken op de oude prestaties want die zijn te achterhaald

21 mei 2023 om 17:43

Sanchez en Bassey zijn weg volgend seizoen, Taylor zal zich nu echt moeten laten zien, laatste kans. En gezien de uitslag van psv en hun uitwedstrijd in Alkmaar acht ik voorronde CL realistisch.

21 mei 2023 om 18:23

Bassey en Sanchez zou ik nog niet helemaal afschrijven,wil ze het komende seizoen nog wel eens zien met een andere coach en andere spelers om hun heen.
Sanchez heeft drive ,power en niet eens zo'n slechte techniek als iedereen beweert.
Bassey moet rustiger worden en vertrouwen krijgen,spelen vanuit wat hij wel kan,ballen afpakken,kopduels winnen en daarna inleveren bij diegene die de opbouw kan verzorgen.
Een nieuwe nr 6 zal al heel veel schelen denk ik

21 mei 2023 om 14:01

Dat denigrerende gedoe naar de eredivisie mag van mij wel stoppen. Zijn (momenteel) de 6e competitie van europa en daar mogen we best trots op zijn.

21 mei 2023 om 14:27

Zolang er clubs zijn die spelen op kunstgras krijg je gewoon moeilijk dit soort coaches en grotere spelers deze kant op. Dat is toch gewoon jammer?

Luis Enrique deed het slecht bij Roma zoals heel veel trainers slecht deden bij Roma.Hij heeft alleen wat laten zien bij Barca en had daar nooit moeten vertrekken.Buiten Barca is hij overal mislukt of niet geslaagd.Ik snap die hype om Enrique echt niet ook snap ik niet dat hij steeds bij grotere clubs dan Ajax genoemd wordt.

21 mei 2023 om 13:55

Ik hoop dat je met ‘als’ in de laatste zin ‘dan’ bedoelt?

21 mei 2023 om 13:57

Wellicht tijd voor wat reflectie? ;-)

Ik zou het van harte toejuichen!!
Bij Spanje speelde hij ook niet slecht

Zou het mooi vinden, mits Ajax met een paar doelpunten voorstaat, om Stekelenburg nog in te wisselen als waardig afscheid van het Ajax publiek!

21 mei 2023 om 15:12

Ook met Stekelenburg moet je een voorsprong vast kunnen houden. Voorlopig is Ajax heer en meester, maar zie je dat niet terug in de score.

Ja, want een grootheid als dat, die overal in de wereld kan werken, zal naar Ajax komen. Misschien dat hij dat aan het begin van zijn carrière een goede stap had gevonden, maar nu toch echt niet.

ik vind luis enrique wel een trainer die lijkt te passen bij ajax qua speelstijl.
je kan zeggen dat het saai is, en niet genoeg werd gecreeerd bij het nationale team van spanje bijv.
maar die missen gewoon stootkracht voorin, bij een club is dat toch anders als je bijwijze van de keuze uit veel meer spelers hebt.

daarnaast is zijn enige "smet" op trainers carriere bij as roma. bij alle andere clubs (barca a en b, celta) opzich prima resultaten. bij barca natuurlijk wel wat makkelijker destijds, met de selectie die hij tot zijn beschikking had

denk overigens dat een luis enrique niet heel veel trek heeft in een avontuur in nederland.
ajax kan zich beter richten op trainers als wim jonk ofzo

Net als al die andere wijsneuzen die Schreuder zo'n fantastische coach vinden en vonden, moet je maar concluderen dat het ons kent ons gehalte een grote rol speelt in de positieve beoordeling. Van buitenaf zie je direct dat noch Schreuder, noch Heitinga, geschikt is voor een hoofdcoach functie. Blijf assistent, of nog beter, kap er mee.....

Je kan wel aanvallend willen spelen en hoog druk willen zetten , maar dan moet je daar wel de spelers voor hebben. Een trainer moet of zijn speelstijl aanpassen aan de spelers , of spelers halen die bij zijn speelstijl passen.
Het zou denk ik voor een nieuwe trainer en voor Ajax fijn zijn als er snel duidelijkheid komt. Je hoort weinig van de nieuwe TD, misschien is dit omdat hij achter de schermen druk bezig is met het samenstellen van de selectie en het halen van een nieuwe trainer?

Zou hem graag bij Ajax willen zien, maar toch denk ik dat Luis Enrique net iets te hoog gegrepen voor Ajax zal zijn. Hij zal denk ik op een club uit een grotere competitie wachten. Gingen geruchten dat Simeone misschien wel zou vertrekken bij Atlético Madrid en dat Enrique een kandidaat zou zijn om hem te vervangen, maar ik denk dat Simeone volgend seizoen nog wel trainer is bij Atlético en dan kan je Atlético afstrepen.

Tottenham Hotspur zou nog ook nog een optie zijn. Maar schijnbaar heeft hij Tottenham zelf al afgewezen, net als velen andere kandidaten en dat snap ik ergens ook nog wel met Levy en het beleid dat ze daar hebben. De laatste dagen gaan er geruchten dat Spalletti en de Laurentiis op gespannen voet met elkaar leven (in verband met een optie die Laurentiis heeft gelicht, waar Spalletti op een salarisverhoging had gehoopt) en valt niet uit te sluiten dat Spalletti zijn spullen zal pakken waardoor Napoli opzoek zal moeten naar een nieuwe trainer.

Als Napoli zich dan meldt voor Enrique, denk ik dat de kans groot zal zijn dat hij dat accepteert. De Laurentiis is net als Levy niet de makkelijkste, maar is wel bereid om veel goede dingen voor de club te doen (in de zin van investeren, gericht aankopen en goede prestaties neer te zetten) en Enrique past ook goed bij Napoli.

Bij Ajax zou ik hem ook fantastisch vinden, maar denk dat het realistischer is om naar een andere trainer te kijken. Voor mijzelf blijft Bo Svensson de beste kandidaat. Hij is Deens en die passen zich over het algemeen heel makkelijk aan aan alles hier in Nederland, speelt graag goed en aanvallend voetbal, heeft een duidelijke visie, maakt spelers beter en is tactisch ook heel goed. Heeft inmiddels ook al aardig wat ervaring als trainer opgebouwd door als assistent en jeugdtrainer te werken bij FC Mainz 05, FC Liefering en bij beide teams het eerste elftal te coachen (al is FC Liefering eigenlijk het tweede elftal van Red Bull Salzburg).

Svensson is nu 43-jaar en zijn contract loopt volgend jaar zomer af bij Mainz. Ik zou zeker een poging wagen en lijkt mij absoluut een haalbare optie voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren