Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Geen verder onderzoek naar 8-0 zege in Jupiler League

Laatste update:

Het was vrijdag zonder meer een opmerkelijke uitslag: FC Oss bezet in de Jupiler League de voorlaatste plaats, maar won wel met liefst 8-0 van FC Emmen. Al snel staken verhalen over mogelijke matchfixing de kop op, maar volgens de trainers van beide ploegen is daar geen sprake van.

/

Namens de thuisploeg laat de winnende coach Gert Aandewiel weten dergelijke geruchten ‘vergezocht’ te vinden. Joop Gall, die tot zijn afgrijzen moest toezien hoe zijn spelers een vernederende nederlaag incasseerden, is het daarmee eens; volgens de oefenmeester van Emmen was er op de doelpunten van Oss weinig af te dingen. “Alleen de eerste goal was echt een blunder van ons”, vertelt Gall aan het Algemeen Dagblad.

Aandewiel denkt dat vooral de fase van het seizoen waarin het duel gespeeld werd van invloed was. “Clubs spelen nergens meer om, selecties worden smaller door blessures en schorsingen. Dan kunnen er rare uitslagen vallen”, weet de Oss-trainer. Gall liet zijn selectie al een straftraining ondergaan en koos voor ‘de Fritz Korbach-variant’: “Een half uur linksom, een half uur rechtsom.”

Update 21 maart 22.25 uur - UEFA en justitie onderzoeken monsterzege Oss op Emmen
De KNVB heeft de UEFA en het Openbaar Ministerie de opdracht gegeven om te onderzoeken of er rondom de wedstrijd FC Oss - FC Emmen (vrijdag 14 maart, 8-0) sprake is geweest van een ‘afwijkend gokpatroon’. Dat meldt FOX Sports. Directeur Mischa Rook van Oss reageert verrast op het nieuws dat er een onderzoek wordt ingesteld: “Maar het is goed dat er kritisch naar gekeken wordt.”

Update 30 maart 17.36 uur - Geen verder onderzoek naar 8-0 zege in Jupiler League
De wedstrijd tussen FC Oss op FC Emmen staat niet langer onder verdenking van matchfixing. Het Openbaar Ministerie (OM) stelt geen verder onderzoek in naar de wedstrijd uit de Jupiler League, die in een 8-0 zege voor Oss eindigde. De Europese voetbalbond stelde geen afwijkend gokgedrag vast en justitie ziet evenmin aanleiding voor nader onderzoek, zo meldt Omroep Brabant.

Denk je dat er vrijdag sprake was van matchfixing in Oss?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alsof de trainers hier altijd van op de hoogte zijn.
Deze wedstrijd is verdacht maar ja, de Knvb zal wel weer de kop in het zand steken en geen gedegen onderzoek instellen.

18 maart 2014 om 10:30

Deze wedstrijd is naar mijn mening helemaal niet verdacht. Elke ploeg speelt wel eens een zaadwedstrijd.

21 maart 2014 om 22:51

Inderdaad en sowieso waarom zou je zo opvallend verliezen/winnen met die cijfers als t verkocht is, dit valt te veel op, dat weten de spelers en clubs ook.

21 maart 2014 om 23:57

Precies, ik denk dat er sowieso niet zoveel meer gegokt wordt op reusachtige uitslagen. Een matchfixer kan veel beter gokken op het % balbezit van een team in een helft, en dan vervolgens met geld de spelers omkopen om de bal naar voren te schoppen.

8-0 fixen is veel te ingewikkeld, tegenwoordig zit het hem in de details.

22 maart 2014 om 02:39

@trikzak...

zou je je nader kunnen verklaren met het "een matchfixer kan veel beter gokken op het % balbezit van een team in een helft, "

hoe bedoel je? moet een matchfixer dan zeggen van: mannen 45% balbezit tijdens de eerste helft ( lijkt me onwaarschijnlijk dat je dit als voetballen enigzins kunt bijhouden)

of interpreteer ik het verkeerd en bedoel je iets anders?

22 maart 2014 om 05:26

Een slecht voorbeeld maar pak bijv. Barcelona. Barcelonameer balbezit is een gigantisch lage odd, vaak rond de 1.20 ofzo, de tegenstander zit dan dus rond de 33.50 oid. Dit is voor de fixer interessant, want je koopt ff 3 man van Barcelona om en zorgt dat de opponent meer balbezit heeft 1e helft en jij bent binnen met een grote bet. Niemand zal het doorhebben, niemand zal het interesseren.

Je kan gevoelsmatig wel weten of je onder of boven de 50% zit.
Matchfixers fixen dingen die logisch zijn, een grote groep op zou gaan gokken met toch value. Het waren niet voor niets clubs als Fenerbache, Juventus, Internazionale en AC Milan die hier aan schuldig waren, dat zijn clubs waar veel mensen handicaps, doelpunten, own goals weet ik veel wat op spelen, waardoor een bet van de grote jongens niet opvalt, want zijn stake is altijd gelijk, waardoor niemand denkt hmm hier is wat loos. Natuurlijk zijn er ook belchinezen in de JL, maar nooit zal het onmogelijke mogelijk worden

22 maart 2014 om 07:27

Een enorme bet op een zeer onwaarschijnlijk laag percentage balbezit van Barcelona is voor justitie net zo dubieus als op een 8-0 in de Jupiler league hoor maat. Daarbij is het wellicht duizend keer duurder om drie multi-multi miljonairs van Barca om te kopen, als deze daar al voor open staan - dan een keeper van Emmen die moet bijbeunen als postbode.

22 maart 2014 om 10:58

Ik bedoel dat iemand er bijvoorbeeld op gokt dat Achilles '29 meer balbezit heeft dan De Graafschap in een wedstrijd. Dan kan je spelers van de Graafschap omkopen om lekker achteruit te hangen.
Deze soort van matchfixen valt veel minder op, zo bedoelde ik het.

18 maart 2014 om 10:44

En al was er sprake van matchfixing, en de trainers wisten er van, zouden ze dat echt niet zomaar gaan vertellen natuurlijk aan een of andere verslaggever.

22 maart 2014 om 04:31

Je hoeft alleen de samenvatting te zien en je weet genoeg. Die gasten hebben hier goed aan verdiend. Die keeper is slecht maar dit sloeg nergens op. Hij keek ze haast allemaal na. Paar goals waren onhoudbaar maar 5 waren doorgestoken.

21 maart 2014 om 22:45

Het zijn vast bel chinesen

21 maart 2014 om 23:02

Hahaha matchfixing als je het hebt over zulke zwakke clubs. Bij de d-tjes is 25-0 mogelijk.

21 maart 2014 om 23:18

Waar denk je dat het makkelijker is om spelers om te kopen.... spelers die een half miljoen verdienen of jongens die in lagere divisies spelen en een paar duizend in de maand opstrijken? Juist in de lagere competities komt het veel voor want daar zijn ze vatbaarder voor een goede zak geld en kost het de omkoper het minst..
Ook al denk ik niet dat deze wedstrijd omgekocht is, is het wel een goed teken dat ze gaan kijken naar aparte uitslagen natuurlijk

22 maart 2014 om 03:37

matchfixing gebeurt voornamelijk in de lagere divisies.

22 maart 2014 om 00:18

Matchfixing moet je doen met eerste inworp, eerste corner, gele kaarten, rode kaarten etc. 8-0 is zo opvallend en onnodig, dat het dom is om op 8-0 in te zetten. Uitzonderingen daargelaten, zoals tijdens kwalificatietoernooien en poulefases waar het doelsaldo van invloed is.

Deze 8-0 trekt teveel aandacht, ik geloof niet dat de georganiseerde misdaad zo dom is om een wedstrijd op deze manier te fixen.

22 maart 2014 om 00:24

En wat doen we dan met PSV 10 - 0 Feyenoord? Was slechts 2-0 (!) met rust.

De nummer 19 die met 8-0 wint : Het lijkt er wel op. Goals hoeven niet perse blunders te zijn je kan ze ook laten voetballen. En dan vallen de goals van zelf. Ik heb alle goals gezien zaten wel een paar grote fouten in maar wat ik daar van moet denken zou het niet weten het blijft JL niveau. Ik blijf het mooi vinden om naar de JL te kijken zeker met de jeugd teams. JL voetbal is echt verschrikkelijk leuk om te zien ik raad iedereen aan om te kijken. Er spelen een paar grote talenten.

18 maart 2014 om 10:36

Over welke talenten/teams heb je het?

18 maart 2014 om 10:49

Op z'n minst opvallend ja.
Zelfs met een offday verwacht je zo'n uitslag niet.
Maar spelers, vooral op dit niveau die weten heus wel wat zo iets meteen onder een vergrootglas komt hier.
Matchfixing komt niet of nauwelijks voor op het hoogste niveau hier, en nee dat is niet omdat ik mijn kop in het zand steek, maar omdat wij in Nederland er dan meteen opduiken...
In Italie, wat jarenlang(en misschien nog steeds) is geleid door mafia-figuren is het wat aannemelijker.

18 maart 2014 om 11:12

Dat is wat wij denken en dat wil ik ook geloven maar sinds die onderzoeken van VI geloof ik het niet helemaal meer. Het niveau kan gemaakt worden door 1 heel groot talent die een goede dag heeft. Ik vind in verdedigend opzicht in de JL veel te veel fouten worden gemaakt. En er zal af en toe echt wel een wedstrijd niet eerlijk verlopen.

Medelin kijk bijvoorbeeld is een keer naar Dordrecht, FC Eindhoven, overal spelen wel leuke spelertjes.

18 maart 2014 om 11:16

Nee klopt, zit misschien iets te veel goodwill in mijn reactie.
Er zijn verdenkingen in Nederland, maar geen enkele op het hoogste niveau, iets wat zo'n duits bureau het onderzocht.
2 in de jupiler dacht ik, en de rest was allemaal lager.
Wat in de lagere divisies gebeurd ligt minder onder een vergrootglas dus dat is wat aannemelijker.

18 maart 2014 om 11:38

Heb je de samenvatting gezien? Het leek er op dat FC Emmen over zich heen liet lopen. Het is niet dat Oss barca is of zo. Ik denk dat 3-0 geloofwaardiger was geweest iedereen heeft weleens een goede dag. Maar het word geen 8-0 als de ene een goede dag heeft en de andere een slechte.

21 maart 2014 om 23:05

Was PSV - Vitesse 1- 6 dan ook matchfixing hahaha.
Nee want ze zijn er nu nog ziek van en zeggen zelfs dat ze beter waren haha.

Oss vs Emmen? Het niveau van de Jupiler league is ronduit lachwekkend, ik hou het op onkunde!!

21 maart 2014 om 23:07

Eldenia tegen Sepravanti 14-0 hahaha.

'Clubs spelen nergens meer om', weet niet hoe Gertje daar bij komt. Oss moet punten pakken om degradatie te ontlopen en Emmen zal vechten om eens in de play-offs te komen. Rare uitspraak.

18 maart 2014 om 10:41

Het vechten voor play-ofs is een uitspraak als je eerste wedstrijd met 1-0 winnen en schreeuwen dat we voor het kampioensschap gaan.

Gewoon voor het midden gaan, zorgen dat de club weer een jeugdopleiding krijgt die binnen Emmen blijft en de spelers in het 1e die er bovenuit steken verkopen en winst maken.

18 maart 2014 om 11:08

Nee er degradeert dit jaar niemand, dus Oss hoeft helemaal geen punten te pakken in de strijd tegen degradatie. Het is nu een proef voor 2 jaar met de belofteteams en achilles, pas daarna wordt de degradatie ingevoerd.

18 maart 2014 om 12:57

Dat is waar tellie63
en fc oss heeft sowieso geen geld on hele wedstrijd on te komen en het zou niet eens nut hebben, want zoals je al zei kan niemand degraderen

18 maart 2014 om 19:15

Na enig puzzelen gok ik erop dat je zegt dat Os geen geld heeft om de wedstrijd om te kopen...

Maar weleens bedacht dat het matchfixing buiten de clubs liggen?
Lees het boek voetbal & maffia maar eens...

Het is gewoon een platform van criminelen door Europa/wereld. Hebben ze éénmaal je in hun macht, dan kun je geen kant meer op.

Maar laten we maar hopen dat het geen fixing is.

21 maart 2014 om 23:38

Die wedstrijd tussen Almere en Oss was ook zo verdacht, met die bellende Chinees, die drie rode kaarten die op zeker met opzet gepakt werden aan Almeerse kant en twee best dubieuze doelpunten...

Alsof er ook maar iemand is die het zou verklappen als er matchfixing is....
Je weet hoet het met dat soort jongens afloopt.

Verder tja.....onkunde....zou kunnen...
Matchfixing: zou ook zomaar kunnen...

Feit is dat we Gall niet gaan afrekenen op dit resultaat en dat we gewoon doorgaan...
Hij heeft ook laten zien dat Emmen zeker kan voetballen en ploegen als Volendam en J Ajax op de slachtbank te kunnen leggen.

Liever voldoende wedstrijden puntjes pakken en een keer tegen een zepert aanlopen (8-0) dan elke week verliezen met 1-0/2-0 etc.

18 maart 2014 om 10:44

Haha ja idd dat de coach zou zeggen: Ja dit was overduidelijk matchfixing we krijgen niet genoeg betaald dus doen we dit maar..

8-0 is veelste opvallend voor matchfixing

18 maart 2014 om 11:53

Daar dacht ik ook al aan. Als je matchfixing doet, zorg dan dat het niet op valt. Dan had het wel 2-0/3-0 geworden. Nu heeft iedereen het over matchfixing, anders spraken mensen van een incident.

Laat ze eerst maar eens uitzoeken hoe de winstfactoren waren in de grote goklanden. Mocht er veel geld in zijn gezet en het gokbedrijf door deze wedstrijd veel winst gedraaid, dan is de wedstrijd veel verdachter. Maar goed, dat gaat waarschijnlijk niemand uitzoeken.

21 maart 2014 om 23:09

Matchficing voor een krat bier.

Tuurlijk is dit match fixing. Stel dat NEC met 8-0 van Heerenveen wint, zouden we toch ook verdacht vinden? Maar omdat het in de kelder van het betaalde voetbal gebeurt, wordt het onkunde genoemd. Juist daar slaan gokaziaten hun slag en juist daar (want laag salaris) zijn spelers manipuleerbaar.

18 maart 2014 om 12:56

Hoe weet je dat? Werk je bij de FBI ofzo?

22 maart 2014 om 00:03

Met gokken op die amateur teams is natuurlijk grof geld te verdienen.

Was PSV- Feyenoord 10-0 dan ook match fixing?

Geloof er niks van als er nog omgekocht wordt is het niet met een grote uitslag. Valt te veel op.

18 maart 2014 om 14:39

misschien ook wel niet. voor deze uitslag hoef je geen vermogen in te zetten om een vermogen te winnen.
Gok je een 2-0 , dan moet je toch een vermogen inzetten wil je wat leuks winnen. En dat zou misschien nog wel meer opvallen op een wedstrijd als deze.

FC Emmen liet het gewoon lopen na de 3-0/4-0. Dat kan toch, als ik zondag op het veld sta en we staan de eerste helft ons best te doen, maar gaan met een 1-0 achterstand de rust in. Vervolgens in de tweede helft wordt het snel 2-0 en 3-0 is de motivatie vaak helemaal weg.

Ik snap dat het met betaald voetbal niet zou mogen, maar het blijven ook mensen.

Best sneu, wint FC Oss een keer en denkt gelijk iedereen aan matchfixing

Tuurlijk het is een grote uitslag, maar kan een keer gebeuren toch? Oss speelde een goede wedstrijd, Emmen een kutwedstrijd en dan krijg je dit.

Als het matchfixing is waarom zou emmen dan zo graag willen verliezen?

18 maart 2014 om 19:24

Laten we voorop stellen dat het niet is..

Maar matchfixing heeft Niks met de club te maken...
Het heeft met individuen te maken...

Een voorbeeld:
De keeper van Emmen komt in aanraking met één van die fixing-gasten...
Zonder dat je het doorhebt zit je op den duur verweven in hun web.
Je krijgt van alles van hun, je krijgt van alles beloofd en alles ziet er top uit.

Totdat zij hun gunst vragen, door in de wedstrijd een gele kaart te pakken, of in de 70e min een corner te maken ... noem maar op....
Terug kun je niet, want je zit volledig in hun macht...

En zo gaat het maar verder...

*voetbal&maffia

21 maart 2014 om 22:34

Emmen speelt ook niet echt ergens meer voor, en de salarissen bij Emmen zullen niet van een bijster hoog niveau zijn. Als je dan als Emmen-speler een stapeltje poen krijgt aangeboden, dan snap ik dat de aanlokking er is.
Ik zeg niet dat het omkoperij was want ik geloof best dat men bij Emmen gewoon een off-day had en dat bij Oss juist alles gewoon goed viel. Maar op die manier zou het best werken.

21 maart 2014 om 22:37

Emmen speelde nog voor play-offs

Heeft ergens iemand 8-0 voorspelt...dat zou inderdaad verdacht zijn.

Als je dan toch bezig bent onderzoek psv - feyenoord ook ff

21 maart 2014 om 22:47

Ben bang dat veel mensen het resultaat niet willen horen

21 maart 2014 om 22:55

Idd, sparta won dacht ik ooit een keer met 12-1? Was dat niet toevallig ook Oss of zit ik nu compleet verkeerd.

22 maart 2014 om 00:34

Almere City was dat , met 7 x Voskamp.

31 mei 2014 om 02:05

Stond PSV stijf onderaan?

Ach man, als de UEFA geld krijgt doen ze zelf lekker mee aan dat matchfixen. Ajax-Lyon hebben ze niks gedaan, terwijl ze een paar Turkse clubs en FC Oss wel aanpakken. Allemaal schijn, grote corrupte zooi.

22 maart 2014 om 01:50

De logica is inderdaad goed zoek. Triest dat ze dit wel onderzoeken en een CL wedstrijd op zo'n hoog niveau waar miljoenen in om gaan niet.

Waarom doet de UEFA dit niet gewoon standaard, kijken naar afwijkende gokpatronen?

Of ben ik nu gek?

Ze moeten dat hele gokken op wedstrijden gewoon afschaffen probleem opgelost. Voor gokkers heb je immers van alles. Fruitautomaten staatloten Casino poker black Jack paarden rennen en natuurlijk niet te vergeten aandelen kopen. Waarom moet dat dan ook nog op voetbal met kans op oneerlijke wedstrijden als gevolg? Mijn mening afschaffen die handel.

Lijkt mij juist dat als je een aantal spelers omkoopt dat je dat zo onopvallend mogelijk wilt laten gebeuren. En dus niet tegen ze zegt dat ze met 8-0 van FC Oss moeten verliezen...

Dit viel te verwachten, alhoewel.... Corruptie de Uefa niet vreemd is.... Of haal ik de woorden, alhoewel en omdat, nu door elkaar?!

Een onderzoek van de Knvb stelt ook niks voor, een beetje journalist in zijn uppie doet beter onderzoek dan heel de Uefa en Knvb bij elkaar.

Zeer verdacht. 8-0 Winnen als voorlaatste van de competitie. Als het in Roemenië was geweest dan riep iedereen in koor "matchfixing".

En Emmen wint dan doodleuk van een team dat 10 keer beter is als Oss, Fc Eindhoven. Dit is iets te verdacht

22 maart 2014 om 10:44

Oss speelde de vorige thuis wedstrijd ook Eindhoven van de mat, 4-0! Dus overdrijf maar niet.

23 maart 2014 om 01:51

Dat is dan weer iets geloofwaardiger.. Maar 8-0? I mean really?? Dat doen toch alleen topclubs die echt way better zijn dan kleine clubs??

Hoe kan de nummer laatst nou weer met 8-0 winnen van de nummer 6 ofzo. Zien jullie al Roda JC 8-0 Vitesse. Nou ik niet

Matchfixing komt bijna in elke land en competitie voor. Paar jaar terug in de 1e klasse moesten de amateurs van top tegen sv meerssen in de laatste speelronde. Bij verlies zou top degraderen bij winst handhaven. Met rust 1-4 achter eindstand 5-4 terwijl top dat seizoen niet eens 3 doelpunten in 1 wedstrijd heeft kunnen maken maken ze in de laatste wedstrijd in 1 helft 4 doelpunten. Zodoende was someren dat jaar gedegradeerd

Nou ja, het zal wel...
Weet niet wat ik er van moet denken.....
Maar ja er zal wel goed onderzocht zijn....

Mocht het wel zo zijn, dan weet ik in ieder geval hoe we aan het geld voor het kunstgras zijn gekomen haha

Ze stellen geen afwijkend gokgedrag vast.. Het zal ongetwijfeld ook met zwarte knaken gegaan zijn.
Ik snap het wel, wij willen er hier in nederland nog niet teveel werk van maken, of we zijn nog niet competent genoeg in het onderzoeken ervan.. Achjaa, in ieder geval wat blije chinezen die hun geld weer binnen hebben.

Ik vraag me altijd af hoe ze dat gokgedrag vaststellen. Iemand die zich bezighoud met matchfixing zal toch wel zwart gokken en niet bij bijvoorbeeld een unibet. Dat kan toch nooit gecontroleerd worden. En ik neem niet aan dat een ilegale bookie doorgeeft hoeveel er gewed word.

Kan gewoon gebeuren toch, zo'n uitslag? Kan mij niet herinneren dat dit geroepen werd na de 10-0 bij PSV tegen Feyenoord.

31 mei 2014 om 02:03

PSV stond niet onderaan de ranglijst, Oss wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren