Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Basten wordt gevraagd naar woorden van Brobbey: ‘Het lijkt nu alsof...’

Laatste update:

Marco van Basten benadrukt dat hij niets tegen Brian Brobbey heeft. De drievoudig Ballon d'Or-winnaar reageerde maandag in Rondo op Ziggo Sport op de woorden van de 21-jarige spits van Ajax, die na de winst op NEC (1-2) zei Van Basten zijn ongelijk te willen bewijzen. "Het lijkt alsof ik tegen hem ben, maar dat is helemaal niet zo", aldus Van Basten.

Van Basten had op maandag 30 oktober harde kritiek op Brobbey in het door de spits genoemde praatprogramma. "Ik weet langzamerhand hoe ik moet afwerken, maar hij... Hij heeft dus twaalf jaar lang in de opleiding gezeten bij Ajax, en hij heeft nog geen één idee wat hij moet doen als hij een-op-een met de keeper komt", aldus Van Basten.

Brobbey is bezig aan een ijzersterke periode in het seizoen. De spits van Ajax scoorde midweeks twee keer tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) en leverde zondag tegen NEC een prachtige assist af bij het openingsdoelpunt tegen NEC.

Na afloop werd Brobbey gevraagd naar de kritiek op zijn persoon. "Mensen praten zoveel, ook aan de tafel bij Rondo, Marco van Basten", zegt Brobbey. "Ik wil hem het ongelijk bewijzen. Of dat lukt? Zeker weten."

Van Basten werd maandag opnieuw gevraagd naar Brobbey. "Het is in principe een jongen die explosief, sterk en snel is. Daarmee heeft hij eigenlijk alles wat een spits moet hebben, maar de techniek die erbij hoort, is eigenlijk iets dat hij het minst heeft."

"Je zou zeggen: als je bij Ajax opgeleid wordt, dan heb je het hele pakket. Dat mist hij een beetje. En dat is zonde. Dat neem ik de club veel meer kwalijk dan hem. Die club slaat zich steeds op de borst: kijk ons eens goede jeugdproducten afleveren, maar bij hem zijn ze dat vergeten, vind ik."

Het schort bij Brobbey vooral aan de techniek, vindt Van Basten. "Dat vind ik beperkt bij hem, en dat is zonde, want hij zou een geweldige spits kunnen zijn. Hij kan wel koppen, hij kan wel een bal aannemen. Maar zijn techniek moet vele malen beter zijn. Dan wordt het een hele goede spits."

Kenneth Perez over Brobbey
Dat Van Basten zegt dat Brobbey 'wel kan koppen' is opmerkelijk, want de aanvaller van Ajax heeft juist dáár veel kritiek over gekregen de laatste tijd. "Brobbey kan niet koppen", zei Kenneth Perez eerder bij ESPN. "Dat kan hij écht niet."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Daar heeft Marco toch gewoon een punt. Maar ja als je zelf zo een fluwelen techniek had is de rest al gauw een pak minder denk ik…..

4 december 2023 om 22:59

Het wordt langzaamaan wel de brobby show elke week bij ziggo zeg. Alsof er niks anders is om over te praten?

5 december 2023 om 05:53

Logisch dat ze t er weer over hebben wanneer Brobbey direct op het commentaar van Van Basten heeft gereageerd

Ik begrijp wel wat Van Basten zegt. Brobbey heeft minder gave techniek dan de typische Ajaxspits zou moeten hebben. Ik heb een Kluivert altijd als referentiekader. Die was ook wel explosief en snel, maar fysiek legt iedereen het af tegen Brobbey. En juist het fysieke van Brobbey is ook wat waard. Enige nadeel is dat wanneer Brobbey neergelegd wordt in de 16 (brighton thuis) hij eerder een vrije trap tegen krijgt dan een pengel. Het voordeel: hij gaat niet snel liggen waardoor hij op kracht toch een doelpunt forceert, als tegen NEC. Dat zou bij geen enkele Eredivisiespits een direct doelpunt worden. Iedereen zou gaan liggen en dan is het maar afwachten of je een penalty krijgt. Brobbey waarschijnlijk niet en dus blijft hij staan en geeft hij een prachtassist.

4 december 2023 om 22:16

Iedereen begrijpt wat van Basten zegt en dat is ook zeker persoonlijk. Erop ingaan is precies wat je niet moet doen, bewijs ze ook geen ongelijk, maar juist hun gelijk. Het zit er wel in!

4 december 2023 om 22:18

Nu klinkt het ook een stuk genuanceerder gelukkig. Beetje jammer alleen dat daar eerst deze "ophef" en reactie van Brobbey voor nodig is.

5 december 2023 om 09:40

Je kan Brobbey beter vergelijken met een Petterson. Petterson had het niet het fysiek van Brobbey, maar wist toch een verdediger als de Wolf van zich af te houden. Ook lag deze Zweed minder op de grond en had hij geen ruzie met de bal. Ik zou het wel mooi vinden als Brobbey met Petterson zou gaan trainen ipv met Bosman.
Nu gaat het de laatste wedstrijden al een stuk beter met Brobbey, maar op het moment dat van Basten deze kritiek gaf , was dit wel rechtvaardigt.

Hij kan wel koppen? Dat is nou juist iets wat hij niet kan Verder is Brobs inderdaad een beetje ongepolijst, maar denk dat het nog steeds een uiterst nuttig Ajax spits kan zijn en dat ie dat ook aan het worden is. Ik hoop dat de ietwat meer rust voor de goal van de laatste weken een teken is dat hij die rust weer terug aan het krijgen van zijn beginperiode, dan wordt het gewoon weer een uitstekende doelpuntenmaker . Verder met zijn kracht natuurlijk een top aanspeelpunt om een aanval aan op te hangen. Mag alleen nog iets vaker de diepte zoeken met een loopactie

Van Basten was van de buitencategorie en dan is het moeilijk te accepteren dat spelers als Brobbey een stuk minder zijn en kwaliteiten missen.
Je ziet dat Brobbey steeds beter wordt. Met wat zelfvertrouwen komt dat helemaal goed😉

Ik denk dat Brobbey het ook helemaal niet zo negatief bedoelde. Eerder dat hij het vervelend vindt dat er iets over hem gezegd wordt op die manier, maar dat hij dat probeert om te zetten in iets positiefs. Die snapt ook wel dat Van Basten niets tegen hem persoonlijk heeft, maar dat het onderdeel is van het werk op dat moment. En het kan niet fijn zijn als Van Basten zo iets zegt, toch de beste Nederlandse spits ooit, maar Brobbey geeft aan dat ie hem gaat laten zien dat ie fout zit. Dus hij zal er ook gemotiveerd door zijn geworden. En vergeet niet dat tegenover dat kritiekpuntje ook positieve punten staan.

Marco mn trainert bij DHSC.. als er iemand iets van snapt….. toch doet brobbey t verdienstelijk.. geef t een kans.. top 4 zou geniaal zijn

Denk dat zowel van Basten als Brobbey het niet zo negatief bedoelen als het hier gebracht is...

Brobbey is ongepolijst. Mist bepaalde (basis)techniek in mijn ogen en is verder ook met de kop niet zo sterk helaas. Maar hij is aardig rap, sterk (en amper van de bal te krijgen) en hij gaat steeds meer afronden.

Als hij gewoon koeler voor het doel wordt, is het een uiterst bruikbare spits voor Ajax en Oranje hoor. Wij moeten niet vergeten dat hij nog aardig jong is hé!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren