Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Turkije komt enorme blunder bij goal Cerný in vriendschappelijk duel te boven

Laatste update:

Turkije heeft zaterdagavond een oefenzege geboekt op Tsjechië. De ploeg van bondscoach Stefan Kunz, die zich niet kwalificeerde voor het WK in Qatar, won met 2-1 dankzij goals van Enes Ünal en Hakan Calhanoglu. FC Twente-aanvaller Václav Cerný bracht de stand na rust nog in evenwicht na een enorme blunder van Dogan Alemdar.

Aan de zijde van van Tsjechië had bondscoach Jaroslav Silhavy een basisplaats ingeruimd voor Cerny. De vleugelaanvaller van FC Twente, die zijn achtste interland speelde, mocht eerder deze maand ook een helft meedoen tijdens een oefeninterland tegen Duitsland (1-0). Het vriendschappelijke duel tussen Turkije en Tsjechië stond in het teken van het afscheid van scheidsrechter Cüneyt Çakir. De 45-jarige arbiter beëindigde zijn carrière na vijf minuten met een speciale wissel, waarna hij in het zonnetje werd gezet. De Schot William Collum was de leidsman voor het restant van het oefenduel.

Het spel golfde in het eerste bedrijf op en neer, al leidde dit niet direct tot serieuze mogelijkheden. De ban werd uiteindelijk na een half uur gebroken door de Turken. Voormalig FC Twente-aanvaller Ünal werd de diepte ingestuurd door Cengiz Ünder en vond de lange hoek: 0-1. De ploeg van bondscoach Kuntz leek hierna door te drukken, echter stuitte Ünder op de vuisten van doelman Jiri Pavlenka.

Waar de sluitpost van Tsjechië zijn land op de been hield, ging zijn collega Dogan na rust gigantisch in de fout. Cerny schoot vanaf een meter of 25 recht op de Turkse doelman, die de bal knullig in zijn eigen goal duwde. Turkije slaagde er desondanks vrij snel in om weer orde op zaken te stellen. Tomas Koubek, die Pavlenka in de rust als doelman van Tsjechië verving, wist eerst nog redding te brengen op schoten van Cenk Tosun en Dogukan Sinik, maar liet zich vervolgens in de korte hoek verrassen bij een schot van Calhanoglu: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat het wel duidelijk is dat we (eindelijk) verder gaan met drie verdedigers. Ik hoop ook dat Kuntz niet te veel luistert naar de media en fans en vasthoudt aan een vaste kern van 21-22 spelers, en die dan aanvult met spelers in vorm of talenten zoals Arda en Emirhan. Zo'n Onur Bulut bijvoorbeeld toont veel inzet maar hij komt voetballende kwaliteiten tekort en hij zit op een leeftijd waarbij je niet veel progressie gaat boeken daarin.

Wat een blunder van Dogan zeg, weet niet wat er gebeurd met keepers bij de Turkse nationale team, altijd maken ze blunders. Gewonnen van Schotland en Tsjechie, goed bezig.

Respect voor de Turkse toeschouwers. Stadion is goed vol voor een oefenwedstrijd. Onlangs dat we afgelopen twee wedstrijden dramatisch waren. Leuk dat Arda Guler is ingevallen.

Wat ben ik blij dat we niet gekwalificeerd zijn voor het wk. Op Europees podium pakten we al schande, op wereld niveau zou het al helemaal feest zijn. Een trainer die van de Faeröer eilanden verliest verdient het niet om zijn werk voort te mogen zetten. Dit team en deze trainen zijn 3x niks.

Tevens wordt er door Kuntz en co bij elk doelpunt (Tegen Schotland en Tsjechië ) gejuicht alsof de wereldbeker binnen is, laat zien in wat voor trieste toestand dit elftal verkeerd.

19 november 2022 om 21:19

Kuntz is veelste lief waardoor de spelers hem niet serieus gaan nemen Turkije heeft een coach nodig zoals Van Gaal

20 november 2022 om 09:38

We komen gewoon kwaliteit te kort. Trainers als Hiddink en Lucescu zijn ook van het kaliber Van Gaal, maar die hebben het ook niet voor elkaar kunnen krijgen.

21 november 2022 om 01:04

Lucescu zijn probleem was dat hij in een overgangsperiode zat. De 'karam' tayfa generatie was stokoud, je kan zelfs zeggen op sterven na dood, maar ze hadden nog steeds heel veel invloed/macht binnen die groep. Lucescu had de ondankbare taak om een hele nieuwe generatie op de been te brengen.

Daar heeft Senol dan de vruchten van kunnen plukken, maar onder Senol was het puur stagnatie of zelfs achteruitgang. Totaal geen voetbalidentiteit kunnen ontwikkelen, daardoor is er met Senol ook amper doorstroom geweest van nieuwe spelers. Check even wie Senol allemaal opriep in die laatste interlands, gewoon lachwekkend.

Onder Kuntz lijkt het wel weer wat te veranderen. Eren Elmali, Orkun Kokcu en Ferdi Kadioglu hebben hun plekje al gevonden in het elftal. Voor de rest is de man nog steeds zoekende.

19 november 2022 om 23:05

Er is gewoon veel te weinig kwaliteit. Meer dan de helft uit deze kern zou bij de grote 3 niet eens in de basis kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren