Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart ergert zich kapot: ‘Voor een topduel is dit een grote schande’

Laatste update:

Rafael van der Vaart kijkt met een gematigd tevreden gevoel terug op de oefencampagne van het Nederlands elftal. Waar Oranje afgelopen vrijdag nog te sterk was voor Schotland (4-0), wist de ploeg van bondscoach Ronald Koeman dinsdagavond niet te winnen van Duitsland (2-1). Wel ergerde de analyticus zich enorm aan de grasmat in Frankfurt.

Het Nederlands elftal ging dinsdagavond onderuit tegen Duitsland. Oranje kwam via Joey Veerman nog wel op voorsprong in de oefeninterland in Frankfurt, maar door doelpunten van Maximilian Mittelstädt en Niclas Füllkrug trokken de Duitsers uiteindelijk alsnog aan het langste eind: 2-1.

“Echt joh, dit veld...”, zucht Van der Vaart na afloop in de studio van de NOS, kijkend naar de beelden van wegglijdende spelers. Onder meer Jamal Musiala gleed in de slotfase weg in het zestienmetergebied van Oranje, waardoor een ogenschijnlijk grote kans verloren ging voor Duitsland.

Ook Memphis Depay kreeg een bal niet goed onder controle in de 61ste minuut, toen hij op aangeven van Donyell Malen kon inschieten. “Ze moeten echt gaan eisen dat dit veld op het EK beter is. Die bal stuiterde ook een paar keer op. Voor een topwedstrijd was dit gewoon een hele grote schande.”

Wel is de analyticus tevreden over het algemene spel dat Nederland in de afgelopen twee wedstrijden op de mat legde. Hij kijkt met name met een goed gevoel terug op de tweede helft van het duel met de oosterburen.

“Ik ben ook wel tevreden na twee wedstrijden Nederland. Zeker in Duitsland troffen we een tegenstander die heel goed is. Zeker in de tweede helft tegen de Duitsers deed Nederland het echt prima”, aldus Van der Vaart.

De volgende en laatste interlands voor het EK vinden plaats op 6 en 10 juni, wanneer Canada en IJsland de tegenstanders zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was zeker niet best, leek wel een waterbed

27 maart 2024 om 08:44

Jouw waterbed is gemaakt van opgedroogd zand?

27 maart 2024 om 09:09

Het leek alsof er veel luchtbellen/hompen water onder de grasmat zaten, en je zag die mat ook meebobbelen.

Het veld van Almerecity lag er nog beter bij dan dit veld in Frankfurt. En dat zegt heel veel! Met een EK voor de deur en zo een mat is dat niet goed!

Even offtopic, maar is De Ligt het voetballen verleerd? Ziet er best wel klungelig uit imo tegenwoordig. Ging naar Italië om te leren verdedigen, maar is echt vergeten daar te oefenen waar t uiteindelijk om draait: voetballen!

27 maart 2024 om 00:38

Mee eens. Mr balletje breed

27 maart 2024 om 10:28

Als hij verdedigend gewoon zijn taken doet dan boeit het helemaal niemand dat een CV de hele wedstrijd gewoon de bal breed legt naar iemand die er meer mee kan voetballend. Populaire gezwets met Mr balletje breed bij een centrale verdediger.

27 maart 2024 om 00:48

Iedereen weet ondertussen toch wel dat de Ligt overrated is? Als je zo verschrikkelijk goed bent zoals mensen zeggen van hem dan mag je wel meer van doorslaggevende waarde zijn. Is hij totaal niet en super overrated.

27 maart 2024 om 05:30

Hij is toch best wel doorslaggevend. Van Dijk is wel duidelijk achterin in de leiding. De Ligt is behoorlijk compatibel aan hem. Ik zie in De Ligt de Alderweireld naast de Vertonghen. Toen laatstgenoemde vertrok, nam Alderweireld het achterin over als leadman met Moisander als partner naast hem.

27 maart 2024 om 08:16

In een 433 opteer ik toch liever voor van Dijk en Ake centraal terwijl in een 532 Timber (mits fit) en Geertruida beter tot hun recht komen omdat ze voetballend veel beter zijn.

27 maart 2024 om 10:29

In een 433 met een aanvallende rechtsback opteer ik liever aké linksback. Daar doet hij het bij city ook regelmatig fantastisch. Heerlijk om een aantal spelers te hebben zoals Aké die op meerdere posities goed uit de voeten kunnen.

27 maart 2024 om 01:12

Het is maar net waar je op wil focussen Formus. Het ziet er misschien klungelig uit, maar ging het echt fout dan? Van wat ik gezien heb niet.

Bovendien heb ik een zeer goede crosspass gezien en een paar strakke passes door de linies heen naar Malen/Depay.
Kan het meer? Zeker.

Maar is dat nodig in deze opstelling? Volgens mij was het heel duidelijk. Van Dijk staat erin voor de spel verdeling van achteruit. De Ligt en Aké zijn degenen die zich voor de ballen gooien en "agressief" doordekken. Dat Aké daarnaast ook nog goed voetbalde is omdat hij kwalitatief echt goed is.

27 maart 2024 om 01:31

De ligt was voetballend oké vandaag inderdaad. Is echt niet in de problemen gekomen.

Ik vind het wel opvallend dat de ligt zo houterig oogt. Hij leek bij Ajax leniger en met de bal aan zijn voet veel rustiger. Kan me een paar rushes herinneren waarna hij het middenveld overstak en hem van afstand op doel ramde. Ik denk dus dat hij dat tegenwoordig niet meer kan.

In tegenstelling tot velen geloof ik er niks van dat De Ligt bij Ajax beter was dan nu. De Ligt werd toen bekeken als jong talent, nu wordt hij bekeken als wereldtop centrale verdediger. De Ligt is echt wel beter geworden na een paar jaar Juventus en Bayern.

Het verschil is dat hij als jong talent veel beter en betrouwbaarder was dan welk leeftijdsgenootje dan ook. nu een paar jaar later als je hem naast de wereltop meetlat legt is hij iets minder goed en betrouwbaar dan een Van Dijk, Ruben Dias, Araujo, Rudiger, Bastoni bijvoorbeeld.

27 maart 2024 om 06:13

De Ligt is ook (nog) niet van het niveau van de namen die jij noemt. Het gekke is, is dat ik hem ook een niveau minder dan Kim vind, alleen denkt zijn trainer hier anders over.

De Ligt lijkt voetballend toch echt wel te hebben ingeleverd. Flink zelfs. Bij Ajax was hij aan de bal ook goed. Dat is/lijkt verleden tijd. Verdedigen is iets wat hij goed onder de knie heeft, maar voetballend is ie maar matig.

27 maart 2024 om 07:11

@Pedri, dit idd, hij lijkt zo houterig. Het ziet er bijna uit als een beginneling, zeker onder druk en als ie snel moet handelen. Terwijl hij bij Ajax daar echt ook in uitblonk. Kan ie het niet meer? Of lukt het hem niet meer?

27 maart 2024 om 07:45

Eens. Dumfries wordt harde voeten verweten, maar bij hem oogt het in vergelijking met de Ligt nog soepel.

27 maart 2024 om 10:47

Dumfries speelt dan ook op een positie waar lichte voetjes iets belangrijker zijn. En daarbij heeft de ligt meer balgevoel in zn teen dan dumfries in zn been. Ook gisteren had de ligt een aantal prima passes tussen de linies op depay. Het ziet er alleen niet meer zo galant uit als ij zn ajax periode

27 maart 2024 om 12:36

Dumfries laat aan de andere kant ook al jaren zien dat lichte voetjes geen must is om een goede back te zijn. Maar de ligt meer balgevoel in zijn teen dan dumfries in zijn been….dat klinkt grappig, maar lijkt me een beetje overdreven.

Wat ik bedoel met lichte voetjes is comfortabel aan de bal. Een onderdeel daarvan is ook passing ja. Maar de passing kan in orde zijn, terwijl het aan de bal verder niet zo goed is (dribbelen, oplossingen vinden, balbezit houden als je wordt opgejaagd…). En daarin had ik (net als formus hierboven) het idee dat het er bij de Ligt gewoon niet zo goed uit zag gisteren en dat ik m dat wel eens beter heb zien doen.

Ramalho geeft bij psv ook regelmatig goede passjes tussen de linie, maar ik zou hem niet comfortabel aan de bal noemen. Maar ik zou de Ligt meteen ruilen voor m ;p

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren