Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

United kijkt jaloers naar Arsenal en wil rigoureuze koerswijziging implementeren

Laatste update:

Manchester United wil het in de toekomst makkelijker maken om contracten van spelers te ontbinden, zo meldt Sky Sports woensdagmiddag. De club wil bij contractonderhandelingen met nieuwe spelers een clausule laten opnemen dat het ontbinden van het contract gemakkelijker maakt.

De reden achter dit besluit is de situatie van Jadon Sancho. Binnen de club vonden woensdagmiddag gesprekken plaats over de toekomst van de 23-jarige buitenspeler, die inmiddels al maandenlang uit de kleedkamer is verbannen door manager Erik ten Hag.

Het kunnen ontbinden van contracten is onderdeel van de nieuwe cultuur die Jim Ratcliffe, CEO van Ineos, wil implementeren. Hij gaat zeer binnenkort 25 procent van de aandelen in United kopen en vindt de clubcultuur belangrijk.

United gaat komende winter proberen om Sancho te slijten. Zijn voormalig werkgever Borussia Dortmund, Juventus en clubs uit Turkije toonden al interesse, maar zijn salaris van twintig miljoen euro per jaar vormt een obstakel.

Als het niet lukt om hem te verkopen, kan United overgaan tot het uitkopen van zijn contract. Arsenal heeft sinds enkele jaren het zichzelf mogelijk gemaakt om contracten van spelers gemakkelijker te ontbinden.

Dat legde de Londense club tot dusver geen windeieren. Pierre-Emerick Aubameyang had nog achttien maanden op zijn contract, toen Arsenal besloot het te ontbinden. Ook de verbintenissen van Nicolas Pépé en Mesut Özil werden op deze manier beëindigd.

Ratcliffe is onder de indruk van de cultuurwijziging bij rivaal Arsenal en is van plan om dezelfde maatregelen te implementeren. Volgens Ratcliffe kan het ontbinden van contracten van bepaalde spelers bijdragen aan een positieve verandering in de kleedkamer en de standaard binnen de club verhogen.

Daarnaast is de softwaremiljardair van plan om te stoppen met het uitdelen van onzinnige contractverlengingen. Ook moet United volgens hem stoppen met de automatische verlenging van twaalf maanden als daar geen reden voor is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

20 miljoen per jaar holy bliep. Dat is echt enorm veel geld voor zo'n matige speler. Donny ook al 7m per jaar en Martial ook richting de 15 las ik ergens. Wat is deze club in godsnaam aan het doen. Het zou een eer moeten zijn voor het grote Manchester United te spelen. Ze komen echt alleen voor het geld, beetje hart voor de club is er niet. Treurig om een ooit zo grote club zo te zien.

20 december 2023 om 13:36

Ja ze geven echt veel te grote contracten aan middelmaat. Meende dat dit één van de punten was die Ten Hag meteen wou aanpakken toen hij binnenkwam bij United. Nu zit je met jongens opgescheept die het prima vinden om te banken en een lekker salaris te innen.

20 december 2023 om 13:49

Wel makkelijk gezegd van Ten Hag natuurlijk. Daarna koopt hij schaamteloos Antony voor bijna 100 mil, Hojlund voor 75(?) en een Mount voor zo'n 60 miljoen. Dat geld had opzich ook wel ergens anders beter geïnvesteerd kunnen worden.

20 december 2023 om 13:53

Het ging met name om de scheve salarisverhoudingen binnen de selectie en spelers die absurde salarissen verdienden. Daar staan de transferkosten los van.

20 december 2023 om 14:46

Ik weet niet wat Antony verdient maar ik geef je op een briefje dat het teveel is.

20 december 2023 om 14:54

@real8madrid,

Antony verdient volgens engelse media £200,000 per week. Dat is echt belachelijk veel voor 0 goals en assists dit seizoen.

20 december 2023 om 15:03

"daarna koopt hij..". Hij koopt zelf helemaal niks.

20 december 2023 om 15:09

Klopt opzich wat je zegt Strastra, maar Antony verdient natuurlijk ook gewoon een aardige duit (al is het zeker niet een van de topverdieners, i.t.t. de eveneens teleurstellende Sancho, die verdient bijna dubbel zoveel: 319k om 174k per week). Neemt niet weg dat in de top-8 van meest verdienende spelers nog altijd drie zeer recente aankopen staan die in de periode van Ten Hag zijn gekomen: Varane (406k per week), Casemiro (348k per week) en Mount (232k per week).

20 december 2023 om 16:05

@sanderr,

Varane en Casemiro werden dan ook als wereldtoppers gezien toen ze binnenkwamen, daarnaast werd Mount ook als een ster binnengehaald. Maar je hebt wel een punt, ik snap ook niet waarom Ten Hag niet voet bij stuk heeft gehouden. Eerst kaartte hij goed het salaris probleem aan om vervolgens zelf door te gaan met dit wanbeleid.

United moet zich de komende jaren af doen van topverdieners en een salaris plafond hanteren. Middelmatige spelers zouden vervolgens niet eens in de buurt moeten komen van een groot verdieners.

20 december 2023 om 16:58

Varane was er al voor Ten Hag. Casemiro en Mount zijn wel aankopen van Ten Hag..

20 december 2023 om 19:09

Hij koopt ze niet voor die bedragen dat zijn de td. Eth geeft aan wie hij wil hebben en de rest doet de td.

20 december 2023 om 13:49

Ajaxf1. Hahah maar dat ze voor het geld komen en niet voor de club dat is natuurlijk wel overal zo. Sinds voetbal een stuk mondialer is geworden speelt iedereen voor het hoogste salaris wat ie kan bereiken zo ongeveer

20 december 2023 om 14:12

@inke
Naja je ziet nu dat Felix en Cancelo praktisch gratis spelen voor Barcelona, Frenkie heeft toen tijdelijk ingeleverd voor de club. Bij Real Madrid zal Jude ook niet net zoveel verdienen als bij City of United denk ik. Dat bedoelde ik meer. Snap wel wat je bedoelt hoor dat voetbal veel meer om geld draait, ik ben niet zo hypocriet om te doen alsof ik niet voor het geld zou spelen. Alleen sommige proporties zijn bizar man. Van de Beek 7m per jaar is echt gestoord evenals 20m voor een speler als Sancho.

20 december 2023 om 13:59

Er zullen nog genoeg spelers rondlopen die vior United willen spelen en het dus een eer vinden.

Maar als je aan middelmaat te hoge salarissen geeft, raak je ze aan de straatstenen niet kwijt en blijf je met een gigantisch financiëel probleem zitten. Waardoor een geen geld vrij kan komen om voor de middelmaat betere spelers te halen.

20 december 2023 om 14:18

Stel je had voor al dat geld wat anders gehaald. Geinvesteerd in een (noem maar een straat) Tomori, Ward-Prowse en Harry Kane. 3 engelsen, waarvan 2 al hebben laten zien dat ze de premier league (met gemak) aankunnen. Tomori ook home-grown. Het blijft krankzinnig om voor een Hojlund en met name Anthony die nog helemaal niets hebben bewezen zo'n duizelingwekkende bedragen neer te leggen.

20 december 2023 om 16:25

Harry Kane was natuurlijk nooit aan United verkocht door Spurs. Hojlund moet nog blijken of het een miskoop is, die laat wel zien dat hij talent heeft. Antony idd bizar en misschien wel de miskoop van de eeuw.

20 december 2023 om 14:54

Bij elke club komen ze voor het geld, waarom zou je hart moeten hebben voor die club? Je moet gewoon professioneel zijn en 100% geven.

20 december 2023 om 15:04

Sancho was wel echt elite natuurlijk toen ze hem kochten, die man had bizarre statistieken bij Dortmund. Maar 20 miljoen is uiteraard absurd. Ter vergelijking: Dat is meer dan Modric verdient bij Real Madrid, een speler van de absolute wereldtop.

20 december 2023 om 16:04

Hahaha ja achteraf is dat makkelijk om te zeggen

20 december 2023 om 19:13

Vind ik niet. Modric is al jaren elite. Daar mag sancho nog van dromen. Zo elite vind ik hem bij lange na nog niet na die 2 seizoenen dortmund mag die toch minimaal 5 jaar zo knallen dan zou die zich elite mogen noemen. En ook qua inzet en drive moet die toch nog heel veel veranderen

Hoe zorg je ervoor dat een speler nog meer huiverig zal worden om naar ManU te gaan... Wat een onzinnige gedachte. Ik snap dat het in het voordeel van de club zal meewerken. Maar een speler zal wel 2 keer nadenken voordat ze daar zullen tekenen ivm het stukje zekerheid. Ik vind het een slechte zet.

20 december 2023 om 13:38

Als je met intentie komt om lekker te chillen en veel geld te ontvangen zoals Sancho dan zullen zulke spelers wel 2 keer nadenken inderdaad. Denk dat het alleen maar positief is voor United momenteel.

20 december 2023 om 13:47

Mwa, voor United heeft dit niet per se voordelen. Het is sowieso maar een pleister op de wond, want het echte probleem is dat ze uberhaupt abnormale salarissen verstrekken aan spelers die daar kwalitatief helemaal niet aan voldoen. Zelfs de beste spelers die ze op papier hebben, zijn geen 20 miljoen euro per jaar waard.

20 december 2023 om 13:51

Het grote probleem is inderdaad dat ze enorme contracten uitdelen aan geen bijzondere spelers waardoor ze ook moeilijk te verkopen zijn. Maar het kan toch wel degelijk voordelen hebben? Als je een speler als Sancho zijn contract makkelijker kan ontbinden is het al een voordeel, maakt in principe niet uit hoeveel hij verdient.

20 december 2023 om 13:54

Je kan okk voor minder salaris spelers binnen halen en met bonussen van de behaalde resultaten op laten lopen. Nu komen er spelers die alleen voor het geld komen en niet presteren.
Je hoeft ook geen toppers te halen maar spelers die toppers kunnen worden.

Zoals hierboven staat kunen. Spelers zowat niet verkocht worden, Phil Jones, Maguire, SMT , Sancho, Martial, Pogba, Sanchez... dat zijn nogal wat spelers die je normaal voor paar miljoentjes nog kan verkopen. Al deze spelers konden door hun te hoge salaris niet verkocht worden.

20 december 2023 om 17:27

Heeft United geen CL clausules in de contracten staan? Arsenal doet dit al sinds de Wenger tijdperk.

Ik zou als eerste niet de trainer maar de scouting verantwoordelijk maken voor de aankopen.

20 december 2023 om 14:00

Want de scouting zegt dat deze spelers het hoogste salaris moeten krijgen van de PL???

20 december 2023 om 16:58

Gewoon een technisch directeur die de clubvisie kan uitvoeren. En die daar dan passende scouts en technische staf bij samenstelt.

Dat zal dan wel moeten passen in het Engelse arbeidsrecht systeem. Ik weet niet hoe dat in Engeland is geregeld, maar in NL kun je alleen voortijdig ontslagen worden als daar een gegronde reden voor is.

20 december 2023 om 13:44

Een contractuele overeenkomst valt onder die gegronde reden als ik het goed heb. Er staat ook dat een bepaalde clausule het makkelijker moet gaan maken om een contract te ontbinden. Daar zitten dus wel bepaalde voorwaarden aan. Anders hadden ze het contract van Sancho allang verscheurd.

20 december 2023 om 13:45

Gezien ze het systeem willen overnemen dat Arsenal al jaren hanteert lijkt het mij dat dit prima kan in Engeland.

20 december 2023 om 13:55

Weet niet in hoeverre Sancho aan werkweigering doet en of gedegradeerd is naar lager niveau in zijn werk.

Of je deelt gewoon geen duizelingwekkende salarissen uit aan spelers die alles nog te bewijzen hebben. Misschien is dat een idee... Dat soort salarissen horen bij de wereldtop; spelers die consistent bewijzen dat ze dat niveau halen en die een ploeg kunnen dragen op hun positie. Manchester United heeft er eigenlijk niet 1. Ook een Bruno Fernandes of Rashford hebben die consistentie niet. Als je het salarishuis van City en United naast elkaar legt, snap je ook gelijk waarom City eventuele miskopen makkelijk slijt, terwijl ze bij United hun contract maar wat graag uitdienen. Je komt er niet eens meer vanaf, want zelfs als de speler oren heeft naar een vertrek, is er geen club die ook maar in de buurt komt van dat salaris.

20 december 2023 om 13:55

Het inzien van de salarissen is natuurlijk altijd een precaire kwestie, want je weet niet zeker waar de waarheid in zit. Maar ik vind de vergelijking tussen United en City nogal mank lopen want er zit hier in het salarishuis welgeteld 2 miljoen pond per jaar verschil (als ik de openbare gegevens van Spotrac mag geloven) in het voordeel van City. Op een begroting van 203 om 201 miljoen, stelt dat natuurlijk niet zoveel voor. Een City 'slijt' natuurlijk ook niet zo zeer de 'miskopen' (waar ze er ook al minder van hebben) maar verhuurd ze gewoon constant via eigen of aansluitende netwerken. Zo nu en dan hebben ze het geluk van een wanhopige gevallen club waar ze iets aan kunnen slijten, of de opkomst van de Saudi league, maar voor de rest delen ze gewoon mee in de malaise maar kunnen ze dit via de Sjeik natuurljik makkelijker opvangen.

Ongeacht lijkt me dit de algemene regel worden bij Engelse clubs, want het grootste probleem waar ze nu stuk voor stuk tegenaan lopen is het afkomen van spelers. Omdat er zo absurd veel geld om gaat in die league, krijgt alles wat binnenkomt belachelijke salarissen (en die worden ook verwacht door spelers & hun zaakwaarnemers). Als dan een speler vervolgens niet presteert is er nagenoeg niet vanaf te komen, want clubs buiten de Premier League kunnen het simpelweg niet betalen. Dan moet je het geluk hebben dat zo'n speler zelf bereidt is veel water bij de wijn te doen omdat die graag wil voetballen, maar het gros van de voetballers tegenwoordig vindt het wel best en zit gewoon het contract uit (waar ik ze groot gelijk in geef, als het ze toch alleen maar om het geld gaat).

Bij United is al sinds jaar en dag het grootste probleem dat ze dikke vette contracten uitdelen aan matige spelers en die vervolgens niet meer kunnen lozen. Vervolgens lijken die spelers gratis de deur uit te lopen en verlengen ze ze nog eens (tegen verbeterde voorwaarden) in de hoop dat er nog ergens een transfersom verdiend kan worden!

Kijk naar de situatie rondom Martial. Martial zou al lang uit zijn eerste contract gelopen zijn, dan was je jaren geleden van hem af geweest?! Maar bij United wilde ze toch liever nog een keer proberen om hem aan de praat te krijgen of wilde ze toch nog proberen om een stukje van de transfersom terug te krijgen!

Er zijn tal van voorbeelden te noemen waar men uit verbazing stijl achterover sloeg als United weer een contractverlenging aankondigde. In het verleden moet je dan denken aan Phil Jones, Johhny Evans of Chris Smalling.. Spelers waar ze maar niet van af kwamen waren Mata, Martial, Lingard, Bailly, Valencia, Young.. Uiteindelijk allemaal spelers die toch het grootste gedeelte van hun carriere bij United op een zijspoor stonden of aantoonbaar tekort kwamen om pas transfervrij te vertrekken.

20 december 2023 om 14:31

Dat ze spelers op het laatste moment vaak verlengingen aanbieden heeft ook te maken met de Glazers die dit zijn als waardebehoud, ze zien liever een speler die alleen maar op papier waarde vertegenwoordigd dan dat ze een speler zoals Martial of die andere 10 namen gratis laten vertrekken.

20 december 2023 om 15:01

Datzelfde waanidee hebben de eigenaren van Chelsea, het zal wel een Amerikaanse ziekte zijn dus.. Het verschil tussen United en Chelsea is wel dat Clearlake de spelers er met harde hand uit gooit.

20 december 2023 om 17:55

Niet alleen dure contracten, ook lange contracten.

Toen Arteta de bezem door de selectie haalde waren veel spelers al in hun laatste contractjaar. Toen Ozil, Mustafi, Sokratis, Kolasinac, Chambers, Bellerin, Willian, Mkhitaryan en Aubameyang vertrokken hadden ze allemaal minder dan een jaar over op hun contract. Bij United loopt volgens mij alleen Martial uit zijn contract deze zomer.

Hahaha bij het lezen van de titel dacht ik dat ze verstand gekweekt hadden het transferbeleid op de schop wilden gooien. Niets blijkt minder waar, ze willen de symptomen van hun dramabeleid beter kunnen behandelen.

20 december 2023 om 14:33

Ze doen beide Einstein. Het hele transferbeleid wordt aangepast met nieuwe CEO, technisch directeur en nieuwe hoofdrecruitment onder leiding van een nieuwe investeerder. En blijkbaar horen daar ook aanpassingen in nieuwe contracten bij.

20 december 2023 om 14:44

Lees het artikel nog eens Madame curie. Er worden 2 dingen genoemd: clausules om contracten te ontbinden en niet nodeloos verlegen van contracten. Beide dus symptoombehandellingen van slechte aankopen. Mogelijk dat ze daarnaast ook een beter transferbeleid willen hanteren maar daar wordt met geen woord over gerept in dit artikel. Niet zo op je tenen getrapt zijn kerel. Als je dan bent van een circusshow moet je niet verrast opkijken wanneer mensen lachen om je club.

Een groot verschil met Arsenal is dat de spelers die Arsenal transfervrij heeft laten vertrekken allemaal in het laatste jaar van hun contract waren. Willian en Mkhitaryan hadden nog een contract voor een jaar, en Chambers, Aubameyang, Kolasinac, Sokratis, Ozil en Mustafi hadden nog maar een contract voor een half jaar toen Arsenal hun contracten uitkocht.

Sancho daarentegen heeft nog een contract tot 2026, dat is nog ruim twee seizoenen.

Absurde salarissen, mede daardoor voor spelers met een matig arbeidsethos geen prikkel om voluit te gaan.

Probeer zoveel mogelijk nog te cashen op de niet presterende en absurd verdienende spelers, neem je verlies.
Raak je ze niet kwijt, zet ze op de tribune, betrek ze niet bij de training en laat ze dan maar uit hun contract lopen.

Grote schoonmaak!

Alleen nog hongerige jonge spelers kopen. Spelers een mooi salaris geven en extra belonen bij goede prestaties.
Wie niet wil komen onder die voorwaarden moet je als club niet willen.

Duidelijk en strikt zijn. Volledig achter de manager gaan/blijven staan.

Snap wel dat die gast weinig interesseert allemaal voor 20 mil perjaar.
5 is voor zulke gasten al meer dan genoeg. Ga eerst maar een aantal jaren goed knallen. 5 mil 1e jaar zijn prestaties prima krijg je er 5 bij gaat het 2e seizoen nog beter krijg je er nog meer bij. Nee tegen woordig hier 20 mil per jaar anders ga je naar de buurman en nu zitten ze met een speler die niet speelt voor 20 mil per jaat en je komt er niet vanaf

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren